HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, November 2, 2011

Menghitung hari

Assalamualaikum ^^


tak tak! ni bukan nak cerita pasal lagu bekas bini Anang tu. bukan pasal lagu Menghitung Hari yang yuyu pernah nangis leleh leleh hingus masa dengar kat Era takkala baru 3 saat putus cinta. tak tak. tak mungkin nak cerita pasal lagu tu.

lagi empat hari, cuti yuyu akan berakhir. bermaksud, yuyu akan selow selow dengan penuh dramatik akan tarik beg besar gedabak "beg besaq dari tuan nooo- kata emak" pulang ke Kolompo untuk mencari ilmu bekal dunia akhirat. sobbsobb.

sebentar tadi, yuyu dan emak dan mak ngah dan tok cik dan beberapa ekor nyamuk tanpa undang dalam kereta pergi beli belah di pasaraya. penat pun tak hilang, lenguh tumit kaki akibat beriya pakai heels vogue padahal nak cari bawang saja kat pasaraya, pun tak hilang juga.

bersambil beli barang raya haji, yuyu kalut kalut beli barang nak balik ke kampus. masa ni adalah masa paling ideal untuk beli dengan kuantiti yang banyak kerana dengan adanya bank bergerak. terima kasih emak aka bank bergerak.
tak pasal pasal.

waktu ni, yuyu rasa macam tak nak lekang dari emak. nak makan pun mesti emak teman, tidur dengan emak, dan banyak habiskan masa dengan berborak dengan emak. waktu ni juga yuyu rasa masakan emak adalah terbaik. walaupun semalam emak cuma goreng telur dan tuang kicap. terbaik. -.-'

cepat nya waktu berlalu. tup tup dah sebulan dua hari yuyu cuti semester. tak adil sangat. padahal masa tengah kuliah, sehari pun macam ada 78jam. 

hmm.. mood berkecamuk! emosi tidak stabil! hati gundah gulana! fikiran tidak menentu! teruk kan :'(

terima kasih sudi baca :)

50 comments:

  1. samelah kita yuyu . nak taknak kene blek kampus jugak kan ?
    ngee . btw , yuyu dah baik demam ke ? tu da boleh pakay heels gi cari bawang ^^ Alhamdulillah kalo dah baik ^^

    ReplyDelete
  2. rilek ye yuyu,..i.allah yuyu berjaya dan diberikan kebahagiaan dunia akhirat..nilah pengorbanan..

    ReplyDelete
  3. sabar yuyu. ni untuk keluarga yuyu jugak ! :D so, chill ok. nnti dah habis, n khidmat untuk family. yuyu akan rasa puas :)

    ReplyDelete
  4. aloloo. ciannye yuyu. takpe, nanti study elok2 tau! ;) hee, good luck dear!

    ReplyDelete
  5. hik3 bank bgerak gituu .
    sbar la ye kak Yuyuu :) *kite takde experience lg leh la ckp cmnie -.-

    ReplyDelete
  6. selamat masuk balik ke kampus yuyu! study rajin2 buat mak bangga :)

    ReplyDelete
  7. hehe..yuyu dah nak abes cuti..ida lak baru nak bercuti..hehe

    gudluck study kt uia!hehe

    ReplyDelete
  8. oke2..'umi' nie kata xpayah balik!

    ReplyDelete
  9. yuyu . kite pun dah nak habis cuti . lagik 17 hari dah kena balik inu =(

    ReplyDelete
  10. kte tengah menghitung hari nak balik kampung esok.. hehehe :)

    ReplyDelete
  11. selamat balik! sebelum balik, peluk cium suma benda dlm umah :P

    ReplyDelete
  12. Aww sian Yuyu! But you can do it hun! Goodluck! Go Yuyu, gooo! :)

    Btw Yuyu, sangat terharu tengok nama Ain SSB kat atas tu. huhu. Terima kasih banyak2! Followers Ain bertambah-tambah dari tadi *happy tears*! You're definitely one of my fav blogger! :)

    ReplyDelete
  13. gud luck ye yuyu..sabarlah..nanti cuti lagi next sem! kuat semangat tau!

    ReplyDelete
  14. rasa mcm kejup je kan yuyu cuti padahal dah sebulan dua hari..huhu..mesty pasni rindu kat mak kan..;(

    ReplyDelete
  15. mesti rindu kat leengkawi kan.... selagi ada masa jangan siakan masa bersama family :)

    ReplyDelete
  16. huhu..snasib..lg 2 mggu brangkat lar..
    nk x nk kna blik jgak..haha..

    ReplyDelete
  17. sy menghitung hari untuk exam spm..berdebar....

    ReplyDelete
  18. hohohohoho. saat paling menjengkelkan bila cuti sem dah habes. heheheh. sobbs..sobbs.

    cian yuyu, takpe. lagi 3 sem je kannnnn=.=!

    ReplyDelete
  19. wawhhh yuyu dah nk nek sem eh?? nuru bru nk cuty mid hohoho

    rindunyeeee dkt yuyu uhuk9 =((

    ReplyDelete
  20. yeayyyy tak saba nk dating dating dgn yuyu..tp yuyu jgn la asik pk hbis cuti..pk raya dulu naaa :)

    ReplyDelete
  21. betul lah kan, bila time kuliah mesti masa terasa lambat. um

    ReplyDelete
  22. salam. tau xpe. sme lah kita. dh nak kena balik kampusss :) puss puss. hehe

    ReplyDelete
  23. betul la kate yuyu. bile nak naik sem, sume masakan mak terase sedap je. hati mmg rse gmbre dpt jmpe kwn kolej, tapi at the same time.. syg nak tgglkan home sweet home.

    ReplyDelete
  24. Wahh dah naik sem. Me ada lagi beberapa belas hari hihihi tapi mood tak stabil tu dah ada. Huhuhu.

    ReplyDelete
  25. laaa. dah nak habis cuti ke? cian dye. heee

    ReplyDelete
  26. ehem ad gak nama nyamuk
    haha
    alala..KL - LANGKAWI..dkt jer

    ReplyDelete
  27. baca je tajuk terus ingat lagu kris dayanti tuh. best woo lagu tu. hehe... la, nk habis cuti dah. yuyu, jangan jeles taw. cik tikah cuti smpai bulan 1 thun depan. hhehe..

    ReplyDelete
  28. Alahai...Sedinyer tengok Yuyu nak berpisah dgn family...

    Follow sudah, komen sudah, tekan iklan pun sudah...

    Jom Singgah sini pulop... =D

    http://takbest.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. selamat tamatcuti..hehe...saya plak bye2 malaysia..hai2 cambodia..

    ReplyDelete
  30. hihi..selamat menunuaikan tgugjawab sebagai anak! belajar rerajin syg!

    ReplyDelete
  31. yuyu xmo sedey2..nnt de cti ag kan?xmcm ayu huhu seksa nk dpt bla dh kje nih

    ReplyDelete
  32. smengitung hari,detik demi detik..opsss layan~^-^/' hihi sis yuyu gud luck yea.teruskan perjuangann.oyeahh ^-^

    ReplyDelete
  33. Hi yuyu :) You're so cute. I'm one of your silent readers. <3 <3

    ReplyDelete
  34. good luck yuy. tak mo sedih2. kan nak pergi cari ilmu. I pn lagi berapa hari dekat rumah. huarghh sbb cuti sem dah nak habis. erghh

    ReplyDelete
  35. yuyu..kalau sy dulu, nak cari mood utk masuk bali *dy memang PAYAH! EUUUWWW =)

    ReplyDelete
  36. cuti dah habes. masuk skolah pulakk. kikikiki.
    selamat jadi student balek cik yuyu comel :)

    ReplyDelete
  37. tuh la nur pun semalam baru balik shopping untuk raya haji jgak huhh penat gila hehehe

    ReplyDelete
  38. yuyu ngaji kat mana?kalau uitm 23 dis 2011 cui pertghan sem.sebulan masuk mgaji.heee :)

    ReplyDelete
  39. demi mencari ilmu. nnti dh koje, ajaklah mak duduk same :D

    ReplyDelete
  40. NANTI YAN PON KENA BUAT ENTRY MENGHITUNG HARI SEBAB CUTI DAH NAK HABIS T_T

    ReplyDelete
  41. HARAP2 PASNI DAPAT TAIP ENTRY LAJU2 TANPA SEGAN SILU T_T

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)