HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, August 7, 2011

Tips Untuk Tambah Pembaca.

Assalamualaikum ^^

sekali lagi, yuyu tak bersahur. dah bangun. dah di kejutkan. tapi tidur balik. ya. inilah di namakan  "terbaik". tapi tapi, kali ni bukan nak buat pasal tak sahur. tak tak. dah malas dah. tapi kali ni, yuyu nak bantu korang, untuk dapatkan lebih pembaca.
nak? tak nak? buat buat nak pliss untuk entry kali ni. kali ni je. plis plis plis. merayu. sobbsobb.

  1. Sahabat Blogger 10794 members 
  2. Dapur Tanpa Sempadan (Pak Cik Mat Gebu punya @jiran Abang Beng) 3222members
  3. KELAB BLOGGER  (abang bengg punya) 11764members
  4. Blogger Members
  5. Kami Blogger Utaqha (khas untuk blogger utara sahaja)
  6. Sembang Blog LM 268members
  7. Kami Si Blogger 5711members
  8. Komuniti Gila Blog 1621members
  9. Diari Sahabat Blogger 2393members
  10. Kongsi Link Blog 696members
  11. Sembang Blogger 501members
  12. Geng Blogger Bersatu 560members
  13. Iluvblog.com 474members
  14. 1blogger1ummah 310members
  15. UBM 684members
  16. Dunia Blogger 359members
  17. Malaysian Blogger Unite  919members
  18. Life with Sandra 853members
  19. Blogger Maniac 770members
  20. Kawan Blogger 1771members
sebenar nya, banyak saja lagi group yang ada. 20 pun dah lebih dari cukup kan kan kan? selain daripada mengeratkan hubungan sesama blogger dengan berborak subuh ke subuh, join gathering yang di sediakan, dari sini lah sikit sebanyak kita akan dapat pembaca.

yuyu telah di invite lebih dari 50 group. join saja. tak salah. ni la peluang nak promosikan blog kita kan. sebab musabab yuyu tahu, kalau tak yuyu tak usaha lebih, siapa sajalah nak baca belog naif yuyu ni.

itu baru group, ada pulak group yang ada fanpage. tapi tu nanti la yuyu buat entry lain. kang berkajang panjang pulak entry kali ni. ini lah medium yang blogger patut gunakan. kalau sekadar diam diam buat entry, sapa sajalah yang tahu kan.

jadi, gunakan semua medium yang ada untuk kenalkan belog kita. walaupun tak semua group di atas yuyu ping entry yuyu selalu, tapi antara di atas ada yang tak pernah tak tinggal untuk ping. usaha kan. lebih baik dari tak berusaha.

dari sana korang akan dapat pembaca, dan dari sana juga lah korang akan jumpa blogger yang ada belog hebakk kemain. macam macam entry dorang akan post. 

dalam 1 group dapat sorang dua pembaca pun dah syukur la tu. kenal kenal la dengan ahli group yang ada. senang sangat, terus ke link yang di beri, ask untuk join group tersebut, dalam beberapa minit, InsyaAllah, ada saja yang akan approve korang. 

p/s : doakan yuyu menang IPod Touch ye semua..
p/s lagi : sila kan share ya.

terima kasih sudi baca :)

108 comments:

  1. haha :sape komen, dapat kisses ^^ "
    adoi. (:
    nice entry. thanx sharing ;D

    ReplyDelete
  2. group blogger perak ade yuyu..asal tak tulis ni? hahaa:P

    ReplyDelete
  3. tq yuyu yg comey :) yeah!! da dapat kiss..hehehe...

    ReplyDelete
  4. terima kasih kak yuyu :)
    SUKA <3

    ReplyDelete
  5. ade yang ain tak join ag nie.. hihi. thanks yuyu comey.. :)

    ReplyDelete
  6. tips yg bgus. amat bgus utk sy yg belum sampai seminggu buat blog. masih belajar, as a blogger.

    ReplyDelete
  7. @ierahehehehe.. komen selalu, dapat kisses banyak banyak ^^

    ReplyDelete
  8. wah3..thanx adik manis...takpernah pun join group2 blogger..hikhik.. nak join skg..TQ yuy..muaaaahhhhx!!

    ReplyDelete
  9. kena sbar msa ping dkat FB sebab hal ni leceh cket.. bnyk benor word verification nye.. hehe

    ReplyDelete
  10. banyak tu 20 group..satu group sorang, da 20 orang...kan??

    ReplyDelete
  11. thanx yuyu sudi share. saya ni blogger baru lagi.still bertatih lagi. Alhamdulillah dapat info baru.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  12. woahh banyaknya..

    yuyu byk jgk join group tapi jarang ping sebab nak elak news feed kat fb penuh dengan kite je.kesian kwn2 fb.macam spam.hihi

    tapi elok utk perkembangan belog.ngeh3

    ReplyDelete
  13. hi yuyu!

    thanks for the great info. just nk tau la kn..if kte join group ni de effect x dgn nuffnang status kte?

    ReplyDelete
  14. thanks yuyu... sng.. xyah carik... join jer sumer yg yuyu listed down kan... huhuhhuhu

    ReplyDelete
  15. nur doakan yuyu dapat ipod oke hehe

    ReplyDelete
  16. Good job yuyu! Sebab berjaya kongsi petua berblogging ;) Thanks mydear sist!

    ReplyDelete
  17. wow kak yuyu , banyaknyaa ! nak join sume lah .

    ReplyDelete
  18. weehuuuu ! thanx yuyu sebab sudi share..LIKE

    ReplyDelete
  19. wow kak yuyu , banyaknyaa ! nak join sume lah .

    ReplyDelete
  20. thanks yuyu sudi share petua mujarab ni!!;))

    ReplyDelete
  21. ehhehe..thanks yuyu sudi listkan hehehe..boleh nuru tmbh koleksi group ahhahah

    ReplyDelete
  22. kenapa lain tempat ping yuyu dengan saya erk??hu2

    ReplyDelete
  23. Thank you so much Yuyu for sharing this! :)

    ReplyDelete
  24. betol.
    ping entry kat grup ni memang salah satu nak tarik pembaca..^^,

    ReplyDelete
  25. TQ yuyu. Inilah yang saya cari..

    so far, dah ada join 6 group blogger, tinggal 14 group lagi baru dgr dari cik yuyu.

    TQ again =)

    p/s: lama tak lawat yuyu. blog dah lain n follower dah 10 k. tahniah

    ReplyDelete
  26. hehe.. im the new bloger here... bru nk bljr ni!!add me yer.tq...

    ReplyDelete
  27. sume tu kak yuyu join ke? 20 tu semua satu je yg saya join..

    ReplyDelete
  28. thanx ya! baru try join siket je...kena try join banyak2la ek..hee

    ReplyDelete
  29. yuyu nape tuko header? yg aritu comey je tgknya..

    ReplyDelete
  30. wahhh.banyak gilerrr group.....

    ReplyDelete
  31. thank you yuyu. sayaaaaaaang yuyu. pelok sikit. =)

    ReplyDelete
  32. pehhhhh! 20 sekali tu,hehehe :D

    ReplyDelete
  33. dah join dah...29 group semua nya...kihkih

    ReplyDelete
  34. hye yuyu, thanks! :DD

    http://fathinzulkifli.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. Setuju dengan cik kupukupu :) Rindu header yuyu

    ReplyDelete
  36. salh la yuyu...group 2 bukn same laaa...=.='

    ReplyDelete
  37. wahh, bnyknye kan. thanks yuyu ^^

    ReplyDelete
  38. byk nya..

    abyan join 3 group je..

    nanti la nak join byk2 mcm si comel yuyu jgk.. :)

    ReplyDelete
  39. kak yuyu join la group HOTSPOT BLOGGER
    nk invite xboleh sbb bkn friend
    sobs sobs

    ReplyDelete
  40. thanks kak yuyu . boleh lee bg memantop kan blog nieh :D

    ReplyDelete
  41. nanti yuyu reply ya.. tengah sibuk nak g mid valley ni :)

    ReplyDelete
  42. yuyu,xtaw la yuyu dah pnah usha blum blog makcik yg carut islam.akak baru je baca.so truk.x sanggup dah.haih.singgah la blog akak klo nk tgk.tp mengucap byk2 ye

    ReplyDelete
  43. tanx syg sudi share..yuyu mmg baek :))

    ReplyDelete
  44. pergh, byknya yuyu. haha. thanx btw, akan dipertimbangkan. hehe :P

    ReplyDelete
  45. wahh..thanks..nt try salah satu maybe..hehe :)

    ReplyDelete
  46. cian kak yuyu xsmpat sahur..ni msti mkn bnyk333 time bkak pose ni..hehee..btw,thanx 4 d tips..^_^

    http://starheartyuki.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

    ReplyDelete
  47. link yang yuyu bagi sgt2 membantu,...thanks dear,...i leave comment about ur blog in my blog,..klu rajin dtg tgk k,...thanks,...=)

    ReplyDelete
  48. thanks for sharing dearest yuyu ^^,

    ReplyDelete
  49. wahh..thanks yuyu!
    thanks for sharing =)

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum,kenapa mng plak?.. yuyu xbleyh beli sendri kew?!.. Murah je kowt

    ReplyDelete
  51. yien kadang2 jer nk share link kat FB, nnti kene sumpah serana dengan kawan2 kat FB..huhuhu

    ReplyDelete
  52. no wonder lah ramai yang request kat Blogger Members . kak Yuyu promote rupanya . thnx kak Yuyu sayang !

    ReplyDelete
  53. ieqah perasaan gak..yuyu walau da femes still post something kat group blogger kn :)

    ReplyDelete
  54. oh damn. arisha hanya join SB saja. hahaha.

    ReplyDelete
  55. bertuah betul seorang insan bernama Yuyu Zulaikha yea..hehe..

    Entry Terkini :
    Bersama DRAMA BAND......!!
    Motor Masa Depan Yang Bergaya !!

    ReplyDelete
  56. tq did yuyu..nanti bila ada masa akak MZ try usha2 hehehe

    ReplyDelete
  57. log macam yuyu tak payah ping pon xpe, sebab memang dah bessss!!!

    jemput ke : Kisah perempuan HOT

    ReplyDelete
  58. hmm. sejak kena tegur, pakai akaun lain nak ping entry. kalau tak, menyemak news feed friends =_=

    ReplyDelete
  59. wah banyak nye..tp syg nye fb di blok huhuhu

    ReplyDelete
  60. SANGAT BERGUNA.THANKS KAK YUYU :D

    ReplyDelete
  61. walaupaun agak berserabut sbb noti yg banyak , tp group2 n membantu . chill !

    ReplyDelete
  62. bapak,banyak gilooors..haha.dalam bnyk2 tu,cheqwa join 2 je... ^_^

    ReplyDelete
  63. thanks for useful tips kak yuyu..tadi bebuka makan apa??? :D

    ReplyDelete
  64. http://gettingintolove.blogspot.com/2011/08/yuyu-zulaikha-blogger-comel-yang-feymes.html

    untuk cik yuyu..

    ReplyDelete
  65. dear, akak ada emel ttg apa yg yuyu tak bole copy tu :)

    ReplyDelete
  66. TQ yuyu! sgt bergune utk blogger baru cam syu ni hah. ;p
    moh singgah cni jap bace, need some opinion from u. ;)
    http://honeybeesyue.blogspot.com/2011/08/buat-para-wanita-dan-lelaki.html

    ReplyDelete
  67. cool...menarex. btw, nice blog bidadari..ngee~ :D

    ReplyDelete
  68. wow...sharing is caring....thanks yuyu...will do;)

    ReplyDelete
  69. thnks yuyu !!!
    ermm kte join sebahagian dari ni je..xlrt nk ngdp notification..huhu

    ReplyDelete
  70. Thanks Yuyu!! Saya ni entry selalu sepi je...Thanks sbb ajar bnyak benda dalam berblogging..:)

    ReplyDelete
  71. ngeh3..nice tips.. nk share, group sy lagi ramai members..ada 12994 members..huhu,,: http://www.facebook.com/groups/majlisilmu/

    ReplyDelete
  72. dasat...banyak group..nak pink entry boleh ting tong..hehe..^^

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)