HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, March 29, 2012

Cerpen Buat Yuyu Zulaikha ♥

Assalamualaikum

tajuk tak boleh belah. kalau boleh nak buat tajuk "Cerpen Ikhlas Buatmu Dindaku Yuyu Zulaikha", tapi yuyu rasa macam nak mati sebelum ajal je. hakhak (gelak tak ikhlas) entry kali ni, nak korang rilek kepala hotak je. sila regangkan urat urat tensi yang menegang tak ketahuan hala punca.  

cerpen ni orang yang buat. beliau bagi kat yuyu. lepas ni nak mintak royalti la. -.-'

YUYU ZULAIKHA.

"Ayi.
aku tekad.
aku nak ngorat jugak.
biarlah orang nak kata muka aku macam penunu Bunsen sekalipun.
aku nak jugak "adjust" yuyu zulaikha tu".

Kamal Mat Piah semangat cerita niatnya pada Akhir Ashaari.

"kau ni Mal.
kalau aku lempang.
baru kau beransur menjadi beriman dan bertaqwa agaknya."

Akhir Ashaari menyirap.

sambil menyirap.Akhir Ashaari terus memerah boxer bertatah gambor spongebob beliau.

"ketis.ketis.ketis".

air perahan boxer menitis.
dikibas-kibas nya boxer.
lalu dijemur di bahu tingkap.

"Aku bukan nak merperlekeh kau Mal.
tapi berangan tu biar berbutir sikit boleh?".

Akhir Ashaari sambung ayat.
selepas menyidai boxer kesayangan nya.
Ashaari membuka peti ais.
dicapainya sebatang aiskrim asam boi buatan sendiri yang dikeraskan di dalam uncang plastik panjang yang ada gambor King Kong.

eskrem sebegitu memang pemes masa tahun 80-an dulu.
masih terngiang-ngiang di telinga Akhir Ashaari.
Mak Jemah Ohsem pernah claim yang dia mampu beli cincin juta-juta.
hanya dengan meniaga eskem begitu dari umur lima tahun.

bapak lah power nya Mak Jemah ni.
orang lain jual eskem.takat dapat buat modal main kutu je.
dia boleh beli cincin juta-juta selambe.
"Apa kurangnya aku Ayi.
Aku lelaki Ayi.
punya jiwa.perasaan.
Aku juga ada akaun fesbuk.

Aku siap jadi ahli team kompang orang kawen lagi".

-Kamal Mat Piah memecah suasana.

Kamal Mat Piah tak puas hati.
Entah kenapa dia begitu obses dengan Yuyu Zulaikha tu.
Memanglah Yuyu itu kiut orangnya.
kecil molek.
blog power.tulis sakit perut nak berak pun.
Orang komen berjela.
tapi kalau nak banding dengan Kamal Mat Piah.
macam kain sutera dengan sehelai spender.
jauh bezanya.

"Aku niat ikhlas Ayi.
aku nak buat dia jadi isteri."

Kamat mat Piah eksplen lebih.
sambil itu tangannya ligat mem'plucking' gitar kapok pusaka abah nya.
lantas satu persatu irama Be Mine Tasha Manshahar keluar.
pernah juga Kamal Mat Piah tanya ibunya.
kenapa abahnya tinggalkan gitar sebagai harta pusaka.
dan bukan sebiji banglo di USJ. atau Nissan Sentra 1.6.
atau mungkin seutas jam tangan Le'Con.

kenapa mesti gitar. kenapa.
tidak kah abahnya bimbang kalau-kalau gitar itu mampu jadi najib.
Ah.maksudnya najis.

"Sudah lah Mal.
malas aku nak melayan.
kang elok-elok orang makan satay kajang.
kau makan penerajang."

Akhir Ashaari buat endah tak endah.
plastik eskrem tadi dikeronyok.
lalu disemat rapi di celah lantai kayu rumahnya.


"Ahhh.
kau memang dasar member yang tak bes!
aku niat ikhlas nak kahwin.
aku mengejar cinta suci.
Cinta hakiki.cinta yang diberkati!

kau. Drama Vanilla Coklat. PTPTN. Dafi.
semua tak bes!
Gampa..".


PANG!

tak semena-mena.
sekuntum penampor naik atas muka Kamal Mat Piah.

" cinta suci pungkoq anda!
dia tu umur dah doploh lebih.
kita ni UPSR pun belum habih.
kau berkhatan pun postpone kan.

nak kahwin kejadah apa.
bulu pubis pun belum ada!"

Kamal Mat Piah mengangguk tanda setuju.
Yelah. ada pula mengangguk tanda membangkang.
Kamal Mat Piah sandar semula gitar kapok di tepi dinding.
Mereka sambung buat kerja sekolah.

Buku Sains darjah lima dibelek satu-satu.
perlahan-lahan juga soalan pemboleh ubah dimanipulasi Kamal Mat Piah jawab.
muka Akhir Ashaari pun dia dah tak berani pandang.

malu semulajadi.

masa tu kalau nak banding muka Kamal Mat Piah dengan anjing baka tiahuahua.
Muka Kamal Mat Piah jinak lagi.


 ***

bhahaha. terjojol halkum yuyu baca cerpen kopipes dari fesbuk Hafizudin Jalil. Sang Emak baca pun sampai hampir tercabut gigi pelesu beliau. padahal dak Hafizudin ni dah lama inbox yuyu (PM), baru semalam yuyu baca. maap maap. diva. biasalah. buat buat sibuk.

p/s : tetiba lapar eskem potong plastik cap KingKong.

terima kasih sudi baca ^^

113 comments:

  1. Wahhh peminat fanatik ni yuyu..hehe..tp pandai dia jarang..;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahahaha... karang laa ^^

      bukan peminat fanatik la sayang.. dia saje je la ^^

      Delete
  2. wah!!!bestnya ada org buatkan carpen...

    http://misszberceloteh.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. hahahah.sweet laaa.lawakkkkk..tp baru sekolah rendah ye kak yuyu.hikhik~ pandai dia buat cerpen buat kak yuyu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe... dia nak perli kot.. hamboi! nak tampor dia sikit!

      Delete
    2. hehe..tampor je kak yuyu~ hihi..

      Delete
  4. Replies
    1. bhahahaha.. tau tak pe.. menggigil gelak ^^

      Delete
  5. Klaka lah yuyu.. macam entah pape je.. hehehe.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah.. kann.. kan yuyu dah cakap dahh.. mmg kelakar cerpen dia ^^

      Delete
  6. kahkahkah..comel btul..harharhar :P

    untgg ahh pemes! ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. takde makne nye laaa ^^ haish!

      Delete
  7. hahhahahhah.... tgh ada kelas nie... singggah baca jap sambil tersengih2.....

    ReplyDelete
  8. Ada bakat juga jadi pengarang novel profesional nie...!

    ReplyDelete
  9. HAhahaha..boley tahan la budak ni karang cerpen..
    baca kemain xcited nak tahu apa citer akhir..
    ropa2nya bdk derjah 5 lg.. :)

    ReplyDelete
  10. cerpen nie memang kena dengan yuyu kan. comeyyy je. hikhik

    ReplyDelete
  11. waaaahhhh..comel lar kak...

    ReplyDelete
  12. karang la awak bkn jarang..

    ReplyDelete
  13. hihi Akhir Ashaari tu dah macam kembar Awal Ashaari jerk sygs..:)

    nice larh..even memula tertanya2..lastly budak tu baru nk amik UPSR..mentang2 ah yuyu ni kecik kan?? tapi dalam gambar bertiga yuyu tu nampak yuyu ohsem tinggi taw..:)

    eh hafiz tu xde blog ker sygs??:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ada!!! http://boxerkedut.blogspot.com ^^

      Delete
  14. hahaha. senyum senyum kambing baca cerpen ne. gud job tukang buat cerpen :DD

    ReplyDelete
  15. da agak dah mmg boxer kedut punyaaaaaaaa!!!HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  16. adessss...pning3...hahahaha.....lwak giler la....

    ReplyDelete
  17. haha..best nye ade org buatkan cerpen

    ReplyDelete
  18. lawak la kak Yuyu..menarik2

    ReplyDelete
  19. hahahaa ok ok ni lawak sangat..
    sesuai ar tu ngan yuyu suke buat ayat merapu2..
    sepadan bebenau la tu..ahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh ehh ehhhhhhh diaaa.. nak padan padankan yuyu pulak.. ishh.. jentk telinga kangg :)

      Delete
  20. hahahaha .. adehh sakit peyutt gelak .. yuyu , asal tak guna header dia buat tu .. cantik , simple sgt :)

    ReplyDelete
  21. Assalam, hahaha.. lucu sampai saja baca behagian terakhir tu rupa2nya baru budak2 hahaha... huhuhu

    ReplyDelete
  22. hahahaa,..kelakar,..creative labdk ni,..hehe,..bestttt

    ReplyDelete
  23. laaaaaaaa,........baru darjah lima ke??haha

    ReplyDelete
  24. adoyai.. sentap jantong mak baca entry kali ni. hahahaha!!!!!!!

    ReplyDelete
  25. bagus budak ni, ayat dah macam baca buku2 ahadiat akashah dulu2, ayat selamba.. kalau dia jual, aku musti beli !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn! yuyu ada bace puisi dia buat, SubhanaALLAH.. sedapnyeee!!! mmg terbaik la!

      Delete
  26. perghh . memang diva JLo Zulaikha top habis woo .. haha --'

    ReplyDelete
  27. tersembur air teh kat laptop...he he he

    ReplyDelete
  28. hafizudin jalil ni senior dyan kat utm ni ha..dye ni memang sempoi orangnya

    ReplyDelete
  29. hahaha..boleh tahan lah maamat ni

    ReplyDelete
  30. dah agak dah..
    susunan ayat pun dah tahu dari si boxerkedut..
    hikhihik..
    memang sesuai yuyuZ dgn dia..ehemmm..

    ReplyDelete
  31. best cerpen...huhu~
    suka header..sempoii je ^^

    alynn follow cni ye yuyu :)

    ReplyDelete
  32. hahaha terjojol bijik mata bila baca .. hahahha
    tp xpa.. yuyu comel bnyak pminat..

    ReplyDelete
  33. Bhaha ! Penulisan dia mcm Yuyu . Haha sumpah best ! Haha nak gelak lagi boleh ? Haha ! Suka suka ;)

    ReplyDelete
  34. memang release tension pon baca cerpen ni... huuhuhuuu :)

    ReplyDelete
  35. dok syok makan yong tau fu,tersedak orang baca cerpen ni, yuyu yuyu...femes lah katakan, sungguh kelakar cerpen ni.

    ReplyDelete
  36. guling gulinglaaa ieqah disini :)

    ReplyDelete
  37. najib = najis ? dia kutuk PM ke haper?

    gelak jugak la sbb ayat dia sengal.HAHA.

    ReplyDelete
  38. aiyayaya. lawakla yuyu ! hebakla admirer watkan citer ni. sempoii :)

    ReplyDelete
  39. Teruk sungguhlah orang yang membina cerpen ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ahh! teruk gila! yuyu mmg tak suka dia!! menyampahh! benci!!!



      bhahahahaha.. KORANG! NI LA MANUSIA YANG BUAT CERPEN TU!!!

      Delete
    2. aku benci.benci.
      pada dirimuuuu.

      aku sudah tidak percaya padamuuu lagiiii.
      lebih baik segera engkau angkat kakiii.

      aahhh.ahhh.

      Delete
  40. Teruk betul lah orang yang membina cerpen ni.

    ReplyDelete
  41. ish..ada referring..malu kak nad..hik hik poyo..:D

    tq my dear sebab sudi refering site ke blog nad..:D

    http://www.nornadiah.com/2012/03/promot-referrals-kejap.html

    ReplyDelete
  42. kahkahkahkah ..kelakar habis bace cerpen nie..Terbaekk la.Untung la kak yuyu ad org buatkan cerpen

    ReplyDelete
  43. ahahaha kelakoonyerr,,,pandai karang ayat,,

    ReplyDelete
  44. adoi.sakit perut baca..haha..sempoi betul cerpen ni..haha

    ReplyDelete
  45. bila balik dari sekolah sesalu beli aiskrim tu..

    ReplyDelete
  46. Waahh~ Yuyu ada peminat larhh. Hikhik ^^

    Comel je baca cerpen nieyh. Haaiisssh. Kecik2 dah gatai nak kawen! Sakit perut gelak. Ngee :DD

    ReplyDelete
  47. best yea kak yuyu ^_^ nak jgk....hehehehe

    ReplyDelete
  48. mcm mnew akak yuyu buat cursors tu di gmbr sendiri ???

    ReplyDelete
  49. ok. gelak dekah2 sorg2 tgh2 mlm pkul 4. scary tau x.. hahahahahaa

    ReplyDelete
  50. hehe..budak2 pun obses kat yuyu :)

    ReplyDelete
  51. ekekeke....baru darjah 5 kew....ekekeke....

    ReplyDelete
  52. amboi...siap bebudak pun minat buat cerpen tuk yuyu....hebat..hebat...

    ReplyDelete
  53. perenggan pertama je dah boleh agak ni boxer kedut yang tulis.. haha..

    ReplyDelete
  54. wahhh!!! si comel yg beruntung :)

    ReplyDelete
  55. hahaha tak boleh belah giler cerpen dia.. huahuahua

    ReplyDelete
  56. Haha..teros segor mate ngantok ngantok bace ni gelak punye pasal xD

    ReplyDelete
  57. Ahahahaha...lawak2...
    tp xboley nak gelak sgt...sbb kt ofis..hikhikhik

    ReplyDelete
  58. hahahha.pesal sengal sangat nih..

    ReplyDelete
  59. mmg kelakar..bole masuk pertandingan menulis cerpen adik nih..hehehe...

    ReplyDelete
  60. dye ade belok x..giler best cerpen dye..untong lh yuyu de org wt kn cerpen..

    ReplyDelete
  61. okay yang ni boleh join maharaja lawak. pass. double thumbs up. boleh patah die laptop kite main hentak2 meja gelak

    ReplyDelete
  62. wahh, peminat setia nampak ..! untunglaaa

    ReplyDelete
  63. Replies
    1. nanti kalau nampak dia lagi, tolong sekeh sekeh dia sikit na ^^

      Delete
  64. wah! yuyu ada kipas-susah-mati. sampai sanggup buat cerpen. mesti terharu kan.

    taktahan nak gelak. HAHAHAHA.

    ReplyDelete
  65. Huhuhu..terima kasih semua sudi komen. memang kelakar pun cerpen ni. yuyu sendiri pun tak tahan masa bace. saya macam nak hempuk kepala dak hafizudin ni ^^

    ReplyDelete
  66. kelakar lha akak. hewhewheewhewhew....
    gatal lak bdk tu... heheh ;))

    ReplyDelete
  67. haha. Cerpen paling sempoi funny ! untunglah akak ada orang sudi buatkan cerpen untuk akak. hihi. ;)

    ReplyDelete
  68. AMBOI KEMAIN DIA BUSY DIVA EYH.HAHAHA XD

    ReplyDelete
  69. LAWAK JUGAKLAH CERPEN NI.TAPI CMM PELIK JE :o

    ReplyDelete
  70. UNTUNGLEEE ADEWW ORG BUATKAN DIEWWW CERPEN.HIKHIK

    ReplyDelete
  71. MINTAK ROYALTI KAK YUYU.MINTAK MINTAK XD

    ReplyDelete
  72. hahaha..tiba-tiba..tergelak sorang baca...sambil minum air tersembuq air..haha...makan roti pun lekat kek..hahahaha..kah3

    ReplyDelete
  73. Gila. I mean, gila best orang but cerpen untuk kita.
    That person has you in mind and create this hillarious story.
    Alhamdulilah, ramai org support yuyu.

    ReplyDelete
  74. HAHAHAHAHAAH SEKOLAH RENDAH RUPANYA! AYAT NI LAWAK "macam kain sutera dengan sehelai spender." KIHKIH

    ReplyDelete
  75. HAHAHAHAHAAH SEKOLAH RENDAH RUPANYA! AYAT NI LAWAK "macam kain sutera dengan sehelai spender." KIHKIH

    ReplyDelete
  76. HAHAHAHAHAAH SEKOLAH RENDAH RUPANYA! AYAT NI LAWAK "macam kain sutera dengan sehelai spender." KIHKIH

    LEPAS NI MESTI DLM NOVEL ADA NAMA YUYU (:

    ReplyDelete
  77. wahhh. lepas nie boleh lahh buat movie yuyu zulaikha pulak. ;)

    ReplyDelete
  78. hmm ,, adik byk kene blaja ni ,, x mamtop lagi ,, nanti ade mase pakcik ajar cara ii buwat cerpen .. uhuk ii

    ReplyDelete
  79. Baca cam orang angau duk gelak sorang2, siap my husband risau tanya "are u ok"? melampau lawaknya.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)