HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, October 11, 2011

Tips Mencerahkan Muka Dalam Masa Yang Singkat

Assalamualaikum ^^

p/s : sila gunakan mood tengok Smart Shop

anda inginkan dan mengimpikan kulit putih lepuk sampai orang pun konpius mana satu dinding sekolah mana satu muka menawan? anda juga tak hengen langsung makan pill sebijik pun tau cucuk tang sana cucuk tang sini? tanpa keluarkan se-sen pun duit?

perkara paling mudah der. tips ini hanya untuk yang suka bangun pagi pagi. mungkin sebab pagi ada keberkatan di waktu itu.

cuma, amik kamera, cepat cepat buka tingkap rumah, tadah muka di cahaya matahari pagi, dan tangkaplah gambar sebanyak mana pun tak kisah. hasilnya, kalian semua akan mendapat hasil muka di gambar seperti ini.

putih lepuk kemain


hakhak. Fake. lepas tu bila orang jumpa kat luar, sila gunakan kuasa menahan caci maki bila orang cakap

"ciss, kat blog punya la putih"

jangan percaya dengan gambar di atas, kulit yuyu sebenar, kuning langsat. takda maknanya cerah cenggitu. kalau ya pun ada nur kan. 

dulu, yuyu nak sangat jadi cerah, sebab majoriti lelaki, suka sangat perempuan berkulit cerah. kiranya, kalau Yuyu Zulaikha ni, pandang sebelah mata sajalah. bila sekarang, yuyu makin sedar, cerah ke gelap ke, ada kelebihan masing masing.

sebab sedar dengan semua tu, sekarang yuyu pentingkan muka bebas jerawat, parut dan bintik hitam. Alhamdulillah.

terima kasih sudi baca :)

90 comments:

  1. hee tak kisah kulit tak cerah. tp sgt kisah skrg muka dgn jerawat :'( tak adala nmpk sgt jerawatnya tp still nmpk jgk la. eh apasal ayat ijah pusing2 ahahah

    ReplyDelete
  2. yaehh...tips best..HAHAHA

    :) hai kak yuyu !

    ReplyDelete
  3. yuyu..ieqah mmg mau putih.. :)

    ReplyDelete
  4. untunglaaa putih secara temporary..mmg kena tahan maki laa jumpaa org kat luar..tp yuyu mmg tak gelap pn..bg la tipss putih secara semulajadi pulak

    ReplyDelete
  5. bagusnye tips.. hehehee.. betul2.. muka cerah ke tdk xpenting pun.. yg penting hati sudah suka sama suka..

    ReplyDelete
  6. : bolehh di guna pakai tips nie .. huhu,, thanks kak yuyu (^^,)

    ReplyDelete
  7. wakaka...lepas ni tiap2 ary nak tangkap gmbar depan cahaya matahari..;)

    ReplyDelete
  8. fuhh !!! tgk tajuk trus bkak blog nie.. ingt kak yuyu btol2 nk bg tips.. hehhehe

    ReplyDelete
  9. setuju bila pagi2 terus snap gambar sebab masa tu la kulit wajah sangat cantik,cerah licin dan berseri. selalu den buat taw! hehehehee

    comel yuyu

    ReplyDelete
  10. yes ! bole try esok pagi nih..hehe

    ReplyDelete
  11. berjemur diawal pagi bukn tengahari ye, nanti kulit kelabu plak..heeh

    ReplyDelete
  12. yuyu kuat makan tapi bebas jerawat? ape rahsia ni? cecite 0_0

    ReplyDelete
  13. Okey, pasni ni akak praktikkan.. Hehe

    ReplyDelete
  14. hahahahha

    kemain comel lagi..hehehe

    ReplyDelete
  15. wahh tips menarik tuk tepek gmbr kat belog..keh3.

    ReplyDelete
  16. warna apa pun kita...
    kita tetap orang Malaysia... :)

    ReplyDelete
  17. yuyu klw da hitam manis pun..


    ttp lawa la..
    hehe...

    caye la!

    ReplyDelete
  18. cerah ke gelap ke, yg penting dalaman kena cerah :))

    ReplyDelete
  19. Lebih tertarik dengan perempuan bebas jeragat,jerawat dan sewaktu dengannya..hehe

    ReplyDelete
  20. yuyu tetap comel di hati sy...wink~

    ReplyDelete
  21. hahaha ! yuyu nih, egtkan betoi betoii la td tips nyerr.:P

    ReplyDelete
  22. hehehe,betul2..gambar ngadap cahaya pagi memang cun..

    ReplyDelete
  23. subahanallah,

    tomel nyerr mata dia... :)

    ReplyDelete
  24. yuyu... bg tips kulit bebas jerawat n parut pleaseeee.....! ;)

    ReplyDelete
  25. omjay! cantik2. x kesah la pagi ke x ke..yup...bebas jerawat itu penting even masih x bebas2 lagik..isk3~

    ReplyDelete
  26. rase nk g sekeh je yuyu sbb bg tips ni...ingt apelah td...hehe
    btw,muka cerah ta gune kalo hati hitam legam mcm buntut kuali...kn?

    ReplyDelete
  27. NUR dipagi hari... huhu...

    comel jer pic yuyu tu...

    ReplyDelete
  28. baru je buat pagi tadi. abeh sume org dah tahu rahsia . macam mana nihhhhhh.. T__T

    ReplyDelete
  29. betol tu yuyu..kulit apa pun semua cntik dah.. ade satu ag cara nk putihkan kulit.. p bukak api dapur tu.. letak tangan.. kot dah hangus, p kikis.. taraaaaa! putih teros.. hik3.. selamat mencuba. :P

    ReplyDelete
  30. yuyu toomeyyy <3
    btw,gud lux esok <3

    ReplyDelete
  31. hihi x kira la wkty pagi ke tgah ari kew petang ke salkn bile nk snap pic tena ada chaya mtahari.. kompom nmpk kulit cntik n beseri hihihi tul x cik yuyu ngeee

    ReplyDelete
  32. memang terbaik :)

    #selalu buat macam tuw kalau nak tangkap gambar :P *kantoii*

    ReplyDelete
  33. nak sokong EQASARA..
    Tips kulit bebas jerawat n parut pleaseeee.....! ;)

    ReplyDelete
  34. SERIOUSLY MUKA KITA AKAN NMPK LAIN DARI BIASA BILA SNAP PAGI2. HEHE

    ReplyDelete
  35. cerah ke gulap ke ada aku kesah ? hahaha... masing2 ada kcntikan masing2 kan sis ? xD

    ReplyDelete
  36. huk aloh.... berguna betul entri ni huhuhuhu

    ReplyDelete
  37. motif entry ni saya rasa sebenarnya yuyu dan letak pic tu kan? hehe. kantoi sudah.

    putih ke, gelap ke, janji ada ciri2 isteri yang saya nak. hehe.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  38. nurul cerah ke kuning langsat ker tetap comei jugak..

    ReplyDelete
  39. aarrghhh,.comelnye tips yuyu ni,.hahahaha,.pernah gak buat tapi jadi koleksi peribadi je la,.ngeh3,.

    ReplyDelete
  40. hahahha..mmg laa bgun pagi.. ade nur.

    baru putih melepak..hahaha

    :)

    ReplyDelete
  41. terbaekkk..mmg slu wt cmni pown.. haha

    ReplyDelete
  42. ada tips x nak cerahkan hati x??

    ReplyDelete
  43. Yiyu, kita pun sama, dulu nak kulit putih, rambut nak lurus kemain, tapi sekarng jaga je apa yang ada asalkan sihat dari jerawat, kelumumur, dan binbik bintik.. tu yang paling penting..

    ReplyDelete
  44. pape wrna kulit..comey je yuyu..;)

    ReplyDelete
  45. Cik Yana tak suka kulit cerah. Kalau pakai produk muka pun mesti carik yang tak de whitening. Hehehe~

    ReplyDelete
  46. lawak lah yuyu ni..
    tertipu..huhu :P

    ReplyDelete
  47. cerah ke gelap ke.. yuyu tetap coomelll

    ReplyDelete
  48. betul ke lelaki suka perempuan kulit cerah? ikut pemerhatian akak, lelaki suka perempuan cantik. x kirala kulit cerah ataupun hitam manis. tetapi perempuan cantik mestilah kulit bebas jerawat, parut dan bintik hitam. hehehe.... kesimpulannya perempuan kulit bersih mempunyai potensi lebih besar disukai ramai lelaki berbanding perempuan berkulit kusam, berminyak & penuh jerawat :)

    ReplyDelete
  49. KIHKIH.BARU NAK PERCAYA TADI PETUA AND TIPS TU.SEKALINYA AMBIK GAMBAR DNEGAN CAHAYA MATAHARI XD

    ReplyDelete
  50. KAK YUYU TAKYAH NAK PUTIH SANGAT PON MUKA DAH COMEL LAH :D

    ReplyDelete
  51. KAK YUYU TAYAH NAK PUTIH SANGAT PON MUKA DAH COMEL LAH :D

    ReplyDelete
  52. YAN TAK BEBAS2 LAGI DARI JERAWAT.ADA JE TIAP KALI.NYAMPAH T_T

    ReplyDelete
  53. tak kisah muke putih ke itam ke yang penting berseri dengan cahaya keimanan.. ecehhhhh.. heee...

    ReplyDelete
  54. salam yuyu...kulit putih kalau hati hitam buat apa ek...:)

    ReplyDelete
  55. nak jgk..tips bebas jerawat ngn bintik itam tu..hehe..

    ReplyDelete
  56. haha,,ok,,tertipu dgn gmbr.okbai.;

    ReplyDelete
  57. ingat ke betul nak bg tips putihkan muka dlm masa yg singkat rupa2nya..
    aih...kulit saya pun sama cam yuyu kuning langsat...papepun syukur...
    hehe:P

    ReplyDelete
  58. wajah bebas tanpa jerawat,itu yg best.

    ReplyDelete
  59. bersyukurla dapat kulis gelap-gelap langsat. haaa..aa

    ReplyDelete
  60. Hi yuyu. Kita sekarang da lebam sebab uitm perak panas yg amat!!

    Yuyu kalau free visit la blog kita ye.
    immanextdiva.blogspot.com

    ReplyDelete
  61. gud tips ;) hee

    comel nye kak yuyu..

    jelez nye.. :(

    ReplyDelete
  62. cam bezz je tips ni kak yuyu.ni na kne try ni..hehehe

    ReplyDelete
  63. alah,cerah muka kenalah cerah hati jugak,baru nampak cantik kan kak yuyu! :D eh,tadi tak berkak ini kak plak..hikhik

    ReplyDelete
  64. oppssss,lupa nak cakap!kak yuyu memang cumellah!serius.rasanya tak payah kot nak amek gambar depan tingkap cenggitu!♥ :D

    ReplyDelete
  65. yuyu...! i tertipu la, ingatkan betul ada tips kasi cerah betul. hahah...

    ReplyDelete
  66. ingat betul ada kasi tips tadi. huhu. yuyu kira ok lah. kulit kuning langsat. saya sawo matang. lagilah teringin nak kulit putih gebu.. haha. tapi apa apa pon bersyukurrrrr

    ReplyDelete
  67. yuyu pakai produk apa untuk hilangkan jerawat n parut?

    ReplyDelete
  68. sekarang ni tengah cari cara nak hilangkan parut bekas jerawat...gggrrr...


    New Entry: 02- The meaning behind your blog name

    Welcome to my house, Rain ^_*


    Jom buat Cabaran 30 hari

    ReplyDelete
  69. kak yuyu, sye nak share tips ni kat blog sy eah. sye tulis link akak skali, suruh satu kampong lawat:D

    http://superbdeliscious.blogspot.com

    ReplyDelete
  70. x perlu cerahkan pown..yg penting bersih..hehe

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)