HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, November 3, 2011

Daging Cicah

Assalamualaikum ^^

hoi. memang boleh membawa tarik tarik rambut kalau orang gaduh dengan yuyu pasal daging cicah. jadi semalam, yuyu memberontak dengan diri sendiri. akibat dah lama tak makan daging kerbau cicah kat rumah kenduri. asal makan kenduri, katering. kenduri saja, ketering.

tapi semalam, di kampung yuyu ada kenduri juga. kenduri kawen. tapi gotong royong. bila dengar hidangan utama adalah daging kerbau cicah, rasa bak di awangan. ini adalah saat tak boleh untuk tidak pergi.


dah sampai di tempat kejadian, yuyu rembat nasi putih kuantiti sikit, daging kerbau sebagai watak utama hidangan dengan melimpah ruah siap tersembul keluar pinggan, dan sambal cicah oh enak ada kerisik. masa ni berperang dengan jiwa! memang tak boleh lepas peluang.


terima kasih sudi baca :)

48 comments:

  1. orang cakap kalau nak ilangkan suara jantan tu,kene buang halkum. :)

    ReplyDelete
  2. suara jantan itu unik.. hehehe ^^

    ReplyDelete
  3. yuyu, kalau suara dah rockk pergi isi borang join kumpulan Wings buat persembahan :)

    ReplyDelete
  4. kelaparan lah kak yuyu di petang hari nie hehe

    ReplyDelete
  5. semoga yuyu cepat sihat dan keluar suara comel pulak ye nanti :) tapi daging tu nampak tempting sangat lah.yummy ! :)

    ReplyDelete
  6. daging kerbau?err, pjaz x pernah makan tu,hehhehe

    ReplyDelete
  7. suara jantan + pening = entry baru?? nice.. dedikasi habis..

    ReplyDelete
  8. ok yuyu dah boleh terbitkan album baru haha

    ReplyDelete
  9. dging kerbau? fine, tak pena mkn ponn.

    ReplyDelete
  10. sora rock lah tuh! seksi wooooo :P

    ReplyDelete
  11. wah daging kerbau tu..sedap sgt tu..tk pornah abah rasa lg ni

    ReplyDelete
  12. huhu.. get well soon yuyu.. tpi ta pnh mkn plak daging 2..

    ReplyDelete
  13. yuyu,minum air asam jawa kasi ok sikit tekak tu =)

    perhhhh sedap daging cicahhh nyum3

    ReplyDelete
  14. aloloo ciannye....jg diri tau..dok snyap2 jgn byk bgerak..hehe

    ReplyDelete
  15. Yuyu, minum air red guava Peel Fresh tu. memang bagus. try la. sedap pulak tu.

    ReplyDelete
  16. yuyu suara jantan ? mana nak sesuai haaa...muka comel comel mcm tu suara jantan...halkum ada sekali ke ?? hehe. jaga diri yuyu. jgn lupa makan STREPSILS!! :D eh betul ke eja...hehe

    ReplyDelete
  17. minum air asam jawe lega tau. alih alih macam suare dato' siti pulak =p

    rase mcm nk dok kg yuyu. boleh makan byk2

    ReplyDelete
  18. hahaha...macholah yuyu pasni..haha

    pergh..terliur tgk daging kerbau cicah tu..dapnya...perghhhhhh..

    ReplyDelete
  19. namapak best je.. heheehe tapi tak pernah makan dging kerbau la..

    ReplyDelete
  20. kesiannye yuyu..jangan lupe makan ubat ea..

    ReplyDelete
  21. nx s0re jantan jugak.,haha.,
    kecur air liur tngx pic tuh.,btw.,jemput singgh blog sy :)

    ReplyDelete
  22. biarlah kak yuyu, dapat suara jantan sekali sekala apa salahnya.. hehehe, eh, sedap nasik kat atas tu, tak nak kongsi ngan era ke?

    ReplyDelete
  23. boleh cuba minum air asam jawa :)

    ReplyDelete
  24. suara macho beb!! minum madu ye.

    *apakah beza rasa daging kobau & cow?? (>.<)

    ReplyDelete
  25. ololololo.. sedihnya... lain kali sabo taw yuyu. SABO! hehehe.. semoga cepat sihat! :0

    ReplyDelete
  26. kita sama tak sehat..

    harap yuyu pat sembuh.

    ReplyDelete
  27. Hi Yuyu, terima kasih untuk jadikan kita blogger pilihan harian blog anda :) Anda sudah di link kan dalam blog kita. Blog awak awesome la, wakkkk!

    ReplyDelete
  28. kesiannya Yuyu =/ sama lah cici pun tengah sakit , suara jantan comel dah keluar , 3 hari tak pergi clss =(

    ReplyDelete
  29. ala keciannya yuyu..cepat2 sembuh yerr~~

    ReplyDelete
  30. Get well soon ! Huhu ingat makan daging kambing je pening2 kerbau pun huhu

    ReplyDelete
  31. alaa tiannye laa yayang i ni :)

    ReplyDelete
  32. ciannya yuyu. rehat la. makan ubat ye?

    ReplyDelete
  33. daging kerbau? serius x pernah mkn.. huhuhuh

    ReplyDelete
  34. KESIANNYA KAK YUYU SUARA BESAUU GARAUU DI MUSIM KEMARAUU.HIKHIK.GURAU2

    ReplyDelete
  35. DAGING CICAH?MCM BEST JE.TAPI TAK PERNAH TAU.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)