HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, October 19, 2011

Ketinggalan Arus Permodenan Make Up.

Assalamualaikum ^^

minda dan hati yuyu sekarang dah terkawal dengan nafsu nak bermuka cantik. walaupun malas sudah nak makeup bagai, tepek tu tepek ni, tapi teringin nak ada muka magic macam orang lain. keluar berfoya foya dengan wajah ohsem. jeles wa.

ingatkan Bff buat magic apa, kulit cantik tiba tiba magis berlaku menjadi kulit super cantik dan muka gojes. ohh. rupanya yuyu sorang saja yang ketinggalan sudah bab make up ni.

Naturactor



noob gila. -.-' orang lain dah siap nak beli buat kali ke lapanratustujuhpuluhduaribu, yuyu baru nak order. tu pun masih mencari cari lagi mana online shop yang menjual Naturactor bagus dan murah. dan tak masih mencari jawapan, kod kaler mana yang sesuai dengan kulit yuyu yang medium ni. 

hasrat nak memiliki mendealah tu walaupun hanya seketol, sangat menebal agar tak rasa jauh ketinggalan jaman. nak juga seiring dan sejajar dengan arus permodenan make up jaman sekarang. hakhak. natang apa la yuyu merepek.

kot kot la dari muka yuyu yang lawa kemain ni *motif??* , mana tahu, pakai naturactor, dengan kuasa natang tu yang ada, tiba tiba jadi macam ni :

                    SEBELUM                                                                               SELEPAS


          

hakhakhak. yuyu rasa yuyu patut beredar dari menaip. takut makin lama orang baca, makin banyak pulak kuantiti pembaca termuntah. biasalah, bila minda di kuasai oleh kecanggihan kuasa Naturactor buatan Jepun ni. dah terpengaruh yuyu nak kelihatan cantik dengan kadar sungguh segera.

cis.

kepada yang tahu menahu bab naturactor ni, bolehlah penuhkan kotak cadangan sebelah kiri anda dengan memberi cadangan , code mana yang sesuai dengan kulit yuyu *real skin yuyu adalah seperti gambarrajah diatas*. 

jangan lupa juga penuhkan kotak cadangan dengan senarai online shop yang menjual naturactor bagus kemain dan murah. murah tu sangat penting. tengah bajet beli stock cekodok sebulan ni.

terima kasih sudi baca :)

105 comments:

  1. tengah cari juga! uwaa. pos malaysia ke indo bape eh? sadis. jeles tengok semua orang beli naturactor =(

    ReplyDelete
  2. kita xpenah langsung pakai makeup tak tahu amenda pun dalam makeup.huhuhu T.T

    ReplyDelete
  3. laaa yg akak mekap yuyu tu pakai naturactor la yg oii...

    ReplyDelete
  4. ok lupa..akak da jual naturactor tu huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. ♛ Azie Azra ♛: wahhhhh! kat indooo.. wuuu T_T nak ikut g sanee!

    ReplyDelete
  6. sarah hanafiah: kita patut amik tahu juga.. huhuhu.. kalau tak, malu nnt orang tanya :P

    ReplyDelete
  7. Fareha Rahmat (Bos Besar) : wahhh! boleh tengok kat akak la!

    ReplyDelete
  8. yuyu dah cukup comel dah tanpa makeup pun takpe..huhu..

    ReplyDelete
  9. Yuyu !! yuyu kira okay lagi la tahu jugak serba serbi nak ber-mekup..Kalau MTT lagi noob gila bab mekup ni..Jangan katakan eye shadow,maskara pon MTT pakai tak betul Yuyu ^^"

    ReplyDelete
  10. maz tau.. maz tau.. yuyu boleyh beli murah jer.. nak?

    ReplyDelete
  11. kebenda itu naturactor ? NAK TAHU SANGAT NIE ,

    ReplyDelete
  12. btul ckp sis fareha. kod 141 ok. 151 gelap sikit mcm kulit maera.

    ReplyDelete
  13. yg kwn yuyu beli tu harga dia bape?? try yuyu masuk kat susy collection..dia pon jual brg2 mekap.. :-) slmt mencube..kulit yuyu maybe 151 kot..cerah ckit..sy pakai 141 hihi..

    ReplyDelete
  14. naturactor tu amenda yuyu sayang [=="] fungsi??

    ReplyDelete
  15. gambar selepas tu kadar pencahayaan terlalu terang..tak dapat nak tengok dengan mata yang original....hehehehehehe..

    ReplyDelete
  16. http://www.facebook.com/susycollections

    try ni, akak ni de tgk je muka kita de taw kita ptut pkai ape. :)

    slmt cuba!

    ReplyDelete
  17. :) make up utk suami ok lah...hehehehe

    ReplyDelete
  18. naturactor tu ape babe? yang kite tau foundation je. wuuu wuu JAKUN gila -_-'

    ReplyDelete
  19. sepupu akak de jual ori punya dr jepun..

    ReplyDelete
  20. ermm.. katanya sangat bagus sebab nampakkan muka natural. =)

    ReplyDelete
  21. http://www.facebook.com/ezwanizakaria?ref=ts sepupu akak jual naturactor original dr jepun...

    ReplyDelete
  22. sy bru tau psl benda alah tu bulan lepas...tp x guna lg pun...dgr kwn2 citer je... huhu...emmm...rasanya kod 141 sesuai kot... bru je bc pasal ni beberapa hri lepas...tp x ingt link..huhu

    ReplyDelete
  23. ada mbr jual naturactor sbb dia duk jepun.. so dia bt on9 shop jual naturactor.. 100% dijamin original dr jepun la.. harga pun murah.. =)

    ReplyDelete
  24. sy lg noob..pakai bedak tabur jea =.='

    ReplyDelete
  25. salam cik yuyu..
    kite pn ada survey2 psl naturactor ni..aritu pegi kiosk kosmetik yg ada jual mende alah ni..org tu ada la ckp klu nk bli kna careful coz ada yg tiruan from china..so, klu yuyu nk bli kna tgk btl2 la yg from japan =)

    ReplyDelete
  26. hihi..myra xtry pon lagi sbb pakai cream lagi.. *hewhew

    ReplyDelete
  27. @Fareha Rahmat (Bos Besar) rupanyaaaa akak dah gunakan kat saya.patutlah cantik hari tu!! T_T

    ReplyDelete
  28. @mishnurlin heheh.. takpe.. kena belajar. make up untuk suami. hakhak.. kudus gila tujuan.

    ReplyDelete
  29. @BeloG MTT hahaha.. MTT takpe.. dah cunggg dahhh!

    ReplyDelete
  30. @Nurul Mazni Sawal tau dahhh! yuyu kena dapatkan naturactor tu!!

    ReplyDelete
  31. @Tihara kannn! cantik giloss mata heliza! sukaa!

    ReplyDelete
  32. @mocha zaerna heheh. ingatkan yuyu je yang kebelakang :p

    ReplyDelete
  33. @Cik Cammy Lia dia cakap dia beli kat butik pengantin. hehehe.

    ReplyDelete
  34. Yuyu bagus ke naturactor tu utk kulit berminyak? die macam temulawak ke?

    ReplyDelete
  35. @cik fyza heheh. kira macam make up base la. toksah nak susah pakai concealer atau foundation dah ^^

    ReplyDelete
  36. @suzie hahhahaa.. silau silauuu! tu muka yuyu :p kahkhakah! perasan

    ReplyDelete
  37. @Restless Bitch wahhhh!! kena tanya dengan kadar segera ni!

    ReplyDelete
  38. @azambertunang pun belom.. takde orang berkenan lagi ^^

    ReplyDelete
  39. @LittleGurl hahah.. ni lagi bagus dari foundationn.. ^^ tutup habis :P

    ReplyDelete
  40. @Nour Eyza hehehe.. sebab tu nak try.. natural tu penting ^^

    ReplyDelete
  41. @MerLe ehehe.. okay.. kena order 141 laa ^^

    ReplyDelete
  42. @Atiqah Wadiah tak pe.. kita jadi kawan yang noob.. tyuyu pun pakai bedak tabur T_T

    ReplyDelete
  43. @l.a.d.y.b.o.s.s tu yang takut tuuu. adehhhh T_T risau pulak nak beli~

    ReplyDelete
  44. sebernanyer benda alah nie untuk apa
    hahaha ker nur sebernanyer tanya soalan sengal hehehe

    ReplyDelete
  45. @cik nur hahah.. macam make up based la kiranyaaa ^^

    ReplyDelete
  46. @Jaja Izzati kalau yang dari japan bagus la.. kalau yang fake dari china, teruk nanti.. hmm

    ReplyDelete
  47. Yuyu,
    rasenya 161 okayh kot, tapi u should try on your skin, get one level lighter and bile apply with compact/loose powder, it will show the real skin tone color. jangan apply too dark or too light because nnti bile apply powder nampak pelik sangat...


    i pun x penah try naturactor before this.. :)

    ReplyDelete
  48. yuyu,try search fb beauty is cantik..owner die sgt la ramah n die jual naturactor yg ori dr japan..yg dlm gmbr yuyu 2 dr china..kulit yuyu sesuai kod 140 or 141 cz cerah :)

    ReplyDelete
  49. nie fb yg jual naturactor ori dr jepun..try la..harga murah.. https://www.facebook.com/pages/Beauty-is-CanTik/186402881426944

    ReplyDelete
  50. pandainye yuyu makeup,watlah tutorial makeup nk jugak jd cm heliza..haha :)

    ReplyDelete
  51. hi salam....antara naturactor and kryolan saya lebih suka kryolan...yeap, naturactor feel light, tapi krolan lagi power kesan die..just sharing wink!~


    Nealofa dan Izara Aishah : Bakat atau sekadar Rupa?

    ReplyDelete
  52. ingat tadi, yang selepas tu, betul la kak yuyu. . ish ==.

    ReplyDelete
  53. hari tu ieqah pasan fatin suhana ade promote product ni..aishhh bca entri yuyu buat keinginan nak beli la..huhu

    ReplyDelete
  54. @yuyu Zulaikha yuyu try la. nanti buat review ye!! Kalau ok nanti ramai la yg try. ;)Oh foundation Stage pon bagus!!!!

    ReplyDelete
  55. ololohhh~ baru tau ke mende alah naturactor ni? Kryolan tau tak? Hmm, DermaColor? Dermacos tau tak? hehee, saja jer...nk wat yuyu cuak :D yuyu kena tgk la, byk foundation best2...nak yg ringan, pakai la naturactor, tapi kena hati2 dear...ada yg tak ori belambak dah kat pasaran skrg... beli yg original okey? :)

    ReplyDelete
  56. boleh tgk sini jugak yuyu.

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.277346425621986.64865.198441150179181&type=1

    RM30 je. =)

    ReplyDelete
  57. yuyu ! better 151 . Auliyya pakai 151 .. mang tuk kulit medium .

    ReplyDelete
  58. try masuk group ni..kwn reen jual naturactor ni..

    closed group:
    https://www.facebook.com/groups/161700783916939/

    fb owner:
    https://www.facebook.com/PuRpLeGuLzIeRa?sk=wall

    ReplyDelete
  59. budak opis ade jual tp baru found out, mmg santek ouhh lepas pakai..
    rm50 sebekas kan..tp tu harge kwn2 la..

    ReplyDelete
  60. yuyu nak jadi cam heliza..
    hehe...rase
    yuyu lg lawa dr dia..

    ReplyDelete
  61. sekarang pon fae memang guna naturactor..rasa mcm cantik drpd biasa..hikhik;P <-- perasan!

    ReplyDelete
  62. yuyu just nak bagi tau pegguna konteks lens dilarang berada di tempat HABA YANG TERLALU PANAS
    misalnya semasa sedang membakar BBQ
    jika berdegil boleh BUTA buat selamanya. Ini kerana kanta sentuh diperbuat dari plastik. ok, nunite :)

    ReplyDelete
  63. ika beli yang natural punya kod...guna natural bagus :) memang best naturactor fndation neyy :))

    ReplyDelete
  64. dah macam muka heliza dah yuyu !cun melecun !:))

    ReplyDelete
  65. tak silap hana mendealah ni padat.boleh diguna as cocealer instead of foundation.yuyu try la pakai.nak tgk hasilnya.winks~

    ReplyDelete
  66. Okay ini adalah lebih noob tahap gaban.

    NATURACTOR TU APA? -.-'

    ReplyDelete
  67. mcm nk try jew benda alah tu..
    mane laa tau kot2 muke efa berubah jadi cun kemain sebijik mcm yuyu kannn..!!hehe ^^

    ReplyDelete
  68. http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com/

    Akak ni duduk jepun,and jual naturactor punya product original dari jepun. Tak ada keraguan. Harga,servis,SUPERB. Email je dia,pantas dia balas. Im one of her happy customer.

    Oh ye,apart from naturactor (naturactor buat muka nampak glowing gile,tapi not transferproof,sayangnyeee),kite recommend Revlon Colorstay mix dengan Farmasi High Perfomance Foundation untuk long lasting. Set dengan Farmasi Compact Powder and Chacott Loose Powder. Trust me,Im doing my part time in kitchen,bersukan,tetap maintain nice pada muka. Paling best,orang boleh tegur cakap kulit cantik. Maksudnya,dengar macam tebal,tapi sangat sangat natural. :)

    ReplyDelete
  69. serius best..walaupon kecik je, tapi tahan lama :)



    n pakai memang syokkk ahhh :D

    ReplyDelete
  70. cara yuyu make up skang pun dah comey dan cukup menjeleskan ati akak yg kecik ni.. hehehe...kadang2 simple tu lg menarik kan...
    niway, suka tgk cara yuyu make up.. dari 1st time terskodeng blog yuyu sampai ler skang.... :)

    ReplyDelete
  71. ape ke bende alah tu..macam fundation ke?huh,ingatkan dah ade beg mekap ni dah cukup mengikut arus kemodenan ke make-up pan..rupenye yang ado..ade bende baru lagi dari yg aku tahu...nak jugak..kat kedai biasa(kedai make up lah) x de jual ke yuyu...

    ReplyDelete
  72. waaa....cantikny...lps pki make up terus berubah muka...hahaha

    ReplyDelete
  73. funny la yg sebelum dan selepas tu

    ReplyDelete
  74. hoh!?,..amende plak krayolan tu?,.huii,.dah macam2 produk kecantikan rupenyer,.dari sehalus-halus bedak tabur sampaikan ke naturactor bagai,.adoii,apela nasib,.xreti mekap2 ni yuyu,.hihi,.haih,kene amik tau jugak ni sket2,dari xtau langsung kan?,.huhu

    ReplyDelete
  75. yuyu yuyu, ni ada link distributor Naturactor yg original. dia mmg duduk jepun, and beli dari outlet naturactor yg original.
    harga pun rasanya lebih murha sikit kalau compare dgn org kat sini jual. plus, diorg kadang2 jual yg x ori, tapi claim ori. hihi
    http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com/p/naturactor.html

    ReplyDelete
  76. http://onlyinmalaysiamah.com/?ref=ainnd

    ReplyDelete
  77. ade yg kata naturactor tak berapa bagos..
    tapi kalo kulit yuyu jenis tak sensitif, takpe kot ;)
    selamat mencuba yuyu (^__^)V

    ReplyDelete
  78. hokeh... akak x reti mekap jugak.. main blasah jer kaler2 muker... ekeke..

    wondering yg 161, 171 & 181 tu utk kulit muka yg cemana ek?

    lepas pakai mendalah ni trus pakek bedak? ke x yah pakek bedak?

    ReplyDelete
  79. oh oh, saya pun tgah mncari bnda nii.. tapi takut yg tiruan punya lahh. hmmm. mcm mana na beza ehh? yg asli ngn tiruan?

    ReplyDelete
  80. yuyu kena pastikan beli produk yg ori tau..xpe la mahal sikit pun...sb produk ni byk yg x ori..kena hati2...

    ReplyDelete
  81. bleh try search fb azwa kryolan full....

    ReplyDelete
  82. hehehe . ekin baru ni tahu akan kewujudan benda itu (:

    ReplyDelete
  83. waaaa...same..ta pandai ponn mekap

    ReplyDelete
  84. klo berminat psal naturactor ni..bole jln2 kt sue.beautyblossom.blogspot
    mmg flawless n puas ati..tq

    ReplyDelete
  85. For daily basis. Naturactor lg bagus kalo kryolan more kpd bridal or event make up. Btw both of them mmg full coverage, would recommend to try kryolan dermacolor quite matte for oily skin, but pricey skit if compare dgn naturactor..

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)