HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, March 8, 2012

Men-DIVA-kan diri dengan PRADA ♥

Assalamualaikum


entry kali ni, saja nak bagi bijik mata korang terjojol keluar, halkum tersembul dan jantung korang gigih mengada ngada nak pam lelaju. saja mengejikan diri sendiri kat korang. hikhik.

Jumaat lepas, sejurus habis exam Islamic Banking & Finance pukul 2.45pm hingga 5.45pm, kalut kalut yuyu meng-transformer-kan diri sendiri. dari baju kurung, tukar pakai jeans dan dress. tudung main bedal je lilit. sobbsob. sebab 6.30pm kena ada di  The View, G-Tower Hotel. 

untuk event dari Nuffnang, CELCOM LG PRADA. nasib sebab PRADA tau. kepala otak tak sempat hadam  pasal exam lagi pun, tetap dahku gagah jua rempit ke sana. huh. semangat. 

dan MEMPERSEMBAHKANNNN.... *ketuk drum kuat kuat pelissh*

muka tak mekap, dan baju tak iron bukan penghalang untuk terus men-diva kan diri di sana. siyes yuyu cakap, kalau dah ada henpon LG PRADA tu, tak perlu dah nak mekap mekap bagai. terus nampak ohsem tau. -.-'


sampai sampai sana, memang malu, sebab musabab, ni lah julung julung kali nye yuyu menyemak di event Nuffnang. ya ya. tahniah buat diri sendiri. tak tahu nak suaikan diri. rasa noob. rasa macam hina. rasa hmm. sedapnya Kuih Keria lekat celah gigi ni.

tapi Alhamdulillah. semuanya berjalan lancar. yuyu paksa Abang Eyriqazz jemput depan pintu -.-' a'ah paksa beliau sewaktu beliau sedang makan. tapi semuanya berjalan super lancar, Alhamdulillah Alhamdulillah (punya la bersyukur), kitorang diberi layanan macam VVVVVVVVVVVVIP

Model cantik lagi baik, crew yang cantik lagi baik lagi baik baik, dan makanan terbaik. siyes rasa tamak gila yuyu makan sampai terjojol pusat. hebakk.

event tu sangat sangat happening. padahal petang tadi kepala otak tak dapat hadam soalan exam, malam nye sampai di event tersebut, terus rasa macam tetiba kepala otak mengada ngada hadam segala ilmu yang telah di curahkan masa exam.

duduk sama sama dengan Hanis Zalikha, Red Mummy, Farah (stuff Nuffnang), Abang Eyriqazz, Elia & Kak Emy, dan makan sama sama dengan Cik Epal, Nisa, Wawa. fewhh. lap peluh dahi serta merta. 

Nahhh! ambik nah LG PRADA seketul. inilah henpon paling ohsem lagi seksey abad ini. sumpah teringin nak beli seketul. seketul pun jadi la. 

mesti la semua nak kalau dah tengok henpon se-ohsem cenggitu. kalau rasa nak beli, dipersilakannn. tapi tapi, kalau korang nak dapat free, pun boleh. dah la boleh dapat seketul PRADA free, boleh dapat Voucher sampai RM2,500 tau tau tau.

sebab sekarang, LG PRADA ni tengah buat contest. contest VLOG untuk semua Nuffnangers. Contest yang mudah, cuma  :
  1. kerah kepala otak buat VLOG "Celcom and Prada, the perfect match” kretip kretip.
  2. Upload kat YouTube atau kat belog kita je.
  3. Hantar penyertaan (URL YouTube/ Blog)  kepada Nuffnang sebelum 28Mac2012.
  4. Doa banyak banyak. buat solat hajat kot kot korang boleh menang. 
mana tau, boleh dapat seketul hasila titih peluh dapatkan View VLOG paling banyak:


Grand Prize: RM2,500 voucher + PRADA Phone
2nd Prize: RM1,500 voucher + PRADA Phone
3rd Prize: RM1,000 voucher 



korang tak nak ke si hitam itu menawan ni? 

tapi, bila dah guna LG PRADA, Telco paling patut korang pilih adalah CELCOM. yep! gandingan hebakk CELCOM dan LG PRADA. sebab CELCOM la Telco paling luas coverage, paling laju dan jimat sesangat. korang boleh pilih plan yang disediakan oleh CELCOM. 

yuyu ingat nak guna CELCOM Exec la. :') 

 ehhh! ada SHAH dan SHAKIDDO!

malam tu, yuyu betul betul enjoy. seronok dengan event yang happening macam tu. nak nak lagi dapat pegang sendiri LG PRADA tu, rasa macam tak sabar nak beli sendiri.

jom la kta tamakkan diri join kontest Celcom and Prada, the perfect match tu! 


p/s : untuk maklumat lanjut, sila terus ke SINI 


terima kasih sudi baca :')

82 comments:

  1. kak yuyu masuk la.. mana tau untung2 dapat Prada Phone seketol ke :)

    ReplyDelete
  2. kamu tersangalah kecik n comelllllllllllllll

    ReplyDelete
  3. wah..mantap giler handphone ni...

    ReplyDelete
  4. yuyu paling cumel...kecik molek orang nya ;D

    ReplyDelete
  5. w0w!!prada tuee...yuyu,ajar YuuQie cmne nk dpt ME..sedeh acc bl0g baru RM0.0....err,yuyu xm0 j0in kew?=3?nnt YuuQie ma0 tgk lha..

    ReplyDelete
  6. kak yuyu plg pendek.eh silap,kecik molek..hik3

    ReplyDelete
  7. wan tak reti buat vlog.

    seronaknya dia.
    wan tak nak prada, nak blackberri je.

    ReplyDelete
  8. yuyu, wawa dlm pic tu.. empunya belog http://theoppositeofpink.blogspot.com/ ke??

    ReplyDelete
  9. Kak yuyu, bape tinggi kak yuyu ek? ketot err.. comel je.:) :P

    ReplyDelete
  10. wah,cute je yuyu. Best kan LG Prada tu. Dapat seketul pun best gak :)

    http://ha-na-ni.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. wahh..bro eyriqazz pun ada..pewwitt

    ReplyDelete
  12. dapat jumpa hanis zalikha,huyooo,syok tuh..hehe....

    ReplyDelete
  13. pakai selendang or bawal.sanggul yuy tetap tinggi..hahha

    ReplyDelete
  14. yuyu memang suke tgkp gmbr jengket kaki sebelah eh? (^_^)

    ReplyDelete
  15. hp tu memang superb!! :D

    Kak yuyu comel sangat ! n_n

    ReplyDelete
  16. aku suka semua photo yang ada blog ini

    ReplyDelete
  17. LG prada ni mmg duk usha lama dh..cantik kan yuyu :)

    ReplyDelete
  18. alalaaaaa tomeynyaaa yuyu...berapa tinggi yuyu ek?saya 145;)ke kita sama tinggi je?;)hehehehe:)btw..sy selalu baca blog yuyu sb nice sgt;)tk;)

    ReplyDelete
  19. wah...syoknye si kecik molek ni, bkn stakat dpt pegang hp PRADA,tapi dpt berganbar ngan blogger2 yg ohsem..

    ReplyDelete
  20. tumpang hapi dgn yuyu skrg..berjaya dlm bidang blogger

    ReplyDelete
  21. hi yuyu.. nice to meet you that night.. :)

    ReplyDelete
  22. comey hp nie~~
    ramai blogger pergi waktu launch hp nie ek...

    ReplyDelete
  23. bestnyaaaa yuyu aktif ke event2 ni :)

    ReplyDelete
  24. buat blog?mksud nye entry ke?upload tu..post ke?eh , x brape phm lah.sys trgkn larh....page celcom x leh bkk

    ReplyDelete
  25. bestnya nuffnang jemput yuyu g sana :)

    ReplyDelete
  26. @Hanis Aliya tu la pasal. akak nak try la juga sayang... mana tau rejeki kann.. awak tu! masuk juga la ^^

    ReplyDelete
  27. @susulemakmanis huhuhu! ape pulakk.. yuyu tinggi la.. saje je buat buat kecik.. huhu :P

    ReplyDelete
  28. @yayahuhuhu,.. cantik kann! jolos tengok orang lain ada :'(

    ReplyDelete
  29. @Miss Nadya kann akak! comel tauu! tapi lebih kepada gojes kot.. saya teringin nak satu :'(

    ReplyDelete
  30. @Udinz.com kannn! yuyu sendiri dah tilik habis luar dalam phone tu.. terbaikkk!

    ReplyDelete
  31. @Mitsu Kizu Zie hahahah!! ape la.. tengok la phone! jangan tengok yuyu! dahku malu :P

    ReplyDelete
  32. @Yuufy Qielala aloo sayang :'(

    yuyu ada buat tips kat entry.. cuba tengok kat Top Tips tau!

    ReplyDelete
  33. @Syazwan Che Deraman eleehhh ^^ Che Wan tak try lagi PRADA ni! terbaik tauuu!

    ReplyDelete
  34. @nia marlissa hahahaha.. kena cepat la.. terpaksa.. sobbsobb T__T

    ReplyDelete
  35. @Mama Zharfan hehehhe.. tau tak pee. rasa macam tak nak balik :p

    ReplyDelete
  36. @cik misi heheheh.. nak buat macam mana. tak sempat mekap dah sayang :)

    ReplyDelete
  37. Assalam... fuhhh mesti penat lepas kerah otak terus pegi event gitu.... ceh, comel saja gitu dohhh...

    ReplyDelete
  38. dah lama suka hp prada ni.since tengok fasha sandha pakai dulu ! hehe. nampak vogue dan glam !! :)

    ReplyDelete
  39. WOW..SERONOKNYA KALAU DPT PAKAI HP NI..TENGOK GMBR2 YUYU PUN SERONOK JUGAK...*_*

    ReplyDelete
  40. menarik kan price die. yuyu x join ke contest tu?

    ReplyDelete
  41. fuhh semua hebat hebat yg dapat undangan ke LG Prada

    ReplyDelete
  42. geram jer dgn budak yuyu nie...chomel!!<3

    ReplyDelete
  43. aloloo..bestnyaa dpt pegang LG PRADA tuu.. dpt beli sketul pon lg besttt.. k.yuyu tehrai lar join VLOG..mna taw rezekiii~ hik3..

    ReplyDelete
  44. kita tkdek bakat nak buat velog kretip kretip . kita cuma mampu ketip kuku je tengok henpon LG tu . nak satu boleh . ushar lah abam abam nuffnang tu :3 haha

    ReplyDelete
  45. salam yuyu.alamak pesal yuyu tersgt shomelll ni :)

    ReplyDelete
  46. yuyu mesti org yang tercomel kat situ ;p

    ReplyDelete
  47. yuyu mesti org yang tercomel kat situ ;p

    ReplyDelete
  48. Kak Yuyu.. susahnya dia nyer syarat2 penyertaan.. dh lah sya nie blur pasal IT.. teringin nak cuba.. tapi......... tak tau lah bleh ke tak..

    ReplyDelete
  49. http://azfar9897.blogspot.com/2012/03/thanks-yuyu-zulaika-dan-nadiah.html

    comel~!

    ReplyDelete
  50. terjojol bijik mata tgk harga diaaa... errrr -.- ' sentap raga sbb terpaksa mempasrahkan jiwa melihat hp yg ohsemm tuuu...

    ReplyDelete
  51. wahhhh meletop semuanya.....nak LG PRADA tp malas nk buat Vlog....boleh gitu hehehe ;P

    ReplyDelete
  52. semoga kak yuyu bertuahh ^____^

    //kak yuyu comel sgt .

    ReplyDelete
  53. Alalal.. Terserlah kat picture last tu kecomelan awak yuyu..cuteeee sgt!

    ReplyDelete
  54. yuyu cantikkk lhaaaa orgnyerrr . ; )
    kecikk jerr . heee : p

    ReplyDelete
  55. yuyu dah jadi Diva dah haaaaa. ;) gojes.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)