HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, January 27, 2012

Jangan Cuba Ini Di Rumah

Assalamualaikum


rasanya, last yuyu bayar broadband Meksis yuyu adalah pada dua bulan lepas. lepas tu, reti guna, reti download, reti online, tapi tak reti nak bayar. sampai broadband dah lembab men-siputvavi, pulun juga gagahkan diri untuk guna.
redha dan pasrah je bila nak buka profile fesbuk, mengambil masa lebih dari seminit. campur dengan maki, jadi dua minit.
puas hati aku. -.-'
bukan masalah berat mata memandang, berat lagi, tangan nak seluk poket bayar duit broadband. tak tak. mana ada. tapi ni, masalah kekangan masa. rasa tak berbaloi jauh jauh keluar, peluh peluh, rosak habis mekap, hanyalah demi bayar bill.
banyak lagi benda yang yuyu perlu buat. menelaah pelajaran, membuat ulangkaji setiap subjek yang telah dipelajari, juga membuat latihan untuk soalan soalan peperiksaan akan datang. tak lupa juga, yuyu rela buat berkampung di perpustakaan. buat kajian.

*mintak maaf, buat korang muntah kaler purple dengan sengaja*
maka, pagi kelmarin, emak SMS yuyu, demi menyahut seruan kerajaan, agar rakyatnya berjimat cermat. talipon talipon ni mahal. SMS dua kali baru satu sen. jimat bukan?

"bill broadband dah sampai pagi tadi, lepas zohor mak bayar"



dan ya, lepas zohor emak bayar. terima kasih emak . sebab tu yuyu selalu sayang emak lebih :')

p/s : lukisan hudoh tak bermaksud tuannya pun huduh

7.00petangnya lepas saja balik dari kelas, balik dengan harapan, dapat la yuyu me-laqha-kan diri dengan online satu dua minit. tengok tengok , account terminated. ha? dah la tadi ada quiz sakit kepala. kelas pulak pagi sampai petang.

rasa macam tak logik. apesal tertunggak cuma RM74.90, dan baru je pulak bil sampai, tiba tiba account terminated. tadi kan emak yuyu dah bayar! oh. lupa nak cakap. yuyu guna Meksis Broadband.

dengan kadar siyes segera, talipon Hotline Meksis. 1300111000. sungguh sungguh yuyu cerita pasal musibah yang melanda yuyu. touching kot. T_T . lepas tu, kata abang operator tu, dia akan check status yuyu dalam masa singkat. singkat? siyes ke singkat?

tup tup.

kedit yuyu terus habis. demm. dah la tak settle lagi. tunggu punya tunggu, masih tak dapat connect. dengan balance kredit cuma RM0.03, nak tanya nama abang operator pun memang tak kan sempat. pulun yuyu, pergi topup. nak tak nak, hari ni tetap juga yuyu boleh online. detak hati degil yuyu. sejurus dah topup, sekali lagi yuyu talipon.

1300111000 inilah konon nya number hotline meksis nya. kali talipon dengan agresifnya. agresif umpama seorang yang sedang lapar, lalu nampak Tiramisu di depan mata. tak pernah nak sabar. -.-' kali ni lama sikit perbualan yuyu dan abang operator. bila yuyu terlalu marah, sifat macho yuyu akan terus berakhir dengan air mata. memang susah marah orang. sobbsobb.

tiba tiba, segala musibah melanda diri, yuyu luahkan pada abang operator tersebut. dan yuyu tak paham kenapa yuyu terlalu jujur pada seorang abang operator yang tak dikenali. antaranya adalah seperti berikut :

"dah lima jam kot. yuyu dah la banyak esaimen kena buat. tapi dari tadi tak  dapat connect. sakit hati betul la."

"tunggu sebentar! tunggu sebentar! tu je dari tadi. pening la! dah la tadi test Financial System yuyu tak dapat jawab satu soalan!" *sambil nangis, tahan marah*

"ni kali kedua yuyu  talipon tau tak! berapa kali nak check status. tadi yuyu call sampai habis kredit! lepas beli tom yam, yuyu topup pulak! terus talipon ni! berapa banyak kali nak check status ha??"



tapi.

semua kemarahan serta merta bertukar kepada perasaan tidak pasti, pabila yuyu tengok balik, kertas yang yuyu sedang pegang sebenarnya bil SELKOM. bermaksud, yuyu telah rujuk Hotline SELKOM, walhal, yuyu sedang membicarakan hal MEKSIS Broadband.

ya. persamaan mereka adalah, dua dua adalah syarikat Telco Malaysia. namun, dua dua adalah menggunakan number Hotline yang berbeda, mereka juga mempunyai abang operator yang berbeda.

masa ni, cepat cepat yuyu reject call, padahal abang tu siyes tengah check status SELKOM Broadband yuyu. dah lama luput kot. T_T sekarang dah pakai lain. hmm. malunya.

selow selow yuyu talipon pulak Hotline MEKSIS yang betul, tak sampai lima minit kemudian, dah boleh connect sekarang. bhaha.. dah boleh dah post status kat PAGE yuyu. dan sekarang dah boleh pun taip entry ni, patut la, lima jam tadi yuyu talipon, dorang asyik check status je.

bhahah. tak tahu nak klasifikasikan diri yuyu ni dalam spesis apa.

maka, motifnya : sila ingat number ini Hotline CELCOM 1300111000 manakala Hotline MAXIS adalah 180082200 .

terima kasih sudi baca :)

135 comments:

  1. Hhahaha , kak yuyu sangad lawak :')
    lepas ni make sure call yangg line betul punyaa :D

    ReplyDelete
  2. Maaf sangat, yuyu ada kelas petang, yuyu akan approve komen, selepas kelas (bila dah baca) :)

    ReplyDelete
  3. suspen sggh bila baca awal2 =)

    ReplyDelete
  4. heheheeee...hanya mampu gelak!
    camne boleh silap ni..

    ReplyDelete
  5. hahahha. lawak la yuyu ni. ade2 je tau. anyway, lepas ni ingat.tgk no tu betul2:)

    ReplyDelete
  6. alahaiiii. salah call pulok. apa laa sis ni. ketuk pale kat dinding sat, hahha

    ReplyDelete
  7. hahahaha...haihhh tulahh emosi sgt..sampai malu diri sendiri..ahaha

    ReplyDelete
  8. engko still gune bukbeng lagi eh..

    ReplyDelete
  9. hehehe....panjang story, tup2 miskomunikesen jek!! len kali ber ati2 ekk...(apa2 pon klaka jugak story tuh!!)...

    p.s. lalink hit me back...need ur support...tankiu

    ReplyDelete
  10. boleh plak macam tu...lain kali berhati-hati tau..cek balik banyak2 kali.hhehee

    ReplyDelete
  11. he3..ttg coretan Yuyu..Maxis versus Celcom.......betul lar dah mix over...so..ur need to had alittle bit time for ur self...laju2 sgt pn nanti..kang accident....

    ReplyDelete
  12. hahaha.. lucu la yuyu ni.. sampai tertukar hotline tu

    ReplyDelete
  13. alamak. malunyee . komfem rase muke tebal gile .hee ^^,

    ReplyDelete
  14. sumpah klakar!!!! pengajaran bg rakyat malaysia hahahahhah

    ReplyDelete
  15. muahaha!
    tuh laa. lain kali jangan marah je. cek bebetul dulu. ape laa kak yuyu nie.. ^.^

    ReplyDelete
  16. haha..lawok laa aok ni! hihi..terkeluor bahase temerloh. hihi.

    --sama la situasi kite. aritu myummi balik keje tetibe dia ckp, ummi dah bayar berukband td..huhu..tersenyum lebaq~!

    sayang myummi too.

    ReplyDelete
  17. serius klaka..aduhhh..rasa nak pengsan gelak...nasib xde orang kat opis...yuyu..yuyu...hahahaahaaa

    ReplyDelete
  18. okay kak yuyu , ini sangat lawak . ketawa sampai guling guling ni haa :D

    ReplyDelete
  19. Hahaha. Kesian laa kat abang operator berukbeng selkom tu kena marah marah. Tak pasal pasal. ^^

    ReplyDelete
  20. hahahahhaha jht giler..
    sian abg celcom tu,
    mesti dye stress kalau 10 customer camnehh =))

    ReplyDelete
  21. eh... bukan call celcom free je ke... call je celcom centre... mintak di sambungkan ke bahagisn broadband... no dy 1111... ckp berjam pun kredit tak tolak... hehe

    ReplyDelete
  22. astaghfirullahalazim..sbaq jelaa..haha..

    ReplyDelete
  23. Y Allah. Salah telefon rupanya. Kesian abang operator tu. Jadi tempat luah perasaan je la.

    ReplyDelete
  24. otak bile dah jammed gitu ler dikk...!he3... kesian kat brader tipon tu... sure dia gelabah giler degnor sore sedih kamu...ker suara geram?he3

    http://skuterlady.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. Xcited sangat. Mesti ada yg meruntun perasaan nak guna internet tu. Nanti yuyu tulis besar2 hunting line lekat kat dinding, takut salah lagi...:)

    ReplyDelete
  26. hiks..lawok lah yuyu ni..kepala byk fikir kot...tu pasal lah t'silap tu..hiks :p

    ReplyDelete
  27. hahaha . dgn gigih sis baca .. sampai dlm hati pun ikut nk marah kt maxis tu .. sampai part last .. rupanya silap call .. adehh ..

    ReplyDelete
  28. Hahaha. comel jer bile kite messy2 mcm tuh. :)

    ReplyDelete
  29. tak pe la pengajaran. careless ni tak kira masa kan? hihik. kedit melayang.. itu je yang rugi... kih3..

    ReplyDelete
  30. kesian kat yuyu. dalam nak marah campur sedih campur kecewa, rupa rupanyaaa.....hehehhee

    ReplyDelete
  31. hehe..patut pon rase pelik dgn no hotline meksis tuh tadi..rupanya hotlian celcom yg yuyu call..hihi;P

    ReplyDelete
  32. Kite pun bacaaa dr atas sampai kebawah, mcm terkenaaa tempias kemarahan yuyu tuuu!

    skali sampai bwh, salah call hotline!
    ahahahaaadoiii... ;))

    xjadi nk nangis sama! hehe...

    Jemput singgah ke blog kite yuyu! ;D

    Salam kenalan.

    ReplyDelete
  33. haha.. yuyu..yuyu..

    tergelak2 + tersengih2 kat opis ni baca entry yuyu ni..smpi org kiri kanan dok usha je..

    lain kali check dulu ek..x psl2 je kan brother selkom tu menahan telinga..nasib baik dia sabar je mendengar luahan hati yuyu.. ^.^

    ReplyDelete
  34. haha..lawak kot sis..boleh pulak tersilap dail..cian abg operator tuu..haha

    ReplyDelete
  35. @yuyu :perkara sama pernah terjadi dgn sis jgk....lucu bila mengenangkan peristiwa tu...... hehehe ^^ have a good day

    ReplyDelete
  36. hahahaha.. lain kali pakai spek.. heeee :p

    ReplyDelete
  37. ahaha..yuyu zulaikha ni..lawak betol la..huhu

    ReplyDelete
  38. hahaha! lawok la yuyu ni ... belajar lebih sgt kot sampai tekanan bile tgk nombor2 tu ye daq? hahaha

    ReplyDelete
  39. hahahaha kasihani. baru jugk bayo. tp an, selkom itew guneww yeww aw

    ReplyDelete
  40. Assalam,, hahha.. kesian ! nielah kes2 tak tngok betul2 no. hotline...Mesti marah abg operator tu kalau dia dpt tau...hahha.. bebulu telinga dia kena marah last2 salah rpanya... huahua... Setiap manusia pasti akan membuat kesilapan, tak ada manusia yg sempurna... huhuhu... panjang berjela komen aku nie...

    ReplyDelete
  41. serius mesti rasa malu kn muka pon merah & panas ja ~

    ReplyDelete
  42. hahahah..lawaknya lah yuyu nih..


    lama x mai sini..yuyu ttp spt dulu..comel dgn segala keletah yuyu

    ReplyDelete
  43. sabar je le hehe :)

    http://notamanjaku.blogspot.com/2012/01/online-blog-shop-to-review.html

    ReplyDelete
  44. hahaha...sue pon penah jadi gak camtu..cepat2 off ncet sebab malu..hahha..kalau marah dah datang mmg cam ni la jadinya kan..haha

    ReplyDelete
  45. entah bagaimana caranya saya bisa sampai di blog ini.
    kebetulan baca post ini, alahai lucu lah pulak! :D

    salam dari indonesia :)

    ReplyDelete
  46. sesungguhnya...................ini adalah sangat mengkelakarkan saya.hahahahaha

    ReplyDelete
  47. hehehehe... kelakarlaa...
    lain kali kena lebih hati2...

    ReplyDelete
  48. kanak2 bila tensen mmg camtu.
    abis sume org kena marah, last2 die yang ... hehe

    ReplyDelete
  49. hehehe....biasala manusia, tapi yuyu simpan lagi erk bil lamer celcom tuh...klu rietta dah xde dah...tinggal bil maxis jew la...hehehe...

    ReplyDelete
  50. haha.. tak pasal abang operator jadi tmpt luah perasaan

    ReplyDelete
  51. Hahaha. Kesian abg tu dok check2 status Yuyu :P

    ReplyDelete
  52. hehe..cian yuyu..sabar ye...lain kali berhati-hati...

    ReplyDelete
  53. belajar dari pengalaman

    ReplyDelete
  54. kesian abg operator.. terpinga-pinga cari status sys yuyu..hihi..

    ReplyDelete
  55. @amal heheh.. lepas ni kena berhati hati la :P

    ReplyDelete
  56. @mas saari dah dah ^^ jangan gelak je.. baca entry yuyu yang lain lagi :P

    ReplyDelete
  57. LOL kak yuyu..lawak sgt laa.
    kesian abang operator tu..

    ReplyDelete
  58. siap nangis tu yang tak tahan. hahaha

    ReplyDelete
  59. hahaha gelak2 nangis kita baca. tu la jgn kalut2 sangat yuyu, kan dh terdail no telco lain (--")

    ReplyDelete
  60. kalu lah abg tu baca entry ni..mesti dia sedih

    dan ketawa...hahahaha

    x pasal2 kena marah

    ReplyDelete
  61. kalu lah abg tu baca entry ni..mesti dia sedih

    dan ketawa...hahahaha

    x pasal2 kena marah

    ReplyDelete
  62. hehe..kelakar la..mesti abg operator tu pelik knape tiba2 letak fon..hehe

    ReplyDelete
  63. hahaa.. buat rugi kredit je kowl..huk2..

    ReplyDelete
  64. Hahaha...
    Your story is very funny, I can imagine how you experienced the shame...
    Best Regards Yuyu :)

    ReplyDelete
  65. hihi..lucu nya dik..kesian pun ada..biasala baru lepas exam..pala pun tgh sarat..sbb tuh silap..

    ReplyDelete
  66. Ya Allah, malunyaaaa. Nasib baik bukan face to face. Hahaha.

    ReplyDelete
  67. Fuh mesti segan dengan abg operator tu sebaik tak nampak,haha

    ReplyDelete
  68. hahaha ya allha, habis 5 jam dok celoteh jea kat abg celcom tu. tgk2 salah nombor, tupt tup kejap jea meksis dah boleh guna balik. haha kaka yuyu ni kalakr ohh XD

    ReplyDelete
  69. lepas ni kena confirm dulu baru call, hihi

    ReplyDelete
  70. Kalut betui lah hang ni Brader . Tu lah . Lain kali tengok betui-betul . Untung hang reject awal-awal . Kalau brader pi habaq yang brader salah call , buat niaya ja satgi kena semboq . Apa lah brader ni . Lain kali ingat nohhh . Konon nak jimat dengan SMS mak , last-last call jugak oghang talipon tu . HakHak :) #nasihat.loghat.kedah+penang+perlis#
    ;P

    btw , rindu hang lah . <3

    ReplyDelete
  71. hanya mampu gelak..hahahahaha..

    ReplyDelete
  72. kalau broadband tlg elakkan download sbb nnti quota tu hbs dan buat broadband kak yuyu jadi slow. :)

    ReplyDelete
  73. itu la masalah yg slalu terjd kalu kita tak bersabr an..???pssstt..!pnh gak terjd spt ni pd sy akibt x bersbr..bhahaha ;p

    ReplyDelete
  74. haiyoo..dah agak dah..mesti salah no ni..pakai cam akak lagi jimat...YES...xde kredit xle online...hehe

    ReplyDelete
  75. akak br kenal ngn empunya blog nie...yuyu...comel budaknya...>< sebaya adik akak

    ReplyDelete
  76. haha,, menjadik larr lawak yuyu.. heeeeee :-)

    ReplyDelete
  77. hihihih, hari tu terbaca status yuyu yg yuyu tersalah call centre tu ! adui. hehe. eh yuyu tak faham sbb yuyu tak tgk video tu..hiih. takyah tengok. nnti yuyu terkedu pulak. hehehehhe

    ReplyDelete
  78. tq sudi komen kat blog cik tikah. terharu smpai ekluar hngus ni. hehe..

    ReplyDelete
  79. Yuyu, comel la awak ni, akak eqa ni keje kat maxis ni ketawa je baca entry kamu, he he

    ReplyDelete
  80. hehe... takpe yuyu.. bila lagi nak bengang2 ;p

    ReplyDelete
  81. kadang nana pon mengalami masalah yang sama..huhu

    ReplyDelete
  82. hehheh sadis sungguh kisah ni hehehhe nasib dia tak perasan lg :P

    ReplyDelete
  83. Aiyoyooo nak gelak sikit boleh tak? Hehehehuuuuu~
    Saba je laa Yuyu, you're feeling down and you cant even think straight.
    Dimaafkan! Hehe

    Take a rest :)

    ReplyDelete
  84. meh la share kredit 5 hinggit ni
    mau?
    'hahaha..

    ReplyDelete
  85. hahaha,,biasalah bila dalam situasi macam tu semua benda buat salah
    cian abg operator tu huhu,,

    ReplyDelete
  86. kakak . muda lagi kakak =='
    betul lah , orang tengah emosi , gajah depan mata pun disangka biawak . hahaha kidding

    funny betul cerita . haihh :P

    ReplyDelete
  87. salam kak yuyu,

    kelakar je bace entry nih.
    malu ya amat. hihhi
    naseb baek dlm talipon law akk silap masuk ke celcom center then marah-2 taktau nak kata pa la..hahaha

    ReplyDelete
  88. ape la. kesian opertaor celcom tu =.='

    ReplyDelete
  89. aduyai, klaka la yuyu no..hadoi...

    ReplyDelete
  90. hahahaha....lawak ah yuyu nih....ahax(gelak golek-2)

    ReplyDelete
  91. hahahaha....lawak ah yuyu nih....ahax(gelak golek-2)

    ReplyDelete
  92. perghhh terbaik..jujur n klakaa :)
    ingat CELCOM N MEKSIS Lain ye syg

    ReplyDelete
  93. Hak hak hak ... Lawak la yuyu nih ... Ahaksss

    ReplyDelete
  94. selama pkai servis meksis, sentiasa berpuas hati.....

    ReplyDelete
  95. adeh adik yuyu ni kan betoi2 wat lawak..next time simpan elok2..:)

    ReplyDelete
  96. hahaha...biasala kita ada time jadi bengong gitu..hahahah

    ReplyDelete
  97. assalamualaikum...
    yuyu nmpk comel la..:)

    ReplyDelete
  98. mak bayarkan tue..

    p/s: nanti dah keje bayar kat mak balik..n cari keje leklok yer.

    ReplyDelete
  99. biasa la tu dlm kedaan kita kelam kabut pasti akan berlaku kesilapan.

    ReplyDelete
  100. kesiannya abg celcom tuuuuu.
    yuyu, duit nuffnang berkepuk-kepuk, tapi bil mak yg bayar! kehkehkeh

    ReplyDelete
  101. rindu kak yuyu . nak nangis rasa :'(

    ReplyDelete
  102. hai yuyu!!
    lukisan kreatif dan ayat 'trademark' yg unik..=)
    --->> p/s : lukisan hudoh tak bermaksud tuannya pun huduh

    ReplyDelete
  103. Salam,

    Juz nak share…unlimited ur broadband quota, HANYA RM5.00 SAHAJA… walau quota dah abis tapi still leh surf internet dengan lajuuunye..hehe, nak tau leh tgk kat sini….http://tinyurl.com/unlimitedbroadband

    “SHARING IS CARING”

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)