HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, November 14, 2011

Lima Hari Tak Update Belog. | Diary

Assalamualaikum ^^

fuhh fuhh! ni bukan tiup semangat angin air dan tanah supaya yuyu terus bersemangat di hari mendatang. oh tidak sama sekali. ini tiup habuk terkepam hebakk kat belog yuyu akibat 5 hari biar dengan entry terakhir pasal EidulAdha. 

*ngap ngap makan DAIM  dengan muka tanpa rasa bersalah*


Beserta Alasan Kukuh


Tumblr_lnssxf9tdi1qfv5nko1_500_large

pada 6hb nak taip entry, tapi masa tidak mengijinkan. tetamu berpusu pusu datang ke rumah rembat lemang ketupat kuih raya dan rendang. hari raya kan. kumpul duit raya lagi. berkat gigih di hari ni, dapat la kumpul duit raya RM120 . hikhik

7hb pulak, dah siap buat senaman jari jemari untuk mula menaip, tapi tuntas harapan tu. terpaksa rela kemas kemas barang, malamnya dah nak balik Kolompo. hati sayu, gundah gulana, fikiran berkecamuk sebab musabab tak rela jauh dari famili.

korang sekalian kena paham la lagi. haish. teruk ni.

8hb memang hati terkinja kinja nak taip entry baru. siyes ni tengah buat muka ketat ni! tapi, sayang seribu kali sayang, sampai hostel , terus kerah tenaga zahir batin angkut segerombolan barang dari setor bangunan lama di pangkal dunia ke bilik baru di hujung dunia. -.-' sampai sakin badan badan tau. sobbsobb

9hb pula pagi pagi sejurus telan sarapan, terus berpeleseran di Nilai. cari stok nak menketedarah (makan) untuk seminggu, cari pula baldi, sabun basuh baju, dan sedikit buku buku demi membajet ulat buku depan roomate baru. baru nampak cool. cis. tak ikhlas rupanya yuyu baca buku.

petangnya terus register subjek, berfoya foya tepi tasik bersama kawan baik. sambil check kot kot ada junior ensem. ehh! ada la. macam TOP Big Bang la. maluw ittew! :')

10hb. hmm. nak bagi alasan apa pulak. oh. sibuk dengan sedaya upaya menyerap rasa bahagianya hidup tanpa masa sibuk. lepas ni dah tak boleh dah nak terbongkang atas katil dengan kuantiti masa yang banyak. jadual dah tengok. malam pun ada. hakhak. bapak cool.



*****


apa pun, walaupun tak hapdet satu natang habuk apa pun di belog yuyu ni, tapi yuyu nak berterima kasih kepada purata 3000 manusia yang sudi jenguk dan singgah ke belog yuyu ini selama 5 hari ni.. sobbsob. terharu kot. meh nak cium cium sikit.

lepas ni perlulah yuyu gigih balik menaip. tak nak dah rasa bersalah macam ni.

malam ni juga nak cari " Entry Pilihan Hari Ini " untuk esok. huh! kena godek godek semua entry korang yang best best tu. tunggu esok tau tau tau.

p/s : ngapp ngapp. makan DAIM lagi sambil layan PAGE yuyu. ni tak sibuk pulak. haihs

terima kasih sudi baca :)

104 comments:

  1. hari-hari duk masuk blog yuyu tak update-update,nasib rini update, bak sikit duit raya :)

    ReplyDelete
  2. yuyu kembali ekekkeee..tapi takupdate 5 hari pon 3000 orang gak masuk tu hu3

    ReplyDelete
  3. Hari-hari tunggu entry baru kak yuyu ! Hari ni baru adeeee...hihi.makin sibuk la skang. kelas malam pon ade.

    ReplyDelete
  4. Ok! akhirnye yuyu hupdate jugak blog..same la kite, asik bertangguh2 je. konon sibuk..cis! kesian encik blog..winduuuu..haha

    ReplyDelete
  5. ohh busy kak yuyu nii,patut hari2 bukak tader entry baru :)

    ReplyDelete
  6. berpeleseran ke nilai,,kalau tak ke tesco mesti ke giant,ngeh3

    ReplyDelete
  7. yea..yea..yuyu dh buat entry..suke sesangat...hehe..nah link miza kalau nk godek2 entry..jom.. http://puterijepun-hamizah.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Aloooo . ngindu dahh kat yuyu chumels niey , hihi ^_~

    ReplyDelete
  9. selamat memulakan sem baru :)) smoga dapat result best2. baru stat sem dh cakap pasal exam kan. potong stim. haha. btw, gudluck YUYU.

    ReplyDelete
  10. selamat masuk ke sem baru..hari tu pun g kuis anta akak stdy sne tahun akhir islamic banking :)

    ReplyDelete
  11. @onie hahaha! dah habis dah duit raya! beli headset baru ^^

    ReplyDelete
  12. @Auni wuuu T_T kesian kat akak tau.. lepas ni tak leh berfoya foya dah :'(

    ReplyDelete
  13. akhirnya kak yuyu dah update blog dia. era rindu kat kak yuyu.. >______<.. tengok kat bloglist era, nampak macam tak hupdate lagik.. tertanya2 lak bila kak yuyu nak hupdate? hehehe

    ReplyDelete
  14. @e4ezzati heheheh.. terima kasih la sudi jenguk waluapun tak hapdet T_T

    ReplyDelete
  15. @Amy Farhana ayyoo sayanggg! ni yang suka ni! nak tinggal lama lama la ^^

    ReplyDelete
  16. yuyu, jom berjimba..
    heheheee (sje nak bg yuyu bertambah busy) *wink wink..

    ReplyDelete
  17. halu yuyu ! comel je ... btw im new hereeee... blogwalking then terus usha belog comel ini ^__^

    ReplyDelete
  18. wahh , finally update jugak blog yuyu ni kan .haha . nanti tlg kim slm kat bdk junior yuyu tu okayy ? :D

    ReplyDelete
  19. cik yuyu ! nak daim juga. meh hantar sini sikit :) hehe

    ReplyDelete
  20. sedaaaaapnye daimmm
    meh hanto sii sikit yuyu
    kemainnn bizi die ye
    hehehehee

    ReplyDelete
  21. rindu tunggu post yuyu..hmmm,welcome back!!

    ReplyDelete
  22. @siys evolta heheheh... sini mmg sibuk sikit.. sibuk dengan regiter je baru punn

    ReplyDelete
  23. @era kecik aloo alooo sayanggg! hikhik ^^ ni sayang era sangat ni... akak nak hapdet.. tapiiiiiiii~

    ReplyDelete
  24. @Ninie Dora kalau berjimba yuyu selalu free!! weeee ^^

    ReplyDelete
  25. huhuuu.. mesti yuyu ase 5 hari tuh cam 5ooo taun kan xupdate blog?
    heheeee...

    ReplyDelete
  26. @Diyana Ali ngappp ngapp. tak nak.. nak makan sorang sorang :P

    ReplyDelete
  27. alolo awet muda lagi , hee . tapi muka akak comel je oh ;)

    ReplyDelete
  28. mak aii busy kalah menteri
    ehem xnk daim..nak kisses leh??

    ReplyDelete
  29. puhh! puhh! lama tunggu ni yuyu update .hehe ....kami fhm ksibukan yuyu

    ReplyDelete
  30. student life memang cam gituw..nanti pekerja life pulak hek3

    ReplyDelete
  31. haha..apesal la hidup yuyu setiap hari best ea...nak idup macam yuyu jugak.epi jerk. tak macam sye..sadis sungguh rasenyer :'(

    ReplyDelete
  32. wahh kak yuyu..busy memanjang je dye kan :)

    ReplyDelete
  33. yuyu comel ! ingat hang lari pi mana lah 5 hari tak update...biasa lah student life..:) sabar naa.nnti habis kerja pulak.lg lah takde time..

    ReplyDelete
  34. akak xupdate pon ramai blogger dtg lepas rindu dekat sini trmasuk diri yg menaip nieh :D

    ReplyDelete
  35. tunggu je bila yuyu nk update blog taw. miss you <3

    ReplyDelete
  36. hari hari tggu kak yuyu update blog >.<

    ReplyDelete
  37. rindu yuyu hapdet belog... :)
    hari2 tekan kat link huruf K , keluar la Kupukupukecik. hehehe

    ReplyDelete
  38. kak yuyu dah buat entry balik .
    nihh==" yang ditunggu selama beberapa hari ni ^^

    ReplyDelete
  39. ni yang ditunnguu selama beberapa days ni ^^ kak yuyu muncul balikk
    :)

    ReplyDelete
  40. haa...bwu mncul blog yuyu yg baru...hehe..tiap kali on9 msti bkak blog yuyu tgk up date..hehee..yeaeeyyy da up date..hihi=)

    ReplyDelete
  41. syoknya dapat duit raya . 120 byk la tu . boleh makan kepsi banyak2xx hehe ^^

    ReplyDelete
  42. Salam Yuyu. i'm new here. suka la baca semua entry yuyu. menarik sangat. ;) ada masa singgah-singgah kat blog saya eh. thanks and take care ;)

    ReplyDelete
  43. hari2 godek dashboard,tapi x de post yang baru dari yuyu..akhirnye ku keluar dari alam maya ni dengan perasaan hampa...huhu..selamat menempuh sem baru yuyu...

    ReplyDelete
  44. wah wah..da jadi diari laaa..rinduu yuyu taw..

    ReplyDelete
  45. hamboi busynye yuyu. xpe . take ur time dear. :)

    ReplyDelete
  46. rindu kupukupkecik ni tahu , hari2 datang sini ^^

    ReplyDelete
  47. nice blog~ walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

    Regards,
    http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

    ReplyDelete
  48. wah yuyu x update rmi gle komen..hik2.kte x update mmg berhabuk jee..:)

    ReplyDelete
  49. PATUTLAH LAMA TAK NAMPAK.DAH SAMAPAI KOLOMPO RUPANYA T_T

    ReplyDelete
  50. PASNI KAK YUYU JANGAN LUPA TAIP ENTRY LAJU2 TAHU :D

    ReplyDelete
  51. PASNI YAN PUNYA CUTI PON DAH NAK HABIS,SOB3 T_T

    ReplyDelete
  52. rindu budak kicik ni..nk jerit sket..yuuuyuuuu!!!!!

    ReplyDelete
  53. saya ada letakkan banner Cik Zulaikha. Letaklah banner saya balik kalau sudi.


    http://farisazim.blogspot.com/p/exchage-banner.html

    ReplyDelete
  54. yuyu meh sikit coklat daim hehehe

    ReplyDelete
  55. yuyu meh sikit coklat daim hehehe

    ReplyDelete
  56. wow.. tak update 3000.. kalau update mau traffic sama byk ngan google ni.. hehe..

    ReplyDelete
  57. ohmai! duit raya? taon dpn kompem raya langkawi dan seangkatan :D

    ReplyDelete
  58. selmat berblogging yuyu!
    egatkan yuyu da merajuk duit rayer ta dapat..;)

    ReplyDelete
  59. yuyu..jomrebut!

    http://aindzaya.blogspot.com/2011/11/beloglist-ain-dzaya-earning-nuffnang.html

    ReplyDelete
  60. mmg hebat yuyu ni... mmg blogger popular la kamooo...

    hope dpt kunjung ke blog baru menapak ni...
    http://mohdfaizulosman.blogspot.com

    thanks...

    ReplyDelete
  61. YEAH KAK YUYU KEMBALI DGN AYAT YG LEBIH POWER KEBABOWW. SUKA CARA PENULISAN AKAK ^^

    ReplyDelete
  62. bru beberapa hari x update dah ada rmi readers rindu yuyu? wow~

    ReplyDelete
  63. slm ^^, hye yuyu . im new here :)
    hehehe blogwlking then jmpe blog yuyu yg comel :)

    ReplyDelete
  64. kak yuyuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ^^

    lame gileeeeeeee ai tak komen belog akak.

    2,3menjak ni ai geledah baca diam2 je. hek~ busy..T.T

    tetibe rasa nak komen harini.

    study rajin2 ye? apa2 pun jgn pikir nak hapdet entri smpai kesihatan n pelajaran terabai.

    belog ni even byk bjasa n pneman kite tapi mungkin ade byk lagi perkara yg lebih penting utk kita utamakan kan? :)

    salam syg <3 lebiu. muahhhh. bai ^^

    ReplyDelete
  65. Hihi yuyu memang suka makan daim eh? :D

    ReplyDelete
  66. ahaha, comel ja, 5days in one entryy, hehe...
    hi yuyu, kita baru lagi dalam dunia blog, do give me some advice. (:

    thenotebook28.blogspot.com

    ReplyDelete
  67. yuyu, nk amik share gmbar life as student tu ek.
    dont forget to follow me
    belogsilasenyum.blogspot.com.
    thanx =)

    ReplyDelete
  68. kak yuyuuuuuu.oyeahhh!sudah kembali..sukeeeeee lah.okay kita kasi :D gembira sebab kak yuyu dah kmbalii ^-^/'

    ReplyDelete
  69. er .. boleh tak kau jgn letak cursor aku jadi kepala kau hah??!

    ReplyDelete
  70. kita pun hari ini baru sempat nak online.. tapi tak tau nak update apa.. :)

    ReplyDelete
  71. YAN PON DAH LAMA TAK UPDATE BELOG.SEDIH NI HAAA

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)