HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, November 29, 2011

Downtown Cheras Yaww!

Assalamualaikum

Jumaat lepas, yuyu merempat tiga hari di rumah kawan baik sekampus yuyu di Bangi. Bee nama glemer beliau.  demi mendapat kebahgiaan perut choomel yuyu di hari cuti :') peti sejuk Bee ada banyak makanan sedap sedap. yaiy!

malam Sabtu lepas, selepas hampir bosan dengan seharian tanpa aktiviti, tengah malam nya, Bee talipon kazen laki beliau. dengan rancangan dalam kepala otak nak suruh bawa ke downtown. jyeah! tepat pukul 12.04malam, kami bertiga siap dengan amat tangkas sekali.

oh. kami bertiga? mana pulak datang pihak ketiga? pihak ketiga di sini bukan Setan Nirrajim. tapi Mek (budak Kelantan selaku adik angkat Bee). 

ya. kami bertiga.

bila dengar saja kami nak ke Downtown Cheras, hati yuyu berbunga mekar umpama bunga ros yang yuyu rembat kat rumah jiran pakcik yuyu tanpa kebenaran. siyes lawa kemain bunga tu. wangi tak ketahuan hala. rugi tak rembat banyak banyak -.-'

oh. sambung balik. sambil bersiap siap, yuyu dah sediakan sedikit list barang barang yang yuyu nak beli di Downtown nanti :
  • Susu Tepung
  • Sharpener Eyeliner
  • Make Up Remover
  • Clarin Cleanser
  • Novel (kalau ada)
  • Oligo
  • Conditioner Sunsilk
sejurus sampai di sana, yuyu belek sekeliling. jauh lagi ke mall kat Downtown ni? kenapa la parking tepi jalan, dalam Mall Downtown tu, selalu parking penuh ke?

mana Downtown nya?
tu la! besar tau tempat ni! (sambil tunjuk lokasi Downtown)

ohhh. T_T mati mati yuyu ingat Downtown tu adalah sebuah Mall yang jual macam selalu yuyu tengok kat MidValley, tapi buka sampai pukul 4 pagi. bapak jakun yuyu ni. masa tu yuyu diam saja, tak nak cakap banyak, takut kantoi akan ke-jakun-an yuyu ni.

bajet cool. tiba tiba segala senarai yang telah yuyu buat dengan semanagat tadi, rasa macam di kenyuk kenyuk sendiri tanpa arahan. sobbsobb. baru yuyu tahu apa makna Downtown selama 22tahun yuyu hidup di muka bumi ni.

dah la tak bawa duit banyak dengan harapan nak withdraw kat ATM yang tersedia di Downtown nanti. cehh. sampai saja sana, yuyu tak boleh beli banyak barang barang comel akibat sumber keewangan dalam poket hanyalah terhad.

bila dah bawa duit yang terhad, maka, banyak lah kos lepas yang terlibat dalam pengalaman ni. nak beli tu tak boleh, nak beli ni tak boleh. sobbsobb. lain kali nak mintak CIMB tepek ATM kat tengah tengah stall downtown tu la :'(

maka, dengan duit yang sungguh terhad, terpaksa la babitkan diri dengan beli benda yang murah. demi mendapatkan pengalam pertama jakun di Downtown. huhuhu. akhirnya, yuyu memilih untuk lukis lukis inai di tangan. RM5 saja. murah tapi cantik dan tangkas seperti belangkas cergas dalam bekas :)

tantik kan inai itteww! ♥ 

hanya mampu senyum. selamat tak overdress

auchakkk! hasilnya. cantik kan.

kiranya berbaloi la juga yuyu korbankan waktu tidur yuyu demi Downtown. dapat inai cantik dah satu, satu lagi lepas sebagai pengajaran hidup untuk yuyu : selalu selalu la geledah celah Kolompo. -.-'


terima kasih sudi baca :)

107 comments:

  1. waaaa,yuyu ada dak susu tepung...syokkan downtown,hehe

    ReplyDelete
  2. hahah comel lah yuyu ni -.-'
    mula2 tengok list barang2 Yuyu terkejut jugak bila pulak downtown cheras tu jual novel , oligo , clarin -.-''

    ReplyDelete
  3. ape hukum pakai ina cenggitu..ce teka..ekeke

    ReplyDelete
  4. @onie
    hahahah.. lepas ni buat senarai baru :p

    ReplyDelete
  5. @cici tembikai hahahah.. malu nyaa... ^^ takpe. lepas ni tau dah :p

    ReplyDelete
  6. downtown yer yuyu..
    dia de gigi taring cam saya la..
    hehe..

    ReplyDelete
  7. balik langkawi..belikan kay cokelat daim aw.

    ReplyDelete
  8. haha. lawak la yuyu neh.. adoyaii. dulu nad rajin la g downtown ceras, :p

    ReplyDelete
  9. besnyer..lama dah xsopping neh.. huhu

    http://nuruldya13.blogspot.com/2011/11/review-breaking-dawn.html

    ReplyDelete
  10. kahkahkah . lawak nye yuyu ni . kita pon dah pelik tengok list barang yuyu . ada pulak mekap remover dekat down town kan . hihihii

    ReplyDelete
  11. eh.
    mana ada salahnya.
    downtown tu memang shopping complex lah.
    =P

    ReplyDelete
  12. bestnyer dia dapat luang masa eh.hehe. tapi ingin berkongsi sesuatu,inai ukir tu tak boleh dipakai. Jelas Dato' Abu Hasan Din Al-Hafiz: "Inai berukir ala tatu tak boleh. Ia dilaknat Allah. Inai berukir bentuk awan larat atau bentuk gambar itu adalah kategori tatu,kalau nak pakai inai, pakailah betul-betul di hujung jari."

    ReplyDelete
  13. hahak.. kelaka la yuyu neh..
    xpe yuyu.. lepas nie lepak kat downtown ari2.. bole lepak sambil layan steambot same2 :)

    ReplyDelete
  14. same la kite. teruje abis mse 1st time pegi downtown. byk gile shopping. haha

    sedih lame tak on9. byk ttinggal nak comment sume entry yuyu =(

    ReplyDelete
  15. bestnyer bestnyer ! tapikan,rase2nyer kalau ustaz don trnmpak inai kat tgan yuyu nie.die tegur x?hihi

    ReplyDelete
  16. alahai kak yuyu ni . comel jee . kelakar betullahh . boleh pulak tak tahu downtown . ishhh .

    ReplyDelete
  17. Hehe, mcm penah mengalami jer perasaan jakun itu mase belum kenal downtown..huhu..Night in KL is a live..

    ReplyDelete
  18. yohohoho..mlm sentiasa muda d KL...

    ReplyDelete
  19. kak Yuyu jangan risau..bukan kak Yuyu sorang je yang tak tahu apa itu downtown.. zakwan pun sama >.<
    baru tahu lepas baca entri ni..hoho
    Blog Mohd Zakwan :)

    ReplyDelete
  20. Lahhh. Saya selalu je pergi downtown, IPG saya (IPIK) dekat bebeno kat situ. Yang sebelah velodrom tuh yerh? Eh ade je tempat nak cucuk duit yang berdekatan. Kat tempat isi minyak tuh,BHP ke hape ntah namenya. Haha. Kena jalan sikitlah tapi :3

    ReplyDelete
  21. pelik giler tgok list yuyu nk beli kat downtown. hahahahahahaha... mne de jual susu tepung semua tuh. sian yuyu :P

    ReplyDelete
  22. downtown tu bukan bandar bawah tanah ye cik yuyu. :p list tu buang tak?

    http://keleboqmaneh.blogspot.com/2011/11/future-wife.html

    ReplyDelete
  23. @~naddy~ heheheh.. lepas ni yuyu nak g lagi la ^^

    ReplyDelete
  24. @snadilaa hahaha.. memang yuyu tak tahu langsung.. tak pernah pergi pun :P

    ReplyDelete
  25. @hafizudin kann kannn! dorang saja tipu yuyu! demm.. jahat la dorang! ^^

    ReplyDelete
  26. @nurdani terima kasih sangat sangat.. sebab sebelum ni yuyu tak tahu hukum nya.. hmm.. tapi ada pulak kata harus.. adehhh T_T

    ReplyDelete
  27. patut la mcm terserempak ngan yuyu kat sana...segan plak nk tegur :p

    ReplyDelete
  28. yuyu nmpak kecik..hehe,kecik je tgn

    ReplyDelete
  29. bile pulak la kak yuyu nak pakai inai sebab nak kawen. hahah

    ReplyDelete
  30. haha, klakar la yuyu ni..hahaha,,(sory xdpt than nk glak.. tu pelik time bace list barg tu asal yuyu nak beli susu tpung kt downtown.. rupenyerrr) :)

    ReplyDelete
  31. x penah lagi pegi downtown . esok start enjin kete nk pegi sane la . usha barang sane..mcm best jer . say hello to DOWNTOWN . KONICHIWA DOWNTOWN . WAawawawawawawa

    ReplyDelete
  32. yuyu,inai macam ni bleh tahan lama? design cam pengatin..

    ReplyDelete
  33. haha.. jahat tak nak gelak? seriesly! mule2 baca list barang tu, ingtkn downtown ada jual bnda2 tu. sy pun manusia tak penah jejak kaki kat downtown jugak.

    ReplyDelete
  34. hahahaha! kelakar lahh yuyu nihhh :D

    ReplyDelete
  35. HAHA! Tergelak jp baca entry ni especially bila baca list barang hehehe :D

    ReplyDelete
  36. hee..ika ta suke lak kai inai kt tgn..nt kawen kai kat kuku je la..

    btw, sis yuyu pnye inai cnteq la..

    ReplyDelete
  37. HAHA! Tergelak jp baca entry ni especially bila baca list barang hehehe :D

    ReplyDelete
  38. cantiknya inai. terang gituuuu. awww

    ReplyDelete
  39. yuyu dh pakai inai..nk kawen erk...ehehehehe

    ReplyDelete
  40. hehhe.. kiut jerk.. ngeh3

    jom tgk kejap aja..=)

    http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/simple-word.html

    ReplyDelete
  41. siyes terperanjat tengok list yuyu tu.. bia betol yuyu nak beli segala benda tu kat downtown... haha ok2 faham2 ;)

    ReplyDelete
  42. wahhhh nak gelakkn yuyu boleh tak..
    masa baca list yuyu ieqah da pelik, "de pulak downtown jual sume tu.. sharpener eyeliner mmg de la..heheheh.. mall DOWNTOWN ye yuyu :) cute sungguh perangai si budak yuyu ni

    ReplyDelete
  43. kadang2 pengalaman yg x disangka-sangka tu lah yg kita senang nk recall igt..haa jakun tapi pandai cover line ek yuyu...

    http://magicchicmakeup.blogspot.com/

    ReplyDelete
  44. dah lama xjalan2 downtown..hani pernah g damansara je

    ReplyDelete
  45. haha dah pernah pergii ,,beli mcm2,,
    sekarang mesti lagi banyak benda orang jual kan,,,

    ReplyDelete
  46. ala sis yuyu biasalah pengalaman pertama mmg mcm tuu.ehe XD

    ReplyDelete
  47. hahaha..yuyu2..comel je~ ^^

    -len kali simpan mesin ATM dalam poket..hahaha

    ReplyDelete
  48. haha~comel lah yuyu ni..nex time klu g uptown or downtown,bawa duit b'kepok2 k =p

    ReplyDelete
  49. hehe...sronok pegi downtown yuyu? suke plak tetibe bile baca tang list barang yuyu tu...kiki Fida pon dah lame kot xpegi downtown...huhu ni nak kene start pegi balik nih...^_^

    ReplyDelete
  50. @aZiewoaaa.. steamboat diaaa! banyak sangat sangat rugi tak bawa duit banyak T_T

    ReplyDelete
  51. @seeha alooo alooo! lepas ni selalu la godek belog yuyu ye.. ^^ hehehe

    ReplyDelete
  52. @Soffeatul Raunaqiah wuuuu T_T jauh.. letak la ATM kat tegah downtown tu T_T

    ReplyDelete
  53. @FarhaNezam cantikkk kannnn ^^ hehehhe.. yuyu suka sangat !

    ReplyDelete
  54. @lisa min hahaha ^^ jahat laa gelak kan yuyu! wuuuu T_T

    ReplyDelete
  55. @syamsid dhuha alaa... awak mesti bawa duit banyak nanti T_T

    ReplyDelete
  56. @syahirooAhmad tahan lama juga ^^ seminggu ^^ kaler dia pun cantik tau

    ReplyDelete
  57. @niezamoooooo! gelak kn orang!! ishhh! jahat!

    ReplyDelete
  58. hahaha sedey bonar den tengok kak yuyu nie....ak pon x gie lg downtown tue....

    ReplyDelete
  59. downtown itu adalah sejenis kuih yang sangat sedap kalau di cicah dgn kuah kacang. erk!



    mesti owg dlm gmbor tue xsedor die ngah fofular skunk nih... menginai yuyu kot... sape xmo....

    hooohohoho.. ;0

    ReplyDelete
  60. seb bek gak yuyu bw duit sikit.. klu bw byk, sure laju je alirannye nt.. percayala.. hehehe

    ReplyDelete
  61. Hi.. si cantik..
    cantik inai.. :)
    ni kak lily nak tanya yuyu.. mcm mana yuyu syorkan 2 entri.. tapi yang lagi 1 tu entri yg lama..
    boleh ajar kak lily.. hehe :)

    ReplyDelete
  62. kak yuyu , buka haram ke pakai inai tu . sebab ia menyerupai tatu . alia pernah baca artikel ni . cikgu alia pun pernah cakap . tapi tak tahu lah =='

    ReplyDelete
  63. haha kak yuyu,downtown dia lebih kurang mcm pasar malam la ;D tp dia byk jual pakaian murah2, takpa lps ni kak yuyu boleh pergi lagi. best kan ;)

    ReplyDelete
  64. pergh ! cantiknye T_____T

    jum join GA ni , hadiah lumayan giler . cepat join ^^ http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.com/2011/11/mak-dara-fabulous-giveaway.html

    ReplyDelete
  65. eh minum susu tepung lagi yerk??
    atoto chomel

    ReplyDelete
  66. uwahhh. sain nye yuyu xdapat beli oligo , sharpeyeliner semua bagai. last2 inai yang cantik die dapat :)

    ReplyDelete
  67. amboi cantik


    http://sleep-with-her-blog.blogspot.com/2011/11/clearance-sale-part-1.html

    ReplyDelete
  68. pelik gak, knp yuyu wat list cam tu rupa. rupa2nya yuyu xpernah pergi downtown lagi rupanya.. hehehe.. g downtown@uptown, beli tudung & beg tau yuyu, sna murah2.. kalo lelaki, sure beli suar jeans, sbb sna je murah2.. =)

    suggest : downtown cheras & uptown danau kota. terpinar mata yuyu nanti.. hehehe..

    ReplyDelete
  69. kenyataan yuyu yang menekankan yuyu cuma bertiga tu seolah2 menyindir teman yang berkulit gelap tersebut adakah yuyu terlampau putih sampai boleh mengeluarkan kenyataan tersebut???oh maaflah jika saya tersilap faham tapi...itu la yang saya fahami dari kenyataan yuyu tersebut, hanya menegur walaupun rasanya yuyu dah tahu...

    p/s : yuyu putih sebab mekap 4 inci je...

    ReplyDelete
  70. @lelaki bertopeng sekarang awak tengah fitnah yuyu :) yang gelap tu la BEE, yang yuyu mentioned di entry :)

    jangan gunakan ilmu agama untuk jatuhkan dan fitnah orang. gunakan ilmu agama dengan cara baik ya :)

    ReplyDelete
  71. haha...mula-mula baca list yuyu pelik jugak...^_^

    downtown ade jual susu semue..hihihi.. seberang jalan kan ada MINES..tp dah tutup time yuyu g (12mlm)...hihi

    ReplyDelete
  72. hahaa..comellah yuyu ni..org pn pelik msa mula2 tgk list brg yuyu ;)

    ReplyDelete
  73. tu ke TANGAN Yuyu? atototo~ COMEYY sungguh tangan Yuyu. Ehm,iteww tak cakap pasal inai tu kayyh XD

    ReplyDelete
  74. yuyu suka pakai inai??kak nad kurang..:)

    ReplyDelete
  75. cantiknyaaaaaaaa inai :(( nak!

    ReplyDelete
  76. salam cik yuyu.. sy nak maklum inai lukis ni haram.. yang dah lepas2 xpelah, lpas ni guna inai biasa je =)

    ReplyDelete
  77. pakai inai bagi org pempuan takpe tak salah, inai adalah perhiasan yang dibenarkan untuk wanita asal jangan tabaruj (tujuan menunjuk-nunjuk pada bukan mahram).

    tapi bagi wanita jangan pakai perfume/wangian di luar rumah kerana ada dalil hadis yang menegah, dalam rumah takpe boleh pakai. wallahu'alam

    http://qawanitadanperkahwinan.blogspot.com/

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)