HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, October 23, 2011

Sedup kegembiraan habis habis semasa cuti semester.

Assalamualaikum ^^

cuti semester kali ni selama satu bulan dua minggu. kejap tak kejap, dah tinggal tiga minggu saja lagi. boleh tak nak stop jam kejap? macam seram sangat tengok masa makin laju. 

dan maksudnya, tak sampai sebulan saja lagi yuyu dapat menyedut segala nikmat dan keseronokan di Langkawi. sobbsobb. tak syok la kalau macam ni. kalau tengok saja jam, umpama jarum jam marathon laju laju nak sampai ke penamat cuti.

jeles lettew dengan yuyu. -.-'

nikmat menelan makanan murah adalah terdapat di Langkawi. malas makan makanan buatan tangan emak atau tangan sendiri, haruslah ke kedai makan. RM3.00 laksa di Kolompo bersamaa RM0.50 laksa di Langkawi. kedai makan tepi rumah yuyu.  sama kuantiti, lebih kualiti. hakhak. pepandai je.

tapi siyes tak ada unsur dusta di perenggan atas. dah jimat RM2.50 tahu. kiranya, kalau nak berjimat lebih dan menjadi pembeli yang berhemah, silalah pilih Langkawi sebagai tempat tinggal tetap. kalau tak, jangan harap title tu.

setiap hari yuyu menketedarah (maksudnya makan, sebab ada orang tanya, menketedarah tu apa yuyu?) dengan senang makminah jalan melenggang. hanya bawa singgit ke kedai berhampiran, boleh beli laksa dan ais kachang. perasaan gumbiranya seperti, beli TORA 60sen dapat percuma cekelat rangup di dalam. 

padahal cuma habiskan duit singgit saja. tu la orang panggil berjimat amalan menggembiran rohani dan jasmani. ye tak?
nikmat lain yang harus yuyu sedut habis habisan selama cuti semester ni adalah nikmat bergumbira dengan rakyat jelata seisi rumah. cuba list berapa banyak pun "senarai benda best", wajiblah orang pilih berjimba dengan keluarga kan macam tu juga yuyu.

rasa berada di klimax kegembiraan bila dapat luangkan masa dengan keluarga. makan makan sampai terlentang (utmost happiness), tengok tivi sambil masing masing buat sinopsis cerita sendiri, membuat cadangan tentang tempat makan malam harus singgah, dan macam macam lagi.

bila dah habis cuti semester, kenalah kepam harapan nak rasa semua ni. kepala otak kenalah buat harapan baru "aku nak dapat senarai dekan lagi semester ni". -.-' bosan.

tapi tapi, masa cuti ni, yuyu banyakkan dengan aktiviti penuh faedah. kononnya, nak berubah menjadi manusia pandai menhargai masa. maka, yuyu habiskan dengan menjahit baju kurung sendiri, menjahit manik baju, buat kek, amik lesen kereta dan berkelah.  kudus kan perenggan ni?

nak tak nak, kena juga korban semua nikmat di Langkawi, dengan mencari ilmu di Kolompo. tinggal lagi tiga semester saja. lepas tu, kerja. harap harap berbaloi dengan apa yang yuyu korbankan sekarang. aminnn..

p/s : hmmm. tak nak pk bab study.

terima kasih sudi baca :)

69 comments:

  1. gunakan peluang yang sebaiknya darlinggggg :D

    ReplyDelete
  2. kak yuyu dekat langkawi lagi skunk? bila abis cuti ?

    ReplyDelete
  3. amin. :)

    tengah makan laksa ni. mcm taw2 ja yuyu ni hehehe

    ReplyDelete
  4. comel la yuyu punye gambar..HAHA :D

    ReplyDelete
  5. @♥jiehaa♥ ye sayangg.. tengah cuti.. habis lepas raya haji.. hmm.

    ReplyDelete
  6. @LIYANA MASTURA hahahah.. tau takpe betapa murahnya sini ^^

    ReplyDelete
  7. @Hidayah Rusli naluri keibuan ada dengan yuyu.. hakhak :p

    ReplyDelete
  8. sronoknyer cti...
    yuyu stdy kt mana ek?

    ReplyDelete
  9. sama la kita.. tgh cuti sem jugak.. boring plak asik dok umah jewp [=="]

    ReplyDelete
  10. gambar kak yuyu ni cantik! btw happy holiday ;)

    ReplyDelete
  11. murah sgtt laksa&ais kacang.nakkk rsa jgk ;)

    ReplyDelete
  12. so apa lagi yuyu !! nikmati cuti ni dengan rakusnya !

    ReplyDelete
  13. saya bangga menjadi rakyat jelata langkawi. hakhakhak.

    ReplyDelete
  14. yey sama la kita yuyu bakal bercuti juga tak sabar ni hikhik

    ReplyDelete
  15. makan makan makan laksa banyak2 sampai gemok~ hahaha

    ReplyDelete
  16. @mysaraheheh.. yuyu study tempat biasa biasa je :P

    ReplyDelete
  17. @cik fyza heheh.. yuyu tak bosan kalau kat umah ^^

    ReplyDelete
  18. huuuu dah lama tak pergi langkawi.. murah2 je barang kat situ..

    ReplyDelete
  19. yz tinggal di kota lang? wau.

    ReplyDelete
  20. @gardislolipop terima kasih sayanggg <3 ^^ gambar lama..

    ReplyDelete
  21. @NHY wahhhh! orang langkawiii ^^ gimme 5!

    ReplyDelete
  22. @efa heheheh.. nnt jangan lupa tidur puas puas :P

    ReplyDelete
  23. betul2. time cuti memang best, labih2 lagi cuti kat kampung. nak makan apa2 pun, semua murah. tak macam kat bandar. jauh beza.
    tapi cuti lama pun rasa macam kejap je, kan. huhuu~

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. perghhh memang murah la mknn kat sane :)

    ReplyDelete
  25. hebakk kak yuyu , keep it up (hebakk:hebat)

    ReplyDelete
  26. untungla..kaka ni belum sempat pun lagi jejak kat langkawi 2..huhu :'(

    ReplyDelete
  27. alahai. agak sadis entry ni. huhu. apa-apa pun, goodluck yuyu! enjoy selagi boleh tau~ hehe :D

    ReplyDelete
  28. teringin nak g langkawi..makan laksa..wahhh

    ReplyDelete
  29. nnti kalau akak ni holiday kat langkawi, akakc ari yuyu..nk mkn kat rmh yuyu je..haha..

    ReplyDelete
  30. sy punye cuti sem 3 bulan wooo . habis 8 jan 2012 . lame kan ?
    bestnyeee tinggal kat langkawi barang murah . selalu orang g sane mesti bawak balik coklat . hihi

    ReplyDelete
  31. murah gilak laksa kat langkawi..nnt nk duduk umah yuyu setaon boleh?nk mentekedarah =p

    ReplyDelete
  32. hahaha terbaik lah..kat tempat acu ups sikit ah..lksa dh naek rega seposen...jadik 6posen semangkuk...nasi lemak pon 6posen lagik...besh kan stay kg dr idop kat kl neh..chooyy la..

    ReplyDelete
  33. hayoooooooo
    cian dieee yee
    sungguh die mghargai masa
    gud2 gud gal
    heeeeeee =]


    jgn sedey2 ye cyg!
    hargailah cuti ni dgn famili tersyg taw =]

    ReplyDelete
  34. yuyu ni comel la bab menulis. kiut miut je perkataan dan ayat yang digunakan. hehe.

    :)

    ReplyDelete
  35. atoto sedihnye nk balek kelumpoq dah ..
    sis , nk tnye ! asyik menketedarah jerk , berat tak naek ke ?? hee ~~ =D

    ReplyDelete
  36. 'Sedup' tu ape?? huhu... nway, selamat bercuti.

    ReplyDelete
  37. CUTI YAN PON TINGGAL BAPE MINGGU JE LAGI NI.KESIAN TAK ? T_T

    ReplyDelete
  38. PASNI KENA BALIK HUTAN SERI ISKANDAR.KESIAN KAN T_T

    ReplyDelete
  39. aah kan..cuti tinggal lagi 3minggu..sgt xbest..huhu,..balik U makan sume mahal..tapi betul ke kat langkawi maknn murah??ape laksa 50 sen??hahaha..murah giler..mcm xpercaye jekk..

    ReplyDelete
  40. kampung kite pun kat langkawi jugakk . rumah arwah atok betul2 sebelah sekola tunku putra . hee ~ tapi dahh terbakar rumah tu and orang len wt rumah situ .

    ReplyDelete
  41. best nyer cuti! ^_~ tapi biler nuk start study balik . liat segala bagai! ehehehe ^_~

    ReplyDelete
  42. waaaaaaa lama ngat tak g blog yuyu . sangat bz sekarang T_T

    mishhyuuu yuyu ! have a happy semester break syg ! ^^

    ReplyDelete
  43. selamat datang la ke kolej nende kau tu yu. aku dabes study. haha

    ReplyDelete
  44. 3 minggu umpama 3 minit saje biler kite sedang brbhagie...)

    ReplyDelete
  45. 3 semester je darl..
    dah keja..masalah keja plak...
    aduyaii!!
    mesti tarik2 muka ngadu kat blog..

    ReplyDelete
  46. salam syg..
    cuti sem mmg waktu terbaik untuk habis kn mse ngan fmly,...
    bile da kije da tak rs cuti sem tu taw..
    btw,gud luck dear!

    ReplyDelete
  47. Assalammualaikum Yuyu..
    laksa 50 sen je yuyu? kalo akak, mau akak bikin khemah dekat kedai tu.. pagi petang siang malam sanggup telan laksa berkoyan2.. peberetttttt sgt2 tu...
    thn depan akak g langkawi.. leh tolong? yuyu g tau tmpt2 menarik kat sana.. alar.. skali skala jadi pemandu pelancong yg amat comey apa salahnya.. kata anak jati langkawi kan...kan kan kan... errr ada kata kan? hehehe

    ReplyDelete
  48. wahh bestnya laksa kat tmpt kak yuyu, dpt murah rm0.50 jea??

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)