HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, October 2, 2011

Ahad Di Taman Botani | Entry Bergambar

Assalamulaikum ^^

sehari tak hapdet. ni la tanda tanda tanam tebu di pinggir bibir. baru canang satu dunia cakap nak semakkan dashboard. tapi semalam satu haram jadah tak hapdet. 

rilek. yuyu berfoya foya di Alamanda semalam. jasmani dan rohani tak boleh terima sungguh kalau weekend je, yuyu masih terkepam kat bilik. macam mana pun, nak tak nak, hujung minggu harus berpeleseran di sekitar Kolompo. 

mungkin patut akur, bukan jenis pompuan melayu terakhir.

semalam tak banyak aktiviti yang yuyu buat. melainkan aktiviti biasa yang sungguh sangat tak luarbiasa. makan, minum, pergi toilet, jalan jalan, masuk surau, masuk toilet lagi, makan, minum dan tengok wayang. Johnny English. best juga la. kira orait la tengok wayang dari ber-matikutu kat Alamanda.

sejurus Johnny English menutup tabir wayang, segera yuyu dan laki masa depan selesaikan apa yang patut, dan bergegas ke Taman Botani. konon konon nak makan Pizza di tepi tasik. bajet sweet kapel abad ini. tapi, banyak sebab buatkan semua tu terbatal.

maka, cuma menghirup udara yang sungguh aman di sana. sambil tengok belungguk manusia ber-wedding photoshoot disana. masa tu, nafsu mula memberontak nak kawen juga. cis. tak leh jadi. lepas ni tak boleh amalkan selalu ke Taman Botani la.

haaa. kalau bab pergi Taman Botani ni, tak nak la merepek panjang kan. lebih baik korang tepek bijik mata tengok gambar gambar yuyu yang sungguh segar. bau Kamera Olympus lagi. baru lagi ni.


putus cinta. rasa nak terjun tasik ni. babai T_T



 mempersembahkan! 

credit untuk handbag supercute dari Sometime Boutique

terima kasih sudi baca :)

107 comments:

  1. cehhhh,patut la,merendek depa naaa :D

    ReplyDelete
  2. siap promote handbag lagi.hehe.
    so cute.~~

    ReplyDelete
  3. siap promote handbag lagi.hehe.
    so cute.~~

    ReplyDelete
  4. oh nasib baik tak tojon.. sempat lagi memberi persembahan di hujung gambar dan memberi kredit kepada sometime boutique..hehehe

    ReplyDelete
  5. alahai..tecik tomey je yuyu ni...geram tgk!

    ReplyDelete
  6. i'm waiting for you twinny.
    tak sabar nak jumpa ni. ^_^*

    ReplyDelete
  7. wahh saya suka pegi taman-taman ni


    like like

    cantik yuyu

    cantik handbag yuyu

    ReplyDelete
  8. ingatkan ade gambar kat botani tu..tp gambar yuyu je banyak..kuikuikui..

    xpelah..yuyu kan bunga..boleh la hias taman tu..kekekekekeke.. ;p

    ReplyDelete
  9. cute la yuyu ney...suka tgk muka yuyu...klu tgh x de mood tgk muka yuyu terus ada mood..happy yesss..!!

    ReplyDelete
  10. cute la yuyu ney...suka tgk muka yuyu...klu tgh x de mood tgk muka yuyu terus ada mood..happy yesss..!!

    ReplyDelete
  11. sungguh sweet impian...ikhlas ckp kak yuyu gatai..hahahhah.*juz kiddin.

    moge kawin dgn laki mase depan..jgn lupe jmpot...yey..=)

    ReplyDelete
  12. cumey!! tempat yg menarik juga.. =)

    ReplyDelete
  13. sweet giler impian...tp ikhlas ckp,kak yuyu gatai...*juz kiddin.hahhaa

    neway,moge kawin dgn laki mase depan.jmpot sye tuh WAJIB.heheh.=)

    ReplyDelete
  14. gambar handbag ada satu je
    heheh

    tak ajak.
    uhuhhu.
    nak itot sekali ngan laki masa depan tu.

    ReplyDelete
  15. kalo dah lompat nanti, blog yuyu bagi umie k? haha..

    ReplyDelete
  16. Yuyu... Ajak la kita skali jalan2...

    ReplyDelete
  17. ala tomeynyee sayang..mmg best gak kat situ..ramai org photoshoot laa :)

    ReplyDelete
  18. tak boleh comel lagi keee? huaaaa. haha. :)

    ReplyDelete
  19. wahhh, comelnya die...heheh..swetttt ~

    ReplyDelete
  20. Ehh, takde pun gambar laki masa depan kak yuyu ? HEHE. Teringin nak tengok.

    ReplyDelete
  21. Ehh, takde pun gambar laki masa depan kak yuyu ? HEHE. Teringin nak tengok.

    ReplyDelete
  22. kecik molek je org nye
    ni msti kat outdoor.
    org salu tegur..
    famous kat blog kan2
    ..hehe...rajin updted lg yer.

    ReplyDelete
  23. wah, bestnye jenjalan... hihi...

    jalan2 sini nk introduce "cinta" baru Fai...
    http://ceritacinta04.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. kak yuyu ! kirim salam lelaki mase depan kak yuyu ;)

    ReplyDelete
  25. macam cantik je tepat tuh,kitorg kelab botani baru plan nak g sana.huhu

    ReplyDelete
  26. eh kaka yuyu.... smlm ijah pun ada dkt alamanda n putrajaya!! ngeee.

    ReplyDelete
  27. next tme yuyu plak nuat wedding photoshot di sana ;)

    ReplyDelete
  28. wah..dating ngn laki msa dpan..hee

    ReplyDelete
  29. tiutnya dieeeee....hehehe so sweet darling!

    ReplyDelete
  30. salam yuyu...sweet nyer pi die...:)

    ReplyDelete
  31. xpernah sampai sana lagi. tapi nampak macam best je.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  32. hamboi berpeleseran di taman gittew..hiks!

    Yuyu, bila mau dating ni? :p

    ReplyDelete
  33. suka ayat ni "laki masa depan". haha

    ReplyDelete
  34. Alahai comelnye Yuyu, kecil molek ;)

    ReplyDelete
  35. waaahhh...jeles nie..!!
    yuyu, jom ngedate kt Alamanda!! hehe ^^

    ReplyDelete
  36. yuyu lama tak kacau yuyu. sofea busy gila lately. tapi salu rindu yuyu. hihihi malunye. yuyu comel kbye !

    ReplyDelete
  37. acecece~romantik gitteww..dating tepi tasik..hehe :)

    ReplyDelete
  38. ai dak comel...yuyu pkai skirt ke long dress tu??

    p/s: nape x snap2 pic org dok shoot pre-wedd tu..ambk berkat

    ReplyDelete
  39. suke sangat tengok pic2 ni..comel.. :)

    ReplyDelete
  40. kerusi rama rama!!!
    (kupukupukecik) 0_o

    ReplyDelete
  41. o..da ade bopren..=0

    ReplyDelete
  42. bila nak kurus cam yuyu nih...:)

    silalah lawat blog akk kalu sudi yeah...

    ReplyDelete
  43. jgn terjunlah syg, nanti mau lelaki masa depan terjun sama -_-"

    ReplyDelete
  44. mesti;ah yuyu comel maya ni dah ade boprreeenn !!

    ReplyDelete
  45. yuyu yuyu, comel ! tu je ~ tata ~~

    ReplyDelete
  46. ah...apa barang taman2...taman kat sini banyak..sebut je taman apa... taman bukit setongkol...taman sagumpas...taman dahlia...taman bla bla bla... semua taman ape...

    setakat taman sebijik tu tak heran la... :p

    p/s : motif??? jeles gileeee~~~!!

    ReplyDelete
  47. @Tulus Sweet tulus tak komen pun yuyu nak bagi kiss :p

    ReplyDelete
  48. @meawhahahhaha! biasa laaa.. orang ada laki masa depan :p

    ReplyDelete
  49. @Nurul Mazni best best! bila nak jalan jalan sesama ni!!??

    ReplyDelete
  50. @Aisya ni buat yuyu punya hidong tak reti nak kuncup ni :p

    ReplyDelete
  51. @ABU dah nak tojon dahh sebenar nye tuu!! tapi lapar, malas la :p

    ReplyDelete
  52. @EyqaLuvender hakhakhak! kalau tengok depan depan lagi tecik :p

    ReplyDelete
  53. @ザイダツアズニ cepat cakap, yuyu cantik ke, permandangan cantik?? ^^ hahahah~

    ReplyDelete
  54. @Lydia Arif hakhakahakk! ni suka & sayang lydia niii!! macehh sayangg! <3

    ReplyDelete
  55. yuyu al comels gilassss :) nak signnnn heee

    ReplyDelete
  56. yuyu thanks cz link kn handbang...sy suke sgt!!!

    ReplyDelete
  57. alalala kecik2 comey je awak ni kan.

    ReplyDelete
  58. yuyu!!! OMG, yani jumpa yuyu kat Alamanda, rasa cm kenal..tapi lupa! time tu yuyu nak g bayar parking, lenkali ajak snap2 nak?

    ReplyDelete
  59. yuyu sangat cantik... jeles tengok awww.

    ReplyDelete
  60. xhabis habis dgn beg tangsn cumel die tu..jeles nih tau dak! hahahaha :D
    kak yuyu memang cumel :)

    ReplyDelete
  61. sis yuyu zulaikha , follow lar blog saye . minat gila kt sis . sis comey

    ReplyDelete
  62. AMBOI BESTNYA MAKAN PIZZA KAT TEPI TASIK XD

    ReplyDelete
  63. BARU PERASAN SKRG KAK YUYU TAK SUKA MAKE UP EYH :D

    ReplyDelete
  64. KAK YUYU,MCM MANA NAK PAKAI SHAWL MCM STYLE MCM NI ? SUKA ;D

    ReplyDelete
  65. jangan terjun!!!!(babak slow motion)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)