HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, August 11, 2011

Obsesi Untuk Kelihatan Sungguh Ohsem.

Assalamualaikum ^^

kalau dulu, nampak saja eyelashes dan contact lens baru, juling terus mata. berpinar pinar tak mampu nak mengucap dah. kemain obses yuyu dengan mendealah tu. nak cerita sikit, yuyu ada 56 jenis eyelashes yang sempat di kumpul sejak mula mula tanam tebiat, dan 14 jenis lens pelbagai bentuk.

ni la orang panggil obses membuang duit. beli ja tapi tak pakai. kumpul dengan harapan kot kot bulu mata pelesu tu boleh bertukar jongkang emas.

tapi sekarang tak, obses yuyu bukan dah kat dua benda tadi tu, tapi tak boleh kalau tengok hangbag. itu nak ini nak. itu nampak cantik, ini nampak style. haish. sungguh obses dengan handbag jelita sekalian. tolong la jangan tayang depan bijik mata.

paling best bila ada Online Shop yang sediakan handbag lawa kemain, memenuhi citarasa yuyu, murah dan pelbagai. pehh. memang kali ni bukan juling mata dah. terjojol terus bijik mata yuyu. apa Online Shop yang di gempar gempurkan tu?

SOMETIME BOUTIQUE la semestinya!

baru baru ni, yuyu ada beli satu handbag super ohsem di sana. sebab pemilihan yuyu akan handbag ohsem tu atas dasar reka bentuknya yang unik tak ketahuan hala. tahu tak, kaler kuning menyenangkan sanubari, bukan kuning yang buat orang buta takkala tengok kita 2 meter di hadapan.

 

lagi best pabila ada dua style kita boleh guna, jadi kecik macam gambar rajah di atas, atau jadi besar gedabak supaya muat bantal busuk, botol susu anak, kad kerja suami, IPad2 dan kicap. memang best handbag baru yuyu ni wa cakap lu. 
  

yang uniknya, tempat buka tutup dia. entah tak tahu ape nak panggil buka tutup pun boleh kan. part ni di reka dengan cangkuk yang kemas dan boleh juga lekap dengan magnet. wahhh. terbaik ni!

ni baru beg yang yuyu ada, kalau korang tengok beg beg yang di sediakan di website SOMETIME, memang tersembul terus bijik mata korang. siyes sungguh cantik dan berkualiti. tak caya, cuba beli, tengok material yang di gunakan. 

walaupun berkualiti, harga murah sangat! yuyu dah ada 21 koleksi handbag. nak beli untuk raya lagi. haish. tapi memang puas hati la. apa lagi korang nak ha? nak berkualiti dah memang berkualiti, nak yang murah, memang sungguh murah. beli la beli la.

lagi best kan korang, sempena nak raya ni, SOMETIME ada buat promosi untuk raya! waaah! boleh la beli belungguk kat sana lalu pakai di hari raya  tayang kat kawan sejagat raya nanti. "derr, wa pakaui handbag super ohsem la, lu ada? ".

banyak handbag baru segar dari ladang. lebih baik tengok cepat. sebab musabab, cepat sungguh habis stock. fast selling omputeh kata.

jadi, jom jom tutup sat api masak kurma kat dapur, tinggap jap basuh baju, tinggal sat anak bagi kat mak mertua, sekarang, jommm singgah :


selamat membeli dengan berhemah :)

61 comments:

  1. halaaaa...

    laki nye produk xde ke?




    rezeki yuyu makin baik akhir2 ni...
    congrats


    jom singgah baca
    STATUS FB SEBELUM MENINGGAL DUNIA

    http://azrijohan.blogspot.com/2011/08/status-facebook-sebelum-meninggal-dunia.html

    ReplyDelete
  2. cantiknya design beg tu yuyu..tapi kita tak minat kunin...hehehe..

    ReplyDelete
  3. memang ohsem la! rekaan dia yang eksklusif ,..... ^_^

    ReplyDelete
  4. wahh
    lawa2.:D
    memg suke bergaya tul kak yuyu
    msti da pnh handbag je :D
    hehe

    ReplyDelete
  5. azrijohan : hahahahaha... alhamdulillahhhhh. rezeki.. amik je ^^

    ReplyDelete
  6. yuyu ny comel !
    1st time comment kt blog yuyu ny , before ny jadi silent reader je ^^
    nice to know you yuyuzulaikha !
    nama kita same :D

    ReplyDelete
  7. rai : ada macam macam kaler la yunkkkk ^^

    ReplyDelete
  8. ishh memang lawa2.. nak cari la vintage style.. hmm k.yuyu ada jmpa tak yang lain2 butik bag?

    ReplyDelete
  9. wah!! banyak kemain beg yuyu...nie baru student..kalau dah kerja nanti, beli almari untuk letak beg tau..heheheee

    ReplyDelete
  10. Minat beg alpinestar.. Cuba yuyu pakai, pasti encem.. Hehe

    ReplyDelete
  11. assalammualikum yuyu... bagus yuyu beg tangan besar2 sekarang ni kes ragut berleluasa.... bahaya...

    jom terjah entry alep
    APA ITU POKE?

    ReplyDelete
  12. makin bergaya lah yuyu lepas nie... ada je tempat bes dia bershopping kan.. gud3x..

    jemput ke entry kartun : Kartun cucu kurang ajar

    ReplyDelete
  13. banyaknye koleksi...ni melaram sakan aye nanti.. lepas ni bole bukak blogshop

    ReplyDelete
  14. im a fan of sometime too. beg2 dia sume lawa. recently ade purchase handbag wrn kuning jgk. hehe..

    tp kan.. im still waiting the beg to reach me. wkt yuyu order tue brape lm yg yuyu tgg?

    ReplyDelete
  15. mmg sgt ohsem..kena terjah ni yunk..hehe :)

    ReplyDelete
  16. best nyeee boleh letak kicap dalam handbag ! hahahahaha,,nak g beli laa..

    ReplyDelete
  17. erm yuyu lama x dye punya postage ??erm takot tak sabar nak tunggu dapat :)

    ReplyDelete
  18. best nye.. banyak duet bule laaa shopping banyak2..

    ReplyDelete
  19. stylo lar beg.. tp x susah ker nk matching? btw, nak tanye.. mane peginye banner sebelum nih?






    feel free to visit
    alinxencem.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. hai yuyu, jom join contest kami.hadiah menarik :)

    ReplyDelete
  21. Akak berkena warna handbag awak yang kuning tue..boleh la pasni survey mane tau leh jumpa handbag yang macam yuyu tue hehe..

    ReplyDelete
  22. cantik tapi kaler kunen tu alamak kureng pulak..

    asyik nak kaler selamat je yuyu
    wahahaha

    ReplyDelete
  23. Oh... gile cool kaler yellow tu..
    skrg ni mmg tgh obses dgn yellow & green.. uih.. klu dQ dah start shoppingg online.. abesla wang simpananku... uhuhu..

    ReplyDelete
  24. Handbag yang kuning tu pun cantik. Boleh buat jalan² rumah terbuka nanti =)

    (Trailer/Sinopsis) Karipap Karipap Cinta - http://www.anastasyea.com/2011/08/trailersinopsis-karipap-karipap-cinta.html

    ReplyDelete
  25. wah,kemain lg kak yuyu kumpul handbag ye...inna nak terjah dulu la website dia tu...

    ReplyDelete
  26. 21? yang x brapa nak pakai tu sedekah la kat ahkak dik...

    ReplyDelete
  27. memang coooool aah beg kat sana...ohseeeem sangat ^_^

    ReplyDelete
  28. nice ohhhhh color kuning.. nampak educated kalau pakai.hehehe

    ReplyDelete
  29. barang kt situ semua cecantik! :3

    ReplyDelete
  30. tunggu kawin dulu le bru blikn isteri..hehe

    ReplyDelete
  31. beg kita sama...beli kat sometime jugak...cuma kaler lain...setakat nih akak dah ader 8 beg dari koleksi sometimes...best kan...senang...murah...

    ReplyDelete
  32. thanx for the info yuyu..mmg tngh nk shopping bag :)

    ReplyDelete
  33. besh tgk brg2 cute ni heheh
    cute nya header blog yuyu!! i like :)

    ReplyDelete
  34. yuyu! sukanya ur bag! thank you for sharing it dear :)

    ReplyDelete
  35. Mmg tuannya x huduh..hehehe!
    dah follow :)
    http:/sheiladzmi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  36. wah ohsem!!cntik gile kuning gitueww! ^_^

    ReplyDelete
  37. yeay ensome btl bag tu... dah review website tu tp tngk color kuning dh tak de..

    ReplyDelete
  38. Mmg cantik2 beg kat sometimes tu. Sempat grab 1 baru2 ni. hehe

    ReplyDelete
  39. mmg ohsem! bila la nak merasa:(

    ReplyDelete
  40. yuyu !!!! byk gile handbag. kte xbrape gemar handbag, seumur hidup kte ade se je hndbag, tu pun kne pksa ngn mak pakaii :D

    ReplyDelete
  41. kayanyaaa yuyu dengan CL, Falsies & Handbags! HEhehe. Nak satuu! :D

    ReplyDelete
  42. beg raya
    beg raya
    beg raya
    beg raya

    ReplyDelete
  43. salam...lawa beg tu...
    mama suka tengok handbag yg cantik2 kalau ada duit mesti beli punyer buat koleksi...:)

    ReplyDelete
  44. i just bought new handbag too! Guccisimma leather in Hongkong.. ;) puas hati.. beli handbag pilihan hati adalah sangat cool. >.<

    ReplyDelete
  45. warna kuning tu memang cantik.. suke jugakkkk~~~

    ReplyDelete
  46. Beg yellow anda ni sgt awesome :)

    ReplyDelete
  47. bli tuk mak2 mertua..uh..ramai lak mak mertua.kopak2..

    ReplyDelete
  48. cantiknya handbag! :)
    tp tipah tak berani nak pakai handbag warna kuneng :(

    ReplyDelete
  49. seyes mmg cantik beg kuning,buleh rembat satu.
    erkk,,ada stok ke?tanpa akan kuh nengok

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)