HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, October 1, 2011

Entry Bosan?

Assalamualaikum ^^

apa kata kita diam diam bab Yuyu Zulaikha amik lesen kereta. sekarang di entry ni, cuma nak bagitahu keadaan yuyu yang parah dengan rasa bohsan. cuti semester selama sebulan takkala manusia lain berjimba, yuyu terkepam hebakk dalam rumah. 

aktiviti yuyu selama empat hari ni hanyalah, bangun tidur, mandi, makan, baca buku JPJ, mesej, makan, makan mkaan, makan, makan, tidur, baca buku JPJ. rasanya dari siang membawa kepada malam, aktiviti tertera hanyalah berpatah balik. sama saja. bohsan.

kawan kawan? tadi talipon kawan dengan kemain eksaited :
"hoi! nak pi rumah!! dah balik!"
"ada rumah mertua ni"
"okay. lupa"

hakhak. jadah kan. boleh buat buat lupa pulak. saja mensakitkan hati dukalara ni.

Emak? ajak emak keluar bersuka ria di pekan Kuah
"mak, jom pi Kuah, jalan jalan. tengok baju"
"tak tengok ka qheja sampai belungguk nuu"
"nampak"

hakhak sekali lagi. -.-'

adik? ajak adik main Jutaria.
"Hani, jom main Jutaria jom!"
"uish! tak mau la! esok orang periksa"
"kan. periksa. betul gak"


hakhak sekali lagi lagi -.-'

maka disini, yuyu dah kebuntuan mana nak cari sumber hiburan. nak layan fesbuk, coverage macam jilake, nak tidur, panas kemain. kang berbelog kang, ada juga post entry berbaur #takdemotif seperti entry sekarang ni. tapi nak tak nak, nak juga bagitau situasi yuyu sekarang.


terfikir juga, macam mana la emak boleh menjadi ahli SURVIVAL dalam hidup beliau pabila menjadi surirumah betul betul siyes tak tipu sepenuh masa ni. dah la emak jarang keluar rumah, asik terkepam hebakk di rumah saja.

macam mana juga dengan wanita wanita aktif lagi produktif kawin tetiba sang suami tak kasi bekerja. puihh. rasa gerun lagi seram dengan kadar segera. harap harap bakal suami yuyu nanti antara spesis suami yang sedar bahwa, ekonomi sekarang telah mendesak Sang Isteri dan Sang Suami bergabung tenaga mencari nafkah.

macam yuyu, yuyu nak kerja kawen nanti. kalau suami tak kasi yuyu kerja, yuyu nak majok 6327612337jam. tak nak buat air kopi kat dia. hukhuk. rasa macam nak lempang tak?

p/s :kalau korang bosan, apa korang buat ha? 

terima kasih sudi baca :)

56 comments:

  1. kalau bosan baca blog yuyu lah keje krte..hiak3

    ReplyDelete
  2. bace novel la yu..xpun tengok la running man ke,we got married ke..hehe

    ReplyDelete
  3. kalau bosan,layan movie.movie zaman pak korek dulu pon bole layan lagi.

    ReplyDelete
  4. alala ciannye die bosan ye... meh jln2 s.alam.. ;)

    ReplyDelete
  5. onie bosan gila kot sekarang,huhu...kerja ngdap laptop,tak kira time keje ke tak,laptop jadi mangsa,nasib laptop tak jemu,haha

    ReplyDelete
  6. haha..teringin gak nak tgk yuyu buat entry bahasa kedah piau punya...

    ReplyDelete
  7. Pasanglah Stremyx kat rumah.....wahai rakan sebaya

    ReplyDelete
  8. kesian cik yuyu.
    sabar naa.. esok siang2 meh ler ipoh.
    blh jln2 perak. hehe

    ReplyDelete
  9. hehe..kalo bosan slalu kuar jalan2..kaco org..kalo dh mmg xde pape sgt nk buat..TIDO!!!haha

    ReplyDelete
  10. dengar lagu or layan ceta koreaa. hahaha

    ReplyDelete
  11. singgah bce entry dia :)

    http://kuchakinah.blogspot.com/2011/10/bersama-kita-doakan-mereka-diberi.html

    ReplyDelete
  12. kalau sy bosan, sy tido jela..hehe

    ReplyDelete
  13. saya suka part yang bosan dan makan, makan, makan hehehe...

    ReplyDelete
  14. errr
    hehee
    ssh nak jwb ni sebb dh nak dkat 4 buln lbh bosan
    tanam angguq yuyu
    hihihi
    ceriakan ati yg sedih
    kiki
    haaaaaaaaaa
    kemas rumahhh!
    hehehe...penat2 tido
    kiki

    ReplyDelete
  15. kalau akak bohsan...akak mendoodle..hee.. tak pun edit gambar atau baca novel..

    ReplyDelete
  16. meh amik line streamyx kt rumah cek....bg laju tenet kak yuyu...;) . cek dk dekat ja ngan umah kak yuyu...^_^

    ReplyDelete
  17. layan movie. tido. online. makan. tgk tb. meseg. termenung. erm..ulang semula..haha

    ReplyDelete
  18. tgk tv.. tgk movie.. huhu.. dgr lagu.... terpekik sana terpekik sini... hahah

    ReplyDelete
  19. ain kalau bosan ain akan borak2 dengan parent.. hihihi. :)

    ReplyDelete
  20. kalu bosan blogwalking lah , hee :D

    ReplyDelete
  21. Yeay! Layan Running Man.. Masyuk gak.. Paling-paling orang tanya..anak dara mana gelak tak henti-henti tu..=D

    ReplyDelete
  22. bosan? mengadap PSHOP la, kalau bosan gak, Makan coklat banyak2, kalau bosan gak? berguling tidur.

    ReplyDelete
  23. tarik bantal lalu tidur tak bangun bangun dah.

    ReplyDelete
  24. le je.yuyu nk keje..at least le bantu bakal suami kan2.

    ReplyDelete
  25. kalau bosan...yuyu blogwalking lah kat blogger blogger baru mcm kami ni hehehhe...

    TIPS BELOG BUAT SEMUA BLOGGER BARU

    mana tau boleh buat kawan baru. Kalau ada masa nanti datang r pahang.. huhu.

    ReplyDelete
  26. wah semoga cepat dapat lesen lepas nih ley ronda2

    ReplyDelete
  27. Takmo ajak saya ke? 'Syahidaaa. Jom dating?' muahiho :3

    ReplyDelete
  28. haha..tidur qada' yg sebelum2 nii jelaa sis. huuu XD

    ReplyDelete
  29. pergi luar umah ...
    sambil berlari mintak tolong.....
    dengan keadaan cemas...
    kompom ramai yg nak "main" sesama... ^.^

    ReplyDelete
  30. kalau saya rasa bosan, saya cuba membuang kebosanan tu ke laut yang terdekat dengan saya. saya laut tu jauh, saya buang dekat perumahan di belakang sekolah rendah yang belum lagi dibina.

    inilah cara saya melayan kebosanan diri. menulis entry tak masuk akal dan merapu rapan. haha.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  31. baru cuti 4 hari, belom pat bulan cam nad neh. siyess mati kutu; HAHA

    ReplyDelete
  32. kalau ieqah bosan.ieqah akan baca entri yuyu smpai pngsan..mmg hlg laa bosan tuee...
    takpun berangan laaa..pastikn mat jenin pn kalah dgn angan anagn kita :)

    ReplyDelete
  33. apa kata kita habiskan masa dengan baca quran banyak2, kita ganti solat yang tertinggal, belajar tajwid masa mengaji, insyaallah tak bosan yuyu.

    ReplyDelete
  34. hehehe,..bohsan yuyu tu cm comel je,.seme org xnak layan kan,.hehe,..yuyu g la main masak2,.kot2 jadi,.haa,senang nnti kwen xyah makan kt kedai dh,.hee,..beh woo masak2,.

    ReplyDelete
  35. kalau dah boring sangat, keluar jejalan tepi2 rumah.. nak jalan2 jauh2 x dak geng... sama la situasi kita kak yuyu... T_T

    ReplyDelete
  36. hehe siannya cik yuyu bosan..kalau sy bosan sy blogwalking la.. :)

    ReplyDelete
  37. haha mcm skrg ni tgh bosan, baca blog sis yuyu yg comel ni lah apa lagi ;D

    ReplyDelete
  38. kalau bosa, sy duk ngadap laptop je..huhu

    ReplyDelete
  39. kalau bosan bace entry blog sampai bosan balik.. then bosan lagi bace entry blog.. pastu bosan balik. Okeyh tipu! kadang2 bosan sangat maz layan youtube.. tutorial mekap :)

    ReplyDelete
  40. cuti sebulan gak ni..tapi sebulan setengah. so nak g cari keje part time je selama sebulan. x la borink sgt.. hee

    ReplyDelete
  41. klu bosan,sy baca belog yuyu zulaikha <3

    ReplyDelete
  42. yuyu dilanda kebosanan ye??mila klu bosan makan makan dan terus makan hahaha...

    ReplyDelete
  43. next time kalau abah p langkawi leh ajak cik yuyu kuar makan ni..hehehe..ok ke cik yuyu

    ReplyDelete
  44. kite pun nak keje bile da kawen nt. hehe ~

    ReplyDelete
  45. inna pun pernah jg terfikir benda nie, mcm na lah emak nie boleh survive dduk kat rumah jer selalu. inna br dduk skejap kat rumah dah rasa bosan gila..hehe! anyway, inna pn nak kerja jg pas kawin..xnak jd suri rumah sepenuh masa...hehe!

    ReplyDelete
  46. KAK YUYU PUNYA RUMAH DEKAT DENGAN PEKAN KUAH TU EYH :D

    ReplyDelete
  47. TANAK SUAMI YG TAK BAGI KERJA T_T

    ReplyDelete
  48. keje jgn x keje.. mlm pulak OT.. heHe

    ReplyDelete
  49. SELALU HILANG IDEA DAN KEONTANGAN IDEA NAK BUAT ENTRY.SOB3 T_T

    ReplyDelete
  50. KALAU ADA PON MESTI ENTRY YG MINTAK PELEMPANG SEBAB TAK BEST LANGSUNG T_T

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)