HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, October 26, 2011

teringin nak bela kucing, padahal penakut.

Assalamualaikum ^^

Yuyu Zulaikha adalah pencinta kucing

boleh tak nak buat penyataan 50% dusta kat sini? kalau tengok anak kucing, *anak kucing ya, ketepikan pasal kucing, ibubapa kucing atau opah kucing* rasa macam nak gomol gomol. kalian semua pun ada perasaan yang sama? err. perlu ke yuyu berformal kat belog?

kegemaran yuyu takkala waktu lapang sekarang adalah godek godek gambar kucing comel kemain peminta cium cium free. niat di hati, teringin saja jaga seketol anak kucing parsi, hok mata bulat bulat bulu gebu gebu. habuan tangkap gambar comel siap peace, nanti upload kat fesbuk berjuta manusia jeles. -.-'

tu niat di hati, sebab sekarang, jasmani dan rohani yuyu tak nak bekerjasama. rohani nak sangat bela anak kucing. bukan Cik Rohani binti Kassim sebelah rumah, tapi rohani yang membawa maksud hati, atau jiwa. ya. hati nak bela kucing. 

tapi masalahnya, jasmani tak bleh belah dengan kucing. bagi yuyu, kucing antara makhluk pengganas yang suka cekau juga cakar manusia. hoi. ni yang tak suka ni. kalau nampak kucing, haruslah jarak antara yuyu dah kucing melebihi 2meter. takkan kurang. 

memang yuyu antara spesis takut kucing. 

tu persoalannya yang harus di rungkai sekarang. *apehal aku suka guna ayat sastera ni* 

lagi lagi kucing macam ni, tak kan tak nak bela.

Tumblr_l1n6llhqu41qaiau5o1_500_large

Tumblr_ljmdwwjqha1qau664o1_500_large

Tumblr_lm8lkodeuo1qaox60o1_500_large

comel kan comel kan comel kan! hmm. sebab tu la yuyu nak bela sangat kucing ni. rasa macam ketenangan datang menjengah dengan kadar segera bila tengok dan main dengan anak anak kucing tak pernah tak comel ni. 

pernah sekali emak bela kucing, empat ekor, kucing liar jumpa atas pokok. betul betul ingatkan musang kerana ilusi optik berlaku pabila tengok corak bulu nya. siyes ni. tak tipu. siyes. yuyu tengah buat muka ketat.
kecik kecik, yuyu sanggup lagi main. balik dari UIA, tengok mereka semua dah membesar. 

entah manja sangat macam mana entah, sekor tu datang geget geget kaki yuyu. hambik kau. kena tendang sekali *tanpa niat*. terus tak keluar bilik, takut kena geget lagi sekali. demm. -.-' dah tak cool. muka ensem kemain, takut kucing. hmm

maka emak amik keputusan, melabelkan yuyu, manusia yang tak boleh bela kucing. padahal emak tak tahu, yuyu pencinta anak kucing. sungguh.

boleh tak kalau nak bela anak kucing, tapi bila dah besar bagi kat orang lain? sanggup.

terima kasih sudi baca :)

84 comments:

  1. sama lah yuyu .tgk anak kucin yg comel jaa rasa nak buat main lepas tu nk dekat takut kena cakar haha

    ReplyDelete
  2. yuyu...bela jela....hehehe....comel taw kucing...tambah2 time baby..hehehe

    ReplyDelete
  3. hehe kte peminat kucing gak!!!!! (gila penipu statement ni) haha

    kak yuyu,meh join ni kalau ada masa:)

    http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2011/10/bloggers-challenge-aka-pencetus-idea.html

    ReplyDelete
  4. sama la.. akak pun takut kucing..

    ReplyDelete
  5. x de ape lah kak yuyu ngan kucin ni ! dont worry lah,,ade pengalaman kene cakau ke ??

    ReplyDelete
  6. phat pun suka kucing..i love cat cat very nice

    ReplyDelete
  7. takkan yuyu sanggup bagi kucing tu kat orang.. maz pun pernah kene cakar dengan ibu kucing.. sebab dia lapar sgt.. tapi still sayang kat kucing.. diorang ni menenangkan n comel sgt.. cubalah atasi takut tu yuyu.. kucing klu gigit pun gigit2 manja.. siyes nie!

    ReplyDelete
  8. alolo. tomeinyer beby kucing tue. rasa nak pelok2 bawak tido...


    yuyu takot kucing ker? comel lar org yg takot kucing nie :)

    ReplyDelete
  9. nini pon tringin nk bela binatang tp nini ney bukan pndai jaga pon..heee..nini suka binatang kecil2..heee..

    ReplyDelete
  10. boleh je yuyu...fad nak bela ular..hahah lagi best!

    ReplyDelete
  11. yuyu,kucing kalo dia rasa terancam atau diancam,dia memang mencakor..kalau tak,kucing ni manje kemainnnnnn yuyu....

    silap2 tido pon dgn kita...hehe

    ReplyDelete
  12. sama macam tieha ....nak bela, tapi penakut..takut dia cakar...lagi tensen bile mr pingu amat suke dengan kucing...hewhewhew~

    =.=

    ReplyDelete
  13. awak.
    akak pun penakut dan penggeli kucing.
    tapi encik suami minat maka dia beli.
    dia kerap outstation so akak kena jaga..
    lama2 dah ok..
    yg penting kenala rajin belai dia so dia takkan garang...=)

    ReplyDelete
  14. saya adalah pentakut kucing no.1, hahaha~~

    ReplyDelete
  15. yuyu kat blog sy byk ctew sal kucing..n keistimewaan dye...kalo nak ilmu sal kucing mai lah singgah blog bruk acu :)

    ReplyDelete
  16. yuyu kat blog sy byk ctew sal kucing..n keistimewaan dye...kalo nak ilmu sal kucing mai lah singgah blog bruk acu :)

    ReplyDelete
  17. sy geli pd bulu kucing. siyes. jd skg dok bela kura-kura kecik je la :)

    ReplyDelete
  18. sis dulu pun takut kucing yuyu. takut sangat siap pernah lompat naik atas kerusi kat kedai makan.

    tapi sekarang dah jinak dengan kucing. siap bela lagi. yuyu try la. ekeke..

    ReplyDelete
  19. yuyu...ktew spesis yg smew ar...tkt kucing..hihihi tp klu tgk geram kn?tp nk wt mcm ney...tkt kucing..hihihi bkn apew geli ar nk pgang..tmbh2 ank dyew..auw2 xsggp :)

    ReplyDelete
  20. minat jugak dengan kucing tapi dah trauma nak dekat dengan kucing..
    dulu pernah kene cakar dengan mak kucing tyme tengah peluk baby kucing kat umah arwah nenek..

    ReplyDelete
  21. Heeeee , comellllll ;D
    Hmm , keyla ada je kucing <3
    Cats always be my pet :)

    Hihihihi , Kak Yuyu pun manja comel macam kucing kott ;)

    ReplyDelete
  22. kak wa bkn takut kucing tp akk segan dgn kucing2 ni..tu akk duk jauh2 dr dorang..hahahhaha

    ReplyDelete
  23. kak yuyu , dulu kita ada bela kucing cmni :) huhu kak yuyu comel macam kucing ;)

    ReplyDelete
  24. hahahaha
    lawok la yuyu ni..siap tendang terus yee..
    hehehe
    sebenarnye yuyu, kite pon takot kucin..
    tapi tawu dok nape deme tu geget kite
    sebeb nye deme tawu kite takot kat deme
    kalo kite lagi takot
    lagi die nak mai dekat lag nak cako

    hehehe
    sebenarnye okeh jek, mule2 takot..nnti lelame..ce beranikan..mest x de ape2..hehehe..

    selamat cube dek yuyu! =]

    ReplyDelete
  25. @sarah hanafiah teringin sangat! lagi lagi yang manja.. tapi takut kena dengan dorang`

    ReplyDelete
  26. yup kucing yang kecik2 semua comel2 .. rasa nak gigit pun hadoo .. hehee :)

    ReplyDelete
  27. hahaha boleh je yuyu.kita xsuka bela anak kucing tapi suka bela kucing yg dh ebsar.leh peluk ketat2.hehehe

    ReplyDelete
  28. Alololo . chumel nyer! manja sangat kanns ^_~

    ReplyDelete
  29. rugi rugi...kucing adalah salah satu cara nak ilangkan stress tau yuyu... :-)

    ReplyDelete
  30. kucing haiwan kesayangan nabi tau..takmo takut2..kita baik ngn dia, dia baik ngan kita la yuyu..lagi2 kalau bela dr kecik...

    ni entry pasal kucing..hehe..jom jengah2.. ♥

    http://cikduyung.blogspot.com/2011/10/kucing-miskin-kucing-kaya.html

    ReplyDelete
  31. ta sanggup!
    sobsob!
    mula2 boleyla...tapi dah chenta lama2...tamaw uh!sayang!

    ReplyDelete
  32. kalau nak bagi ank org kat yuyu..bole tak? bhahaha :P

    ReplyDelete
  33. kaka pun takut kucing jugak..tapi dekat rumah de kucing..gila cumel kucing tu tapi kaka tengok dari jao jela coz takut nak pegang..tak kesah janji ade kucing tomey kat uma..haha :D

    ReplyDelete
  34. yuyu2..ieka kn..ade doblas ekor kucen.
    hensem kn? hensem knn? hihi ;))

    ReplyDelete
  35. hahaha.. sian yuyu.. kita ada kucing siam... tp dh jd bapak kucing la. hehe... nak x ? klu kucing hutan ke kucing kampung ke mmg garang... bela la kucing bulu kombang tu. dh gerenti pemalas , gerak pon x byk... mmbongkang je , muahahahha

    ReplyDelete
  36. http://poshalert.blogspot.comOctober 24, 2011 at 6:15 PM

    Sebenarnya kalau kucing tu kita yg bela hari hari tengok dari kecik sampai ke besar, OK tak takut betukar jadi sayang sangat kat kucing tu. TAPI kucing liar or kucing bertuan sapa-sapa punyalah nak2 Persian serius tak berani pegang....geliii n takut kena cakar! Kisah benar berlaku pada diri sendiri yg suatu ketika dulu anti-kucing ;-)

    ReplyDelete
  37. tracy juga takut kucing...lebih2 lagi kalau kucing tu nak gesel2 badan dia kat kaki kita....uhuhuuuu....hilang dah nak control2 ayu segala bagai..mesti pastu terkangkang sana sini :D

    ReplyDelete
  38. sanggup ke nk bagi kucing yg kite bela kt orang??

    huhuu mesti sayang gile nnt..

    ReplyDelete
  39. Dulu akak ada anak kucen berlemon2 byknya... smua jupe kat pasar ngan tepi jalan. Ayah akak ler suka kutip bawak balik. Siap mandi dan ubat2kan.. dari kurus melidi nampak tulang selangka dia... terus jadi gemuk, gebu giler babon...
    G bercuti mana2 mesti bawak dua ekor kucen peberet..namanya putih dan jugak pozi.. Tp bila 2 ekor kucen kesayangan mati dlm tragis.. terus fobia nak bela kucen. Takot sedeh. Takot nanges berhari2. huhu

    ReplyDelete
  40. gambar kedua sebijik sme kat umah...muka bulat..mata warna biru pastu 2 ekor...

    ReplyDelete
  41. Kalau takut, jomm kita bela rimau pulak...rimau makan tempe.. ^__^

    ReplyDelete
  42. hahaha...yuyu.yuyu...haa ce yuyu try google "munchkin cat" mesti lagi geram sebab spesies tu cangat comel kaki pendek..hehehe....elok la dengan yuyu pon pendek....ehhhh? hee~
    larikkkk

    ReplyDelete
  43. trauma dgn kucing..

    kita rindu kat yuyu ;((

    ReplyDelete
  44. kalau mak tak de asma.. dah lama dah bela kucing :)

    ReplyDelete
  45. linda geli kucing , sebab tu jadik takut -,-'

    ReplyDelete
  46. huhuhuh .Yuyu ! dengar cakap Lyssa nihh . bela kucing nih , memang menenangkan kita semua . serius !Lyssa suka kucenggg sgt2! Kuceng Lyssa sekarang , kucing ke duolpoh Lyssa bela taww ? yang lain , semua mati + hilang . sedih sangat bila jadi macam tuh . tapi , nak buat macam mana kan ? semua yang hidup , pasti mati jugak . ye takk ? Tapi , kalau yuyu bela , Lyssa org pertama yag gumbira . sebab , Yuyu takot kuceng , tapi , last2 berani jugakk . i salute u sygg . ahaa~ <3

    ReplyDelete
  47. kita pon takut kucing taktau kenapa
    tapi kucing comelll sangat

    ReplyDelete
  48. YAN TAK TAKUT KUCING TAPI GERAM DGN KUCING SEBAB SELALU CURI MAKANAN.KIHKIH XD

    ReplyDelete
  49. oh yeah..apit pown takot kucin..
    huhuhu..yuyu yuyu, tengok nie..

    http://www.fizgraphic.com/2011/10/yuyu-zulaikha-vector-illustration-8.html

    ReplyDelete
  50. assalamualaikum yuyu....cantik nyer gambar anak kucing tu cute sesangat...:)

    ReplyDelete
  51. sama la kita yuyu...anis pon takot kucing gak..huhu

    ReplyDelete
  52. siyes yuyu . bela kucing sangat best . kucing jadik tempat kita kongsi macam2 . kekadang sedih2 pun nak ngadu kat kucing . ehhh kat umah kita ada 13 ekor kucing tau . yuyu nak satu takkk ? hehe~~

    ReplyDelete
  53. ALOLOLO.KEMAIN COMEL GAMBAR2 KUCING TU T_T

    ReplyDelete
  54. MALAS NAK JAGA KUCING.FULLSTOP -.-'

    ReplyDelete
  55. SAMALA ! nk bela time kecik2 je pastu besar kasi org.boleh cemni? hehew XD

    ReplyDelete
  56. try lah bela kucing kak yuyu, sronok sgt bela kucing, cuteee mcm kak yuyu ;D

    ReplyDelete
  57. huhuh.. kucing memang best.. tambah2 plak yang manja.. huhuh....
    abu hurairah pon suka kucing... kasihkan binatang lebih baik dari orang yang berperangai binatang.. tol tak..?? maaf ler kalau kasar bahasa.. hehehe.. :)... like cats..

    ReplyDelete
  58. Paling takut dengan kucing, terbayang2 macam mana lah kalau dia melompat kat kitewwww ahaks~

    ReplyDelete
  59. banyak kali dah yuyu cakap sal kucing ni,beli jela yuyu!comel oh..jangan takut takut la,dia tak makan org :D

    ReplyDelete
  60. Welcome to my blog . tapi tak secomel kucing yang lain :)

    http://ctnurshuhada.blogspot.com/2011/10/bersama-si-gedik.html

    ReplyDelete
  61. aie suka kucing,dulu aie tak suka sngat kucing ni tp lepas dpt kucing org bagi terus jtuh cinta dgn kucing...kucing2 ni sgt comel,kucing aie garang suka gigit org,abis teruk sapa yg kena,rasa kalau yuyu takut kot dgn kucing cm kucing aie,hehe..;p

    ReplyDelete
  62. nice blog....comel la kucing 2 nk satu hahahaha...follow pakjoe blk sbb pakjoe dh follow

    ReplyDelete
  63. ieqah takut jugak kucing..tapi takda la sampai nk membelaa mahupn mendera..hehehe

    ReplyDelete
  64. akak comel sangat, ok !
    rajin2, singgah laa ye kak http://leeyeonaaleo.blogspot.com/..sye baru ag.. :)

    ReplyDelete
  65. sukeee kucing..sangat comeiiii kan.^_^ tapi rara alah ngan kucing..
    :( xboleh nak bela sangat.

    ReplyDelete
  66. Hahaha.. Sally pun agak takut nak bela kucing.. Tapi sayang and suka sangat tengok sebab cute kan? Terutama bila masih baby and kecik kecik tuu..Try la bela Yuyu. ^_^

    ReplyDelete
  67. comel, gebu.. tu la kucing sy.. hehee.. besh la bela kucing sis.. manja.. besh nk belai2...

    ReplyDelete
  68. DARIPADA BELA ANAK MAEOW TU, MAYA BELA YUYU !


    egegegeggegeeg ~~~~

    bagi makan senang jeee, cekodok tecik tecik !

    ReplyDelete
  69. weee. kiutnya kucin2 tue.. hek3..saya xtakut kucin xjuga minat kucin .. yg sedang2 je..^^v

    ReplyDelete
  70. COMEL nyew...!!!
    GERAMM...ggggrr!!!! ~~

    ReplyDelete
  71. pernah bela anak kucing parsi. Bile dah besar, dijaga oleh pencuri (pepaham jela ape maksud cik bunny ;_; )

    ReplyDelete
  72. saya cinta kucing woo.macam saya cinta akak..eh,silap.hahahaha :p lalalala~

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)