HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, October 24, 2011

kejadah apa yuyu pagi ni?

Assalamualaikum ^^

selamat pagi semua. sapa tak bangun lagi, cocok cocok montot dengan pensil karang. cepat bangun! 

dah bangun macam ni, perut choomel yuyu mula meragam nak melantak macam macam, terutama sekali, kuih muih dan nasi lemak. nasi lemak kegemaran pagi pagi haruslah lengkap bersama kacang goreng, timun dan dan telor separuh. wahh.

oh lupa. sambal lembab lembab agar minyak tidak melebihi sambal itu sendiri. dah sebal dengan nasi lemak sambal ada minyak banyak melaut. jadi, nak dapatkan nasi lemak kurang minyak, wajiblah kerah tenaga pagi pagi buat sendiri. haish. tak suka. 

pagi ni, dah tulis di kertas, list "things-to-do". dengan harapan yuyu menjadi anak yang bermotivasi. ada reminder lekat kat pintu demi mengingatkan tugas perlu buat sepanjang hari. walhal, yuyu tulis saja. buatnya entah ye entah tak. 

cis.

tapi, ada satu yang mushkil dalam kepala hotak yuyu pagi ni. kejadah yuyu pulun taip entry pagi pagi ni dengan entry tanpa isi penting pun. -..-' buang tebiat kot

agar entry ni tak berbaur sampah, nah lah sedikit hadis yang dapat kongsi pagi pagi ni.




p/s : akan buat sesuatu special untuk bloggers.

terima kasih sudi baca :)

35 comments:

  1. Suka quotes tuh :)

    suka la baca belog kak yuyu. takpenah bosan pon. Jomlah singgah belog shiema :)

    ReplyDelete
  2. nak rasa nasi lemak yuyu ! nak !

    ReplyDelete
  3. heheeheh .tak per.. Yuyu taip ape pun , orang tetap nak bacanyer . hehehe ^_^

    ReplyDelete
  4. umi kita masak nasi berlauk pagi ni. first time kot masak pagi-pagi makanan berat. tu pun sebab bapak mentua ada. kalo tak, harapan tinggal harapan nak makan sedap pagi-pagi ni.

    tapi yuyu cakap nasi lemak, perghh teringin gilaaaaaaa.

    errr kalau jadi buat hantar la sikit eh ? takpela kalau basi sikit pun. heeeeeeee

    ReplyDelete
  5. x sabar nak tgk sesuatu yg special. cepat2.. btw, kena bgn awal sbb ada kls. -.-"

    ReplyDelete
  6. sdap aw..nasi lemak cam tu...heeeheee...terliur suda...^_^

    ReplyDelete
  7. yg part special tu nak dengar..hehehe..

    ReplyDelete
  8. kata kata tu leh kasi kat awek kan

    ReplyDelete
  9. i like nasi lemak...
    sama lah kita faveret nasi lemak...lg2 klu mak yg masak,mmg maveles,terbaik didunia.....ayu+yuyu yg chomel...

    ReplyDelete
  10. nuk ckits nasik lemak uhh . hihi! ^_~

    ReplyDelete
  11. setuju dengan lyssa , yuyu taip ape pun org akan baca..maklum la pengikut kan ramai....;-) singgah blog phat eh..phat dapat tawaran belakon

    http://phatthegreat.blogspot.com/2011/10/phat-dapat-watak-hero-dalam-cerita.html

    ReplyDelete
  12. pandai ke yuyu memasak nieyh..hihii
    selamat pagi!

    ReplyDelete
  13. suka makan nasi lemak kukus dengan paru.. :)

    ReplyDelete
  14. suke hadis tu.moga rakan2 diseliling senantiasa mengingatkan kepada perkara yg baik.amin =)

    ReplyDelete
  15. ni kot kali pertama baca blog nuyu..haha

    btw..ak anti kucing haha

    ReplyDelete
  16. HEHE.AGAK2 APE EYH KAK YUYU NAK BUAT UTK BLOGGERS ? :D

    ReplyDelete
  17. WHOAH.AWAL2 PAGI DAH ADA ENTRY NI.SIAP SEMANGAT BUAT NASI LEMAK DAH XD

    ReplyDelete
  18. untung if dapat kawan y slalooo igtkan kita ttg kebaikan kn?
    btw, nak nsi lemak yuyu pelis!

    ;)

    ReplyDelete
  19. hurm oke nur sebagai readers akan tggu yaa :)

    ReplyDelete
  20. hurm oke nur sebagai readers akan tggu yaa :)

    ReplyDelete
  21. nice quotes...tghari dh moh ler luch :)

    ReplyDelete
  22. yuyu!!nk sikit nasi lomak =p
    btw,nice quote syg <3

    ReplyDelete
  23. tetiba rasa nak lantak nasi lemak pula. kaka yuyu, buatkan satu! hahah ;D

    ReplyDelete
  24. hye yuyu..=)
    nyum nasik lemak mcm besh..=)

    ReplyDelete
  25. akan buat sesuatu yg special utk bloggers?adakah GA?okay,tak sabiaaaqqqqqqq :P

    ReplyDelete
  26. wah wah..quote tu amat best. suka suka ^_^

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)