HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, January 10, 2012

ke-eksaited-an di i-City | Entry Bergambar

Assalamualaikum

selama 23tahun hidup di muka bumi ini, semalam adalah kali pertama dan InsyaALLAH kalau tak ada aral mengada ngada nak membujur melintang, ia akan menjadi kali ke patratustujuhpuluhenampointempat kali yuyu ke i-City,Shah Alam.

yuyu dah bebal gegendang telinga yuyu, rakan taulan asyik cakap ke-syok-an i-City. mata pun dah tersembol tengok kawan, asyik upload gambar siap buat buat peace di sana. hmm. 

maka, yuyu tanamkan azam di benak hati yang kudus lagi tulus dan mulus ni, nak tak nak, weekend kali ini, i-City akan menjadi tempat berpeleseran yuyu. huh! dah tak nak dah bila orang cakap pasal i-City, yuyu asyik ulang soalan yang sama:

"i-City tu natang apa? best apa sangat kat sana?"

tapi ni bukan masalah yuyu tak ubah dek katak di bawah tempurung, bukan juga masalah tak ada kehidupan sosial di tempat tempat menarik, tapi, yuyu kan pelajar yang selalu sibuk dengan baca buku, tekan tekan kalkulator la, buat esaimen la. bila masa nak tau semua yang menarik ni! *bernas tak jawapan?*

dan Alhamdulillah, weekend semalam telah membuat hidup yuyu kelihatan lebih bermakna. hakhak. terharu bhai wa dapat jejak kaki kat i-City.

-.-'

Mempersembahkan JeLo Zulaikha!


rajah satu                                                                                                             rajah dua
        
inilah yuyu semalam. ni bukan magis. dalam masa dua saat, inner terus tersimpul malu sembunyi dalam selendang. tak tak. ia merupakan masa yang jauh berbeda. rajah satu tu, masa awal lagi tu. on the way nak makan Meatball IKEA. aummmm

sebelum ke i-City, yuyu lepak The Curve dulu. layan Papa I U. siyes muvie tu tak best. nasib ada Mia Sara je. kalau tak, nak je buat sesi protes habis habisan kat wayang tu. habis RM22 yuyu. mencik betul :'(

lepas solat Magrib, barulah yuyu terus merempit ke i-City. hojyeahh! ohh, sebelum lupa, yuyu nak creditkan shawl cntik tu dari Babynalisa Beautiful. siyes best pakai!


Icon i-City


 
kebatakan yuyu amat jelas nyata masa ni. sampai sampai saja di sini, yuyu macam nak jerit lalu lompat lompat dan terus guling guling macam tenggiling di sana. woaaa. lawa kan i-City? yuyu ingatkan, yuyu je yang lawa kat muka bumi ni. ehhh .

dari jauh dah nampak pokok pokok pelesu bertatahkan lampu. cis. berani dorang menipu yuyu! mati mati ingatkan pokok betul bersalut lampu berkrim. rupanya, pokok besi. apa pun, tetap cantik. yuyu rasa macam nak bawa balik pokok lampu tu satu kat rumah. boleh menyicah mangga bawa pokok berlampu. cool kan :')


Lolipop Raksasa

 
inilah lolipop raksasa itu. ia comel dari jauh, tapi takde la comel mana sangat pon dari dekat! besar la juga kan. besar dari kat FunFair. pergerakan dia pun agak men-siput. seloww seloww. bila dah sampai atas, yuyu dah mula hilang arah tujuan hidup.

adakah di sini pengakhiran hidup yuyu. 

disebabkan yuyu spesis manusia takut pada ketinggian, maka, masa ni, yuyu aplikasikan segala doa yang yuyu pernah hafal dari Tadika. doa makan, doa tidur, doa penerang hati, doa minta jodoh, doa qunut tetiba ingat. demm. tak cool.


pembajet cute yang berjaya

    
awal awal, ke-eksaited-an yuyu jelas ternampak. tapi makin lama berpeleseran di sana, jasmani dan rohani yuyu dah macam mintak bantal. inilah tanda tanda kita semakin berusia, pabila jasmani mintak balik rumah takkala ke-eksaited-an kita masih belum di klimak. -.-'

selendang pun, dari yang kemas, sampai lantak-kau-la-nak-jadi-apa. dengan muka berminyaknya, dengan, selebetnya. yuyu memang dah tak fikir diri dah. nasiblah handbag Sometime Boutique penyelamat keadaan. nampak la ohsem sikit. bhahah.

namun, waluapun, yuyu dah layak di gelar dewasa, dengan berbekal umur 23tahun yang ada ni, tapi, usaha membajet cute, tetap takkan goyah. bantai juga beli telinga berlampu, dan gagah memakai sepanjang di sana. hikhik. omey kan telinga tu ^^

***

huhuhu. jadi, lepas ni, nak pergi lagi i-City, tapi nak masuk rumah empat musim. semalam ramai sangat orang. segan pulak nanti nak lompat lompat, guling guling atas salji tipu tipu .

p/s: macam dah lama sangat dah yuyu tak upload gambar kan?

terima kasih sudi baca :)

107 comments:

  1. wah bestnye..
    saya tak berkesempatan nak pegi icty lagi walaupun dekat..huhuhu

    ReplyDelete
  2. rugi tak pegi..kalau tak boleh jmpe yuyu,,haha! dkt je padahal :)

    ReplyDelete
  3. dah lama tak dtang belog yuyu. entri nie tak mengecewakan. comel

    ReplyDelete
  4. wahh, seronok di sana.

    belum berkesempatan nk pergi sana lagi laa :(

    ReplyDelete
  5. comel je kak yuyu ni <3
    saya selalu pergi i-city la kak yuyu. best kan. snoworld tu mcm tak best sngt la. tapi dye punye sejuk kalah yang kat genting punya. hehee

    ReplyDelete
  6. akhirnya,ada jugak gambaq,ekekekeke ..onie tak ley p i-city,pening pala tengok lampu,huhu... nanti masuk snow walk lak auw? sampai ke tulang rusuk sejuknya -..-"

    ReplyDelete
  7. Tahniah YUYU comel berjaya menjejakkan kaki ke i-citu...hehehe, zy pun tak pernah jejak kaki kat sane lagi tau..

    ReplyDelete
  8. i was here yesterday.... tak perasan yuyu pon...

    ReplyDelete
  9. xpenah pun g icity..lalu jek....huhu

    ReplyDelete
  10. kite pun x sempat g sna lagi.uhuuuuuu

    ReplyDelete
  11. yuyu comel ! (:

    *wondering . sape yg snap pic yuyu ! hik . :D

    ReplyDelete
  12. Akk dh kali brape puluhratusribu kali dh g sane. Hehe. Smpy nk upload gbr pn dh mls yuyu. Sbb byk kali pegi n org pn tak heran dh. Kot? Hehe. Tp yuyu totap comel. Nt kte men salji sesame ok yuyusyg?

    ReplyDelete
  13. kita dah pergi dah yuyu.hilang mood pasal ramai sangat orang.kalau ada kita kita je kat situ barulah best.

    tamak =="

    ReplyDelete
  14. teringin jgk nk msuk umah 4 musim tu :)

    comelnya yuyu :)

    ReplyDelete
  15. I-Cityy best !
    tapi penat gilaa nak jalan pusing suma tuuu :D

    ReplyDelete
  16. next time, kene sound2 sket kalo datang lagi, nak jumpeeee!!!

    ReplyDelete
  17. gmbar the last 3 tu mcm x larat sgt nk snyum. hehe. penat eh ?


    :P

    ReplyDelete
  18. kite dah lama pegi masa dok campus uitm sblm ne whoaaaaaaaaaaaaa dah banyak perubahan. masa pegi sblm ne tade pon kincir angin tu (klasiknye kau!) T.T

    ReplyDelete
  19. xpernah jejakkan kaki lagi ke i-city ni. waaa . teringin nak gi la . apa-apa pun, kak yuyu super duper comel! :P

    ReplyDelete
  20. waaahhh..kerlassss ko yuyu...hihihi
    bestkann..efa penah pegi sekali jew..hehehehee :D

    Blog Efa Nur :)

    ReplyDelete
  21. wah cantik nya pokok2 tu kecomelan macam sys yuyu...nnt kalau nk pergi ajak eqa sekali...nak tumpang sekaki jugak
    hihi~

    ReplyDelete
  22. Cutenyer yuyue =) sis penah pegi skali jer dulu .. Mng cantik tmpt tu=)

    ReplyDelete
  23. best sangat ke tempat lampu2 ni??hurm..nak kene pergi jgak nih

    ReplyDelete
  24. syokknye yuyu gi sne ye. ktepon penah g skali je. syok bgamba sne sni. hihi

    ReplyDelete
  25. Bestnya dapat pergi i-City . Kite tak pernah pun pergi :'( .

    Apapun , gambar kak Yuyu comel lah ! siyess .

    ReplyDelete
  26. muka pucat pun lawa kan..
    u mmg beruntung dapat muke yg comel

    org pandang pun x jemu

    ReplyDelete
  27. ahaha kelakar la yuyu ni.blog yuyu ni mmg seronok dibaca tau.

    and yuyu mmg comel^^

    ReplyDelete
  28. Ahahaa :D comel je Yuyu ni :D hehehe

    ReplyDelete
  29. Macam makin kecik pulak saya tengok. tapi, dah nampak la muka 23 kot. beza setahun je rupanya kita.

    ReplyDelete
  30. Seronoknya dapat pi sana. :)
    Untunglah muka comey. Hehe. ^^

    ReplyDelete
  31. Tiket RM22?
    3D ke? Mahalnyaaaaaa.

    ReplyDelete
  32. Aida yang duduk dekat dengan i-City pon tak pernah jejak kaki kat i-City tu.. Tengok je dari tepi jalan

    ReplyDelete
  33. RM22 bersama si dia ea??

    wah kak nad tak pernah pergi lagi..:)

    23 tahun sebaya akak..hehehe..

    april baru masuk 24..ngee..:)

    ReplyDelete
  34. yuyu as comel as usual :)
    me lom sempat pegi i-city :p

    ReplyDelete
  35. jeles tgok k.yuyu.. dh prnah prgi b4.. tp teringin nk gi skali lg. tmpat dye cntik sgt.. :)

    ReplyDelete
  36. Dah pernah pergi i-city..memang best..:)

    ReplyDelete
  37. yuyu nampak pucat! muke sangat babyface tak macam umur 23 tahun pon (-____-") *jeles*

    p/s: come and like this page http://www.facebook.com/pages/Lolas-scarflet/171507456281079 and take a sneek peek at http://lolascarflet.blogspot.com untuk tudung2 bawal yg cantik dan murah3! :D

    ReplyDelete
  38. mcm xcayo yo kali ni xbyk gmba yuyu kt sanun, kui3

    ReplyDelete
  39. cantiknya tempat situu.. :). nak pergi jugak..

    ReplyDelete
  40. kebarakan sis jugak akan terserlah bila masuk situ..tak pernah pi lagi..

    ReplyDelete
  41. i-city~ hehe. dh dua kali smpai sane :P

    ReplyDelete
  42. i-city~ hehe. dh dua kali smpai sane :P

    ReplyDelete
  43. ololo .. comelnya kak yuyu >_< .

    > wah ! bestnya dapat pi i-city , era tak pernah jejak lagi kat sana , apatah lagi kat kl . haha !

    ReplyDelete
  44. kite pon tak sempat lg nk bposing sakan kt i-city. kehkeh

    yuyu makin cuteee =)

    ReplyDelete
  45. walaupn sdh lama di shah alam..bru la ni tau fun fair ICT dh siap..haishh..
    *ketingalanketingalan*

    ReplyDelete
  46. icity belakang rumah sewa ja...hehee

    ReplyDelete
  47. kiutnyaaa 1st pic tu kak yuyuuuu :>
    nmpak childish, hik3.

    ReplyDelete
  48. Sis yuyu cantik puls comeh okeh.. suka tgk... :D

    ReplyDelete
  49. naz belum de kesempatan lagi..hope ujung bulan ni bole pegi bila nak ke penang nnt..sbb naz trun kl dulu.

    ReplyDelete
  50. suke ngok muke yuyu .. cntik sgt2 .. :)

    ReplyDelete
  51. Comel yuyu. Teringin nak gy i-city :)

    ReplyDelete
  52. waaaa. mmg bez kan tmpat2 g32,, huu. L pun xpenah p ag..

    jom baca kejap.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

    ReplyDelete
  53. @Nafisah Ruslan wuuu T__T sebab penat la... lama gila.. hmm~

    ReplyDelete
  54. @zuk zuhaiza alaaa.. :'( tak sudi baca belog yuyu ye :'P

    ReplyDelete
  55. @cik bell (: alaaa.. snoworld dia tak best?? baru ingat nak pergi minggu ni :'(

    ReplyDelete
  56. @Azrul Darkbunny ape pulakkk ^^ yuyu nampak je awak :P heheh.. tipu :P

    ReplyDelete
  57. yuyu, kita study uitm shah alam n duduk sebelah KFC tu(kalau perasan lah). baru sekali menjejakkan kaki kat I-city taw ! setahun lepas. sekarang i final year.

    lagi loser kee ? eh taklah. rasa cool je duk dekat tapi tak rasa nk pergi. hihi :D

    btw, I city mang makin kalerful skg... :)

    ReplyDelete
  58. dekat je gn umah saya.. huhu..

    ReplyDelete
  59. harap2 tahun ni ada lagi gathering blogger main laser tag kat i-city ^^
    last year melepas :(

    ReplyDelete
  60. yuyu...nice...cute...adorable...good 4 yuyu...

    ReplyDelete
  61. hehhehe dah dekat gn umah kitew tu...meh meh singgah umah.. ahakss;

    ReplyDelete
  62. syomeelnyee muke yuyu!!
    =) cuteee...

    ReplyDelete
  63. weeeee
    suka btuil tgk cik yuyu wat muka cmtu:)

    ReplyDelete
  64. kami pn xsmpai lg i-city kalau nk taw
    uhuii

    ReplyDelete
  65. kakak, comelnye hihi.

    kak, bila search fesbuk je mesti jumpa byk gilaa nama yuyu zulaikha lepastu gambar siap sekali. nama lain pun letak gmbr kakak jugak. hurm. geramnye nengok kdg2. akk mesti lg geram kn? huhu. ok kak. goodluck :)

    ReplyDelete
  66. hihi yg last tu comel betul.. :) tak pernah lagi ke i city..hehe

    ReplyDelete
  67. yuyuuuuuuu intan blogger baruu. yuyu add me backk

    ReplyDelete
  68. bestnye ! jom dating kat situuuu !

    ReplyDelete
  69. tomeinyeee..geram tengok..hihi :D

    ReplyDelete
  70. You look a lot like my cousin, but she's darker.

    ReplyDelete
  71. xpenahhh peg walaupon stay dekat ngn i-city.. what a shame... huuuuuu

    ReplyDelete
  72. ain tak penah tawww pegi icity.. nt yuyu bawak ain eh. ;)

    ReplyDelete
  73. WHOAH.MAKIN LAIN EYH SEKARANG ICTY

    ReplyDelete
  74. DULU KAN,TIME YAN STDY KAT UITM SHAH ALAM,SELALU PEGI ICTY.TAPI TIME TU TENGAH KOSNG LAGI :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)