HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, October 17, 2011

kenapa memilih Pasar Malam?

Assalamualaikum ^^

kenapa bukan tajuk ini? kenapa memilih Aaron Aziz badan ketak, bukan memilih Enrique Eglasias? kenapa pilih cekodok dari Meatball? kerana dua soalan tu yuyu tak dapat jawab. semua yuyu tamak nak. tapi kalau tanya kenapa pilih pasar malam? 

ha. tu yuyu boleh jawab.

memang dari kecik sampai besar gedabak ni, yuyu suka sungguh berpeleseran di pasar malam ni. sebab paling utama adalah disebabkan teori ini : pasar malam = syurga makan = pasar malam = syurga makan


makanan: kau cakaplah perut kau kempunan nak menkedarah apa? ayam goreng, berger goreng, tau fu fa, ayam panggang, hati panggang. . . okay cukup la. tahu, memang takkan habis nak list semua. seribu langkah yuyu kat pasar malam, memang wajiblah hati yuyu nak beli semua. *cuma poket tak izin*

suasana: yuyu suka suasana pasar malam yang bau makanan, yang bising dengan tempikan peniaga, yang penuh dengan manusia teruja sama seperti yuyu.

harga : sebab harga di sana murah, nah ambik ni, dua jenis mendealah ni telah buat yuyu rambang mata. cis.

Replika berdawai ni semuanya RM25

Pashmina cun tiger + leopard ni RM13

hakhak, sekarang belai janggut sat. rasa macam seorang pembeli berhemah. pandai cari tempat cari barang murah berjimat untuk hari tua. -.-'

eksaited: pasar malam ni akan ada seminggu sekali. maka, kalau ada setiap Sabtu, dah cukup buat hati terkinja kinja nak tunggu Sabtu depan pulak. terkinja kinja nak pilih ayam panggang 2, nasi ayam 1, air kepala sebungkus, taufufa 2 bekas, dan bla bla bla. 

pakaian : paling cool yuyu pernah ke pasar malam adalah pakai kaftan dengan selipar dengan sanggul cocok kat kepala. hape aku kisah. bukan Pavillion pun. bukan ada orang usha atas bawah. ni yang best. tak make up pun orang tak bahan.


tujuan kaki yuyu menghala ke pasar malam cumalah bab makanan saja, tapi kalau mende lain, heheheh. bukan tak nak, cuma takut tak berapa tahan.

tapi ada yang tak layan dengan pasar malam, atas sebab tersendiri. bangga juga jadi orang Malaysia, sampaikan rakan taulan yuyu yang dari obersi, bila bawa dorang ke pasar malam, kemain gumbira dorang. pun turut gumbira tengok makanan.

hmm. sama saja dengan yuyu

p/s : ada yang tak suka pasar malam?

terima kasih sudi baca :)

55 comments:

  1. hehehee . suka pasar malam ! Bnyk benda boleh beli ! ehehe :)

    ReplyDelete
  2. yeeaayyy kita sukee jugak..byk mknan besttt..wow byk boronggg

    ReplyDelete
  3. pasar malam best ape! murah dan makan hahaha

    ReplyDelete
  4. PASAR MALAM BAANG MURAH...BANYAK MEKANAN SEDAP...BEST!!

    JOM BACA ENTRY NI:

    http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/10/dapat-cek-bernilai-rm31000.html

    ReplyDelete
  5. rambang mata kalau g pasar malam.. macam-macam ada..

    ReplyDelete
  6. sukaaa gila =) sangat wajib okay lagi2 waktu kecik dulu. ni dah besar panjang kuar pagi balik 10mlm mmg tak jumpa pasar malam dah tapi mmg syurga makanan terbaik. =)

    tapi ada yg tak best. makhluk yg pergi sana dengan niat nk meragut lah ( sbb tempat sesak kan. penah belaku dpn mata) and nak meraba gesel-gesel dengan awek2 . haish spoil mood

    ReplyDelete
  7. suka.
    selalu beli jagung rebus & kentang spring,buah,sayur...=)

    dan belon kartun2 untuk anak =P

    ReplyDelete
  8. tieha kurang suke...hewhewhew...sebab serabut..

    ReplyDelete
  9. lyssa : heheh.. kan :p tapi kena bajet awal awal :p

    ReplyDelete
  10. eiqah : hahahah... habis RM65 semalam.. adehhh~

    ReplyDelete
  11. fad : terbaikk! wuuu T__T lapar pulak dahh~

    ReplyDelete
  12. yuyu! air kepala tu apa?hehehe.. #gelak sopan

    wah mesti nak bagi motor tu kat pendamba..boleh kita weng sana,weng sini kan..

    saya suka pasar malam..hohoho

    ReplyDelete
  13. a'ahh..mmg suka pasar malam..baju2 pun lawa2 kt sana...makanan pun sedap2..kalu boleh nk beli semua je..tpi ikut bajet dan perut laa..hee..:)

    ReplyDelete
  14. @mishnurlin yuyu rambang pilih mende nak melahap je :p

    ReplyDelete
  15. @cici tembikai betull.. tapi kat langkawi ni yuyu tak pernah dengar benda benda macam tu.. takde lagi :)

    ReplyDelete
  16. @zahidah seran suka nyaaaa <3 bila la yuyu boleh beli belon untuk anak yuyu :'(

    ReplyDelete
  17. @tieka heheh.. baju je yuyu tak beli kat sane ^^

    ReplyDelete
  18. untung la sekali seminggu je pasar malam tu yuyu.xde la abis sangat duit.ni seminggu 2x kot.ari isnin ngan rabu..kalo balik kg plak ari sbtu.ha amek ko seminggu 3x.

    rabak poket den mcm ni.huhuhu.tp hrga kat pasar mlm murah and senang nak pilih brg.huhuhu

    ReplyDelete
  19. suka g psar malam sbb
    brang byk murah2...hehe
    psal mkn xpyh ckp..
    meleleh..xtau nak plih ..hee

    ReplyDelete
  20. pasar malam memang superb ! Tak sah kalo tak tawaf tujuh kali..hiiii

    ReplyDelete
  21. yeah,..suka juga p pasar malam..Kalau ada duit, tiap2 malam p pasar malam..cuci mata, bli makanan..

    ReplyDelete
  22. suka jugak..mcm2 boleh beli..hehe

    ReplyDelete
  23. yes pasar malam syurga makanan! syima suke sangat pergi pasar malam. macam-macam ada. haha

    ReplyDelete
  24. hahai . dah lameee tak pegi pasar malam =.=" . haaa sempoi yuyu pegi pasar pakai baju cengitu . hikhik

    ReplyDelete
  25. hye yuyu. lama sofea tak kacau yuyu. kita baru pas patah hati. tu lama menyepi. bukan tak rindu yuyu tau :) nnt yuyu g pasa malam ajak sofea k. hehe

    ReplyDelete
  26. Dah lama tak pergi pasar malam. Replika berdawai tu smart ;)

    ReplyDelete
  27. suka jugak dengan pasar malam,banyak pilihan makanan.harga berpatutan:)

    ReplyDelete
  28. hana pernah pergi pasar malam sekali.best!!!sama mcm bazar ramadhan.cuma yg beza wktu mlm je kan :)

    ReplyDelete
  29. bertahun-tahun pasar malam depan rumah. selalu tak pergi.. tapaww jer =)

    ReplyDelete
  30. haha.. dQ pun sama.. asal ada pasar malam kat situla dQ redah..
    Sampaikan ada org cakap pd dQ yang dia tak pernah nampak orang yang gile shopping kat pasar malam mcm dQ.. haha..

    ReplyDelete
  31. salam yuyu...seronok pi pasar mlm ni ngan kekawan n family semuanya ada kat pasar malam tu...:)

    ReplyDelete
  32. paling suka pasar malam...
    makanan sedap...
    barangan murah + kualiti...(
    leh tahan bertaun klu pandai jaga)

    ReplyDelete
  33. suka jugak pasar mlm..
    kat cni pun hari sabtu gak..
    aritu p pasar mlm bli hamster.. hee :)

    ReplyDelete
  34. makanan dkt pasar mlm sedap apa
    sbb lbih kurng mcm kita msak dkt rumah
    tpi skrng dh xleh pegi
    asal hri psr mlm ja kna kerja
    sobs sobs

    ReplyDelete
  35. kena sepuk bontot la kalau tak suka. tak malaysia la tak suka pasar malam kan yuyu. hikhik

    ReplyDelete
  36. i love pasar malam because pasar mlm klasik . hehehe

    ReplyDelete
  37. dah berbulan tak pegi pasar malam. takde mase la. kalau ade cuti pun sebok pi ts, pavi, klcc la. hohoho. hilang sudah zaman pasar malamm..

    eh tapi sis, kite kan ade uptown, pun boleehhh

    ReplyDelete
  38. saya suka pasar malam.. cuma kadang2 sesak tu buat tak tahan nak berjalan di pasar malam.. tu je.. lain2, sangat best kat pasar malam..=)

    ReplyDelete
  39. alahai...ada ke yg tak layan pasar malam ni dik?

    tok ti pon layan tau...siap kuar g pasar malam dgn muka penuh bertempek bedak sejuk....hehe

    kellasss gitu!

    ReplyDelete
  40. tak suka p pasar malam..rimas sebab ramai manusia..kena berhimpit-himpit..

    saye memang manusia yang pelik..(^_^)v

    ReplyDelete
  41. ofkos la suka..saya orang melayu..haha

    ReplyDelete
  42. Waahh murahnya bendealah besi comel tu!!


    Pasar malam dan anak Malaysia memang tak dapat dipisahkan! ;D

    ReplyDelete
  43. bukan tak suka bila ada anak berderet agak payah nak jaga anak , takut tercicir

    ReplyDelete
  44. kalo cik bunny, pergi pasar malam, mende yang "wajib" beli ialah AYAM!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)