HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, February 5, 2012

Bila Dah Awal Dewasa | Entry Bergambar

Assalamualaikum


a'ah Yuyu Potter (ada parut kat dahi). ada eye-bag menawan, parut dahi ohsem & kedut kedut jelita. korang ada? -.-'

aci tak kalau pendahuluan terus tepek muka sendiri besar gedabak? kira aci la, daripada pendahuluan panjang berjela namun hakikat isi penting sumpah takde. kalau tepek gambar yuyu, at least, jadi halwa mata korang. nomnomnom *sambung kunyah cekedis*

lewat remaja dah nak masuk dewasa ini, yuyu ada satu tabiat yang dah agak la nak sebati dengan jiwa dan raga. yakni, kurang gemar berjimba atau bahasa super coolnya adalah, berpeleseran bersama rakan taulan. atau kata lain, Lepak. sebab bagi yuyu, banyak masalah perlu dihadapi sebelum keluar.

antara masalah masalahnya adalah:
  1. Sesi Suai Padan Baju. cari pulak selendang yang sepadan dengan baju. tak nak la ketara sangat, dua baju kegemaran, rotate setiap kali nak keluar. -.-'
  2. sebelum keluar, sejuk sanubari tengok wallet, duit tersusun rapi mengikut susunan kaler yang ada. merah dengan merah. biru dengan biru. tenang jiwa. tapi balik dari berjimba, sampai saja bilik, check check wallet, wajiblah rasa macam fakir pulak diri ni. a'ah. agak boroslah. 
  3. pemilihan tempat. ni paling tak best. minggu lepas dah pergi The Curve, minggu lepas satu lagi dah lepak Taman Botani, nak lepak KLCC, malas. habis. nak lepak mana lagi? ini la masalahnya.
  4. make up make up. ingat best ke dah tua tua macam ni, habiskan masa dengan tepek bedak, tenyek lipstik, sapu sapu blusher. kalau tak make up, jelas la pulak eye-bag hasil usaha gigih yuyu bersengkang siapkan esaimen. 

well. ni la Yuyu Zulaikha. kalau boleh, hari Sabtu, celik celik mata, dah siap pakai dress ohsem, muka pun dah flawless bersedia nak keluar je. senang kan. korang tak nak ke macam ni?  -.-'

jadi minggu lepas, seperti minggu minggu minggu minggu minggu yang lain, tempat yang sama yuyu lepak. yuyu lepak Taman Botani, Putrajaya. agak agak kalau korang godek balik entry yuyu, dengan tepatnya yuyu teka, korang pasti muntah purple baca entry yuyu lepak di Putrajaya.

sebab bagi yuyu, tempat mana lagi yang ada keindahan alam semulajadi sambil boleh kayuh basikal lalu dengar bunyi burung berkicau. sambil main lari lari macam dalm citer bollywood. sambil hirup udara bersih dengan gelojohnya. sweet kot. 

maka sekarang, giliran gambar pulak bercerita kat korang:

ohh. sebelum tu, terima kasihhh sangat kepada Padieka Raccolta untuk top yang simple tapi ohsem tu. yuyu suka. dan terima kasih sangat sangat juga, kepada BabyNalisa Collection untuk shawl lain dari yang lain lagi selesa gila pakai. lebiu Padiekan Raccolta & BabyNalisa Collection  



tengah beragak ni. nak bajet cute ke tak. :')


         
tak kan pernah tinggal SOMETIME Boutique pergi mana mana pun. di mana yuyu keluar, wajiblah guna handbag ohsem SOMETIME. dah sebati dah dengan jiwa raga. 

  
awal awal best la tengok keindahan alam semulajadi kat tempat ni. buat yang pertama kali, pasti terpana akan ciptaan ALLAH ni. *lagi terpana kalau ada yuyu. bhahah*  tapi kalau dah masuk kali ke patratustjugpuluhenam, korang akan mengalami reaksi muka macam yuyu juga. agak bosan.

        
agak agak muka ayu macam yuyu ni, logik tak ada jari seumpama itu? nahhhh. bukan tapak tangan yuyu tu. siyes.

SMILE! Your Teeth not Aurah. It is Sadaqah. hakhak.

dah dah. korang patut berterima kasih kat yuyu. gagahkan diri taip entah untuk tatapan mata korang. walaupun dah tengah malam buta. terharu tak?? 

p/s: dah baca entry, tolong la LIKE untuk video yuyu. tolong la vote biar yuyu menang. wuu T_T 

terima kasih sudi baca .

90 comments:

  1. mana ada entah pape yuyu ! makcik suka la yuyu,hehe :))

    hai kakak kecik :P

    ReplyDelete
  2. tapee.. janji gmbar pun ohsemm... hee~~

    ReplyDelete
  3. Atoto ! Comel ! macam mana brader wa yang handsome ni boleh berubah mejadi wanita yang fuyyoooo !!!! ???? Comel-comel ! brader letak gambar berapa banyak pun takpe . Eyja suka kott !

    ReplyDelete
  4. lahai.. comelnya lah kak yuyu nih *pengsan*

    ha a'ah. yg nombor 1 tu sangat sokong. selalu je jadi masalah -,-

    ReplyDelete
  5. Eh, eh..comelnya diaa..hehe, yuyu sweet lah. :)

    ReplyDelete
  6. comelnya yuyu ni..
    mata tu pakai contact lens apa eh?
    ke original? :D

    ReplyDelete
  7. ya Allah techik cenonet yuyu nie.

    untunglah. nampak muda selalu. ehee

    ReplyDelete
  8. ehm ehm muka besar gedabak encik photographer mana pula? lalalalala

    ReplyDelete
  9. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh comellllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

    ReplyDelete
  10. comel yuyu...slalu ke g tmn botani tu..akak duk kt putrajaya tp sgt jarang g tmn botani...hihi...tp situ mmg aman tenteram dn sgt indah...

    ReplyDelete
  11. comel yuyu....slalu ke g tmn botani?akak duk putrajaya tp jarang lepak situ....tp situ aman tenteram...

    ReplyDelete
  12. keciknya.... huhu.. mcm budak sekolah rendah. haih.. menyamar msuk zoo tiket kanak-kanak bole ni. :P

    ReplyDelete
  13. helloww yuyu ,yuyu muka pakai apa,,bersih ja,,satakat sikit2 tu biasa la,,

    ReplyDelete
  14. tak puas la tengokk gmbar kak yuyu ..
    hehe

    ReplyDelete
  15. @oniehahaha.. mana ada! dah tinggi la!! grrrr!

    ReplyDelete
  16. untunglaaa dating kt tmn botani yg serba indah itu. hehehehe :)

    ReplyDelete
  17. Xnk kisses, dush2! Thx yuyu bwt entry yg byk2 pic ohsem.. :D

    ReplyDelete
  18. kak yuyu sentiasa nampak comel laaa :D

    ReplyDelete
  19. comel2..:P

    http://akutetapaku85.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. waw ak yuyu ni hot la... jom singgah blog kita :)

    ReplyDelete
  21. yuyu...share sikit rahsia awet muda...maintain je walau dah dimakan usia... :P

    ReplyDelete
  22. wakakakakaka.... lama tak jumpa yuyu hoiiiiiiiiii......

    ReplyDelete
  23. yuyu pakai baju tue nampak yuyu tembam cket.. comellll <3 :)

    ReplyDelete
  24. sangat lah comel even ada parut di dahi..:)

    eh yuyu ada eyebag tapi tak jelas sgt...kak nad punya eyebag hah amik...jelas kelihatan...

    ReplyDelete
  25. yuyu sgt comel tpi tinggi mcm tinggi cik tikah je :P

    ReplyDelete
  26. ade ganster lah , berpatur ohsem jugak . hehe

    ReplyDelete
  27. yuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyuyu.....baju tu lawa tp nampak mcm tak sesuai utk yuyu..sebab ia buat yuyu nmpak maken kecil..sorry for criticsm but i need to say this ... baju tu sesuai utk org yg agak tinggi .. bukn bermksud yuyu kurg tinggi, tp ia buat yuyu mken kurg tinggi..btw i enjoy reading ur blog...

    ReplyDelete
  28. kecik-kecik chomel....awet muda..^^

    ReplyDelete
  29. npe yuyu da xaktif mcm dulu kala ni???
    miss the old yuyu zulaikha laaa...:'(

    ReplyDelete
  30. nampak gaya,saya dah ada tempat baru untuk lepak :D

    ReplyDelete
  31. yuyu mcm budak high skool pegi field trip XD kawaii!!

    ReplyDelete
  32. Comelnyer!..
    Jemput jengok blog saya
    http://adeqrifqi.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. Nice Photo.. kereeen pemandangannya..hehehehe. fool back me. dapat piring pecah belah

    ReplyDelete
  34. comel je yuyu...
    bila la nk beasar yuyu ni..:p

    ReplyDelete
  35. MCM BUDAK SEKOLAH RENDAH JER YUYU..HIK..HIK..COMEYYYY

    ReplyDelete
  36. parut iteww menawan..siyes.. eyebag tu lagi menawan sbb akak pun ada eyebag.. grrrr

    ReplyDelete
  37. hai orang yang banyak kedut jelita hehehehe =p

    ReplyDelete
  38. hai yuyu!!<3
    lama ny tak komen..lama da berblog sbnrny..sgt busy~~

    bila nak dating ni? xhajak pn g taman botani!haha

    ReplyDelete
  39. kak yuyu!! geram betul tgk dia, omellll angat!! ;D wahh tmn botani best ya, tringin nak pergi..tak pernah dtg situ lagi walaupun dah pegi putrajaya byk kali. sobs sobs

    ReplyDelete
  40. cun lah,seghiyes! :)
    nak ngorat bleh ?
    hihi.

    ReplyDelete
  41. hmmmm...lepas tengok pic2 yuyu kat atas tu..ni ayda nak bg tips ckit..

    khas tuk yg kUrang ketinggian :

    elakkan pakai baju kembang cam yuyu pakai tu...sebab akan nmpak lgi pendek..corak klau boleh menegak!

    nak pakai boleh tp cuba letak belt kat pinggang...hehehee

    JANGAN MARAH HAH...!!

    ReplyDelete
  42. hehe comey lote eh sis yuyu ni. :)

    ReplyDelete
  43. ya allah comelnya ciptaan allah ni. dari dulu lagi aku minat si yuyu ni. yes, minat gila. ohhh !! MENANGIS ??? LELAKI KE PEREMPUANN ???

    ReplyDelete
  44. yuyu nie klu tgok muka bukan kemain matangnyer...tapi alolololo.....choomeell!!

    Dihimpit lelaki lelaki. Dilema!

    ReplyDelete
  45. Walaupun kechik... comel n gojes ;)

    ReplyDelete
  46. apa pun terjadi, kamu mmg dah cumel yuyu...bila nk jumpa lg ni hik hik

    ReplyDelete
  47. salam kak yuyu...rjin follow blog sy...bdk kuis gak nie...http://valciousheaven.blogspot.com/

    ReplyDelete
  48. parut comel kat dahi tu :)

    big eyes sungguh laa ;D

    ReplyDelete
  49. wah yuyu potter . boleh pergi boleh pergi :)

    kakak , u are so cuteeeee lah ! hehe kecik comel molekkk je

    ReplyDelete
  50. yuyu, are you getting all the sometime bags for free??

    *sebab dah start jealous*

    ReplyDelete
  51. aisey..
    yuyu ni sklai tgk cam kanak2 comel lak..
    2x tgk cam gadis comel..
    3x tgk mmg comel:)

    ReplyDelete
  52. BETUL LAH.MAKIN LAMA MAKIN MALAS NAK TEMPEK MAKE UP BANYAK2 XD

    ReplyDelete
  53. BEG DARI SOMETIME TU SERIOUS CUN :D

    ReplyDelete
  54. kenapa lah ang ni comeyyy sgt? x mcm budak umo 20-an! kah kah kah... ^^,

    ReplyDelete
  55. kak yuyu comel lah. Macam Nora Danish .

    ReplyDelete
  56. lame dah xtgk blog yuyu, rindu :)
    jom yuyu shopping kat blog dija, banyak baju bru yg cntik2

    http://khadijahhishamuddin.blogspot.com/2012/02/jaja-fashion-style-stock-panas.html

    mari shopping baju2 kat sini :)

    ReplyDelete
  57. come je v clip bijak senang tu..dah like..nanti menang jgn lupa kwn 2 blog ya....

    jemput ke blog akak...ada cotton vietnam comey2 dijual :)

    ReplyDelete
  58. yuyu suke cantikkkk. naknak jumpa yuyu :(

    ReplyDelete
  59. yuyu potter amik potter shayee ! mencikk ...ekekekke

    ReplyDelete
  60. kaka, comel sangat, nak jadi adik angkat kaka boleh? :)

    ReplyDelete
  61. kaka comel, ehh lama dah nak ckp bende nie, nak jadi adik angkat kaka bolehh?

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)