HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, August 8, 2011

Rakusnya Nafsu.

Assalamualaikum ^^

yuyu tak tahu la, setan mana yang terlepas dari sangkar lalu menghasut yuyu terus membeli makanan dengan bilangan yang siyes banyak. atau bukan setan. tapi yuyu yang bernafsu kuda. err. apesal kuda menjadi pesalah dalam hal ni!

sejurus kaki melangkah keluar dari kelas, kepala otak yang cekap bab makanan ni, tak henti henti terus nak ke cafe berdekatan demi mendapatkan kuih muih idaman perut choomel. ya. bila dah sampai ke kafe, dengan rakus mata terjojol tengok semua kuih.


entah la. dah lebih teruk dari orang puasa -.-'

tangan amik kuih tu, kuih ni. kalau boleh nak beli semua kuih yang tersusun jelita atas meja. hati yuyu terus memberontak, cakap dekat nafsu dengan kadar segera. yuyu dengar dialog mereka :

"wehh! kita kat Malaysia la! bukan kat Kosovo, boleh jumpa kuih seabad sekali!"

"minta maaf! aku sebagai nafsu memang keje aku nak perabis duit dak yuyu ni pun"

okay okay. dalam situasi ni, pemenangnya jatuh kepada NAFSU! sila naik ke pentas, amik trofi anda. sobbsobb. entah la kenapa tak boleh nak kawal nafsu kalau bab bab makanan ni. itu sedap, ini sedap, last last, beli kuih saja pun RM4.50.

mungkin sejam lagi nak berbuka, bapa sedara yuyu telah salah waktunya talipon yuyu :

kakak, pak long kat Alamanda ni. hang nak beli apa apa dak?

nakkkkk! pak long beli Big Apple! sat g terus la hantaq kat kak. sebelum buka posa!


nah amik. kuih lagi, Big Apple 6 bijik lagi, tom yam lagi. sapa nak makan semua? 

tapi tapi, tapi kan. ingatkan tak boleh habiskan semua dalam masa berbuka. tengok tengok, semua habis licin yuyu melantak. hmm. apa jenis jenama punya perut la. bila sekarang, mengah pulak perut jadinya. rasa macam hanya mampu terlentang.

wuuu T_T

lepas ni, nekad nak kawal nafsu suka membeli makanan. tak tak. ni bukan tanam tebu di pinggir bibir lagi. ni betul betul. sobbsobb. nak jadi wanita yang membeli dengan berhemah. di mana, kalau pergi bazaar sekalipun, cuma beli sejemput nasi berlawan nafsu.

eleh. kata orang. korang tu beli lagi banyak dari yuyu. -.-'

p/s : marilah tolong LIKE yuyu di sini ya.

terima kasih sudi baca :)

61 comments:

  1. yuyu,mana header cantek terbang2 tuu??

    ReplyDelete
  2. pehhh,banyoknya,stok untuk sahur sekali letew....ehemmm...posa dak?posa dak ? :P

    ReplyDelete
  3. makan banyak2 yuyu..nnt makin besar...hehe

    ReplyDelete
  4. semuanya merambangkan anak tekak I lah yuyu. harap2 yg first comment. blog bertmbah cute bila ada tempek gambar makanan. :) very nice sayang. =)

    ReplyDelete
  5. hehe. byk nye yuyu :DDD

    sy rase sy tak mampu nk habeskan sume tu. hihi

    ReplyDelete
  6. orite la tu kak yuyu~! kalau mampu habiskan.. tak bazir.. hihi.. tahniah kepada perut yuyu~!! ^,^

    ReplyDelete
  7. aiyerr sedap nye Big Apple. lame tarak makan ~ eum tggu lepas pose laa gamaknyee ^^

    ReplyDelete
  8. untungnya yuyu!btw.lapar pulak tgok big apple tuh.huhu. :DD

    ReplyDelete
  9. banyak nye...nak satu big apple..wakakakaa :P

    ReplyDelete
  10. rasanya setan dulu masa belum kena ikat yang kawal nafsu kita.. hahahaha


    Typical Melayu Bagi Nasihat Yang Tak Matang.
    (jangan baca kalau korang tak nak tahu kenapa aku cakap kita sendiri punca kawan kita menderita)

    ReplyDelete
  11. bdan kecik jer akk nie...
    mkn kuat jgk eh

    ReplyDelete
  12. hehe..takpe kalau sesekali. jangan hari2. saya pun lari. saya bajet sehari RM4 je maksimum. so, buka puasa just kuih dalam RM3 maksimum. kalau beli mee kuah or nasi lemak, kuih beli RM1 je. pastu, air plak saya minum air mineral je.

    sahur saya minum susu herbalife. hehe. memang bagus susu ni sebab satu hari saya tak makan, tak la rasa perut sakit sangat.

    kedekut kan saya ni? hehe. nasib baik saya single lagi. pk diri sendiri je la..haha.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  13. pehhhhhhhhhhhhhh .......... ni perut ape ni ?hahaha,,,makan smpai habes lak tu ?ishishhh..

    perot comel dah muncit !

    ReplyDelete
  14. Mak oii! Badan kicik. Tapi nafsu makan kemain beso. Ahaha. Takpe Yuyu, selagi boleh makan, makan puas-puas ye. Ehehe.

    ReplyDelete
  15. tu dia..byk nye yuyu makan..muat ke perut tu...dasyat btul ni

    ReplyDelete
  16. @y u y u Z u l a i k h a over nak simpan sampai tahun depan,berkulat dulu la jawabnya :D

    ReplyDelete
  17. amboi kak yuyu
    sabar noh
    jgn makan byk
    hehe :D

    ReplyDelete
  18. fuh fuh kuat betul nafsu kak Yuyu ni. hahahaha

    ReplyDelete
  19. hehe. kelakarla yuyu nie! takpe, asalkan tak buang and membazir cmtu ke kan..habis jugak masok perut :)

    ReplyDelete
  20. hahaha..kak yuyu memang mantop,banyak betul makanan..okeh kak yuyu,janji esok kawal napsu anda! ^_^

    ReplyDelete
  21. yuyu tak bace bismillah nie...haaaa... ^^

    ReplyDelete
  22. Eh Kuih sagu lahh. My febret, tapau lah kak yuyu

    ReplyDelete
  23. hahahha
    hadoi dek yuyu comel
    sungguh bernafsu die
    hehee..x pe..yg pntg makan sume ye..hehehe

    ReplyDelete
  24. wahh, badan kecik je. makan banyak eh.. hik. larat habiskan semua tu.. big apple nak sikittt

    ReplyDelete
  25. laratnyer yuyu makan banyak2..kiter dpt nasi n lauk jew..yg laen da xleh masuk...

    ReplyDelete
  26. perghhh!!yuyu boleh hbskan??hebak hebak..clap clap ^^

    ReplyDelete
  27. wow, byknya mknn, mkn sorg semua tu? hebatnya hehe

    ReplyDelete
  28. sis yuyu bdab kecik, tapi kuat makan . nak sket...

    ReplyDelete
  29. samelah kiter..dah kenyang teraweh pon malas nak p...wuwuwuwuu..tapi kan yuyu sumpah rindu header peri imut..huhu

    ReplyDelete
  30. amboii kak yuyu .. tapi nape kocik aje Iyka tengok . hehe :p

    ReplyDelete
  31. yuyuuuuuuu kita pon suka makan jugak.seppp sikittt!

    ReplyDelete
  32. manyaknye makan yang,.ehe,.gud,slagi boleh mkn,jgn lupe mkn,.kalo dh beli,jgn mmbazir,.kalo xbeli lg,xpe,.ehehe,.

    ReplyDelete
  33. mama saya siap terhad lagi satu hari dua kuih je boleh beli. so for sure saya beli dari kurang dari yuyu :)

    ReplyDelete
  34. nafsu bulan puasa kan memang mcm tuuu. hehehee tahan2 kan lah ya cik yuyu.. bnyaknya kuih melaka tu..mau jugak!

    ReplyDelete
  35. hebat sungguh yuyu yg kecik comel ni makan ye...

    ReplyDelete
  36. meriahnya kueh cik yuyu

    da mcm kueh raye hehe

    ReplyDelete
  37. td aku blkg yiyu time blk kls taknak belanje pon. wuwuwu~

    ReplyDelete
  38. Wah banyaknya semua tu boleh habis semua makan..
    Eish2 teringat sorang kawan die pun lebih kurang macam nie lah. Badan kecik selera besar.. :)

    ReplyDelete
  39. fuiyooo.. banyaknye yuyu beli~~~~

    haha. tapi takpe.. sebab yuyu habis semua. kih2. :P

    lepas ni jgn beli byk2 dah ye yuyu.. tu sume nafsu je. :D

    okehh? :P

    ReplyDelete
  40. mak aih..bukan orangnya kecik je meh?

    ReplyDelete
  41. wahh hebak cik yuyu..bdn tecik tiuut tapi kuat mamam.. aishhh takpaa..asal tak mbazir okla :)

    ReplyDelete
  42. entah la. dah lebih teruk dari orang puasa -.-'


    apekahh statement ini ?? hhaahaha

    ReplyDelete
  43. salam...byk nyer kuih muih tapi yg bawah tu lagi sedap...

    nyummmm big apple...:)

    ReplyDelete
  44. belanja apa yang perlu bukan apa yang mahu ...:)

    excellence lah !

    ReplyDelete
  45. suka kuih warna hijau tu ...erk mana gi header lama tu ??

    ReplyDelete
  46. badan kecik.makan banyak!huhuhu. sedapnye big apple..arghh.kenpa mesti terbaca entry ni pepagi cmni...nak bukak pose la cmniiii:(:( *semua salah yuyu!:P

    ReplyDelete
  47. besarnya perot boleh abeskan makanan banyak banyak tu. keke.
    sedap gile big apple tu. nyum

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)