HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, March 21, 2012

Selamat Tinggal Kolompo.

Assalamualaikum


Brupppp. sendawa bau nasi lemak timun kecik kecik, sambal pedas nak mampos, kacang tanah bapak besar, telur macam nak tak nak kasi. hehehe. emak buat.


Alhamdulillah syukur ke hadrat Maha Esa kerana limpah kurnia-Nya mengijinkan dahku jejak kembali kaki comel dahku di bumi Langkawi dengan rasa kemain selamat dan ohsem. terharu akan kejayaan mengharungi cabangan dan rintangan sepanjang Kolompo ke Langkawi. sobbsob, leleh hingus hijau.

a'ah. Langkawi hok orang selalu pesan "yuyu, tolong belikan kita DAIM ek". -..-'

dengan meninggalkan Kolompo, yuyu berharap sangat, selama tiga bulan cuti semester ni, boleh la yuyu merealisasikan impian tanam tebu di pinggir bibir yakni update belog dengan kekerapan siyes tinggi. konon kononnya nak la jadi blogger sepenuh masa la. hakhak. tolong lah doa.

kalau orang tanya "best tak Langkawi", opkos la cakap best. mana ada tempat lain yuyu pernah terjun sawah tangkap ikan, mandi sungai nangis nangis kena geget dengan lintah, main galah panjang sampai berdarah hidung kena siku orang. huh. nostalgiknya.

tapi bila dah kat Langkawi, kepala hotak asyik teringat kengkawan. walaupun kengkawan kat Langkawi bersepah umpama cekedis di Kedai Runcit Pak Man. bhahaha jadah la peribahasa aku. tapi kebanyakkannya dah kawen. tak sanggup nak kacau rumahtangga orang. sobbsobb.


sehari sebelum balik Langkawi, terus ajak Bunga, Ida dan Iena jumpa yuyu. sobbsobb. gigih jumpa juga sebab bulan enam baru boleh jumpa lagi. cuti semester ni panjang kemain. nasib la dorang sanggup bermuafakat membawa berkat masing masing turun MidValley

sebab masa ni idea yuyu mengada tepu tak tau nak bagi hadiah jiwa jiwa untuk  dorang tiga ketul, maka, sekadar bagi gambar Polaroid kami berempat. habuan tenyeh tenyeh cuci mata sambil tengok dengan cicit number namblas tua bangka nanti. 

Jadah O.o

Belungguk manusia tanya yuyu mana nak dapat maxi dress untuk petite tapi ohsem macam yuyu *ape ape? tak ohsem ke? *, padahal, senang tak ketahuan hala yuyu dapat. cuba geledah PRETTY PLEASE, dah saiz besar sampai ke saiz macam yuyu. semua ada. 

terima kasih Pretty Please. kalau takde Pretty Please, memang susah lah nak mengembangkan lobang hedong  patblas cm persegi pakai MaxiDress di khalayak ramai. huh. terharu.

dah dah, nak sambung makan pengat pisang atok buat. peberet sejaman. dulu kalau atok buat, mesti curik makan pisang saja. ubi bagi orang lain makan. lepas makan, nak siap siap balik Kolompo sekali lagi. Khamis ada meeting dengan TuneTalk, Sabtu casting dengan Al-Hijrah. 

jumpa lagi Kolompo.

terima kasih sudi baca ^^

108 comments:

  1. yuyu bukan budak Kedah tapi yuyu budak Langkawi..ihiks..teringat statement abam tu kan..

    Makan banyk2 taw..hihi..pas ni dapat la tengok yuyu update sokmo..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. yuyu orang kedah la.. betul! :P

      Delete
    2. kak yuyu comel lah aku ingin jupa dia la <3<3<3<3<3<3

      Delete
  2. Replies
    1. Yuyu study kat KUIS. Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor.. ambik kos Bach in Islamic Finance (banking) (hons.)

      haaa.. amikkk.. dekan suruh promote sangat kat blog -..-

      Delete
    2. noni pun amek islamic finance .. tapi kat unikl . huuhu ^^

      Delete
    3. ehhh.. hehehe.. dip ke deg sayang?

      Delete
    4. degree ... baru semester 2 . ade subjek yang susah na bawak .
      tapi yang susah tu la yang na kene blajar kan ? hehe =)

      Delete
  3. wahhh! hehee. bestlah dok langkawii. tringin nk jejak sana lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. datang la sini lagiu.. dok umah akak <3 hehe.. bayar patposen!

      Delete
  4. suka g langkawi..hehe tak jh pun ngn perlis..n mmg suka makan coklat daim..;-)

    ReplyDelete
  5. selamat pulang......jom ke kolumpo lagi

    ReplyDelete
  6. okey yuyu sangat comel dalam gambar ni...

    ReplyDelete
  7. YEA cti sem ni nk g miid gak, jmpe mem sek :D
    harap2 x jmpe la :D

    ReplyDelete
  8. wow...x ajak pun gi mid kn...
    mem dah kawin....awk tu ble lgi????

    <3 <3 <3 <3 <3

    ReplyDelete
  9. wah bestnya Yuyu bercuti selama 3bulan.. selamat bercuti...
    cumel jer Yuyu ni tau.. :)

    ReplyDelete
  10. hai si comel cute cantik!! done follow u :)

    ReplyDelete
  11. seronok jd yuyu..leh bercuti slalu....heheh follow me back http://ratubidadarichenta.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. nk komen.. tp xnk kiss lg, belum muhrim lagik..

    ReplyDelete
  13. nanti kim salam org langkawi

    ReplyDelete
  14. wahhhh yeayyyy selamat kembali ke kolumpo..nk date sama yuyu,
    yuyu nk pic dr kamera tomey tu jgak..HAHA

    ReplyDelete
  15. nak jumpa yuyu kat langkawi boleh ke?

    ReplyDelete
  16. Komen lain yuyu tak sempat baca lagi,. nnti yuyu dah online, dah baca komen korang, yuyu approve ye :)

    terima kasih sudi bace .. ada hal ni..

    ReplyDelete
  17. yuyu comel sgt2... =) bestnya jadi org langkawi nnt mkn coklat je... hehehehehe

    ReplyDelete
  18. Syoknyer cuti panjang... Ape lagi! Cuti2 Malaysiala.. Hehehhe.,

    JOM CUCI MATA

    ReplyDelete
  19. cuti ke?hehe...cuti pn bz...yuyu2... ;D
    lepas ni nak menatap kat depan tv tgok Al-Hijrah...kot2 yuyu kuat TV...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. jangan harap la ^^ yuyu tak nak bagitau sape sape punnnnn.. :P

      Delete
    2. takpe on TV al hijrah 24jam...tunggu yuyu... :D

      Delete
  20. yuyu urg kedah ke?? keddaahh kt mn?? meh la jumpa2 ktowg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh.. yuyu orang langkawi la Roti Kaya :)

      Delete
  21. laaaa yuyu dekat je tmpt blajo ngan kite, UniKL MFI.. eceh promot jugak. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh.. yuyu ada abang angkat kat sana! amik aviation! cececehh.. sempat promoe -oo-

      Delete
  22. yuyu kita sokong yuyu masuk al hijrah..confirm rating pn makin naik ^^ good luck dear ;)

    ReplyDelete
  23. comel je yuyu ni..untong la lelaki-masa-depan..hahahahah!

    ReplyDelete
  24. Yuyu comel la..
    BTW : Nama kita sama :D
    Suka muka Yuyu..Comel..Nak boleh ??

    ReplyDelete
  25. yuyu study at kuis??wah...bru lpas konvo thun lpas..ada tasik2 lagi..best..hihiihi

    ReplyDelete
  26. peminat koleksi pretty please jugak..hihihi



    peace

    ReplyDelete
  27. teringin gak nak jumpa yuyu comel nie..:)

    ReplyDelete
  28. nak order daem 3 kontenaaaa..untong la dapat makan daem hari²

    ReplyDelete
  29. insyaALLAH bulan 7 ni kalau dapat L.I kt langkawi
    doa kn dpt ye
    wee
    ^^

    ReplyDelete
  30. ooo ni kes rindu member kat kolompo la kan.. tak pa.. Yuyu taw salah satu golongan yang mendapat naungan Allah di padang masyar nnt adalah sahabat perempuan atau lelaki yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah, :)

    ReplyDelete
  31. cantiklah baju yuyu. nak pinjam. kita sama size je. hehe

    ReplyDelete
  32. best nye cuti... huhu x sbr rasa nak habis kan dua paper terakhir final exam nie hehehehe..

    ReplyDelete
  33. bye2 kak yuyu =).
    nanti jumpa di entri akan datang yew =).

    ReplyDelete
  34. kak yuyu..slmt bcuti
    kak yuyu ada drh owg johor kah?
    bb sye prng bce entry yuyu dulu kala tntg jumpe atok dkt johor..ye ke?

    ReplyDelete
  35. amboiiiiii,cepat dah noh cuti sem dia,hehe...... rindu yuyu :))

    ReplyDelete
  36. hahahaha..yuyu marah mak yuyu sendiri?hehehe..kejam

    ReplyDelete
  37. comelnya yuyu ni. kecik je orangnya. :)

    ReplyDelete
  38. heheehe..kak yuyu...kem salam kat coklat lgkawi..btw thnks kak yuyu..sebab kak lah..kite pown nk berblogging :D..jmput2 lah
    http://ciklemons.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. saya pun ex-student KUIS gak...tapi xpenah nampak yuyu pon

    ReplyDelete
  40. yuyu pi langkawi tak roger pn an.. zuan dok kat perlis je .. =p

    ReplyDelete
  41. Apa projek baru dgn AlHijrah tu?
    p/s:Jom kita lawan sape paling rajin update blog! :D

    ReplyDelete
  42. wahhh... panjangnya cuti, hepi holiday ohsem ! update selaloo nahh... :)

    ReplyDelete
  43. http://chebethomekbong.blogspot.com/

    ReplyDelete
  44. ala nak tinggalkan kl dah :(

    ReplyDelete
  45. lawa maxidress kaka yuyu. hee. (:

    ReplyDelete
  46. ooo orang langkawi~
    esok kami camping at Pulau Tuba ^^

    ReplyDelete
  47. wow adik Yuyu amek Islamic Finance ye.. Goodluck dik!

    ReplyDelete
  48. Salam...

    Yuyu ni comel sesangat.... slalu bukak yuyu punya blog
    Sila2 lah tengok blog akak jugak

    asshaari.blogspot.com

    ReplyDelete
  49. yuyu kite nak singgah rumah yuyu boleh ? 0_0 nak alamat dengan kadar segera . hehe

    ReplyDelete
  50. kakak . kite nak singgah rumah boleh ? cepat kasi alamat dengan kadar yang segeraaaa ! hik hik hik :p

    ReplyDelete
  51. yuyu,lama dah mira tak pergi langkawi.. huhu.

    ReplyDelete
  52. yuyu..nk choc!!! lengkawi byk choc mmurah an..

    ReplyDelete
  53. Assalamualaikum adik Zulaikha..Nama saya Caraleyna

    Takperlulah tahu siapa sebenarnya saya.Saya bukanlah pembaca setia blog awak dan saya bukanlah peminat awak etc.
    Cuma saya terpanggil untuk menegur beberapa perkara, dan saya harap sangat2 supaya emel saya ni antara awak dan saya bukannya akan disebarkan di dalam blog awak tu.

    Saya terbaca blog awak dan saya agak terkejut sebenarnya..

    1)Awak taip 6578...orang kiss Yuyu

    memang betul org2 yang komen tu tak kiss awak betul2..tapi kiss = cium..elokkah begitu..Jika ada yang berjantina lain kiss awak..patutkah begitu..it's better if you change to another sentence..yang lebih baik (tidak perlu saya beri contoh di sini kerana awak sudah cukup dewasa untuk memikirkannya)

    2)Awak sudah berstokin itu bagus..tapi lebih baik awak labuhkan dulu tudung, kurangkan tabarruj..pakaian yang tidak menjolok mata.Berstokin dahulu..tapi tudung singkat , berwarna warni dan menarik perhatian lelaki..mana yang lebih utama?

    saya pun tidak sempurna..tapi mari kita belajar untuk menjadi yang lebih baik..Thanks

    ReplyDelete
  54. happy holiday kak yuyu. dah last semester dah ke?

    ReplyDelete
  55. YuYu plak bila nk kawen?..hehehee

    ReplyDelete
  56. wahhh wahh. finally dapat balik kampung kan kak yuyu. yeahhh!

    semoga berjaya di Alhijrah nty.

    ReplyDelete
  57. Akak, Entry untuk akak. Kenangan bertemu di Sunway (:
    http://sayapunyasukalaaa.blogspot.com/2012/03/kak-shiema-and-yuyu-opss-terbalik-pulak.html

    ReplyDelete
  58. KAK YUYU TAKE ATTENSION PLEASE :/

    Taktau la ni Fake ke tak. See the Album pleasee

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100003485229944

    ReplyDelete
  59. selamat bercuti yer kaq yuyuyuyuyuyu !!!

    ReplyDelete
  60. aduh..rindu kat yuyu...update la blog ni sygs..

    ReplyDelete
  61. anis ada sedara kt langkawi.....yuyu cantik..ohsem gitu..hihi

    ReplyDelete
  62. KAK YUYU SEKARANG KAT LANGKAWI LAGI KE ;D

    ReplyDelete
  63. SUKA GAMBAR KAK YUYU YANG LAST TU.COMEL JE ;D

    ReplyDelete
  64. EH, twins tu schoolmate i dulu..wahh tak sangka yuyu kwn dgn diorg gak..time skolah dulu diorg ni skema je dua2 pengawas library :p now da voguedevass!

    ReplyDelete
  65. eh, twins tu schoolmate i dulu. wahh tak sangke yuyu kwn dgn diorg gak..time skolah dulu diorg skema je dua2 pengawas library :p now dh voguedevass mereka! :)

    ReplyDelete
  66. Is there anyway that looking at a light can stop it from working?
    Look into my site - Blue Light Security

    ReplyDelete
  67. sukenye tengok yuyu. makin lama makin cantik..

    ReplyDelete
  68. I drop a leave a response when I appreciate a post on a website or I have something
    to add to the discussion. Usually it's caused by the passion displayed in the post I read. And after this post "Selamat Tinggal Kolompo.". I was actually excited enough to leave a thought :-P I actually do have a couple of questions for you if it's allright.

    Could it be just me or do a few of these responses look
    as if they are left by brain dead folks? :-P And, if you
    are writing at additional online sites, I would like to follow everything new you have to post.

    Could you list every one of all your shared pages like your Facebook page, twitter
    feed, or linkedin profile?
    My blog post :: chistmas casino slots

    ReplyDelete
  69. I think this is one of the most important information for me.

    And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The web site style
    is great, the articles is really great : D.
    Good job, cheers

    Here is my web blog :: book of ra tricks buch

    ReplyDelete
  70. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found
    that it's really informative. I'm gonna watch out for brussels.
    I'll be grateful if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

    Also visit my web blog :: novoline automaten kaufen

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)