HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, August 11, 2011

URL dan Entry Yuyu Zulaikha Di Ciplak.

Assalamualaikum ^^

apa lah nasib yang menimpa diri dahku ini. adakah diri ku ini di takdirkan untuk terus mendayung ke muara membawa hati yang penuh lara. sobbsobb.. mendayung la perahu usang ku ke muaara. ohh terover emotional ya? baiklah.

dapat satu personal mesej di fesbuk. dari seorang yang sangat prihatin. terima kasih awak :


hmm. dah la url sama dengan yuyu, cuma mungkin rul beliau lebih "comel" sikit kot. terasa macam ada calar calar kat hati ni. pedis lagi tersusuk ke pembuluh darah pedih nya. sobbsobb.

tengok tengok entry pun nak sama. ni bukan dah tercalar ni, parah terus hati yuyu.  kalau buat ringkasan balik atau olah olah ayat tak apa, boleh la terima waluapun rasa kelat kat halkum yuyu ni, tapi tapi, terus tiru sejibik.

compare dengan entry ni, ada beza tak? 

apa perasaan kalian semua kalau jadi benda yang sama. suka tak jadi macam hal sedemikian rupa? berat mata memandang berat lagi bahu memikul.

mendayunggg kembali ke muaraa. 


terasa macam nak saja yuyu bagi link di sini, supaya semua boleh berpusu pusu tegur beliau dengan berhemah. tapi, memandangkan beliau masih budak. rasa macam kesian kemain pulak. telah yuyu cuba dengan gigih hantar personal mesej kat budak tu, tapi hampa. tak boleh -..-' jadah nya.

tak adil. tak adil. patut kah yuyu bagi link kat kalian semua? tak waras dah ni. 


bulan lepas pun ada kes yang lebih kurang sama, cuma URL takde la sama macam ni. cuma isi belog, entry dan widget pun sama. tapi bila di tegur, beliau tukar dengan kadar sungguh segera. orait la kalau macam tu. ini? takde harapan.

cuma tu la pesanan khidmat masyarakat yuyu kat semua, tak payah nak tiru bagai. tok sah menjadi orang lain. susah nak diingati oleh orang ramai nanti. cari identiti sendiri. biar orang kenal kita kerana diri kita sendiri bukan. yuyu sendiri mencari identiti dalam berbelog. susah. 

p/s : dewasa ini *puihh*, macam macam jadi kat belog yuyu.

p/s sekali lagi : doakan yuyu menang Ipod Touch ye semua.

terima kasih sudi baca :)

132 comments:

  1. haiyaa.. org cmni pon ada ka?? sbr ja la kak yuyu..

    ReplyDelete
  2. memey laa sume nak jd cam kak yuyu yg omey sgt nii . lebiuuu akak , buat bdoh je dgn stalker nii .

    ReplyDelete
  3. setuju..budak2 ea..kte pun penah kene..budak je lagi...so kite biarkan je...nsb baik la 1 je entry yg ditiru ayatnye....bukan copy tp tiru...hohoho

    tabah ye yuyu....

    ReplyDelete
  4. adoi..mcm ni pon ade ke??
    ssh jd org pemes cm yuyu ni...
    sabar ehhh

    ReplyDelete
  5. sian kat yuyu, sabar tau yuyu. ;)

    ReplyDelete
  6. aah la sme url ngn entry
    kak yuyu sabr taw
    buln pose xelok mara2
    mst der sbb kot..kak yuyu settle baik2 k..:D

    ReplyDelete
  7. haish! mcm2 org laks kat dunia blog ni kan? ade yg oke, ade yg plagiat, huh!

    ReplyDelete
  8. sabar ye kak yuyu..
    bese lahh orang jeles kat kak yuyu tuh.. :)

    ReplyDelete
  9. bak mai link nak tgk sikit manusia kopipes ni.

    ReplyDelete
  10. kesiannye kupu-kupu kecik kesyangan rmai manusia ini. bersbaarlah yuyu.eh.. kenape tukar header ? yg dlu smart lah yuyu. siap leh gerak2 lgi. tomey2 hahaa

    ReplyDelete
  11. yuyu comel..bawak bersabar ehh.manusia jeles cam gitu ah

    ReplyDelete
  12. maybe dorang nak tumpang femes yuyu kot ? saba yea yuyu :)

    ReplyDelete
  13. rasa macam nak tgok ja blog tu...
    xpa kak...wlpun rmai yg kopi pas
    tp mmg tak bole lwn yg ori ..
    kak sbar k...
    kak buat report ja la ...

    ReplyDelete
  14. kahkah.. troll sikit dah goyang

    ReplyDelete
  15. haha..yuyu..prince knal die...:)..nk prince tlg nasihatkan ?

    Seram - Mayat Bayi Hancur Dilenyek Lori Treler

    ReplyDelete
  16. sabar ye yuyu..org dengki dgn kepemesan yuyu jerk...

    ReplyDelete
  17. homagad. why people so cruel. masalahnya majority blogger tahu blog yuyu. kenapa dorang berani nak copy cat ur blog. this is scary. stay tough girl. jangan mendayung jauh2

    ReplyDelete
  18. yuyu, sy tgok ayt yg die post tu pon dah taw tu style yuyu..spe2 yg slalu bc blog yuyu kompem cam writting style yuyu..agak2 la nk tiru kan..x kn smpi cmtu skali..

    ReplyDelete
  19. sja pn dah jumpe blog ni.. mase tu takde lg entri ni, url tu je.. ade jugak macam tu.. sabar je la sis..

    ReplyDelete
  20. kupukupu ape ni yuyu? kupu2 kecil? alaaa.. nak tau nak tauu

    ReplyDelete
  21. saja nak kondem ke apa tu duk buat entri sama? aishhhh,manusia betul ...yuyu sabo naaa...mocik ada ni ,hehe

    ReplyDelete
  22. just chillex.maybe coincident or maybe not. ask the blogger herself ya :))

    ReplyDelete
  23. betol cakap yuyu tu.. bukan senang mencari identiti sendiri ketika berblog.. apakan lagi maz kadang2 keliru nk post pasal make up jer or citer sesuke hati.. sabarlah yuyu.. ramai sgt nak jadi yuyu, nanti tak leyh beza dah saper yuyu zulaikha.. maz ase better kitaorng tau link tu so dat ade yg leyh tegor.. but kalau yuyu rase tak nak dia terguris hati atau lebih snang kate, dia berdendam dengan yuyu, yuyu sendirilah berpesan2 dengan dia.. i know u can do it dear..

    sabar yer.. kuatkan hati.. u must be strong!!

    ReplyDelete
  24. yuyu..itu susah jadi icon ni yuyu. orang copycat dengan harapan dapat daboomb macam yuyu gak. sabar k. jangan sedih. :) yuyu patut tegur dia tau, ckp kenapa tiru? :)

    ReplyDelete
  25. memang sejebok die tiru ye . -..-''

    tpi jgn risau org len semua kenal yuyu . ;)

    ReplyDelete
  26. ala, kak bagi ja link budak tu.. mula2 dy copy entry dn url, lps ni dy copy mcm2 pulak...

    ReplyDelete
  27. itu tandanye yuyu femes dahhh

    ReplyDelete
  28. alaaa,nak tahu link. nak menjengukk :)
    apapun,sabar taw yuyu

    ReplyDelete
  29. cut and paste betul . just tuka nama dia je . dia jeles lah tu . sabar okay .

    ReplyDelete
  30. yuyu , hari itu kan farra terjumpa faker yuyu taw . farra tegur la dia ckp tu gmbar yuyu . dia mara farra balik . adehh . dia ckp biar la dia pakai gambar yuyu pun . sibuk je farra nak tegur .

    ReplyDelete
  31. heran la yuyu,naper mereka suka buat marah org ek?takda identiti sendiri dan nak mudah je ambik entri org.ke mmg suka buat perangai camtu nak bg org marah?sabar ye yuyu

    ReplyDelete
  32. buu sama dye! buuuu.....
    buu sekali lagi! buuu..... :P

    ReplyDelete
  33. ssh jgak org femes ni kan. tapi tape be cool ok :D

    ReplyDelete
  34. sejibik sehhhh klon eh hehe..

    nape x bg je link nye yuyu hehe...

    settle baik2 eh..;)

    ReplyDelete
  35. @Dila Darussalam :) lebiyu tu yunk.. buat bdoh.. tapi tak seronok la :'(

    ReplyDelete
  36. @Saza Infineez entah ape lagi la nanti dorang nak tiru.. wuuu T_T

    ReplyDelete
  37. yuyu dah popular, ramai la nak tiru yuyu yang femes ames ni..hee

    ReplyDelete
  38. @nuruashia ♥ tak pemes mana pun yunk... hmm.. tak sronok betul :'(

    ReplyDelete
  39. @Ayaa Lolaa Xoxo kesian pulak kat dia... bia yuyu slow talk dengan dia dulu..

    ReplyDelete
  40. klaw sy,sy rse bangge sebab ada peminat btl2 fanatik smpai mcm 2 skali..hahah...!!:p

    tp mmg x pttlah kot die bt mcm tu...
    tp munggkin dia ada alasan dia sendiri...:)

    ReplyDelete
  41. Orang mcm ni obvious sgt jeles dengan yuyu! Sabar je yuyu...

    ReplyDelete
  42. Aduhai budak tu. Seronok sangat ke main tiru-tiru identiti orang lain. Hurm. Kalau kene kat saya, tak tau la bole sabo ke tak macam Yuyu. Yuyu tanak kasi link dia ke? Boleh kami-kami ni g jenguk-jenguk dia. =)

    ReplyDelete
  43. erm ni kes nak jadi yuyu wanabee lar ni..mybe dye budak lagi n xtaw ape yg dye sedang buad n nak amek jalan mudah dgn mnyakitkan hati org lain

    yuyu sabar keh.!!ni petanda yuyu ada brands yuyu sendri n da femes sampai ada yg sanggup copycats..huhu

    ReplyDelete
  44. yuyu, sabo k? semua org nk pemes mcm awk kot skang nie, hehe..:)

    ReplyDelete
  45. mmg sama.. cuma dia tukar yuyu jadi hunny.. pndai betol menciplak.. ish3..

    ReplyDelete
  46. seb baek saya x femes, xder la org nk kaco blog saya..hehehe....

    ReplyDelete
  47. maybe die terlampau " adore " yuyu sangat2 kot ..sebab ayat yuyu dalam berblog terlampau comel ,smpai saya baca pon terasa diri sendri comel #ehtetibe,..

    berdasarkan kajian saya terhadap faker2 yuyu ,#nampak sgt stalker..:P majoritinye budak sekolah ..mereka menjadikan yuyu sebagai idol mereka..mungkin ayat dan nasihat yang yuyu gunakan dalam belog sesuai tuk jiwa mereka yang masih memberontak dan sekolah yang kelihatan ingin comel sentiasa mcm yuyu..

    yang menjadikan kesalahnnya,mereka terlampau adore kat yuyu smpai tersuka-suki copycat entry yuyu mengharappkan mereka jadi cm yuyu..

    contohnya mcm yuyu bayangkan yuyu minat JLO kan ?mesti la berusaha tuk mencari handbag yang sama cam JLO pakai jugak,or jenama kasut yang JLO pakai..mereka pon macam tu jugak..berusaha tuk menjadi mcm yuyu..tapi terjadi faker,,kesiann...

    kesimpulannya , MAJULAH KUPU-KUPU KECIK UNTUK NEGARAAA! sekiann,karangan tuk hari ni ,dah boleh submit kat lecturer..

    okbaiiii sayang yuyu...!

    ReplyDelete
  48. hayooooo..cian adek ku yuyu ye..
    emm..xpe2..slow talk la eyh..
    ai...deme jeles gaknye dgn yuyu nih...

    ReplyDelete
  49. waa...

    nak tgk, npe tutup link blkg tu..
    try crik tak jmpe2.. .>.<

    ReplyDelete
  50. sabor je lah yuyu..mmg sakit hati pon..

    ReplyDelete
  51. sabor je lah yuyu..mmg sakit hati pon..

    ReplyDelete
  52. ceh, nmpak sgt die tiru .. copy entry just tuka nme je. tah pape la..

    ReplyDelete
  53. bese laa tue yuyu diorng nk MENCAPUB (MENCARI PUBLISITI).. biaq p jaa

    ReplyDelete
  54. Sabar sis!
    kalau tengok secara positive, blogger tu kagum akan sis, blog sis dan juga penulisan sis. Maybe dia suka sangat entry sis yang tu, tapi dia tunjuk dengan cara copy bulat2. budak2 lagi kan? biasalah tu. Chill ye :)

    ReplyDelete
  55. saba yerk yunk ^^..byk tol dugaan yuyu..plz b strong k :)

    ReplyDelete
  56. yuyu selalu di uji macam ni kan. sabar ye yuyu.kami, kami, kami disini support yuyu zulaikha. :)

    ReplyDelete
  57. alaaa,letey dh taip kupukupukecik dan seumpamanya tp xde pon blog tu,.hukhuk,.


    yuyu jgn rsau,.blog yuyu yg ni laaaaagi dikenali rmai tau,.biar Allah je yg balas sume tu,.

    ReplyDelete
  58. amboi senang kerja main copy past hasil orang.sabar ye yuyu?

    ReplyDelete
  59. mak aihh...sebijik sejibot puLak tuh...wahahhaa...nie betuL2 staLker berjaya neh =)

    ReplyDelete
  60. yuyu kan pemes tu psl org tu nk tumpang sama..

    ReplyDelete
  61. ermm sush gak klu jd femes ni kan,,sbrlah,,tu sume dugaan,,kasi sound kt dia btul2,,klu taknk ngaku gk memg nk kene belasah jer!

    ReplyDelete
  62. yuyu.yuyu kene kabo ke dia..ngape curik2..tak elok..


    yuyu,kan yuyu pemes...dia nak jadi mcm yuyu tu..nasib lah kita tak tertipu..yuyu bgitahu je url dia supaya dia sedar

    ReplyDelete
  63. haish. tak habis2 lg ke org2 ni semua. dok la jeles kat yuyu. habis semua bantai ditirunya. sabar ye yuyu comel :))

    ReplyDelete
  64. dia admire sgt ngn blog yuyu nie.. hihi. :)

    ReplyDelete
  65. sabar yuyu sabar... ni semua dugaannya..

    FESYEN PELIK!

    ReplyDelete
  66. bulan baik hari baik nie harap dia insaf la yeaa...jangn duk wat jahat sangat haiisshhh..

    ReplyDelete
  67. He3, yuyu ni ramai sgt peminat...

    ReplyDelete
  68. nampak sangat yuyu dah famous mengalahkan artis laa skang.. hihihi.. sabar ye yuyu.. mungkin ade hikmah nye.. :)

    aylliarimasiprincess.blogspot.com

    ReplyDelete
  69. ape lah... org yang pm kat fb yuyu tu admire kat yuyu jugak tapi takdelah smpai copy cutttt entry yuyu kan kan?^^

    mybe takpe la kot kalo dpt idea nak post entry gune entry2 yuyu,tapi jgn la copy semuaaaa smpai ayat sebijik2 same. tukar nama je. ntah pape lahhhh. sape2 bace pon boleh cam gaya penulisan tu yuyu sorang je boleh buat. adeyhhhhh..

    harap2 la beliau berubah selepas ini. amin ...^^

    ReplyDelete
  70. menci copycat kan yuyu! zu penah kena tiru entry. Ade hati lak tu edit nama dia dalam entri. Tapi yang bangangnye, signature zu pun habeh dicopy skali. haha. kantoi!

    ReplyDelete
  71. hurmm..macam ni pun ada? yuyu ni idola dia kot..tu y copy bulat2, apa2 pun..sabarlah ye =)

    ReplyDelete
  72. pernah jadi macam ni jugak :'(
    tapi dah slow talk dah dgn dia , alhamdulillah dia dah buang entry2 yg ditiru

    ReplyDelete
  73. sabau yuyu..sabau..
    Nak link beliau yg sungguh chomel itu,..
    aishh nk cepat femes pun jgnla smpai tak hargai susah pyh rg tuk jdi blogger smp nk copi copy..
    nasib retiss laa.. sume nk de fakers kn

    ReplyDelete
  74. saba yuyu sbauu! tamo sedih2 kayh ;)

    ReplyDelete
  75. ingatkan kat FB je ada FAKER rupanya lam blog pun ada ... agak2 nya diatu salah seorang follower diehard yuyu kot ...

    ReplyDelete
  76. anggap lah ni semua perkongsian ilmu. dia amek entry yuyu sebab entry tu mmg best pun. so dia nak share la kat kwn2 dia maybe? cuma dia tak crdt kan link ke yuyu je. sabar kay? think positive! :)

    ReplyDelete
  77. pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

    =__="

    tak malu betul diaaa!

    ReplyDelete
  78. maknanya yuyu best smpi org copy kemain bulat lg tu ha..akak pon penah kena copy entry..meleleh air mata mengenangkan nasib..udahlah entri akak tu berkaitan bisnes..lglah bengang..sudahla kita bersengkang mata memerah otak hingga cair otak kuar kut telinga..org dgn sesedap rasa mengcopy bagai tiada rasa sesal..huhu..

    sabarlah yuyu..bertindak dgn bijak..dan apa kata bg jer linknya..biar kami ramai-ramai menegur dia..

    ReplyDelete
  79. ramai yg jeles dgn kejayaan yuyu ni..sabar yer dik..itulah harga bila dh jadi famous amos :)

    ReplyDelete
  80. laaa asal la jd cmni, biasalah tu yuyu da org dengki kot, sbr ok :)

    ReplyDelete
  81. dia nk jd yuyu la tu.. hehe..

    jahat!!

    ReplyDelete
  82. tunjuk je, nt kita ramai2 report tu fake,

    org camtu mmg takde kerja nak carik kerja

    ReplyDelete
  83. haaaa..betul lah blog bdk nie...maera penah cakap kat dia 'eh..nama blog same sikit ngan yuyu'..dia ckp 'ala, same sikit je'. tak sangka lak sampai copycat.ish--ish..

    ReplyDelete
  84. yuyu retis , pasti ada saja yang nak ikut :DD

    ReplyDelete
  85. ini tunjukkan yuyu dah popular. hehe. sabar ye? cuba try tegur dia secara baik. mungkin dia takut bila yuyu dapat tahu.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  86. lalink, tu nama nye dia sgt2 obses dgn awak

    ReplyDelete
  87. pehh pehh tumpang geram bagi pihak yuyu...dayah cari tak jumpe plak blog tuh...hurmm biarla yuyu oii dah dia xnak dgr nasihat.. budak kurang kasih sayang camtu ler..huhuhuhu

    ReplyDelete
  88. selambakodok je tiru. mcm2 hal kan nak jadi blogger pemes? betul kata yuyu, jadi diri sendiri, buat blog semua hasil perah otak sendiri ;)

    ReplyDelete
  89. Sabar ye Yunk...
    Mgkin lepas entry nie dia insaf..
    Mudah2an..

    ReplyDelete
  90. siannye...no originality xkan kemane kan...:)

    ReplyDelete
  91. Ishkk... Dasat giler uh! Mmg kesian sgt kt yuyu.. Kalo benda cegini jd kt Sofia, Sofia pn xtau nk wt cmne. Da meletop da kott.. Better pasni Yuyu kena wat 'no right' klik ar.. control c pn no way! *mlihatkn nsib yuyu, sofia pn nk g check blk belog sofia yg dh agk 'ktinggalan' lame uh..* huhuhu.. pape pn, sabar ye yuyu..xpe, ALLAH tu Maha Adil.. Bln2 pose gini kne byk sabar.. Mybe ape yg blaku ni pn bonus utk Yuyu agknye.. ALLAH nk tambah markah Yuyu tu.. (^_^)

    ReplyDelete
  92. ceiit,dah agak budak2 punya keja..dia xtau lagi tu..baguslah kak yuyu tak bagitau link dia,nanti org serbu ramai2,dia kena hentam plak dgn para blogger :/

    ReplyDelete
  93. bagi je link dia...biar semua org serbu..nasihat bagi sedar..jgn tiru.

    ReplyDelete
  94. Woi,MAMPUS LAH! aku nak copycat ke ape ke!.. KAU CAKAP DGN GENG KAU, AKU PUNYA BLOG,SUKA HATI AKU LAH! yang diorang nak BUSYBODY sgt apahal?!... Kau pq kau bagoz sangat?!...Woi ko tu KECIK je! aq PIJAK dah MATI!... BLAH LAH KAU,Langsi,SIAL,BABI,SETAN,TOYOL! NAK MMPOS! BAJET KAU TU FAMOUS AMOUS, DAHLA GEDIK,tangkap GAMBAR nak pose mcm KUCEN... BAJET MUKA KAU CM KUCEN! dh MANUSIA tu MANUSIA je la.. nak jadi HAIWAN plak, KALAU NAK MINTAK LAH!

    ReplyDelete
  95. @hunny munny

    makcik.. kawan tuh tegur elok2 kan. jangan la tunjuk keras kepala.. tak elok ma cakap ayat kasar camtuh ma.. kalu mau copy paste mohon kebenaran je " cik yuyu mohon share.. kan senang kan.. ape dal. bende kecik jek kot.. ehh.. yuyu comel. kau hado? tak de kan.

    ReplyDelete
  96. KESIAN. BUDAK VONGOK TU MGKIN TAKDE IDENTITI SENDIRIK. NAK CARI MKN GUNA ATAS NAMA YUYU. NTAH2 NANTI MATI PON NAK TUMPANG KUBOR ORG KIKIKIKI. LAWAK SEYH!

    ReplyDelete
  97. Sungguh berbudi bahasa coppy cat tul..dahlah tiru barang org pastu nak maki org pulak..sungguh berbudi bahasa..^^

    ReplyDelete
  98. agree with @aku-lah-ku
    but yuyu sabar ja...biasalah klu da femes mmg org nak copycat..
    forget about it, janji org kenal which one is yuyu zulaikha official blog..keepitup...

    ReplyDelete
  99. kupukupukeciwk.blogspot.com ?? haha desperate nye kamu :)

    ReplyDelete
  100. sbar kak yuyu
    org dengki nie x kemana
    nnt dpt lah blasan tue

    ReplyDelete
  101. @hunny munny

    Woi, berdosa kau genk. Bulan Ramadhan pun mahu maki2. =.=" insaflah.

    ReplyDelete
  102. astaghfirullah!,..cakap bende xelok kt org ni knape dek oi?,.xbaik tau,.bulan puasa ni,bulan Ramadhan yg berkat ni,,smpan2 la kemarahan tu,.jgn smpai ramaiiiii org benci kt awk,.xelok,.

    dah2,kami sume bukannye nk geng sape2,.cume tolong nsihat antara satu sma lain,.xsalah pon nk nasihat dan tolong kwn,.kn elok berkawan scara baik,.orite??

    ReplyDelete
  103. Clara dah jmpe satu belog yg tiru kq yuyu... kq yuyu pown dah taw belog tu..

    http://tuputuputecit.blogspot.com/

    ada satu blogger ni kate, rmai yg jadi Fake Yuyu..

    Sbr kq yuyu..

    ReplyDelete
  104. btw kak yuyu.. tak taw lah kq yuyu dah taw ke belum..

    see this :

    http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/08/gambar-yuyu-zulaikha-disabotaj.html

    ReplyDelete
  105. sabo jelah, xsangka dan x terlintas ada org pandai jenis cam ni...

    ReplyDelete
  106. mesti dah ramai yg kebabom dye sampai dye tutp or tukar link blog.. haih~

    ReplyDelete
  107. baru je bw kat blog xuxuzabedah tu,,pelik tgk ade pic.yuyu bagai,,
    at last,, patotlaa,, ciplak rupenye dye,,hairan sungguh.

    ReplyDelete
  108. abg pnh stalk bdk ni.x thu lak men kopi2 yuyu.yela..nk stalk yuyu rs malu lak.spe la abg ni..sob..T_T

    ReplyDelete
  109. tak patut la orang ni buat camni. tp dia suka yuyu sgt2 kot :) hihik

    ReplyDelete
  110. susah jugak lah jadi orang popular..apala motif dia kan?? nak popular jugak kot??

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)