HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, August 5, 2011

Terpaksa Menerima Kenyataan.

Assalamualaikum ^^

syok nya cuaca hari ni. redup, teduh, indah, permai, sentosa, aman, bahagia hingga akhir anak cucu.mula la terasa macam tidur 27jam sehari adalah perkara wajib buat hari ni. bia tok sah buka posa, biar tok sah mandi. bau yuyu tak ada la seteruk kambing lagi.

tapi tapi, mengenangkan nasib yang menimpa, banyak kemain kerja wajib buat, terpaksa la batalkan kadar segera :

  • basuh baju 1 baldi.
  • assignment bertingkat tingkat.
  • isnin ada exam, selasa ada quiz
  • nak amik kamera di Mid Valley.
  • selesaikan interview.
  • beli barang dapur.
banyak banyak. padahal semuanya harus di selesaikan hari ni juga. kalau di tangguh, bermaksud, semua nya akan tergendala, lalu memeningkan kepala hotak yuyu di kemudian hari.

ingat yuyu masa zaman hingus hingus hijau pekat dulu *yuck* , yuyu selalu sibuk dengan banyak kerja. ya. kerja main patung, kereta kebal, kuda kuda juga main tembak tembak kawan guna pistol air. ingat cool sangat ke main tembak tembak macam tu. -.-'

bila dah sibuk, keluar pun dah malas nak make up. hasil nya.

kerja yuyu cuma main. bila meningkan remaja, belajar setekun yang boleh dengan harapan dapat masuk universiti pulak. nak tidur study, nak makan study. habis skema la konon nya kan. di sambil jakun dapat pendedahan henset, sambil belajar, keypad henset hangus sebab taip laju sangat.

tapi sekarang, bila dah masuk alam awal dewasa, sobbsobb, teringin jadi kanak kanak main pistol air bajet sungguh cool, sungguh padat lah masa yuyu dengan kerja. study, berbelog, cari duit sendiri, pergi sana, pergi sini. kira nya, masa ni lah terasa, alangkah bagus kalau sehari ada  80jam. 

nak tak nak, kena terima kenyataan, sehari memang ada 24jam. okay. mula nak refresh balik kat kepala hotak. *pls pls. terima semua ni.*

esok lusa bila dah kawen macam mana la pulak agak nya ya? sibuk anak, suami, makan minum, rumah tangga, kerja. tak boleh bayangkan. tapi yuyu syak wasangka beberapa saat, yuyu saja kah manusia di alam ni yang selalu sibuk, tapi manusia sejagat lagi bosan masa melimpah ruah?

atau kita melalui benda yang sama?

dah dahh, makin panjang menaip, makin berkurang masa yuyu untuk siapkan assignment. haish.

p/s : doakan yuyu menang IPod Touch ye semua.

terima kasih sudi baca :)

62 comments:

  1. sila siapkan esemen anda dengan segera ye yuyu.. :D

    ReplyDelete
  2. semoga allah sentiasa permudhkn urusan n kerja kak yuyu selalu k :)

    jgn tension..bt slow2..mest bole siapnye ^_^

    selamt bekerja taw kak yuyu..kalo lth rest taw..buln2 pose nie cpt penat :D

    ReplyDelete
  3. am i the first person yang komen. wah bangganya dapat jadi org first komen belog j lo zulaikha

    ReplyDelete
  4. iyerr.
    terimalah kenyataan yuyu..
    lalala~ ^^,

    ReplyDelete
  5. iyerr.
    terimalah kenyataan yuyu..
    lalala~ ^^,

    ReplyDelete
  6. gud luck ye yuyu siapkan assignment tu! kalau nk sy tlg,bg tau je la.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. makin tua makin banyak kerja kena buat. hehe

    ReplyDelete
  8. hehe. btol btol/kdg kdg rase cm tak cukup je 24 jam tu.

    btw..goodluck yuyu :))

    ReplyDelete
  9. cepat cepat siapkan esement.. yang penting basuh baju tue dulu..kikiki. :)

    gudluck untuk kuiz dan exam.. :)

    ReplyDelete
  10. Goodluck for tests and quizzes, nak jugak ipod touch!

    ReplyDelete
  11. chill yuyu...seriously..sumer org pon sibukkkkkkkkkkkk..huahauhaua...byk kerje...

    ReplyDelete
  12. akak kalo boleh sae nak tolong akak...

    ReplyDelete
  13. meningkan remaja or meningkat remaja? :)


    good luck yuyu.. saya pun busy.. kita semua hanya ada 24 jam je sehari.. so guna la waktu tu dengan seelok-eloknya.. kn yuyu sayang?


    selamat berpuasa dear ^^

    ReplyDelete
  14. banyak nye baju..ni mesti stock seminggu ni..hani pon tengah settle esaimen ni..xnak menyusahkan diri bila dah belungguk nanti =) wish u and me luck

    ReplyDelete
  15. TERIMA KASIH SUDI BACA! KOMEN YANG LAIN, NNT YUYU APPROVE YA.. TAK SEMPAT NAK BACA LAGI :)

    ReplyDelete
  16. nanti bial dh kawin & ada baby, lagi sibuk hehhe

    yuyu, akak tak sure yuyu pernah buat entry ker tak psl kisah norma

    sbb blog yuyu ramai viewers, kalau yuyu rajin, boleh buat entry psl norma tau..akak baru jer buat ari ni

    http://www.suzie284.com/2011/08/mari-membantu-seikhlas-hati-di-bulan.html

    ReplyDelete
  17. do ur work first, then barulah rasa tenang bila nak buat aktiviti lain pula!! :)

    ReplyDelete
  18. semua org mcm tu kot yuyu. hehe. terpskselah reima kenyataan. sekarang, cepat setelkan semua keje >,<

    ReplyDelete
  19. ehem! barang dapo? yuyu,pasaipa blog onie tu,huhuhu! sedih gilosssss....

    ReplyDelete
  20. Bestnyaa Main pistol Air. mOGA DAPAT iPAD . AMin

    ReplyDelete
  21. p siap kan keje anda copat! ni dok blogging lg nih..ahhhaa:P

    ReplyDelete
  22. dik yuyu, silalah share yer kalau sudi --psl kisah norma tu :)
    tqvm

    ReplyDelete
  23. all the best dlm exam adik nnt tu ya dan mudah2an adik menang ipad .. selamat berpuasa Dik..

    ReplyDelete
  24. sabar yea yuyu..
    saya sedang bercuti 3 bulan nie..hehe
    chaiyok chaiyok !!

    ReplyDelete
  25. jangan salah kan cuace ye yuyu,,hehhehe

    ReplyDelete
  26. terima kenyataan. hehe
    80 jam sehari seronok sungguh!

    ReplyDelete
  27. dah, jgn bebel...pg siapkan assignment...p baca buku utk quiz...pg pg pg~

    ReplyDelete
  28. cantik laaa kak yuyu. siyes cantik! takpe kak yuyu, tabahkan hati anda untuk menghadapi kesibukan itu. hehe~

    ReplyDelete
  29. dulu selalu nak masa cepat berlalu, sekarang 24jam mmg x cukup. :(

    ReplyDelete
  30. kalau dah kawen lagi mudah...fikir seorang jer...suami...hehe

    ReplyDelete
  31. semua mst hadapi lbh kurang sama je mslh cmni...cume cmne kite manage 24jam yg kite dpt tu an..gudluck yuyu..^_^

    ReplyDelete
  32. Kalau lah ada doraemon kan Yuyu.. Hehe :)

    Apa pon gudluck yunk ! :)

    Kalau tak ada buat apa sangat pon hidup boleh jadi makin membosankan.. =..="

    ReplyDelete
  33. sis yuyu!busy lah best.dapat mgelakkan masalah sosial.hee

    ReplyDelete
  34. gud luck kak yuyu dalam menyelesaikan suma kerja tuh..heheh

    ReplyDelete
  35. Saya pun teringin nak jadi kanak² or menyelami zaman remaja semula. Boleh main 12 jam sehari. Letih tidur ! Tak payah pening² kepala buat kerja rumah, kerja pejabat dll =)

    p/s: terima kasih krn follow blog anastasyea, www.anastasyea.com =)

    ReplyDelete
  36. bestner jadi kanak2. xyh pikir mslh sane sini.. good luck yuyu for the exam n quiz. =D

    ReplyDelete
  37. aggap je sibuk tu 1 nikmat..sbb mcm yuyu kata yg bosan lg byk dari yg bz kan? org berjaya mmg selalu bz =)

    ReplyDelete
  38. kadang-kadang terasa takut nak getting old..banyak sangat tanggungjawab yang perlu digalas.blh tak masa tu pause sekejap sehari dua.nak menikmati kehidupan dengan lebih puas

    ReplyDelete
  39. tu la pasal. kalau dapat extra lg 1 jam pun dah bersyukur sgt. haha :D

    ReplyDelete
  40. :) busy is better than being boring

    ReplyDelete
  41. yg penting hari ini lebih baik dr semalam ok??

    latest entry Apa Yang BLOGGER PERLU ADA?? [PART 2]

    ReplyDelete
  42. banyak blogger muda2 la kat sini yek..!

    ReplyDelete
  43. goodluck utk test n kuiz kak yuyu. chaiyuk chaiyuk

    ReplyDelete
  44. bizinyer u syg..sumtime u kena rest jugak tau..jgn paksa diri tuh okeyh ^.^

    ReplyDelete
  45. masa belajar memang macam tu, tapi masa belajarlah paling seronok tau dari masa bekerja nie.masa bekerja nie seronok bile keje pas tu dapat duit. itu je.rasa nak belajar semula je

    ReplyDelete
  46. sibuk lagi bgus dr bosan mcm nuru ni haa.. yuyu, dpt msg nuru kt fb x??

    ReplyDelete
  47. ala..kak yuyu kalau tak mekap punn omei sbb muka akak putih..haha,nina puunn nak buat omwek ni!

    ReplyDelete
  48. kne wat jadual tugasan & pndai bahagi2 kn masa..sy pn kdg2 rase cam tak cukup jer 24 jam...huuu..XD
    ~Jgn lpe siapkn assignment tue ye YuYu..sy doakn awk bjaya...(^___^)

    ReplyDelete
  49. betol lah. masa kecik rasa macam nak jadik org besar. bila da besar ni terdetik pulak. bestnyeeeeee jadik budak kecik macam dulu-dulu. ^^

    ReplyDelete
  50. KESIANNYA KAK YUYU BANYAK KEJE EYH.SABAR EYH :D

    ReplyDelete
  51. AMBOI.AMBIK CAMERA APELAH TU.HIKHIK :D

    ReplyDelete
  52. YAN PON DAH START BANYAK SNAGAT ESEMEN T_T

    ReplyDelete
  53. yuyu ni comey la. comey sangat sangat! :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)