HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, December 21, 2011

Ini Soal Hati & Perasaan

Assalamualaikum

tahukah anda yang harta benda kita sebenarnya mempunyai perasan dan naluri keibuan juga kebapaan. lagi lagi handphone yakni makhluk bernyawa bateri yang amat rapat dengan kehidupan seharian kita semua. pergi sana bawa handphone, pergi sini bawa  handphone, pergi sinun pun bawa handphone.

maka, disebabkan Sang Handphone amat sebati dengan diri kita, maka, beliau akan sentap tak ketahuan hala kalau memperkotakkatikkan beliau.

dan kesannya apabila kita mempermainkan perasaan henset kita, beliau dah tak nak berjasa mahupun bekerjasama lagi dengan kita. sebijik kes kalau bos herdik kita depan pekerja lain, mesti touching kan. kau ingat ko bos, aku tak leh sentap?

ooo. macam tu la.
p/s : lukisan hudoh tak bermaksud tuannya pun huduh

dah begitu juga kes yuyu sekarang. baru dua hari lepas , yuyu gurau manja manja dengan rakan taulan, konon konon nya, yuyu nak beli BlackBerry Bold 3. dah la masa tu cakap depan depan henset lama yuyu. maka, semalam, phone yuyu sentap.

screen putih berseri. jenuh yuyu tekan sana, tekan sini. sampai hilang kesabaran seorang wanita, rasa macam nak sepuk laju laju henset yuyu tu. tapi tuntas, tetap rosak. yuyu tahu. ni angkara yuyu yang tak mengamalkan peribahasa :

cakap siang pandang pandang, cakap malam dengar dengar

* oo. berguna juga peribahasa yuyu belajar masa Tingkatan 3 dulu kan. *

padahal dalam hati yuyu, yuyu tak nak tukar lagi henset yuyu. nak tukar bila dah Konvo. kononnya. dah kumpul duit Nuffnang. walaupun yuyu tahu henset yuyu henset Cap Baling Kambing Tak Mampus, tapi, wa guna duit wa sendiri kottt.

sekarang, yuyu tengah bersedih. bermuram durja. bergundah gulana. oleh kerana, henset adalah suku dari nyawa yuyu. aktiviti mesej dan talipon manusia terapat dalam hidup, terpaksa tergendala seketika waktu.

walaupun hati nak sangat BlackBerry, tapi niat di hati nak beli waktu Konvo, tetap akan cuba dahku meletakkan lebih kesabaran menunggu. tapi rasa macam nak beli juga masa terdekat ni. hikhik. opss. henset ada kat sebelah la! demmm!

yuyu pasrah dengan ujian ini. Redha itu ikhlas menerima, pasrah tu, berserah! kata Mila Ombak Rindu. oo. maaf. mood Ombak Rindu tak habis lagi.

terima kasih sudi baca :)

83 comments:

  1. suka baca entri kak yuyu. mesti selit-selit ayat kelakar. haha. nak beli phone Norkiah jugak laa xDD

    ReplyDelete
  2. Beli Ja Yuyu Hnset Murah, Yuyu Org Kedahkn, Di Alor Setar Sentosa Nset Murah2 Ja..Hihi..Selamat Berblog Yuyu..

    ReplyDelete
  3. haha . yuyu punya phne pun ada perasaan . beli baru je . noki 3310 xD

    ReplyDelete
  4. hahahahaaahh...hang ni lawak lah yuyu..tapi hang pun comey jgk..hehe... sudi2 la follow blog sy ye..
    http://tatyhasbi.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. hadoii...sakit perut aku gelak...pasal phone je kot hahhaa..meh abg banje meh gahahahah

    ReplyDelete
  6. ahaha, akk pergilah pujuk balik henpon akk tu.. mesti dia fham punye keadaan akk.. ahaha XD

    ReplyDelete
  7. sian henset dia merajuk da. .tu dah smpai mse lah 2 na suh yuyu beli blackberry

    ReplyDelete
  8. haha..kite senasib.. enpon duk la padam² pas kata nk tkr enpon baru.. blekberi jugak..

    ReplyDelete
  9. Ololooo siannnnn.
    Tu petanda die suruh beli Blackberry cepat2 laa tuuu :P

    ReplyDelete
  10. haha.. lucu lah kak yuyu ni.. sabar la ye.. dugaann...

    ReplyDelete
  11. hahaha.lucu la yuyu ni... :) tak abis-abis nak tergelak je..

    ReplyDelete
  12. hihihhi krm kiss kiss kt norkiah tu ek..sis suke bace entry yuyu..boleh senyum sorang2=)

    ReplyDelete
  13. alolo.. ciannye..beli henpon plg murah la yuyu..samsung rm60 je.. jimat duet..nnt keje br beli henpon mahaii

    ReplyDelete
  14. bukan henpon je tau yuyu..keta pon wat hal yg sebijik same..bru je g oder keta baru, alih2 time otw balik umah keta lame mampos tgh jln..hahhaa..majuk le terrrr

    ReplyDelete
  15. yayy..yuyu jadi pilihan

    http://dismybelog.blogspot.com/2011/12/5-blog-wanita-pilihan-ku-2011.html

    ReplyDelete
  16. wah!!!mesti en.nuffnang dah kasi byk ni.haha

    guwa pulak guna chokia. :)

    ReplyDelete
  17. jgn kata hset je yuyu, kete pon sama..kete fae pon suka tacing tak tentu pasal..grr..geram je kdg2..huhu

    ReplyDelete
  18. alahaiii kecian yuyu! dah boleh jadi geng kembatolo, masing2 tepon dah ade keputihan.

    ReplyDelete
  19. smoga yuyu dpt beli bb nnt :)

    p/s : jgn lupe kasi bb pin nnt, hahaha~~

    ReplyDelete
  20. Norkiah? tu lagu Newboyz masa zaman dulukala. haks. :))

    ReplyDelete
  21. ala , beli yg murah dulu buat sementara .. nt dh cukup baru keba blackbery

    ReplyDelete
  22. ahhhh! taboleh lah yuyu main sms dengan i lagik pasni. mencik3.





    bahahaha

    ReplyDelete
  23. beli je blackberry curve

    murah da.

    jnji !
    le bbm gak kan!

    ReplyDelete
  24. hp x penting la..!
    jnji le sms n call da la!

    ReplyDelete
  25. sern pakai samsung galaxy jew..~hehehe..

    ReplyDelete
  26. kak yuyu try la repair dulu, mana tau dapat sihatkan henpon yuyu tu balik. :D. Sabarlah tunggu masa konvo, baru beli hp baru.. hihi..

    ReplyDelete
  27. nokia is the best hp.. bb dlu pkai asyik hang jerkkk..huuuu

    ReplyDelete
  28. tak pernah lepas even satu pun baca entry yuyu. hee.

    ReplyDelete
  29. hahahha yuyu.. kite punya HP ada nama sendiri tau.. kite kasik die nama popoi.. hahahahha comeyl kan?? <-- tetiba plak

    ReplyDelete
  30. enset pon ade hati dan prasaan..dia merajok la tu..huhu

    ReplyDelete
  31. hahaha..tukar je lah kak.memang dh NORKIAH akak tu nak rosak..nak wat camne kan..hahaha.pakailah touch screen kak..best skit

    ReplyDelete
  32. haha..laptop pun mcm tu jugak yuyu! harus hati2.cakap siang pandang2! =)

    ReplyDelete
  33. comelnya yuyu lukis..grr..geram tengok..sabar yuyu..nanti beli yang baru,yang lama simpan buat kenangan..

    ReplyDelete
  34. kes kita sama .. hmm ..
    ada juga orang yang senasib ea..hehe

    ReplyDelete
  35. seumur hidup baru guna 2 hnst..
    satu cap ayam lastik kepala tak pengsan satu lg boleh la thn..
    2 pun hadiah birthday..nk harap beli sendiri..
    mmg kedekut gila...heheh..
    best la entri kak yuyu ni...

    ReplyDelete
  36. alolooo..syian kak yuyu ^^ majol plak phone dye..

    ReplyDelete
  37. kemajuan , barang - II pon da ade perasaan . .

    ReplyDelete
  38. @FarahNazurah Norkiah tahan lama. baling kepala boyfriend pun, dia rilek je..

    ReplyDelete
  39. td handphone kita tercicir kt dewan kuliah . nseb baik jumpa balik . huhu

    ReplyDelete
  40. @thisisaina heheh.. yuyu ada lagi henset tuuuuu! kat uma!h !^^

    ReplyDelete
  41. @Taty Hasbi besa laa.. kami tulis bila tengah sedih.. lawak pun dah tak kira dahhh T__T

    ReplyDelete
  42. suke nan entry belok yuyu....
    kartun die wat belok nie tersendiri!!!!

    ReplyDelete
  43. @Miss Xyz dah merajuk siap sentap lagi. macam tak guna dah T_T

    ReplyDelete
  44. yuyu punye entri tak sah tak dek lawak . HAHA^^

    ReplyDelete
  45. lol XD jaga hp anda la kalau mcm tue

    ReplyDelete
  46. nasib kita serupa lah...yayang merajuk 2 hari.merana dibuatnya..nasib baik okay balik..sekarang FB plak kena hack...sadis

    http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/12/jack-ripper-punya-pasal.html

    ReplyDelete
  47. hp akak pon mcm tuh gak ari tuh.. baru borak2 kosong..skali rosak terus.. terus aku gantikan ngan BB..ahhaaahha

    ReplyDelete
  48. haha handphone norkiah. lawak la yuyu ni :D

    ReplyDelete
  49. cian die..tulah lain kali kalau ade niat nak beli belakberi tuh cakap dlm hati jep..kan hp no ki a dah merajuk..huhu

    ReplyDelete
  50. yeayyy tite pn nk beli BB laa..mjurr tak sentap pne tite..tapi knn..kita da lamaa tak men mesej n calling sbb org yg slalu text tite da hlg..HUHU

    ReplyDelete
  51. wahh haha! time time tu jugak phone kak yuyu rosak, haishh. cano tu, terpaksa la kak yuyu sbr dulu utk beli bb tu ya. hee ;D

    ReplyDelete
  52. huhu.. betul tu.. phone gadis pun cam tu jugak...

    ReplyDelete
  53. hak3..comel lah yuyu gurau2 manja ngn henpong yuyu :)

    ReplyDelete
  54. sukur baru jer tukar nset setelah dipaksa...pakai bold2 je...jimat!kekeke..N71 nye penyambung hayat dah dicabut semalam...

    ReplyDelete
  55. Kecian Yuyu..
    Sabar Yuyu... :) Touching.. Gurau lebih sgt tu..:p



    BTW Follow Yuyu dah...
    Hope Hit Me Back.. Thanks... :D

    ReplyDelete
  56. Kecian Yuyu..
    Sabar Yuyu... :) Touching.. Gurau lebih sgt tu..:p



    BTW Follow Yuyu dah...
    Hope Hit Me Back.. Thanks... :D

    ReplyDelete
  57. betol yuyu..kdg2 cik semut pun mcm tu... ckap dngan barang.. atau niat ke.. nak beli yang baru.. tup2 je barang tu meragam, mcm ada hati perasaan pulak

    ReplyDelete
  58. heheh... kadang kadang tu kebetulan je ^^

    ReplyDelete
  59. ramai blogger pakai blackberry...ala..nk pakai jugak lah..:)

    ReplyDelete
  60. oooo...ingtkn cite pe...not bad...layan saja...terbaca sbb ramai org duk ckp cite yuyu best..

    ReplyDelete
  61. feeling ombak rindu tak habis lagi , ehh takboleh belah betul . haha :P

    ReplyDelete
  62. hye dear..
    this is my 1st time visiting u=)
    suka=)klakar..nice blog

    http://dlarisboutique.blogspot.com

    ReplyDelete
  63. ingtkan crita pasal ape yang panjang lebor nye ni..pasal talipon je rupenye..beli jela BB tuh..hehe

    ReplyDelete
  64. KIHKIH.TAK BOLEH BLAH NAMA PHONE NORKIAH XD

    ReplyDelete
  65. NANTI DH BELI BB NAK BB PIN BOLEH ? :P

    ReplyDelete
  66. LAIN KALI JGN BAGI CIK NORKIAH KAK YUYU TU MERAJUK DAH YE XD

    ReplyDelete
  67. Tak payah beli BB. Tak best pun kak.. Battery dia selalu problem. Pulak tu, kalau dah rosak..kena hantar Singapore, sebulan baru boleh amak! Ini kata orang lah kan.. Realitinya tak tahu lah pulak :P

    ReplyDelete
  68. suke ayat redha itu ikhlas menerima , pasrah itu berserah :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)