HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, November 3, 2011

Dania Afrina Birthday Party

Assalamualaikum ^^

lepas Magrib, yuyu ada jemputan ke parti hari jadi anak kawan. jenuh himpun lidi banyak banyak. pergi ke tak, pergi ke tak, pergi ke tak. akhirnya membuat keputusan pergi. demam pun demam la. asalkan tak ada pihak yang terguris hati.

dengan membawa sisa sisa kederat yang ada, mood ni macam berkecamuk. padahal sekalian isi rumah yuyu eksaited. makan free memang kami suka. tapi yuyu masih ingat pada tilam empuk di rumah. Vono namanya. hok mahal tu. -.-' riak kan? padahal bukan beli. cabutan bertuah.

sampai sahaja di tempat kejadian, baru saja yuyu rasa nak saja mengesot selow selow ke meja tanda protest tak larat, terus mood bertukar, jadi cergas dengan kadar sungguh segera. ^^

waaa. atas meja makan ada Laksa Utara, Bihun Sup, Bihun Goreng, Satay, dan pelbagai juadah yang memulihkan tenaga zahir dan batin yuyu. ahaks. macam tau tau saja yuyu suka kan. :') nafsu serakah nak makan tak dapat di bendung.

sebab hidangan yang tersedia bukanlah hidangan biasa biasa di parti hari jadi lain. banyak kuih muih tahu. tekak berselera kampung macam yuyu, pasti suka.

jom jom tepek bijik mata kat hidangan kesukaan yuyu di sana.

kalau satey yuyu tak berapa berkenan sangat demi menjaga kesihatan untuk hari tua. menurut fakta yang yuyu baca, satay boleh menyebabkan kanser sebagaimana arang telah membebaskan gas ape ntah. tapi kalau satay buah sejuk lagi segar, tu yuyu suka. sanggup makan kuantiti banyak.

dengan harapan untuk mendapatkan balik Karbo yang telah hilang akibat hilang selera makan dari pagi membaca ke petang, Simple Cupcake ni telah berjasa pada yuyu. tanpa segan silu, makan sampai 21 cups. eheks. bilang. dah tahu nak buat entry :')

ni yang paling special buat yuyu semalam. Ubi Kayu cicah kelapa parut. hoi! dah setahun tak makan kot. nostalgiknya makanan ni buat yuyu teringat zaman zaman muda dulu suka rembat ubi kayu jiran bakar dengan kawan  kat belakang rumah. sedap!

Kuih Seri Muka. kuih kecintaan yuyu. makan kaya hijau, pulut bagi emak makan. hehehe.

doorgift dari tuan rumah kedaung. setiap tetamu dapat satu, tapi setiap yuyu zulaikha ambil 2 tanpa kebenaran.

ini lah Dania anak kawan yuyu tu. jenuh nak suruh senyum. -.-'  Sanah Helwah Dania Afrina!! nama! nak glemer je kan.

setakat situ sajalah keriangan. balik ke rumah, demam balik. haish. tapi syukur, hari ni cuma batuk dan selsema. haish. tak selesa.

terima kasih sudi baca :)

82 comments:

  1. satay buah! dah lama tak makan =D

    ReplyDelete
  2. wuuwuuu. sedapp. dah lama tak makan ubi kayu cicah kelapa parut. T.T

    ReplyDelete
  3. waaa 0_0 lain dari yang lain . jarang orang letak ubi tu kan =)

    selalu meehun lah , apa lah =)

    tetiba terasa nak makan buah, yuyu lah ni -.-''

    ReplyDelete
  4. hurm..asyik tunjuk makanan jer...kan da lapor perut nih..

    ReplyDelete
  5. get well soon yuyu :)
    wah, lame xmkn ubi kayu.. cdap oo..

    ReplyDelete
  6. wahh hidangan yang nyum nyum ! :D

    ReplyDelete
  7. baru semalam mkn ubi kayu dgn kelapa plus gula byk2. sedapppp :))

    ReplyDelete
  8. Sekarang mmg musim batuk demam selsema. Di mana2. Bukan langkawi aje.

    ReplyDelete
  9. gambar makanan je..mana gmbar orang demam yg segar nk melantak tu..hehhee

    ReplyDelete
  10. puh satay buah..sedap tu yuyuuuuuuu

    ubi pon sodap

    ReplyDelete
  11. @Cik Bunny hehehe..tu la.. padahal cocok cock buah tembikai epal & betik je ^^

    ReplyDelete
  12. @DAYG ♥ lepas ni rembat ubi kayu belakang rumah tau :P

    ReplyDelete
  13. lapar plk tgok .cehhhh .kak yuyu sje je kan .huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. awsome jaa makanan dekat party nie heehehe

    ReplyDelete
  15. Todiaaa tuan-tuan, nama gelemer giteww ! :)

    ReplyDelete
  16. terbaik la serve ubi kayu dengan nyoq ! heee..cicah kopi lagi sedap kak yuyu :D

    ReplyDelete
  17. wah...menu kg yang moden....

    selamat hari lahir Dania

    ReplyDelete
  18. @cici tembikai bestt wooo ubi kayuuu! yuyu makan sampai kembung perut :P

    ReplyDelete
  19. @Boni JLL3 kihkih! tauuu punn.. yuyu terus lega demam tau ^^

    ReplyDelete
  20. @ascil.punye.lah makanan dia terbaik kann! lain dari yang lain <3

    ReplyDelete
  21. satay buah tu cecah coklat yg dlm periuk steamboat,lagi mengancam,steamboat buah cecah coklat,nyummmmm!!!!

    ReplyDelete
  22. sedapnyee ubi dgn kelapa parut tuu:p

    ReplyDelete
  23. ubi tu sdp sgguh mkn time2 ujan begini..melior tgk..hehe ^^

    ReplyDelete
  24. panjangnye nama adik dania tu.....

    cet adik la konon padahal diriku lagi tua daripada ibunya..tapi sebab belum kawen haruslah panggil kita ahkak kan..

    ReplyDelete
  25. ain nak sambut buffday dgn dgn dania jugakla!!!


    ley ta yuyu?

    http://aindzaya.blogspot.com/2011/11/selamat-ulang-tahun-ke-19-ain-dzaya.html

    ReplyDelete
  26. wahh. nak kuaih seri muke tu. ermmm. nyummy, petang nie g pasar beli kuih tu lah. :)

    ReplyDelete
  27. salam..
    kalo satay makan tanpa benda antioxidant (timun, etc) tu yg dapat cancer sebab ada carcinogen...so kalo makan satay, then ada timun sebagai contoh it's OK..tk mendatangkan bahaya...

    http://adrianaizat.blogspot.com/2011/10/iklan-syampoo-yang-menyentuh-perasaan.html

    ReplyDelete
  28. sedapnya ubi kayu cicah kelapa parut tu... geng ngan kopi panas lagi meletup kan?

    ReplyDelete
  29. zmn muda kite sama la..suka bkr ubi kayu...tp slalu xdpt mkn,jadi arang la =.=*

    ReplyDelete
  30. hamboi. sukanya yuyu makan :)

    ReplyDelete
  31. salam. anak kawan yuyu dah 4 tahun? huiii,yuyu bila lagi ! hehe :)

    ReplyDelete
  32. Nampak sedap lah makanan2 tu..plus dah lama tak makan ubi kayu cicah kelapa parut..:)

    ReplyDelete
  33. yang pasal satay tu kan..dlu zatiey pernah lah dgar ckgu zatiey cakap..lau xsilap lah kan..lepas kita makan satay, kita boleh makan timun kalau nak neutral kan balik arang2 yang dh masuk dlm badan kita tu.. sbb tu lah kan, kalau kat tganu lah, ade2 mkcik yg jual satay tu akan letak timun yg dh dipotong kcik2 kalau kita beli satay..

    *zatiay pon x sure sngt pasal ni..zatiey dh ingat2 lupe dah..hehe..tp xpe..timun pon ada khasiat dia yg tersndiri..hehe

    ReplyDelete
  34. kite doa yuyu cepat sembuh. before balik kampus, harus melantak makanan kampung puas2 =)

    ReplyDelete
  35. sedap nyer name dye.. selmat hari lahir =)

    ReplyDelete
  36. http://ninafareena.blogspot.com/2011/11/tag-jawab-dan-soalan.html

    ReplyDelete
  37. wah wah wah sedapnye makanan..bnyk plk 2..*trus pkai bju cntik2 pegi beli mkanan.pngaruh dari entry ni ;D

    ReplyDelete
  38. anyaknye makanan. shiema suke ubikayu dengan kelape parut. suke gilerrrrr :)

    ReplyDelete
  39. besday kite pun rini jgak.. hehehe

    ReplyDelete
  40. haha! alia pun makan part hijau je kuih seri muka 2..
    pulut bg my mum.. hehe

    ReplyDelete
  41. huarghh! sedapnye makanan! rase lapor pulak ni haa! huuu

    jop singgah sini :
    http://patehadnan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  42. hamboiii, sedap kemain makanan. terliuq cek. :D

    ReplyDelete
  43. adohai..terasa lapa plak bla tgk gmbar kt entry ni..wuaaa~ dah la tgh lapa ni..hehehe =p

    ReplyDelete
  44. blurpp~alhamdullilah..tengok gmbr yuyu pon dh kenyang..hahaha..(ye la tu miza ni )..

    ReplyDelete
  45. wAh ubi kayu pOwn ad..bESt tu..Da lme GAk sy xmAkan..sLalu mKn dGn samBal ikAn biLis..nYummy..

    ReplyDelete
  46. tu door gift la -.-

    ReplyDelete
  47. entri kak yuyu kadang2 sama je ngan cik epal..
    owez nk wt org terliuq!
    lapaaaaaaaar laaa

    ReplyDelete
  48. salam BW!:) aww nampak tempting sgt makanan2 tuuuu =D

    ReplyDelete
  49. salam BW!:) aww nampak tempting sgt makanan2 tuuuu =D

    ReplyDelete
  50. memang terliur betul tgk makanan semua ni..patut pon yuyu terus lega demam..hehe;P

    ReplyDelete
  51. lawaklah yuyu ni...dari demam,nampak makanan terus cergas..hehe..tapi makanan yang ade memang memikat sanubari

    ReplyDelete
  52. amboi kak yuyu, nmpk makanan teros sihat ! semoga cepat sembuh ye :) and happy belated birthday juga dkt budak nama glamour tu :P

    ReplyDelete
  53. yuyu memang suka meletakan gmbr mknan yg sedap2. arghhh terliurrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  54. BESTNYA PEGI BIRTHDAY PARTY BUDAK2 ;D

    ReplyDelete
  55. KUIH SERI MUKA MAK YAN SEDAP.RINDUNYA.WUWUWU T_T

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)