HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, August 5, 2011

Rezeki Bulan Ramadhan.

Assalamualaikum ^^


betul kan, bulan Ramadhan adalah bulan yang penuh dengan keberkatan. bulan yang bersepah dengan rezeki. hanya kita saja yang perlu berusaha mencari. kan kan kan? kalau yang duduk royang baju raya saja, mana nak tahu semua ni.

Alhamdulillah. syukur sangat. bulan Ramadhan ni, rezeki yuyu nak cakap kata melimpah ruah ke ladang gandum, tak ada la. tapi murah sangat rezeki yuyu. syukur bila jadi macam ni. bukan senang nak rasa bila rezeki selalu datang.

rezeki ada di mana mana. bila bila masa juga. cuma kita perlu berusaha untuk dapatkan semua tu. 

yuyu percaya dengan rezeki Allah. Allah memberi kerana Dia Maha Kaya lagi Maha Pemurah. Dia memberi supaya kita tahu bersyukur dan semoga kita tahu menggunakan rezeki yang ada. bukan hanya untuk diri sendiri, tapi untuk di kongsi bersama.

waktu ni la yuyu patut bersyukur lebih. esok lusa bila di uji pula dengan musibah, InsyAllah, yuyu takkan mudah mengalah, sebab yuyu yakin, hari ni susah, tak bermaksud esok yuyu akan terus susah. pasti yuyu akan senang.

syukur juga, petang tadi ada buat Promotion untuk Promote Online Shop. ingatkan sikit saja yang akan bagi respond. ye la, dah la nak berbuka masa tu. lagipun nak amik beberapa orang saja. terhad katakan. tapi Alhamdulillah.  nak di review juga? sempat lagi.

dalam bulan Ramadhan ni juga lah kita perlu lebih banyakkan berusaha. bukan hanya berusaha untuk duaniawi, tapi juga untuk nuhhhh di sana nuh, yang lebih kekal abadi.

p/s : err. asal yuyu tak gedik ha kat entry ni?

terima kasih sudi baca :)

39 comments:

  1. weeeee~
    comei je entri die..hehehe
    saye jadi 1st komen ke?
    kikiki
    ajen2 berusaha pasti dpt ganjaran kan yuyu!
    yuyu! keep it up yep2 =)

    ReplyDelete
  2. agree yuyu.rzki xkan dtg sndri.kna berusaha jugk nk dptkan rezeki tu :)

    Alhamdullilah,murah rzki yuyu.bolehlah blnja baju rya.hehe :P

    ReplyDelete
  3. kadang2 kite kene serius dalam mengekspresikan entry kita.. biar semua yang baca pun faham n serius.. heehehehe... wahh.. murah rezeki dibulan mulia.. alhamdulillah.. tapi kene ingat,, kene sentiasa ucapkan syukur.. dan jangn pula kita terlalu gembira dan riak... nikmat boleh ditarik bila2 masa je.. sekadar pengkosian .... (^_^)

    ReplyDelete
  4. <-- bayangkan yuyu tengah serius


    Macamana Nak Buat Orang Berhenti Addict Main game.
    (Baca Kalau Boyfiend Korang Suka Main game Atau Korang Sendiri Suka Main game)

    ReplyDelete
  5. Usaha tangga kejayaan,

    kesusahan pada hari ini memberi tanda kesenangan pada hari esok,

    ReplyDelete
  6. Memang betul murah rezeki bulan Ramadhan ni.Pergi bazaar selalu je dapat air bungkus free! :)

    ReplyDelete
  7. Allhamdulilla... rezeki dari Nya...

    ReplyDelete
  8. yup memang murah rezeki ramadan ni.. sedar dapat cash 3000 dari father,, hohoho

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah.. all the best to you sis ;)

    *aik? kat entry lain pun akak tak nampak kegedikan.. comel adela. oh ini bkn stetmen kipas ye hhiihi

    ReplyDelete
  10. hehe~sy tumpang gumbira syg..moga yuyu akan dimurahi dgn rezeki lg..aminn..

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah.murah rezeki :)

    ReplyDelete
  12. tahniah yuyu..moga melimpah ruah rezekinyaaa

    ReplyDelete
  13. hehe~sy tumpang gumbira syg..moga yuyu akan dimurahi dgn rezeki lg..aminn.. #TROLOLOL

    ReplyDelete
  14. Betul tu .. rezeki ada kat mana2. Yang penting .. kena berusaha ! =)

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  15. betul tu..rezeki ada di mana2. kalau setakat duduk dan tidur mimpi dapat duit banyak pun tak guna gak. kena usaha. kan?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  16. tahniah.semoga murah rezeki selalu.selamat berpuasa adik yuyu yang comel

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah,murah rezeki kak yuyu yea :)
    semoga sentiasa murah rezeki..^_^

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah...boleh mintak duit raya ni..hehe

    ReplyDelete
  19. rezeki namanya tu..bersyukurlah selalu ye =)

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah. Bersyukur kehadrat Allah sebab beri Kak Yuyu rezeki ni.
    Betul tu kata kak YUYU.

    "Rezeki tak datang bergolek kecuali jika kita mencarinya"

    Wasslam :)

    ReplyDelete
  21. tak gedik sebab bulan ramadhan kot, klu gedik gak meh nak bg penampau

    ReplyDelete
  22. usaha+tawakal tangga kejayaan :)

    ReplyDelete
  23. tahniah yuyu,...blela blanje eyriqazz ikea meatballs nanti

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah. Rezeki akan dapat jika kita ikhlas kerana Allah :)

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah. Ain tumpang gembira :)

    ReplyDelete
  26. moga yuyu diberkati.. miss yuyu meh la tgk nama yuyu dlm jepun ape.. http://putrilyanie.blogspot.com/2011/08/apa-nama-jepun-korang.html

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah :) Semoga bertambah rezeki yuyu

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah :) Semoga bertambah rezeki yuyu

    ReplyDelete
  29. haha..tu la..pelik..ayat akak mcm minyak saji-suci dan murni..haha

    ReplyDelete
  30. ayat comel ... hehehhee
    goodluck utk promote ^^
    salam ramadhan ~

    ReplyDelete
  31. bgosla xgdix.. :)
    ska tgk entry yuyu yg byk lukisan tuu..
    :)

    ReplyDelete
  32. kalau ikhlas kite buat sumthing,Dia akn bg lebih dr apa yg kite buat,insyallah,.:)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)