HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, October 26, 2011

Semalaman Susah Tidur

Assalamualaikum ^^


Selamat pagi si cantik dan si kacak sekalian. suka lettew :') 

semalam, entah kenapa bijik mata ni susah nak tidur sungguh. padahal badan dah letih berjimba dengan famili dah, memang yuyu nak sangat terlentang tidur. golek sana, tak boleh pejam, golek sini tak boleh pejam. mungkin kena golek dengan maki ni. -.-' habis sabar.

pukul 1, baca buku. pukul 2, edit gambar. pukul 3, baca buku lagi. habis la. subuh harus terbabas kalau macam ni. mungkin bijik mata ada masalah dengan anggota badan yang lain. yang telah buatkan bijik mata tak nak bersatu padu. ni hipotesis orang tak reti jadah sains.

tapi syukur, 6.45pagi, berjaya juga sujud pada yang Esa, Pemberi nikmat yang selalu yuyu serap dengan tamaknya setiap hari. Alhamdulillah. hmm. tu pun rasa dua rakaat bersamaan dengan 20 rakaat. mengantuk tak ketahuan hala. insap pulak baca perenggan ni.

T_T ape salah yuyu? *nak merajok*

pagi ni, bangun dengan tidak bermaya. sungguh. ni pun kalau boleh dengan taip dengan kaki, yuyu akan berbuat sedemikian. agar jelas nyata sifat tak bermaya nya yuyu sekarang. selalu yuyu akan senaman selama 20 minit. tapi tadi berjaya pulun buat 45minit. dengan harapan kembali cergas.

ya. menjadi. jadi apa motif yuyu buat entry merepek awal dan akhir ni? Minum MILO anda jadi, sihat dah kuat! sebab sebelum senaman tadi, yuyu minum MILO cicah biskut Merry, sekarang rasa kuat. duhh~

terima kasih sudi baca ^^

41 comments:

  1. :) sedapnya biskut marie......hehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe,...cedapnya biskut merry cicah milo,...lalalala

    ReplyDelete
  3. minom milo 2 shiela akn wt setiap pagi,xpernah miss tau since umo 4 taon,yg plg pnting mak yg wt kan,hehehex

    ReplyDelete
  4. same la kite. sejak menjak nih susa betul mata nak lelap. tapi lepas tidur kat sebelah mak kite terus je lelap. hehe ~ :D

    ReplyDelete
  5. bagi cik bunny, kalo mata tak nak tutup2 mybe yuyu banyak wat aktiviti.kalo bole yuyu kene rehat cukup2. or baca buku novel ke baru mata nak tutup...hmm

    ReplyDelete
  6. yuyu banyak pk kot....tu yg susah tido..

    ReplyDelete
  7. same lah kita tak boleh tidor malam tadi... And housemate pon same tak boleh tido ..huhuhu kenapakah ? :-?

    ReplyDelete
  8. minum anlene untuk cergas..hihi :p

    ReplyDelete
  9. sayang !!! MORNING NA SAYANGGG ^____^
    ORANG KATE KALAU KINUM MILO CEPAT TINGGI ! GOODLUCK !

    HEHEHE

    ReplyDelete
  10. banyak fikir kot, tu yg badan letih tapi tak boleh lelap tu

    apapun sikit je biskut marie tu

    ReplyDelete
  11. a wish to bidadari:

    "i wish when i woke up this morning, i can get the same meal for my break1st"

    p/s: BISKUT MELLY~~~~ miaww xD

    ReplyDelete
  12. salam

    nice entry.

    Bagus blog kamu..

    semoga sabar di atas ujian allah..

    selalu bangun malam+solat malam. x banyak pun 2 rakaat..

    :)

    Jom baca:
    http://pemudattbc.blogspot.com/2011/10/kepintaran-anak-kecil.html

    ReplyDelete
  13. wa. minum milo dalam kotak tu lagi best. huhukk. have a nice day yuyu^^

    ReplyDelete
  14. biskut merry kalau buat kek batik pon sedap tu yuyu *tetiba*

    ReplyDelete
  15. Biskut marie! semalam baru guna biskut tu buat tiramisu...hekhek

    ReplyDelete
  16. Samalah kita ya kak Yuyu . Mata saya pun buat hal semalam . Sep-sep sikit ! Heuheuheu ...:))

    ReplyDelete
  17. milo buat diri betenga..yeahh!!selamat pagi yuyu ^_^

    ReplyDelete
  18. ambil masa 3 jam untuk lelap setiap hari.

    ReplyDelete
  19. bestnye...tetibe rase lapa lak...

    ReplyDelete
  20. semalam malam nur tido dalam kol 4.30 pagi so dah seepavali asyik tido jer la dekqat rumah hehehe

    ReplyDelete
  21. Subuh 64.5pg?????? =))

    sy doakan yuyu blh bgun subuh lebih awal lepas ni,soal awal waktu lg best=))

    ReplyDelete
  22. xsdp badan mungkin nak period kot yuu.. xpun sebab cuaca x menetu. sush la nak dapat tido nyenyak kan? anyway, xpe yu, satu hari je pon.. kan? hehehe

    ReplyDelete
  23. jarang minum milo tapi ratah serbuk milo. hehe. sedap.

    ReplyDelete
  24. sama lah kita..
    takkboleh tidur jugakk semalam .
    pkul 2am bru bolehh tdur :)

    ReplyDelete
  25. amboi sdap gila. Azza sangat suka biskut celup milo. Sem ni sebab yang ada pun biskut hup seng 4segi je, so itu pun dah puas hati. Bila lapar memalam makan biskut yang dicicah air milo panas...... memang mantap!

    ReplyDelete
  26. taksah kalau xbngun pukul 10 selepas subuh.. hehe

    ReplyDelete
  27. nak sikit..kt umah xda milo. hehehe

    ReplyDelete
  28. eyra pon suke minum air MILO. bia kuat dan cergas. kihkih. :)

    ReplyDelete
  29. yeahh milo cicah sekut merie memang sodapppp

    ReplyDelete
  30. pagi2 pekana biskut ngn milo panas pun dh kira uummphh..dap!!!

    ReplyDelete
  31. ayooooo
    yuyu pikio ape yg x leh tidoooq ni

    may be u need alot of rsting of ur mid to get better sleep

    heee
    have a nice day syg!

    ReplyDelete
  32. kesian kak yuyu penat ya,byk2 kan rehat ok! ;) sedap tuu air milo cicah dgn biskut marie..haha

    ReplyDelete
  33. asek asek melo,bosan lah...hihi..nak cekodok setengah lapis :p

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)