HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, October 12, 2011

Kembang Hedong Yuyu Zulaikha

Assalamualaikum ^^

jangan tanya la apesal hedong yuyu punya kembang 16cm persegi, senyum telinga ke telinga tanpa reti henti, muka ni macam orang baru dapat nur. sifat mazmumah riak dan takkabur memang jelas nyata dengan yuyu hari ni. hakhak. tolong jangan tanya.

ala. tak suprise la. hmm. baru je bagitau kat PAGE yuyu

ni berkaitan dengan ujian berkomputer KPP yuyu pagi tadi. almaklumlah, baru nak amik lesen kereta tua tua bangka ni. Alhamdulillah, test tadi, yuyu telah dapat 44/50. kira orait lettew. asalkan tak payah bayar balik RM27. hoi. mahal kot. boleh beli cekodok sebulan kot!

syukur ni tak tahu dah nak cakap macam mana. mana tak nya, yuyu ni drive pun tak reti, maka, bab bab jalanraya yuyu memang tak familiar, teruk tak teruk, yuyu tak tahu apa guna gear 1, 2, 3, 4, 5, R. siyes wa tak tipu. siye tak cool.

sampaikan dua minggu sebelum test hari ni, buku Panduan Memandu & Undang Undang Jalanraya ni terkepam hebakk di ketiak wangi yuyu. nafsu serakah yuyu tertumpu pada buku tu saja, nak makan pun tak selera. 

semalam pun yuyu tidur lewat dan bangun awal. sebab musabab yuyu takut tak pass. yuyu asik membaca saja. dan terus membaca hingga ke muka pengadilan. oh tipu. hingga ke muka pintu dewan ujian. eksaited bercampur gabra. cis.

apa pun dah tak kisah, asalkan dah pass! 

kiranya 15hb ni yuyu akan hadiri lagi satu kursus selama 3jam dan latihan amali selama lagi 3 jam. 

lepas ni, yuyu nak tulis lawoo lawoo pulak kat diari yuyu. dengan harapan, dapat bagi cucu cicit baca pengalaman TokMummy dorang eksaited kombang hedong amik lesen. padahal baru nak amik Lesen L je baru pun. -.-'

p/s : tengah kembang hedong lagi -oo-

terima kasih sudi baca :)

60 comments:

  1. haha smpai kembang hedong yer yuyu . congratz !

    ReplyDelete
  2. lepas ni boleh la bawak kete tu hehehe :)

    ReplyDelete
  3. wa........ tahniah la yuyu pasni leh la bawak kiter jenjalan..^^

    ReplyDelete
  4. hehee..yanie aitu lps spm amik gak lesen..tp bljr3 bwk kete,xtest ag smpai skrg..sbb msk u..hehee..>_< so lesen L bin P tu juz duk diam2 je,xgerak2 ag..hehee

    ReplyDelete
  5. tahniah yuyu L pun lesen jugak kan

    ReplyDelete
  6. pasni yuyu pasti lagi hebakkkk memandu :) selamat menjadi pemandu berhemah =D

    ReplyDelete
  7. congrat yuyu~pasnih boleh kita drift sama2 :)

    ReplyDelete
  8. comel la yuyu ni !! hehe. tahniah!! :)

    ReplyDelete
  9. lepas ni panjang lah langkahnye..hehe

    ReplyDelete
  10. haha.. pas ni yuyu boleh drift la yer..... selamat menjalani kursus 3 jam yee..

    ReplyDelete
  11. Yuyu..jgn kembang sgt..nanti kuar benda x sepatotnya..syok la..nanti dah dapat lesen..sila2 lah ajak kita jenjalan..hahahah..gud luck yuyu

    ReplyDelete
  12. congrats yuyu..lawak la yuyu ni..hahah

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah...kan akak da cakap yuyu pasti pas..tunggu debaran jumpa pakcik JPJ,,:)

    new entry :: Blog Pilihan Hari Ini ツ

    ReplyDelete
  14. wahhh, tahniah tok mummy. dulu acik dapat 47/50. hikhik. :P

    ReplyDelete
  15. wah hebat...seronoknye kak yuyu..all da best..:) ank amik jpj nt lagi bnyk dugaan dye..hehehe..(saje takutkan..)

    ReplyDelete
  16. cewahh ~ tokmummy suda ? hihii
    tahniah kak yuyu :)

    ReplyDelete
  17. wah , bagus bagus . congrats kak yuyu :)) tumpang senyum sampai telinga utk kak yuyu la , hihii .

    ReplyDelete
  18. tahniah..tp jgn kembang sgt. takut xleh kuncup

    ReplyDelete
  19. sama la kita yuyu...
    dapat 44 jugak ...
    masa tu form4 tahun 2007...
    *nak mention ckt...huhu

    ReplyDelete
  20. tahniah yuyu. lepas ni boleh lah blahja drift pulak..

    ReplyDelete
  21. hikhik..kelakar lah yuyu nie..tahniah !

    ReplyDelete
  22. ha ha tak heran..akak dulu dapat 49/50..lagi hebat...he hehe gurau dear..

    ReplyDelete
  23. Tak lama lagi boleh la drive sendiri .. (",)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  24. gluck yuyu...nnt da blaja nek bukit tu jgn sllu jatuh2 ye..hehe..macam i dl:-)

    ReplyDelete
  25. tahniah kak yuyu :) kita belum buat lagi,sobsob

    ReplyDelete
  26. salam.
    kiranya idak ler tua sgt pun lagi yuyu ni.. muda bergetah je lagi... akak ni hah... lagi tua bangka... tak amek2 lagi lesen keta... walhal tinga ni dah naik bernanah asik kena tempek dek adik bradik soh amek... tp buleh wat derk je.. agaknya nak tunggu laki akak jerit kat tinga soh amek lesen baru nak amek kot..heheh..

    ReplyDelete
  27. tahniah yuyu!pasni leh bawak cheqwa jalan2 kat langkawi.nak sewa keta mahal,sewa yuyu jelah..muehehehe :D

    ReplyDelete
  28. tahniah2..nk bek lesen gk t..sme je umo dh lanjut nk ambik :P

    ReplyDelete
  29. congrats Yuyu :D time amik lesen dulu2 biasa buat test yang dalam Cd tu

    ReplyDelete
  30. kak yuyu cerita ni mcm pernah berlakulah..masa tu Tulus ada ujian memandu, ujian yg last sekali, malam tu masa nak tido kaki tak habis auto gerak2..konon bajet ngah drive. heh!

    ReplyDelete
  31. tak lama lagi boleh lah nak pegang stereng , ngeee !!!

    ReplyDelete
  32. yeyeyehhh
    xlame lagi de la.

    kete baru ek..?

    ReplyDelete
  33. KIHKIH.ECECEY.DAH LEPAS SATU PART DAH DIA XD

    ReplyDelete
  34. PASNI BELAJAR DRIVE PULAK.WEEHOO.MESTI BEST KAN XD

    ReplyDelete
  35. huuu.. terer2..

    UTK YUYU ZULAIKHA : KEGUNAAN GEAR..

    GEAR 1 > utk mulakan perjalanan. tekan clutch, masuk gear 1 , turun handbreak, tekan minyak dan lepaskan clutch perlahan2. (tekan mnyak lebih sikit x nk keter mati)

    GEAR 2 > lepas masuk gear satu agak kereta dah bergerak masuk pulak gear dua.

    GEAR 3,4,5 > untuk kelajuan yg bertambah

    p/s; perubahan gear ikut kelajuan.. kalau rasa nak perlahankan kereta, tukar ke gear rendah.. lain2 tanya la instuktur yg lebih berpengalaman. selalunya waktu test diaorg tak pakai GEAR 5.. All the best utk yuyu zulaikha :)

    ReplyDelete
  36. erk -.-''
    kak yuyu oit . jgn lha kembang sgt yep . huhhu (^_^)

    ReplyDelete
  37. congrats la syg..t p kelas jgn tidoq naa

    ReplyDelete
  38. yeayyyyyy,boleh bawak lori dah pasni,yeayyy :P

    ReplyDelete
  39. dgr yuyu ckp asa tkut la nk g ambk lesen ni...zzzzzz

    ReplyDelete
  40. congrats !

    tahu tak apa ?
    amali paling best sekali sebab nanti kena tukar tayar. bisa di atur dong ! akak yang besar ni pun tak larat tukar seorang ! apa ntah lagi yuyu yang comel ini. hehehehe =D

    ReplyDelete
  41. haha auliyya un baru jew pas wat ujian undang2 tadi dapat 47/50 . dok berangan nak 50/50 . leh dapat sijil penghargaan n wet RM100 . tp x dapek laaaa . ape2 pun Alhamdulillah !

    ReplyDelete
  42. cewahhhhhhhhhhhhhhhhh! sampai kembang2 hidong tu! hahaha :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)