HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, October 24, 2011

Rasuah Bayi Bayi Comel :')

Assalamulaikum ^^

Rasuah atau kata omputih bribery adalah suatu perbuatan yang keji. takmo takmo takmo! yuyu tak suka sapa sapa terlibat dengan rasuah ni. 

tapi macam mana pulak kalau yuyu sendiri yang terlibat dengan jenayah rasuah ni? adakah yuyu akan dikecualikan dari tuduhan keji itu? sebab musabab, boleh cakap setiap hari yuyu amalkan perbuatan rasuah ni.

bukan rasuah, bagi singgit kat JPJ dengan harapan dapat lepas dari kena saman pergi beli bawang besar kat hujung kampung tanpa topi keledar. tak tak. tapi rasuah bagi gula gula kat bayi comel demi mendapat cium cium dari mereka sekalian.

kau ingat senang ke nak dapat gomol gomol lalu cium bayi comel. kalau yang senang tu orait la, baru nak pasang niat pun dah dorang offer pipi tanpa arahan, tapi yang spesis kedekut kemain nak sedekah pipi tu. amacam? tapi bagi yuyu, tu senang.

sebab tu la rasuah yang tak keji ni diperlukan sekarang. hakhak. pepandai saja aku taruk term mengarut ni.

rumah yuyu di kelilingi dengan budak budak comel kemain. tepi ada, kiri pun ada. tapi sayang, jual mahal tak ketahuan hala. jangan harap nak ajak main kalau tak reti nak amik hati dorang. maka, macam macam kena kerah kepala otak supaya hati dorang mencair. ceh.

tapi, kalau korang kenal yuyu, korang akan dapat kenalpasti yang yuyu jenis makhluk yang tak pernah kenal erti putus asa untuk amik hati bayi bayi mahkluk comel ni. sanggup rentas tujuh lautan berapi. hakhak. auta lebih.

untuk kanak kanak comel 2 tahun ke atas, orait saja. sebab musabab, bagi yuyu, makhluk comel ni dah reti nak amik hati orang. bagi sikit makanan macam cekelat tak pun sangat bagi cekedok, maka, dorang dah boleh terima kita untuk masuk dalam dunia dorang.

  

ye la sangat. maka dengan tu, kalau nak main dengan budak budak umur macam ni, yuyu lebih suka simpan siap siap gula gula dalam poket. kadang kadang tu,sanggup rempit ke kedai beli aiskrim, supaya nanti, makhluk comel tu akan berpusu pusu datang.

wahh. bahagia.

tapi lain pulak dengan bayi comel peminta cium cium banyak ni yang bawah 2 tahun. asyik nak dengan emak dorang saja. lemah betul. hilang nafsu serakah nak main dengan dorang. nak tak nak, kena juga amik hati dorang agar dorang suka dengan yuyu.

kalau bagi makanan, macam tak sesuai langsung. kang bagi cekelat, ada juga yang mati tercekik halkum. tak nak tak nak! tak sanggup! wuuu T_T tak pernah pun tulis kat biodata dulu dulu nak jadi pembunuh bayi comel. wuuu T_T *gedik bhai*


kena la rasuah dengan mainan yang comel macam dorang juga. itu pun kalau dorang layan. -.-' tapi yang tak nak layan jadah mainan ni, haruslah buang peluh dengan main geletek geletek. haish.

yang syoknya, dorang ni, kita kena amik hati awal saja. esok lusa kalau dorang dah ingat muka kita dengan barang rasuah kita, mula la dorang akan terhegeh hegeh nak dengan kita. kalau masa tu, yuyu pulak suka jual mahal. amik kau. hari tu kau tak layan aku. sobbsobb. touching.

kadang kadang, dah buat macam mana. tapi tak layan. memang dasar suka jual mahal. nak tak nak, kena juga amik hati. boleh tahan ke jasmani dan rohani kalau tak gomol gomol bayi macam gambarajah di atas? 

bagi yuyu, bahagia sangat kalau dapat main dengan bayi. dapat bau bau masam dorang, sejuk hati bila tengok dorang gelak, kenyang, dan nangis nangis. apa lagi kalau bayi tu darah daging kita. patutlah emak yuyu cakap kat yuyu tahun lepas 

"apa la yang lagi sejuk hati dari tengok anak sendiri dari besar lengan sampai sekarang sihat saja kat universiti"

terharu la emak :')

terima kasih sudi baca ^^

54 comments:

  1. wah!! kak yuyu suke budak2 rupenyer..
    patot la cute jea..

    ReplyDelete
  2. semua baby comei.. tak sabar nak jumpa anak buah esok.. nak peluk lama-lama.. hahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha..rasuah bayi comel mmg rajin sgt buat..tipu lah kalau tak pernah buat..walaupun masam2 bau susu tapi still rasa tenang ja kan..ya lar bayi yang suci tak da dosa pa-2

    ReplyDelete
  4. fy suka sangat main baby! hehe. mama selalu jeles dengan fy sebab semua baby nak je dengan fy. :P ta payah nak rasuah2. haha.

    ReplyDelete
  5. betul tu. kena rasuah sikit budak2 nih. geramnya bila tengok baby ni kann. saya pernah tengok baby comel kat shopping complex and ikut belakang nenek dia. last2 sedar kawan2 saya hilang entah ke mana. terlupa pulak kat diorang. haha.

    ReplyDelete
  6. hehe.. macam tue ea care nak dapat gomol2 budak kecik.. haha..
    siap ade rasuah2 ..
    pndai laa sis yuyu :)

    ReplyDelete
  7. ahakss~bila kita sedih,baby's laughter is d medicine..suka baby <3

    ReplyDelete
  8. mak cik yuyu.....!!! nak cekelat!!

    ReplyDelete
  9. budak-budak tu jela rasuah yg sesuai tuk depa,hahahaha!

    ReplyDelete
  10. hehe comelll sangat.kite pun suka baby. kite suka buat dorang nagis.wakaka

    ReplyDelete
  11. hehehe. nanti , anak - anak yuyu muka macam nih lahh . comel - comel belaka . sama macam yuyu ;)

    ReplyDelete
  12. betul yuyu.. main dengan budak2 ni rase bahagia jer. maz pun ade kezen umur setahun lebih sorang, yg baru masuk 2 bulan sorang.. dua2 maz rindu.. setiap mlm before tido msti layan video diorang..rindu sgttttt...

    ReplyDelete
  13. COMEL COMELNYA BABY KAT ATAS TU T_T

    ReplyDelete
  14. AMBOI.KEMAIN BDAK2 SKRG EYH.RASUAH GULA2 BARU DAPAT GOMOL2 XD

    ReplyDelete
  15. yuyu pakai sk11 skincare ke..produk yg mane...kita pn nk try jugak -nana

    ReplyDelete
  16. Alololo! tomeynyer! geram2 nuk geget ase ^_~

    ReplyDelete
  17. oo..gitu ye yuyu..
    tp anak sy nak kena manje2 dulu ngan dia..puji2 dulu baru mau kat org..
    kalo nak rasuah, kena bg hp ke laptop ke nak la dia..haha..

    ReplyDelete
  18. kak yuyu mmg lebih comel sama dgn bayi2 di atas :D jelas kat situ kak yuyu seorang baby lover <3

    ReplyDelete
  19. waa!! comelnye.. nak rasuahlah.. hehehe

    ReplyDelete
  20. chomell xD

    haha. bau masam baby takpe, tak same ngan org besaar +__+

    ReplyDelete
  21. @si ngokngek kannn.. rasa tenang je bila dapat duduk dengan dorang :)

    ReplyDelete
  22. @rozeeta rashid hahahah.. yuyu pun pernah jadi benda yang samaaaaaa!! ^^

    ReplyDelete
  23. @Atiqah Wadiah heheheh.. betulll!! yuyu setuju sangat sangatttt! ^^

    ReplyDelete
  24. @Lyssa Faizureenaminnnnnn! nak sangat dapat anak comellll ^^

    ReplyDelete
  25. @Anonymous yuyu pakai treatment essence je T_T tak mampu beli yang lain!

    ReplyDelete
  26. @Aimi Farhana yuyu tomey?? mekasih :P hahaha.. perasan :p

    ReplyDelete
  27. perghhh..ni mmg kiut tahap gaban nih..hehe

    ReplyDelete
  28. homaigaddd , budak2 tu comelll ! haha

    ReplyDelete
  29. sye pon ske budak2 jugak . geram tgk dorang . rase cm nk gomol2 . haha :P

    ReplyDelete
  30. alololololo
    comei nyeelaaaa
    yuyu menggunekan teknik berkesan utk menrasuah ciuman baby
    kikiki

    ReplyDelete
  31. yuyu, kalau budak tak makan rasuh cane ni? hehe

    ReplyDelete
  32. eiiii...
    geram tgk dorunk la...
    cuit sgt....

    ReplyDelete
  33. aie suka main dgn budak2 ni,dorang ni tersangat2 comel..suka tgk telatah dorang,kadang dlm tak sedar tersenyum sorang bila tgk dorang ni..haish,bila la nk ada ank sendiri...=.=!

    ReplyDelete
  34. kalau nk cubit2 pipi yuyu
    kena rasuah tak??
    hehe

    ReplyDelete
  35. yuyu memang suka minta empati dengan makhluk paling comel nie..
    sampai sekarang yuyu pun nak sama je mcm makluk paling comel nie..muka?..lebih kurang je..mm rupenya ta sia2 emak besarkan yuyu...walaupun cam ta matured2 gak..wuwuwu

    jgn mara!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)