HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, September 24, 2011

Belajar Pakai Stoking

Assalamualaikum ^^

rasa lenguh kepala hotak lutut masih tak habis lagi. sakit sakit peha, sakit betis juga sakit hati tak reda lagi. ya. kes parah sikit. ni semua angkara kejadian semalam. alaa. yang beriya riya yuyu buat ENTRY pagi buat semalam tu.

semalam betul betul rasa macam seorang gadis kesepian berpeleseran di Nilai. padahal terpaksa pergi Bank Islam Nilai seketul diri.

nak di jadikan entry sedih hari ni, semalam sampai saja Bank Islam tepat tak lari langsung pukul 12.03minit. tiba tiba tengok sign "CLOSE", buka balik pukul 2.30petang. tahi betul. rasa macam dunia ni tak adil. ada 2jam 30 minit lagi.

maka, yuyu lepak kat Giant Nilai, dekat saja dengan Bank Islam. cukup jam, boleh terus berambus ke sana. harap masa tu takde rakan taulan yang talipon yuyu. tak sanggup nak jawab :

wehh, ko lepak mana hari ni. kitorang lepak Pavillion. Amerika sikit. cool.

ooh.. aku lepak Giant weh. cool juga. 

tak sanggup. T_T

makan KEPSI pun sorang sorang. wuuuuu. 

tepat 2.30 petang, terus berambus ke Bank Islam. terkedek kedek lintas jalan tengah panas. siyes rasa macam tengah hadiri program Survival.  dah la takut nak melintas.  mengucap 723625781 kali. kot kot terlenyek lori  Colgate.

tapi der, semua berbaloi. wa tunggu hampir lima jam, at last, wa dapat kad bank blink blink. pehh. wa rasa macam nak rapped lagu Lil Wayne. kalau shopping nanti pun, nak tayang biar semua jeles. dah tak mengantuk tengok kad Bank Islam yang baru ni. Debit Card woo. maju dah.  *popping collar*


huwarg! mengatuk tengok yang lama. -.-'

dah sampai KTM 5.30petang, dengan harapan, boleh balik awal. lapar macam nak mati dah. tapi tuntas tanggapan yuyu. KTM delayed 2jam. pukul 8.30malam baru sampai. cis. rasa macam loner sejati saja masa tu. 


siyes ada segerombolan manusia masa tu. nak masuk KTM yuyu terpaksa berpura pura kuat. SURVIVAL.

sampai saja bilik, niat di hati untuk hapdet belog, terpaksa di tangguhkan. memang tak terdaya. makan pun sambil baring. nazak dah ni.

tapi tapi, entry ni bukan nak cerita pasal seorang loner pergi Nilai, bukan nak cerita KFC tu sedap walaupun makan sorang sorang, bukan juga nak cerita pasal Bangla pakai baju hijau nampak hensem macam Shah Rukh Khan. tak. cuma nak cerita yang yuyu......

kaki dahku sungguh gojes masa ni. kan?

Alhamdulillah. yuyu berjaya pakai stoking sepanjang ke Nilai semalam. dari tengah hari, bawa ke malam, yuyu berjaya tak tanggalkan stoking. sobbsobb. kejayaan diri sendiri. walaupun pedih melecit berdarah ibu jari, tapi tetap tak tanggalkan stoking. festime pakai jalan jauh. wuuu T_T 

terharu atas diri sendiri. rupanya, awal saja kita akan rasa kurang selesa, sebab tak biasa. tapi lepas tu, InsyaALLAH, kita akan rasa sangat selesa. sampai saja bilik, tengok stoking masih tersarung. rasa macam air mata mengada nak keluar. 

walaupun penat hampir mati semalam, bila balik tengok kaki, terus rasa seronok kemain, hilang penat. rasa macam lega  jiwa dan raga. sebelum ni pakai dalam kampus saja, tu pun dengan Flat. tapi ni dengan wedges. 

jadi kepada rakan taulan yang lain, jom lepas ni berjinak pakai stoking pulak, lepas dah litup tutup rambut. wuuu T_T

p/s : simple kan background yuyu sekarang. hikhik. baru tukar. okay tak?

terima kasih sudi baca :)

142 comments:

  1. Kesian yuyu . Hehehe sebab tu la i tak suka naik KTM , dah la selalu delayed lepas tu ramai sesak pulak :O

    Nice shoes anyway! <3

    ReplyDelete
  2. cntik page putihh! haha;p

    *seng tgk..haha*

    ReplyDelete
  3. yuyuuuuuuu! meronggeng sesorang ye ,hehe :D

    ReplyDelete
  4. huhu,, sian kat yuyu.. mcm 2 berlaku,, sbar2,, smue nye dh bereh.. ;)

    ReplyDelete
  5. yuyu, kene byr tak if tukar kad bank islam yg bru ??cm lawa sje .tgk yg lme jd muntah hijau plak .hoho .aien siyes dok tnye ni .huhu

    ReplyDelete
  6. wahh, dah bljar pakai stokin ye. bagus2 :)

    ReplyDelete
  7. survival, kita semua perlu ada kekuatan untuk itu.... kalau tidak, tinggal kat belakang....

    ReplyDelete
  8. Ya Allah~ bagosnyeee Yuyu changes for the better!!

    Tak sangkaaaa.kite pon susa siket nak wat~ haishhhh.. T^T

    ReplyDelete
  9. oh,tahniah!keep itu up~

    Tapi just nak tanya,sakit ke kaki kalau pakai stokin sebab kalau saya ,tak pakai lagi sakit,sampai merah-merah kaki T_T itu sayalah :)

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah...bertahan pun pakai stokin... kite tak tahu lah bile nye terbukak hati nk pakai kak yuyu... :)

    Cantik ohh, kad bank islam yg baru! siyes, jap g ayu nak g tukar! ngee.

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah... mula slow2..lama2 akan terbiasa gak...x pkai rs cm x lengkap je.. perubahan yg bgus =)

    ReplyDelete
  12. Sama lah br selasa mggu ni pi bank islam tukar kad debit tu..hehe
    tp kne control la coz tkt gune2 je..last2 t tgl rm 0.00..hehehe

    ReplyDelete
  13. bagus la tu kan yuyu..pakai stoking tak la melecet sgt..cube kalau tak pakai! rasanya mmg tak taha pedih giler babas

    ReplyDelete
  14. wah kak yuyu , pkai stokin :) simple but nice la sys :)

    ReplyDelete
  15. wah bgus klu tu impiannye..tahniah!..

    ReplyDelete
  16. betul lah kak yuyu,semalam ktm buat hal!gerrram rasa...tunggu 4jam kat ukm :( penat nak mam sebab terlalu ramai manusia -.-

    ReplyDelete
  17. kak yuyu jom kita buat video ktm survival sama2 nk? hihi

    http://www.fatenizzatie.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. ok background dia... senang loading... btw sungguh2 sonok eh da ade debit kad..hehehe

    ReplyDelete
  19. sampai hati kak yuyu kutuk kad atm yg lame... mesti die touching... huhu, bukan kah die dah lama berkhidmat untuk kak yuyu... hehehe

    ReplyDelete
  20. waaa 0_0 tahniah la yuyu, bukan senang nak pakai stokin jalan jauh -_- and salute jua sbb berani jalan sorang2 sejauh itu -_-

    ReplyDelete
  21. sukenye bace..

    harap sy pun dpt kekal bhijab

    in progress

    :)

    ReplyDelete
  22. amy xnak komen psal stoking sis yuyu. tapi amy nka komen psal wedges sis . sumpah cantikk !! in lov with it ! <3

    ReplyDelete
  23. dengan shoes mcm tu?? ouch pretty sure its hurting ur feet in the middle of the night..hehe

    ReplyDelete
  24. tahniah buat yuyu..saya pun dah start pakai since april hari tu.. dah belajar pakai stokin tangan jugak..alhamdulillah... dah berjaya membiasakan diri..

    ReplyDelete
  25. yuyu! belajo kat UIA mane??

    iteww pom UIA gak tau. tah2 dh penah teserempak dok??

    ReplyDelete
  26. kesiannye kak yuyu. be strong ya! kalau kene mcm ni lagi sekali. hehehe. saye pon geram bile tunggu bas. T___T

    ReplyDelete
  27. ya allah yuyu ! masa maya kat nilai takmo datang nilai. maya dah kat sarawak baru dia datang nilai ~

    ReplyDelete
  28. wahhh.. tanggapan prtama ingktkn yuyu nk tnjuk wedges tuu.. kot la beli wedges baru ka.. hihi

    ReplyDelete
  29. waaaaaaa selalu pegi giant nilai. ktm nilai. semua lah!dah nama pun dok bljaq kat nilai. wuuwuuu nak jumpa yuyu ! teheeeee :D *smbil tayang gigi

    ReplyDelete
  30. kesian kak yuyu makan sorang sorang. T_T ... len kali ajak kiteorang . :)

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah.. sejuk hati bce entry nih.. hope lps nih akak akn mnjadi lebih baek ! :) AMEEN xD

    ReplyDelete
  32. Kuatnya semangat Yuyu, lone sweet renjer la semalam. Memang betul la, kalau nak merantau tempat orang, kena kuat jiwa dan raga.

    Sempat lagi berpesan. Terbaiklah Yuyu.

    ReplyDelete
  33. hehehe... bgus kak yuyu! :)
    survival sorg2! nice entry :)

    ReplyDelete
  34. syabas yuyu..b'jaya m'survivekan diri sensorang di nilai smalam :)

    ReplyDelete
  35. @Izzatie KTM buat yuyu maki banyak semalam.. wuuu T_T

    ReplyDelete
  36. @N e i A heheheh.. tak bayar punn.. siyes... dorang tak charge ape ape pun.. ^^ tapi tak tahu la kalau nanti dorang charge sembunyi sembunyi dari acc kita kan~

    ReplyDelete
  37. @BeYLa! hikhik ^^ alhamdulillah.. tapi melecet T_T

    ReplyDelete
  38. @Anonymous kalau pakai flat, mmg orait je.. lagi okay. tapi ni pakai wedges kan :)

    ReplyDelete
  39. perrghh..terbaeekkkk laa YUYU ^^

    patut di jadikan ikon remaje masa kini..hihihi ^^

    :)

    ReplyDelete
  40. alhamdulillah..harap kekal sis :)

    ReplyDelete
  41. @MerLe heheh.. tapi hari ni tak boleh pakai lagi.. tengah melecet teruk..

    ReplyDelete
  42. @Haslinda Ariffin yuyu jenis tak memboros.. orait je :P cewahh~

    ReplyDelete
  43. @cheqwa kannn... macam nak lempang je driver ktm tu~

    ReplyDelete
  44. @faten izzatie jommm! akak jadi host.. glemer sikit.. ahak~

    ReplyDelete
  45. @pinky_liscious hehheeh.. dah banayk debit card.. senang, nak beli :p bahahaha

    ReplyDelete
  46. @nuyen alamakkk! sorry kad bank islam lama! dahku dah bersalah padamu!!

    ReplyDelete
  47. kesian kaki yuyu melecet teruk.. jangan paksa kaki tue ag tawww.. heee. jangan pakai heel sgt. kikiki
    :)

    ReplyDelete
  48. @cici tembikai heheheh.. Alhamdulillah.. nak try lagi la lepas ni~

    ReplyDelete
  49. @faradeeba hehehehe.. masih mencuba.. :P harap harap kekal la... tapi skrg tak biasa lagi ^^

    ReplyDelete
  50. @Tulus Sweet wuuuu T_T tau punn.. habis beli 4 plaster hari ni~

    ReplyDelete
  51. @syirah rasid heheheh.. dulu je kat UIA.. kat UIA nilai ^^

    ReplyDelete
  52. @CikAnyss' :O hehehhe.. maceh sayang.. selalu la baca tau!

    ReplyDelete
  53. gua bace entry ni rase syg plak kt lu yuyu..sbb lu senasib dgn gua. trus rase hari2 nk bace blog lu , tsk :')

    ReplyDelete
  54. waaaa baguslaa.. insyaAllah nk cuba jugakk..^^

    ReplyDelete
  55. HIJRAH BUAT YUYU. LYA KENAL YUYU DRI ZAMAN MYSPACE. BILA TGK YUYU YG SEKARANG, RASA NAK PELUK CIUM

    ReplyDelete
  56. makcik sapu sampah pun pakai stokin.Mesti ada teori yang baik utk kesejahteraan kaki.

    lagi2 mmg dituntut dlm Islam kan Yuyu.

    1st time tinggal jejak.

    ReplyDelete
  57. yuyu beli stokin cmtu kt mne eh selalu?

    ReplyDelete
  58. woow..yuyu..keep it up..Alhamdulillah yuyu remaja yg berfikiran ke arah kebaikkan...

    ReplyDelete
  59. bgusla da pkai stokin.. pasni tryla labuhkn tudung tu melepasi dada ye.. =)

    ReplyDelete
  60. alalaalala muslimah betoi si kecik ni.. oklaa penderitaan berbayau dpt kad bank islam baru :)

    ReplyDelete
  61. alolo~ comeinyer kaki n kasut ... saiz bape 2? hehe!

    ReplyDelete
  62. selalu pakai stocking kalau nak pergi kelas lambat pun tetap sarung ! sebab rasa tak selesa tanpa stocking heheeh

    ReplyDelete
  63. wahh sy pun tgh berusaha mana yg xlgkp...

    ReplyDelete
  64. laaa..awat tak habaq mai nilai??klau tak boley teman..kite dok nilai..iskk..tak dapat jumpa retis..
    T_T

    ReplyDelete
  65. http://miela-tahril.blogspot.com/2011/09/ketidakpuasan-hati-part-i.html


    cik yuyu ni pon komen pasal ktm....baca lah....alhamdulillah cik yuyu dah setapak ke hadapan...good luck! (:

    ReplyDelete
  66. kak guna stoking yg ada jari tu eyh? okay sukar betul nak jumpa yg mcm tu kt tmpt sy ni. sobs.

    ReplyDelete
  67. baru prasan yuyu tuka kaler page lagi.. haha.. aku lepak mamak, lagi cool haha.

    ReplyDelete
  68. tahniah kak yuyue ^^
    insyAllah sye pon begitu nnti..aurat dijaga :)

    ReplyDelete
  69. nk tido pun pakai stokin..baru cool ...:)

    ReplyDelete
  70. congrats sis.. may Allah bless ur great intention and may He ease everything.. stockings are great for foot care as well actly.. if u noticed, those muslimahs who wear cover their foot have great foot, because it helps moisturising ur foot. but the greatest benefit is it protects you from the burning hell.. nauzubillahiminzalik.. smoga istiqamah dlm mencari redha Allah.. :)

    ReplyDelete
  71. kesian yuyu.sedih kan jalan sorang2.tapi takpa mgajar kita berdikari sikit :)
    yuyu bile pakai socks tumit pun tak kering sangat.tak melecet teruk bahagian belakang kaki.kan kan :)

    ReplyDelete
  72. ni first time komen kat yuyu.selalu malu nak komen. hehe
    semalam nampak macam yuyu tau dekat ktm nilai.yuyu kan kecik je.kteorg dah dekat2 dengan yuyu,ingat nak tegur.tapi sebab tibe2 ada kakak tu pandang kteorg macam kteorg nak curi barang yuyu.pastu kteorg tengokdari jauh je yuyu.kecik je yuyu ni. =)

    ReplyDelete
  73. Yuyu, kiter pun penah mengalami situasi mcm Yuyu.. penantian itu satu penyiksaan ohhh..gggrrrr


    Tapi siyes, wedges tu sangat gojes. beli kat mana tu Yuyu??hiks :D

    ReplyDelete
  74. salam yuyu...alorrr cian nyer die sampai2 bank dah tutupkn...

    sabar ye dear...kesabaran menguji keimanan kitakn...:)

    ReplyDelete
  75. ciannye nye dia..sabar2 k..
    garang gak cik yuyu ni..

    ReplyDelete
  76. Cik Yuyu gojes+comel.. FOLLOW LAH KITE,KITE NK BLAGAK ngn KWN2 kita yg YUYU ZULAIKHA follow KITA!!!!!!!!!!!!!!! :)

    ReplyDelete
  77. alhmdulillah.sejuk perut mak mengandung :)) smoga kte smua istiqomah.aminn

    ReplyDelete
  78. alhamdullilah selangkah untuk jadi yg lbeyh baik..^_^
    Kerana aurat seorang perempuan bukan hanya rambut sahaja..ia termasuk kaki sekali..aurat perempuan semua kecuali muka dan tapak tangan sahaja=)

    ReplyDelete
  79. NT pkai stokin kalau pkai snikers jer..
    sbb kuar jln2 smua belasah sandal tali belit-belit kaki tue ja

    ReplyDelete
  80. kesian yuyu..hehehe

    tapi nasib lah selamat smpai kan,,

    yuyu berkain batik yer..hehehe

    ReplyDelete
  81. and afta this try belajar utk smpan amal kita k syg? tunggu kuat dlu, then kita ajak sama2 :)

    ReplyDelete
  82. yuyu ok? katne melecet tu? dah sapu ubat? lenguh lagi kaki tu? yuyu jangan paksa diri sangat k? (wah..prihatin sungguh kan? hehehe).

    jemput ke blog saya ye?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  83. ok comel je entry hati2 ye bangla jgn pdg selalu sebb nt dia ikut sampai balik acane, tp bila nk tunggu ktm masyaAllah sabar je la..

    ReplyDelete
  84. ala ciannya yuyu.....
    lau dtg melaka, bg tau lah kite...
    kte temankan kt melaka... huhu..

    ReplyDelete
  85. tahniah..dah bertaubat..hehehehe..bila la akak pulak nak bertaubat pakai stokin nie..kita rs simple jekan pakai stokin tu..tp bila la akak nak buat..huhuhuhu

    ReplyDelete
  86. yuyuu.. pakai stoking.. bagusnyaaaa

    ReplyDelete
  87. ok la tu. saya pakai stokin time sekolah tjer..

    ReplyDelete
  88. Proud with u yuyu.. slmt ne jadi pemerhati je.. now akak nak komen jugak di blog ;)

    ReplyDelete
  89. nak nangisla tengok kasut yuyu..hot n spicy

    ReplyDelete
  90. Pernah jugak jalan sorang2 tp kat JJ belakang umah cousin je, itupun dah cukup membuatkan diri berasa sangat independent. Mwehehe!

    p/s ; rasa sayang nak guna kad bank islam baru, kaler biru blink-blink pulak tu, my fave color. Teehehe.

    ReplyDelete
  91. tu debit card yuyu ke? bahaya la yuyu letak gambar tu. sebab number kat depan kad atm ke, kredit kad ke, tak boleh reveal sesuka hati. org boleh amek number tu and guna account kita. don't ask me how, but i've been reminded by others that it is private and confidential :) saja la nak share ngan yuyu. hati2 ya :)

    ReplyDelete
  92. cik suha ade kt nilai..stadi kt usim..lenkali kalo dtg nilai sengsorang,sila la bitau..leh gak wat teman lintas jalan hikhik

    ReplyDelete
  93. alhamdulillah,,sme2 kite berubah ye yuyu..:) insyaALLAH...

    ReplyDelete
  94. yuyu da delete gambar atm card? yeayyy :) hehee.

    ReplyDelete
  95. alhamdulillah. sukkkeee tengok orang pakai stoking! ((;

    ReplyDelete
  96. tersentuh baca entry ni..kite xpakai stoking lagi huuuhuu

    ReplyDelete
  97. still in trying situation to wear a sock with wedges,,

    cayalah yuyu,tabik spring!!toink

    ReplyDelete
  98. alhamdulilah nur rasa oun nak ikut la jejak langkah yuyu :)

    ReplyDelete
  99. cuhmel je kaki kak yuyu :D kan manis kalo berstoking kan,tapi cheqwa pon xpakai lagi -.-'

    ReplyDelete
  100. kak yuyu comel lah , apa rahsia comel ? hihi .

    ReplyDelete
  101. KIHKIH.COMEL JE AYAT LEPAK PAVI MACAM AMERIKA SIKIT XD

    ReplyDelete
  102. NAK JINAK2 DENGN STOKING JUGAKLAH ;'D

    ReplyDelete
  103. blog biar simple janji entri mantap

    ReplyDelete
  104. Cik yuyu pakai stokin kena pakai kasut sarung barulah nampak kemas, panas memanglah panas sebab tengahari pakai sampai ke malamkan lagipun stokin sokongan serap peluh jari kaki supaya tak melekat dengan peluh.

    ReplyDelete
  105. Boleh saya bau stokin cik yuyu? Rasa-rasanya busuk masam dan wangi....saya sukalah

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)