HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, December 14, 2011

Mari Bersedekah Dengan Gembira dan Ikhlas :)

Assalamualaikum


Kami kumpulan SATU untuk subjek Kaunseling dan Kerja Sosial (KKSB113) membawakan Kempen "Anak yatim permata masyarakat".


Kami menerima sebarang sumbangan ikhlas termasuk:

- Wang
- Pakaian terpakai
- Barangan dapur
- Dan sebagainya

Sumbangan ikhlas anda akan di berikan terus kepada rumah anak yatim yang akan kami lawati pada hari AHAD ini.

Antara program kami di rumah tersebut:

- Memberikan barang barang sumbangan org ramai

- Membersihkan kawasan rumah tersebut

- Survey kepada penghuni rumah terhadap pandangan mereka kepada program ini dan juga masyarakat luar
- Meneliti persepsi penghuni rumah terhadap masyarakat dan program ini
- Membuat pemerhatian kepada kehidupan penghuni rumah anak yatim tersebut


PM kami di Facebook atau terus hubungi kami di :
            013-3086260      (Hadzim) *ketua kumpulan*
             017-6540595     (Shahrul) 

Sumbangan anda membantu mereka yang memerlukan, seboleh bolehnya, sebelum AHAD.


***
tapi, rasanya, lebih baik terus berhubung dengan Hadzim atau Shahrul, sebab musabab, yuyu sangat busy berbanding dorang berdua ni. 

maka sekarang, yuyu mintak sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat *okay, penat taip dah* jasa baik semua untuk memberi sumbangan kepada anak yatim untuk kempen kami ni. 

sumbangan wang singgit dua pun dah cukup kami terharu buat leleh air mata tau. sebab musabab, bukan habuan beli stock cekodok sebulan, tapi membantu anak yatim meneruskan hidup dengan rasa gembira seperti kita semua. 

tapi, kalau ada lebih, boleh juga kasi lebih. apa yang ada, bukanlah harta mutlak kita, hanya milik Allah, agar kita dapat kongsi bersama dengan cara yang elok. 

hmm. ni nak nangis ni.

kepada yang rasa banyak baju, atau barang barang terpakai atau juga barang baru, dengan berbesar hati kami sangat sangat mengalu alukan semua tu. untuk cara hantar atau ambil barang, boleh terus PM Hadzim atau Shahrul. mungkin seperti ini:


hikhik ^^

jom jom merderma menambah amalan supaya amalan ini dapat menjadi peneman di kubur kelak!

"apabila mati seseorang anak adam itu .. maka akan terhenti segala amalanya kecuali 3 perkara iaitu sedekah jariah, ilmu yang memberi guna, doa anak – anak yang soleh"

terima kasih sudi baca dan silakan share dengan rakan taulan :)

43 comments:

  1. saya sedekah doa yerr...semoga dyorang dpt keberkatan di dunia & di akhirat..aminn

    ReplyDelete
  2. derma menderma amalan mulia

    kalu kena cara atau barang didermakan, selagi benda tue digunakan, selagi itu kita mendapat pahala. amin

    ReplyDelete
  3. (lawak la yuyu nie)xder account bank ke

    ReplyDelete
  4. oh, bagus gak ni. t cik tikah survey barang apa boleh disedekahkan :)

    ReplyDelete
  5. yuyu ... pm teena dkt FB ea pasal ni ... nak add fb yuyu x dpt .. yuyu dh full ..

    ReplyDelete
  6. hamboiii puyu-puyu neh, satu satu tanya..selotep, ketip kuku..kehkeh...bagus2, selamat beramal!

    ReplyDelete
  7. mcm ade tetingal kt bhgian no telipon tu

    ReplyDelete
  8. wahh mak saye pon dok kumpul baju and derma untuk anak yatim :) marilah kita membantu golongan yang memerlukan!!

    ReplyDelete
  9. yuyu->tutu->ruru. janji ikhlas.


    sabar dia layan yuyu

    ReplyDelete
  10. betul tu yuyu. akan jadi peneman kite nanti dan sume ni milik Allah, lagi mulia kalau kita sama sama SHARE :)

    ReplyDelete
  11. wah yuyu, harap entri ni dpt membantu diorang..

    ReplyDelete
  12. kita sedekah doa untuk mereka je kak eh . semoga Allah permudahkan hidup mereka :)

    ReplyDelete
  13. hakhak. kak yuyu.. kak yuyu.. macam macam xD

    ReplyDelete
  14. hehehe.. kak yuyu.. macam2 kak nak bagi, pembaris ketip kuku, selotep.. sampaikan antivirus pon nak bagi.. ish3 :D

    ReplyDelete
  15. sangat2 bermanfaat!

    yuyu x derma kew?
    ape2 ke?

    ReplyDelete
  16. asal soalan pelik2 je. bg pembaris, ketip kuku? hehe.. lawak2..

    jom ke http://syoknyerblogging.com/v1/

    ReplyDelete
  17. haha.. macam2 la yuyu ni., geli pulak tengok komen kat fb.

    ReplyDelete
  18. saya doakan mereka sentiasa dlm keadaan gembira spertimana kita kite gmbira. .

    ReplyDelete
  19. can give everything we want to give, as long as kita berbuat kebaikan dengan hati yang tulus dna niat yang sempurna :') may we all be blessed by God..:)

    ReplyDelete
  20. salam..yuyu,klu nk derma duit mcmn? blh bg no.akaun x? blh trus transfer :)

    ReplyDelete
  21. jom maen game yang best. release tension!

    http://coretanharapan.blogspot.com/2011/12/jom-release-tension-sekejap-ayuh.html

    ReplyDelete
  22. Jom tolong saya,bongkar ciri2 play girl dan play boy.eheh.TQVM

    http://safiah1108.blogspot.com/2011/12/camne-nak-tahu-dia-player-brain.html

    ReplyDelete
  23. amin...yuyu,npe lme xupdate blog?

    ReplyDelete
  24. Janji ikhlas..ahaha..memang ikhlas betol..Jom derma utk anak yatim.

    http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/12/kembara-ilmufinal-solehah-2011.html

    ReplyDelete
  25. like like like like like 100000x

    ReplyDelete
  26. bestlah pat buat keja2 amal ni...jeles aku...hehehe

    ReplyDelete
  27. ALAMAK.TAK SEMPAT LAH NI.BACA LAMBAT

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)