HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, January 7, 2012

Ini Tidak Lagi Seksi.

Assalamualaikum

pemenang anugerah makhluk paling seksey di alam semesta.

di minta bawa bertenang semua. 

yuyu tahu, inilah Kisses yang selalu manusia makan sampai terpejam mata lalu seloww seloww kunyah almond di dalamnya, dengan harapan, almond tadi takkan pupus dari mulut sedang cekelat mencair masuk anak tekak dengan gemah gemalainya.

tak sangka pulak yuyu dapat merepek dengan jayanya di pendahuluan entry. orang pun dah bebal dah. -.-'

kalau korang tak tahan dengan ke-seksey-an cekelat ini, apa lagi Yuyu Zulaikha. yuyu kemain kagum dengan semua jenis cekelat di dunia. tak kira lah Kisses ke, DAIM ke, tak pun cekelat percuma masa beli TORA dalamnya ada 'Robot bertukar Kereta'. ia seksi lagi hebat

lepas tu baru lah kagum dengan Tun.Dr. Mahathir akan kehebatan dan ketegasan idea beliau. woaa.

yang bertuahnya menjadi anak jati Langkawi ni, cekelat semua murah murah. jadi, cuti baru baru ni, yuyu telah beli segerombolan cekelat untuk santapan tekak. setiap kali bosan, yuyu melantak Kisses, bila nak taip entry baru, mencekik Toblerone, tengah study, menkedarah Whittakers, bangun dan nak tidur, telan DAIM, nak mesej sambil guling guling atas katil, makan Ferrero...

nasiblah yuyu spesis yang bermetabolisme tinggi. 

tapi, yang malangnya, semalam...

satu jadah kerja apa pun yuyu tak boleh buat. sakit kepala wa. dah la migrain buat esaimen Faraid sampai meleleh leleh hingus tak cukup tidur, yuyu pulak bantai pulak mencekik cekelat tanpa hirau yang migrain dan cekelat tak boleh bersatu padu.

makin teruk la migrain yuyu. maka, semalam, bertubi tubi yuyu salahkan diri sendiri yang "dah terhantuk baru terngada". pedihnya migrain yuyu sampai yuyu ketuk kepala dengan handphone.

jenuh juga, yuyu Yoga subuh subuh tadi dengan harapan, migrain yuyu beransur pulih. dah malas dah ketuk ketuk kepala dengan henset. dah malas dah nak telan air mineral bergelen gelen, sampai dapat isyarat dari badan "adakah ko saja membunuh diri dengan cara lemas menelan air mineral?"

sekarang, lepas Yoga tadi, Alhamdulillah, dah okay sikit, cuma masih rasa macam bijik mata nak terjojol dari soketnya. *ada juga yang nak kena tikam dengan garfu ni*

cuma pesanan yuyu kepada semua, ingatlah bahwasanya, cekelat dan migrain adalah musuh. dorang ni tak boleh bersatu padu sejak azali. walaupun, orang kata, cekelat dalam menenangkan. tapi, beliau tetap tak berupaya menenangkan migrain. makin teruk adalah.

sobbsobb. nak jalan jalan ICT kejap lagi pun takde mood. T_T

terima kasih sudi baca :)

68 comments:

  1. Oh , enemy eh . Hee , thanks for the info (: Tapi takde migrain pun (: Take care ye !

    ReplyDelete
  2. sian yuyu tpi kisses sgt sodap :)

    ReplyDelete
  3. cian yuyu..

    GK kalo migrain hentuk kepala kat dinding...

    dasyat kan org migrain ni??

    ReplyDelete
  4. alahaii..ksiannya yuyu..
    sbar ea..moga cpat hlg migrain tuu..

    ReplyDelete
  5. yuyu si penggemar cekelat! amik ubat. kekeke

    ReplyDelete
  6. hehe kesian sungguh...xpe2..ank mummy ni kan ad..wakaka

    ReplyDelete
  7. yuyu..migrain ngn choc xley brsatu ea? ema mgrain gax..cnnot survive without choc lg adlh..

    ReplyDelete
  8. salam ziarah.1st time kt cnie. cokelat manis sgt..xleh makan bnyk2..kne control..
    www.chomelmedia.com

    ReplyDelete
  9. kesian Kak Yuyu..moga cepat sembuh =)

    ReplyDelete
  10. yuyu duk langkawi yer..nnt nak jalan umah yuyu la :)

    ReplyDelete
  11. i loikeee kisses... chocolate lover... datang lawat blog kite yeah...

    ReplyDelete
  12. nak pegi Langkawi.nak shopping cokelat ;)

    ReplyDelete
  13. akk omey ni ade migrain ke ? oloo.. sian nye.. jgn mkn coklat byk2. jge kshtn, xpn bg sy skit k :P

    ReplyDelete
  14. cokolat itu mang sedap.. Lg sdap kalau beli siap dgn mainan dlm tu (tringat time kcik2)

    cuma bila dah sakit tu byk2lah brehat yer.. Btw thanks 4 da info patutlah pening2 bila minum milo byk2 hehe. (air mineral [lemas] + milo [coklat])

    lemas dalam kecoklatan..
    Hehe.. Mam ubat ea..
    Dah baik bru ley jln2^_^

    ReplyDelete
  15. kak nad suka coklat..teringin nak pergi langkawi balik sebab nk borong coklat..:)

    ReplyDelete
  16. jom shopping byk2 coklat kat lANGKAWI...

    ReplyDelete
  17. alolorh..ciannye kak yuyu....
    get well yea ^,*

    ReplyDelete
  18. Nak ikut balik langkawi...nak rembat coklat sehabis baek huhu~

    ReplyDelete
  19. ingt cite pe yang menarik..

    ReplyDelete
  20. me tak suka choc and alhamdulillah jrg dpt migrain :)

    ReplyDelete
  21. mak aih terus teringat coklat2 lgkawi lepas baca entry nih.cis.

    ReplyDelete
  22. cokelat free lagi sedap!!! hahaha

    ReplyDelete
  23. salam yuyu..langkawi area mana?

    ReplyDelete
  24. kak yuyu pun migrain jugak eh..sme la kte..kalo dyan telan actifast la pun..

    ReplyDelete
  25. hhmmm... tlg belikan kisses sebungkus. yuyu belanja ek. dah lama gak ni x makan cekelat kisses. hehehe...

    ReplyDelete
  26. alaa sian kk yuyu,, tpi tu la kan,dah migrain..nk buat keje pon xleh..hee3

    ReplyDelete
  27. Hi yuyu..
    Bukan jak coklat n migrain bermusuhan, tp telampau bnyk makan coklat pun blh menyebabkan migrain. Apa pun jeles sbb yuyu dapat beli coklat dgn harga murah. Kalo sy, kali 2 karung lg sy beli bw kampus. Hahaha..

    Phyllicia

    ReplyDelete
  28. yaaa ! choc choc !

    jaga kesihatan ye sis :)

    ReplyDelete
  29. kesianya org migrain xleh mkn coklat,,aha tp ade certain org coklat tu boleh jd ubat skit kepala hehe

    ReplyDelete
  30. skrng bru la sy tau nape sy akn lg migrain bile mkn cekelat..adess..dh xbes..2-2 tu feveret lak tu..haishh..

    ReplyDelete
  31. sedapnye coklet .
    lau mira suke cadbury .
    kak yuyu suke ape ?

    ReplyDelete
  32. alaa..kesian nye kak yuyu. kecik2 dh ade migrain. hihi.

    ReplyDelete
  33. Meh sini , Lyssa nak picit - picit pale Yuyu ! HEHE ♥

    ReplyDelete
  34. lama dah tak makan cokelat. yuyu jangan la makan cokelat banyak sangat, nanti diabetes plak. Huhu. Semoga cepat sembuh k :D. Orang kata nak sembuhkan migrain, minum air wheat grass. :)

    ReplyDelete
  35. salam yuyu..i ada petua utk sembuhkn migrain tanpa perlu mkn ubat pn..yuyu try la berbekam d kepala.insyaAllah..berkesan.i dah pnh berbekam pn.dgn izin Allah,penyakit itu sembuh =)

    ReplyDelete
  36. http://cokelatpudina.blogspot.com/2012/01/y-u-y-u-z-u-l-i-k-h.html ENTRY KHAS BUAT YUYU

    ReplyDelete
  37. yuyu, kita sama spesies..haha..ada migrain teruk tp bila tekak mengaum mintak disumbat coklat, otak kalah dengan kata hati..memang melantak habis satu bar cadbury paling besar.hamek kaw.3hari 3 malam ca migrain..pastu tahan je la telinga kena bebel ngan mak..

    ReplyDelete
  38. sakit kepala mandi air panas...

    ReplyDelete
  39. kalau migrain, banyakkan berselawat, baca kursi. insya'ALLAH, kurang la sikit nanti :)

    ReplyDelete
  40. ala cian dyer...tpe pntngkn kshtn dlu erk....jge dr 2 pntng..jgn wt fmly rsau...mkn kner jge tao...k yuyu kner snyum slalu br cpt bek...

    ReplyDelete
  41. makan coklat boleh menenangkan ye.. hmm..

    ReplyDelete
  42. sedapnyerr.. saya minat cadburry :)

    ReplyDelete
  43. nak cekelat jugak....eating choc really make me happy.

    ReplyDelete
  44. sungguh? hmmm.. macam tu ker? nasib baik tak der migrain.. sabar ea yuyu... sakit itu penghapus dosa.. (,")

    ReplyDelete
  45. smoga yuyu cpt sihat dan cergas kembali..weeehuuu ^^

    ReplyDelete
  46. huaa teringat-ingat kelazatan dan kelembutan kisses arghh =)

    ReplyDelete
  47. coklat memang menenangkan, cume kena ambik waktu tenang..pastu, isap plan2, pergghhh...high siot

    ReplyDelete
  48. Wahh ! Woww ! Coklat ? *meleleh air liur .

    btw , nice entry yuyu . Blog Yuyu saangat menenangkan ! keep it up .

    ReplyDelete
  49. kelako.. lemas minum air mineral..wahahahaha

    ReplyDelete
  50. ouh, tak bley eh cokolat dgn migrain?
    tapi, selalu mkn cokelat klu stress hehe

    ReplyDelete
  51. alolo siannya comel emak ni..

    hope migrain cepat meninggalkan yuyu.nanti bila si migrain tu dah berengang dengan yuyu,yuyu sembunyi tau..jangan bagi nampak wajah lagi..kang dia datang lagi..almaklum,migrain pun suka orang comel2 ni.ahaksss..

    jangan makan cekelat banyak2 lagi tau..mak pesan ni.ngeee..

    *apalah yang saya merapu ni*haih..

    eh,kalau sudi jemput singgah blog daif sy ye*ala bab cakap ni yg segan ni,ahakss*

    http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/01/kau-ingat-kau-pengarahaku-tidak-berani.html

    ReplyDelete
  52. yuyi nie blaja kos ape siapa ada faraid lagi?

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)