HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, October 1, 2011

Membuat Perubahan Berbelog

Assalamulaikum ^^

mempersembahkan! awek Kamen Rider!
#takdemotif

sekarang ni, baru yuyu perasan sesuatu dengan belog yuyu. mungkin ni perubahan setelah yuyu mencapai tahap kematangan berbelog. bhahaha. nak tergelak kuat kuat rasanya. entah tak tahu kalian semua perasan juga, atau yuyu saja yang perasan. dasar kuat perasan memang macam ni.

kalau dulu yuyu suka menaip entry penuh berilmu. kalau boleh setiap entry, nak taip dengan penuh ilmu di dada. dengan harapan manusia baca sambil mulut bebel "cis budak ni ohsem kemain, entry semua berinfomasi". kononnya macam tu la.

tapi...

sekarang, yuyu siyes 108.63% lebih kepada entry rilek kepala hotak. pasal kehidupan peribadi. tulen dari hidup yuyu. ada perasan? perasan kan? kalau tak percaya, cuba godek godek entry yuyu lepas. 

rasanya, benda ni tak patut berlaku, lepas ni kena jadi rajinkan diri kerah kepala otak, gagahkan diri kerah cari idea beribu lemon. taknak la rilek sangat belog yuyu ni. kesian pulak kat kalian semua penat baca tapi takda satu input pun sejurus blah dari belog yuyu.

tak nak. tak nak.

antara faktornya, mungkin disebabmusababkan yuyu kurang arif bab bahagi masa. mana tak nya, yuyu masih lagi baru dalam dunia belog, 10bulan. tak sampai setahun pun lagi. baru nak kenal asam garam dunia belog. baru separa matang.

yuyu cuba nekad kat hati, selain manusia semua baca belog yuyu dapat hilang stress, dapat juga satu input walaupun satu. aminn.... hakhak. kudus kan niat hati yuyu. 

p/s : tengah paksa kepala otak sedekah idea.

terima kasih sudi baca :)

80 comments:

  1. Biar betul baru 10 bulan? Follower, post, comments semua dah banyaak. beratus ribu. Hahahaa.

    ReplyDelete
  2. yang penting image blog yuyu seorang gadis comel. and takde siapa boleh tiru n curi identity yuyu tu :) syabas yuyu !

    ReplyDelete
  3. tapi ayat2 yuyu oweys cool.... :p

    ReplyDelete
  4. jika sesuatu perubahan itu membawa ke arah positif.. bagus ape :)

    ReplyDelete
  5. tersenyum jugak la tgk gamba kak yuyu :p

    ReplyDelete
  6. tak kesa yuyu citer apupun, mesti kte bce. ;p

    ReplyDelete
  7. @Faqihah Husni betul la sayang.. tak caya tanya habang beng ^^

    ReplyDelete
  8. @Namee Roslan kahkhakh! saya tersimpul malu membaca nya :p

    ReplyDelete
  9. @~naddy~ okay, ayat tak nak tukar.. lalala :p

    ReplyDelete
  10. @grawwrbabe. heheh.. semestinya la ke arah positif ^^

    ReplyDelete
  11. @si macho jangan cenggituu ^^ maluu la :P hakhak~

    ReplyDelete
  12. chomeinyer awek kamen rider ni, hehehe~~

    ReplyDelete
  13. @beLLa hehehe.. ni yang suka sangat ni!! lebiuu!

    ReplyDelete
  14. selagi cara penulisan yuyu yang comel tak berubah selagi tu lah cheq syok baca...duk buat ayat skema siap ah,das daie sat g,haha

    ReplyDelete
  15. yeke baru 10 bulan ? asal macam da 10 taun ? haha . pape pon kak yuyu memang cute abis ! sumpah chomell sangat :)

    ReplyDelete
  16. x kisahla yuyu wat entry psl ape pun..yg pemtimg su,enya best2..mst kena singgah kt blog yuyu..hehe ..super duper like!

    ReplyDelete
  17. hee..blog yuyu dh ade identiti sdri dh syg! sume suke je kan.. ^^

    ReplyDelete
  18. tp kdg2 org lebih suka baca blog yg santai dr yg berinformasi je..

    ReplyDelete
  19. sebenarnya corak or gaya kita berblog mmg mngikut tahap....ade stgh org tu blh di kira matang, tpi dari segi utk berblog nie gaya dia tak matang.sbb dia masih baru untuk cebur ke alam ini...

    mgkin juga dia sebenrnya tidak diketegorikan sbgi matang mana pon,,tpi pngalaman dan kemahiran berblog tu jer tlh mngubah gaya penulisan dia nampak matang....

    ReplyDelete
  20. yay!
    idup YUYU
    u owes make us smile baby! =]

    ReplyDelete
  21. yay!
    idup YUYU
    u owes make us smile baby! =]

    ReplyDelete
  22. kalo belog cik suha memng dh tertulis caption "bukan belog ilmiah"..mesti yuyu tak terasa nak terjah kan blog x ilmiah?...sobs..



    (^_^)

    ReplyDelete
  23. 10 bulan ?? wahh .. tahniah ye kak yuyu .. baru 10 bulan tapi dah dapat kunjungan macam senior la .. kak yuyu comel !

    ReplyDelete
  24. yang pasti orang kenal blog budak cute nie :)

    ReplyDelete
  25. yaaa ilmu harus dikongsi..:)

    ReplyDelete
  26. eh2..sis gojess, jgn lah pksa otak tuu..biar dia mai sndiri..hehe..

    ReplyDelete
  27. or8 yuyu...
    yuyu de pakej da.
    kenelan entry tip top..

    mmg terbaik la



    p/s: cantik awek kame raider tue.

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum, baru setahun jgung upanya tpi entry semua'y ebat apa... walaupun aQ nie bwu 4llow yuyu...huhuhuh... hope u sukses selalu....huhuhu

    ReplyDelete
  29. perasan gak la..tp ape2 pun kite tetap sokong belog yuyu nie... btw kite pun baru bertatih2 lg..9 bulan ;)

    ReplyDelete
  30. walau macam mana pon, sy tetap sukaaaaaaaaaaaaaaaa yuyu jelo.. hikhik

    ReplyDelete
  31. belog yuyu dh ok..toomeyy sgt cam yuyu..wink <3

    ReplyDelete
  32. blog yuyu dah comel dan nampak simple je..

    hehehehe

    yuyuuuuuuuuuu letak apa pun comel tahu???

    eh baru lagi ye yuyu berbelog

    ReplyDelete
  33. yuyu lama tak mai kat blog angah.. haha

    ReplyDelete
  34. untggg laaa famous dah bru 10 buln berbelog..hahaha:P

    ReplyDelete
  35. femes seyh yuyu nie..sebab yuyu comel (:

    ReplyDelete
  36. yuyu buat entry info ke relax ke, tetap bace gak.. sebab suke style tulisan yuyu yang orang lain tak dpt nak copy.. hehee.. klu copy tu maknanye copycat..

    ReplyDelete
  37. yuyu tulis apa pun semua orang suka,,niat murni harus diteruskan hukhuk,,,fighting!!

    ReplyDelete
  38. waaaaaaaa
    baru 10 bulan?
    sgt impressive la yuyu!
    keep it up!

    ReplyDelete
  39. wah yuyu... baru 10 bulan mcm ni kemain blog nya... hebat lah... YUyu yuyu yuyu yuyu.. cerita hal peribadi pun nak dengar pasal kucing pun nak baca.. best lah gaya bahasa yuyu..

    TIPS BELOG

    ReplyDelete
  40. sis...otak ici sudah kering xtau nak tlis apa...sobbss

    ReplyDelete
  41. betul betul..mmg da belek entry yuyu ni..tp sukaa laa dpt kenal yuyu dgn lebih dekat :)

    ReplyDelete
  42. hee. whoaa yeke 10 bulan.?


    tp follower,komen sume byk

    keep it up :D

    awek kamen rider sgt tomell :D

    ReplyDelete
  43. bru 10 bulan Yuyu berblog? Ohsem! dah macam 10 tahun.hiks :D

    ReplyDelete
  44. baru sepuluh bulan ?

    mcm x percaya je..

    ReplyDelete
  45. bru 10 blan tp follower pny laa ramai.. hehehehhee... law sudi follow sy gak k :)

    ReplyDelete
  46. :)


    pape pn entri yuyu tetap sedap mata membaca

    ReplyDelete
  47. 10bulan mcm dh otai dh...hehe.. yuyu buh la pape entry pun, org tetap bc.. :)

    ReplyDelete
  48. ok ape.. entry personal pon laku gak...

    ReplyDelete
  49. ada info pun best. tp yg skrg pun best jugak yuyu..santai je baca..hehe..

    ReplyDelete
  50. baru seploh bulan follower dah berpuluh belas riban....hebak x terkatanya lah....salute!

    ReplyDelete
  51. baru 10 bulan. tapi follower berbelas ribu. cayalah yuyu ! :D

    ReplyDelete
  52. wahhh baru 10 bulan ewahhh follower dah beribu tau :)

    ReplyDelete
  53. klu tak de info pun tak pe coz enjoy bila baca tak berat kepala...

    tapi klu berinfo lagi bagus...hehe...

    dua2 pun boleh...

    hape lah komen aku nih...hish!

    ReplyDelete
  54. kq yuyu minat Kamen Rider ke??

    Clara minat gilak dgn cte tuh.. skunk nie otw tgk cte Kamen Rider OOO..

    Best!

    ReplyDelete
  55. entry yg rilek2 sebenar nya best baca ;-)

    ReplyDelete
  56. Baju yuyu tu cantik owh..da lama carik baju camtu..nampak sopan

    ReplyDelete
  57. WUWUWU.KENAPA TAK BOLEH NAK KOMEN ENTRY ATAS TU KAK YUYU COMEL ? T_T

    ReplyDelete
  58. AAH.ENTRY KAK YUYU DULU FULL OF INFORMATIONS :D

    ReplyDelete
  59. PASNI MESTI LAGI BEST ENTRY2 KAK YUYU KAN :D

    ReplyDelete
  60. gila kudus la hati yuyu .. untunglahhhh baru 10 bulan dah macam retiss haaa :D

    ReplyDelete
  61. dasyat baru 10 bulan, cepat tersebar.

    ReplyDelete
  62. baru 10 bulan??
    waaa impressed =)

    ReplyDelete
  63. YAN LAGI SUKA BACA ENTRY KAK YUYU YG SEMPOI2.COMEL JE :D

    ReplyDelete
  64. KALAU NAK YG BERILMIAH PON BOLEH.TP SEKALI SEKALA JE.NNTI PENING KEPALA T_T

    ReplyDelete
  65. BACA BELOG KAK YUYU MMG BOLEH HILANG STRESS :D

    ReplyDelete
  66. hbat lah kak yuyu ni....=D lame dah tak dtg jenguk blog akk.... da smbung study susah sikit nk on9...

    ReplyDelete
  67. 10 bulan ke ? alhamdulilah..sama la

    ReplyDelete
  68. Cik Yuyu,fikiran anda sama dgn kita lah ;D

    ReplyDelete
  69. makna mendalam tu header tu...hahaha...salam singgah....minta izin ambil banner yer

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)