HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, November 1, 2011

Percubaan pertama Pavlova.

Assalamualaikum ^^

nahh Pavlova yuyu rembat kat Google! pagi pagi dengki nak buat korang  netes air liur. hakhak.


kononnya nak buat kek ni minggu lepas lagi. tapi, rempit ke sana, rempit ke sini, tak juga jumpa lengkap semua bahan bahan. hold punya hold, sabar membawa kepada habis sabar, hari ni baru boleh buat. maka hari ni nak catat sejarah hidup.

buat Pavlova. kek lain dah pernah buat. kek ini saja tak pernah tahu, dan tak pernah rasa. tu yang mushkil boleh buat ke tak ni. kang buat, jadi masam. ohh.. asal ada rasa, jadi lettew. -.-'

cari Strawberry, dapat buah tu hok kenit kenit. hoi. memang hilang nafsu nak buat. nak la yang besar gedabak dari jauh orang nampak kan. baru Pavlova. baru boleh riak dan takabbur. hakhak. ni kenit kenit. haish. 

dah dah. tanpa melengahkan masa, yuyu tutup entry ni dengan Assalamulaikum warahmatullahi wabarakatuh!

p/s : kalau menjadi Pavlova yuyu, nantikan di next entry, kalau tak jadi, paham paham la. hikhik

terima kasih sudi baca :)

76 comments:

  1. try jangan tak try yuyu..kalau jadi, mintakk resepi keh :D, heee..

    ReplyDelete
  2. selamat mencoba dengan gigih yuyu lova! eheh :)

    ReplyDelete
  3. kalau berjaya .. boleh masuk rancangan MasterChef lps nie .. (",)

    ~ www.anastasyea.com ~

    ReplyDelete
  4. hahahaha.. ngah tunggu pavlova dari yuyu.. nama sedap pulak.. adoishh!

    ReplyDelete
  5. kek ni mmg dah lama teringin kat tekak ni tp nak buat sgt mls...yuyu kalau dah bole buat jual skali, akak org petama nak beli hik hik

    ReplyDelete
  6. yuyu try wat kek tu? good luck =p

    ReplyDelete
  7. wahh gitu..

    hehehe

    yuyu kalo jadi tempek sini kendian bagi resepi..hehehe

    ReplyDelete
  8. me dh try buat. manis sgt la yuyu. kurangkan sikit gula ye =)

    ReplyDelete
  9. ceytt..ingatkan da siap..punya laju klik datang sini..hahahah

    ReplyDelete
  10. hehe,...smga menjadi,...antar ckit ek nnt,..nk rasa,..nk bg markah,...hehe

    ReplyDelete
  11. hehe hrp2 berjaye ler. meh post kat umah cket. :P

    yuyu. nak mintak tlg jasa baik yuyu like page and LIKE pic ni.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=282343765132768&set=a.282343278466150.82810.218791794821299&type=3&theater

    kalau tak keberatan tlg ler pomot cket. hehe. tqsm !!

    ReplyDelete
  12. catat sejarah baru sempena 1.11.11 tau yuyu!!
    good luck

    ReplyDelete
  13. waaaa cedapnyaaa

    jadi ker tak jadi ker,publish la dear,nak nengokkk.

    ReplyDelete
  14. Alaaa, mmg dah tau tak jadi tu. KUIKUI. Buat je beger bagi kat taufiq :)

    lalalalalal :P

    ReplyDelete
  15. yummynyaa!!!! jom tgok macaron kat blog cik tikah. nak wat yuyu terliur gak. hahaha.. jom la!

    ReplyDelete
  16. kalau befday yuyu senang masak kek sendiri je. hehe

    ReplyDelete
  17. kalau jadi nanti... nak secubittttttt!!!!!

    ReplyDelete
  18. semoga berjaya...kalau tak jadi jangan sedih janji dah usaha^^

    ReplyDelete
  19. PAGI2 DAH MELELEH AIR LIUR TENGOK PAVLOVA GOOGLE NI T_T

    ReplyDelete
  20. WUWUWU.SEDAPNYA KALAU BUAT BREAKFAST NI

    ReplyDelete
  21. KAK YUYU,MAKE SURE JADI EYH.NAK TENGOK NNTI ;P KIHKIH

    ReplyDelete
  22. gud luck kak yuyu..btw plizz follow me back :)

    ReplyDelete
  23. eh eh mcm berjodoh plak..akak br pas tgk pavlova kt blog org..jgn lupa bg resipinya sekali ye yuyu comell

    ReplyDelete
  24. hye yuyu salam from me...

    p/s: penah buat n mmg sedap...

    ReplyDelete
  25. hurm tuh la nur tak pernah nak cuba buat sbb takut la kalo tak menjadi pastuh rasa pelik hahaha

    ReplyDelete
  26. ohhh hopefully jadi..leh la merasa sikit.. tapi dalamm mimpi laa.HOHO

    ReplyDelete
  27. yuyuu.. dah siap nanti boleh kita tukar sket. akak rasa awk punya. awk rasa akak punya. ;)

    ReplyDelete
  28. moga-moga menjadi. nanti boleh la yuyu buat untuk kite pulak.. hehehe :)

    ReplyDelete
  29. waalaikumussalam..

    kalau menjadi..hantar kat sini sikit..:))

    ReplyDelete
  30. bestnya yuyu...nanti nk resepi taw..hehe

    ReplyDelete
  31. nanti nak rasa yg yuyu buat....:P

    ReplyDelete
  32. selamat mencuba.hehe!nnti up[load pic tauuuu XD

    ReplyDelete
  33. It was a longtime coming, but the release of the next generation of the iPhone is finally imminent. With cameras trained on one of Apple's headquarters in Cupertino, California, the iPhone 4S was unveiled after nearly a year of anticipation by fans and professionals alike. With a similar look and feel to the iPhone 4, the magic of this phone is found on the inside with new features and specs that have resulted in record breaking pre-sales. Here is a quick glimpse at why nearly 1 million people have already ordered this phone and what is in store for them.

    The while the iPhone 4S was thought to be called the iPhone 5, there is still one very important '5' inside of this device, the A5 processor. Pulled out of its sister technology, the iPad 2, the A5 is a dual-core processor will push speeds that are nearly twice as fast as the iPhone 4. Deemed a SoC, or sytem-on-a-chip, the A5 dramatically speeds up the iPhone 4S for nearly all of its uses. Carrying out multiple tasks, such as surfing the internet while streaming music, no longer lags the iPhone down to a choppy standstill.

    To find out more about [url=http://iphone-4-covers.blogspot.com/2011/10/4s-iphone_137.html]iPhone Specs[/url], please visit my blog.

    ReplyDelete
  34. semoga berjaya kak Yuyuu ^^
    nanti kalo jadi nk kena share ngn ramai org nehh
    buat byk2 taww,hihi

    ReplyDelete
  35. salam yuyu.:))

    hehehe .. sedap je gmbar tu ... ^^v first tym dgr nama pavlova tau . ekeke ..

    btw.. smoga berjaaya bt pavlova yg sedaap! jgn lupa bg sorg satu kat blogger! ekekeke
    bye^^V

    ReplyDelete
  36. beli je yuyu kat kak nani rostam..

    ReplyDelete
  37. sedapnyee :)
    semoge berjaye kak .. post la kat fb gamba nanti k :)

    ReplyDelete
  38. alolo, comel. haha mesti cik yuyu buat sedappppp sgt ! nak !

    ReplyDelete
  39. xpe...byk lgi mase.bleh try byk2 kli.bak kate omputih.practice makes perfect. :p

    ReplyDelete
  40. kak yuyu ! nak pavlowa cikit ! heeee :D

    ReplyDelete
  41. slrppppppp :D tunggu yuyu buat then bagi resepi ehhhh ;)

    ReplyDelete
  42. owh ini die blogger yg dikatan pemes yer...

    org nyer kecik..comel lagi sweet..

    haa..bile dh buat cecepat update yo!.

    hve a nice dy.

    ReplyDelete
  43. nanges kte tgk!!hahaa..wahhh mcm best je nihh!!t klu jd kasi rsipi yaa...!!goob luck okes!!

    ReplyDelete
  44. yuyu buat ika teliukkk...hwaaaa....nak makan :(

    ReplyDelete
  45. wahhh goodluck! hihi.kak yuyu,mehla join ni kalau ad masa:)

    http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/10/bloggers-challenge-aka-pencetus-idea.html

    ReplyDelete
  46. nmpk mcm sedap kn ?? teringin nk buat jugak..

    ReplyDelete
  47. mcm sedap je..yuyu nnty anta kat fae sikit ye..;)

    ReplyDelete
  48. pavlova oh pavlova...xpnh pun mkn pavlova.sobs~

    ReplyDelete
  49. pavlova memg sedapp.. sy da penah buat.. n 1st attempt pon da jadik.. lau sudi singgah entri ni..

    http://honeyzhasdi.blogspot.com/2011/07/pavlova.html

    BTW, All d best yuyu.. hehehe... :D

    ReplyDelete
  50. wawaw..hope jadi sama mcm dlm gamba tu yek.. hehehehe...

    ReplyDelete
  51. sedapnye yuyu.. terliur daa nii..
    semoga berjaya membuat pavlova.

    ReplyDelete
  52. kak yuyu, kalau jadi, jgn lah lupa kite kt sini :P

    ReplyDelete
  53. tag kakak something .. http://rouse-nieda.blogspot.com/2011/11/ngee-ak-d-tag-oleh-c-eychak-cik-bloggy.html

    ReplyDelete
  54. waaarrgghhhh.......!!!!
    mata blink blink **__**
    heeee :D



    Efa Nur :)

    ReplyDelete
  55. auumm,sedapnya...next entry akak takde pon menda alah ni..xjadi lah tu..muahahahaha..akak,dah buat hantar lah sini sikit :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)