HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, August 1, 2011

Mencari Belog Untuk Di Promote Sesi Ramadhan.

Assalamualaikum ^^

SELAMAT MENAHAN LAPAR MAKAN CEKODOK SEMUA!


ehh, ter-Wordless Wednessday pulak kat sini ^^

jangan mengada ngada nak gesel gesel jari jemari mulus kat peti sejuk ye. jangan pulak nak buat bilang nasi dalam periuk. babap kang. ni bulan puasa. kena berpekerti mulia. tunggu magrib saja boleh buat macam tu. baru boleh makan balik sampai terlentang.

apa yang yuyu nak buat sempena Ramadhan ni? belambak bubur lambak *ehh* plan sebenar nya. kalau list semua nya, wajib lagi harus la kalian baca hingga terjojol mata keletihan kan.

ingat di hati nak main promote blog orang mula Ramadhan ni hingga ke sudah. ye la tu kan. tapi semua tu bergantung kepada kerjasama perut yang mengempis dan tekak tak meragam. kalau tak, niat suci di hati tu, jadi harapan tinggal kenangan je la.

sehari, InsyaAllah, yuyu akan promote 2 blog yang terpilih. bukan main pilih macam selop selop tangan amik cabutan bertuah kat mesyuarat PIBG. bukan bukan.

belog yang yuyu perasan selalu di entry yuyu la kan. semestinya belog best. dan tak terlalu berat widget nya. bukan apa, saja nak tunjuk kat korang semua belog belog yang best kemain. banyak sangat dalam kepala hotak ni. tunggu nak promote saja.

siyes, wa tak auta.

apa pun, kepada kalian semua, selamat berpuasa. jadikan bulan Ramadhan sebagai bulan terbaik untuk kumpul sebanyak banyak pahala. dan bulan melatih diri untuk teruskan menjadi yang terbaik di bulan bulan akan datang. kan.

say booooooo to setan. muheheheh.

p/s : belog mana yuyu nak promote esok ya?
p/s lagi : doakan yuyu menang IPOD TOUCH ya.

terima kasih sudi baca :)

187 comments:

  1. malu r aku nak suh ko promote blog aku..hahaha

    ReplyDelete
  2. haha :D , booo kat setann !! ahaha :D

    ReplyDelete
  3. wahhh...best nih...agak2 ada hrpn tsk blog munnafendy nak jadi pilihan yuyu? hehehe =)

    ReplyDelete
  4. blog haris laa..blog haris laa...he3

    ReplyDelete
  5. puase2 pon sempat letak bandung cincau tuh. :P

    haha. tak terlioq cam yuyu tau. haha. :D

    ReplyDelete
  6. komfom xde can nk di-promot yuyu...

    ReplyDelete
  7. promote belog akak la...hehe

    ReplyDelete
  8. waaaa.yuyu promote blog lisa je lah. muahaha. sedapnyer air bandung cincau tu!! saje je wat kecur taw bulan2 pose ni!grrrr..grrr

    ReplyDelete
  9. waaaa....nak nak..muehehehe !
    selamat berpuasa yuyu ^^,

    http://qalbisakinah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. sile la pomot blog MK.. hukhuk..

    ReplyDelete
  11. kalau camtu boleh la kiranya yuyu mempromosikan perkhidmatan mekap akak, ada pakej istimewa harga termurah ooooooo :D

    ReplyDelete
  12. Hikhik :D buka puasa lah jom? keke :D

    ReplyDelete
  13. dengan muke tak tau malunyer sis PU mintak adik yuyu promote blog Pu..muahaha

    ReplyDelete
  14. fuhhhhhhh tang terwordless wednesday tuu takk tahannn =.=

    ReplyDelete
  15. blog saya tak best dan berat serta gemok gedempol macam mak gajah.. takleh ar nak bagi awak promote. Wuuuuuu (T_T)

    ReplyDelete
  16. jangan nak berangan cekodok skang. babab kang ! hehehe

    disebabkan blog yuyu dah bertukar warna, saya pakai warna pink ganti kak yuyu ye ? bole kan kan kan -..-

    ReplyDelete
  17. malu gak nak suh pomot .. sama ngan ostad jiji hahaks

    ReplyDelete
  18. nak kena promote belog jugak lah..hikhik...belog sy xd kawan..muahahahaa =D

    ReplyDelete
  19. Terliur menyaksikan wordless wednesday secara tiba tiba daripada Yuyu..

    Salam Ramadhan Yuyu ! :)

    ReplyDelete
  20. mmg x de hrapan utk blog sy..huhuh

    ReplyDelete
  21. blog akak ni boleh promot tak adik yuyu...hik3....

    ReplyDelete
  22. tiba2 nak suh my mom buat air cm kt ats tu untk bkk posa.. hehe...

    ReplyDelete
  23. Perghh ! di cuaca panas lagi terik ni buleh pulak dia tepek gambar air bandung cincau ekh ? Fuhhh ! Sentap ~

    Hehe, blog yeen lah kak yuyu ♥

    ReplyDelete
  24. yuyu. blog I, blog I. kalau dapat banyak followers dapat jumpa princess jeju. bhhahahaha

    ReplyDelete
  25. selamat berpuasa kak yuyu....taniah kepada yang di promote tu...kak jom buka puasa sama2..hehe

    ReplyDelete
  26. yuyu..silalah publish gmbar air tu lepas bebuka nanti! dah tepikir nak g kira cincau dalam gelas tu! muahahahhaa

    ReplyDelete
  27. setans says:: kejam btl manusia tpi aku lg kejam
    ehhe gurau

    slmt berpuasa kak yuyu :)

    ReplyDelete
  28. promote blog sayaaa!

    http://ideatheyanasensei.blogspot.com

    teehee! :D

    p.s: sedap gila air tu. pehhhhh. =.="

    ReplyDelete
  29. cam ner nak join yuyu?? alahai.. terliut tau tengok air bandung cincau tu..dah lah peberet.. ngee

    ReplyDelete
  30. hohoi..cdapnye! http://nunuulicious.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. boo to setan. Yuyu, promote la blog saya. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  32. booo setan, hehehe~

    camat berpose yuyu :)

    ReplyDelete
  33. kak yuyu!!

    tak tahan tengok air tu wuwuwuwu @_@

    meh laa promote blog saya

    http://mieraishak.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. kak yuyu,promote belog saya. nanti dpt cekodok pree! hahaha
    T_T

    ReplyDelete
  35. tengok je bandung cincau tu, gulp...telan air liuq..
    tetibe ngidam bandung cincau plak..hahaha

    ReplyDelete
  36. hahaha yuyu tulis comel laa..
    saje je kan nk naikkan nafsu serakah manusia dgn ltk gmba air tu ?
    hehehe :P

    ReplyDelete
  37. hahaha yuyu tulis comel laa..
    saje je kan nk naikkan nafsu serakah manusia dgn ltk gmba air tu ?
    hehehe :P

    ReplyDelete
  38. kak yuyu , meh la promote blog saya. nanti saya belanja air untuk lunch esok k. hihi

    ReplyDelete
  39. mohon yuyu jangan promote blog sy ye sebab tak best pun. haha

    ReplyDelete
  40. ohh...bleh plak ter-Wordless Wednesday ya...kak yuyu bleh tak terpromote blog kita? heheh. :P

    ReplyDelete
  41. puasa penuh ye yuyu ;)


    selamat berpuasa!

    ReplyDelete
  42. mau jugak.. mgkn berguna kalau yuyu nk tunang @ kawen nt.. ;p

    ReplyDelete
  43. salam Ramdhan syg..jgn posa yang yokk ya..hehe ^^

    ReplyDelete
  44. selamat menjalani ibadah puasa jugak yuyu.. :)
    semoga amalan kita diterima dan diberkati-Nya.

    alaa nk promot yg selalu ke blog yuyu ke?
    kalo yg selalu jengah tp jadi silent reader jek, cane?
    meh la promot belog akak..
    akak ade koleksi baju raya, cantik2, murah2 dan berbaloi-baloi hehe..

    ReplyDelete
  45. yuyu..segan nak suruh yuyu promot...

    hahaha..malu tapi mahu..
    yuyu jangan teringin nak makan cekodok lak..

    yuyu,dah lama nak tanya..yuyu suka cekodok apa eh?

    ReplyDelete
  46. waduhhhhhh, sorry terleleh air liur kat blog yuyu nengok ayo tu,kahkahkah :P


    selamat berpuasa yuyu :D

    ReplyDelete
  47. Belogfadah yang serba kekurangan ini boleh x Yuyu...

    ReplyDelete
  48. ehem3..nk tumpang promote gak boleh..heee

    tak boleh xpe ;)

    ReplyDelete
  49. leh x dengan muka malu malu kucin ni nak minx cik yuyu promote belog saya.. wiwi.. @~@

    ReplyDelete
  50. Seriously, this is very good for other blogger. apa yang yuyu buat ni boleh dikira amal jariah di bulan ramadhan ni. Mana tak nya, dengan promotion yang yuyu buat, orang tu akan dapat kebaikan. Insya-allah yuyu juga dapat kebaikan. Rasanya, blogger hebat memang patut membantun blogger baru sebab duni blog tak besar mana. dan jangan sombong bila dah di atas.


    harap yuyu sudi promot blog saya.

    http://coklateyes.blogspot.com/

    p/s: semua kriteria yang yuyu nak macam ada je kat blog kita! kehkeheh

    ReplyDelete
  51. jgn lupe blog ni yuyu.. slurrrrppp
    http://senduknuyul.blogspot.com/

    ReplyDelete
  52. hee :)
    ramainye yg nak suh kak yuyu promote blog diorng..faymes kak yuyu comel nie :D

    selmt berpose kak yuyu cntik dan comel^____^

    ReplyDelete
  53. Eh, air tuh :3 Terasa haus pulak dah. Haha.

    ReplyDelete
  54. baru hari ni tgok video yuyu kene terjah.... =)

    ReplyDelete
  55. ala yuyu..malu la mak..hehe
    slmt berpose!!

    ReplyDelete
  56. yuyu selamat berpuase. alangkah nikmatnye di bulan puase ni kalau yuyu promote blog kite. hehek

    http://ayunirosli.blogspot.com/

    ReplyDelete
  57. saje provoke eh letak gamba yang 'seksi' tu...huhu

    selamat berpuasa yuyu

    ReplyDelete
  58. kalau blog sya terpilih tu maknernye tu satu keajaiban..haha..=)

    ReplyDelete
  59. ohh..mmg xlayak untuk dipromote..:)

    ReplyDelete
  60. erkk, npe bubuh gmbr ai bandung yg menggoda tuh.. haha XD

    ReplyDelete
  61. congrats sbb blog yuyu dh lebih 10k followers ni :)

    beshnya blog2 yg akan dipromote oleh dik yuyu :)
    agak2 blog akak MZ ada dlm list tak :p

    ReplyDelete
  62. JIJI YU : hahahahaha... orang siap tolong buat nuffnang kat dia, cukup arr ^^

    ReplyDelete
  63. pick me pick me (ntah layak ke tak ni..sob sob...)

    ReplyDelete
  64. pick me pick me (ntah layak ke tak ni..sob sob...)

    ReplyDelete
  65. beshnyaa kalaw yuyu pomot..huhu..camat berpuasa yuyu^^

    ReplyDelete
  66. WaNi^^ : hehehehe.. lempang setan jomm ^^

    ReplyDelete
  67. yuyu, kenapa mesti letak gamba yg menggiurkan tu -.-'

    ReplyDelete
  68. Munna: semua orang ada harapan punya la sayang ^^ cuma nak pilih juga ^^

    ReplyDelete
  69. wah ade promote...Klau Han kate han nk kompem xlayak..Han pn newbie je..heheh

    ape2 pn selamat berpuasa cik yuyu comel :D

    ReplyDelete
  70. errkk, kalo jadi yang terpilih bukan senang D=

    ReplyDelete
  71. teringin pulak nk wat bandung cincau cam dlm gambor tu.. hikhik.. cincau die potong dadu2 kn..

    ReplyDelete
  72. selamat berpuasa yuyu and others :) nak diprmote blh ? :D hhihihi.

    ReplyDelete
  73. ouch..sirap bandung..superb.. belog ringan tu hak milik sy kot..lhahaha

    ReplyDelete
  74. Bloy saya Maybe??hehe..selamat brpuasa yuyu.. :)

    ReplyDelete
  75. yuyu kecik comel:) selamat berpuasa auwww=)

    yuyu, meh ah promot blog pelangi.tetibe jerk.walau rasa tak layak langsung utk dipromot.heee~



    peveret uh bandung cincau:)

    ReplyDelete
  76. blog saya maybe.. ;)
    selamat berpuasa yuyu... ^____^

    ReplyDelete
  77. BoooOoo to setan jugak ! muhehhehe~

    Malu lah nak suh promote blog ida.. HEHE~

    ReplyDelete
  78. @Haris Kaito hahahah.. takde makne nye.. belog awak tu best :)

    ReplyDelete
  79. @fidahikhik ^^ sedap kannnnn ^^ jap g berbuka minum sirap bandung ^^

    ReplyDelete
  80. Wah, nak yuyu promote belog! ;)
    Salam Ramadhan yuyu.
    Air dalam entri tu buat tekak meronta-ronta, uwwwaaaa!

    ReplyDelete
  81. hahaa...jahat giler taruk gambar! sies leleh kot!!hehhe
    slamat berpuase yuyu..moge dapat pose penuh..


    ade can tak rasenye blog cik dipromot?hehehheheh :P

    ReplyDelete
  82. @Lissa heheheheh.. jap mintak mak buat sirap bandung ye sayang :)

    ReplyDelete
  83. Nak jugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak kak yuyu! :D

    ReplyDelete
  84. MAYA NAAKKKK !

    TAK MALU.

    tapi NAK JUGAK ! HEHEHEH

    ReplyDelete
  85. yuyu ! ame dah tergigit jari tiok bandung cincau tu . how ? HAHAHA .

    selamat berpuasa yuyu !

    ReplyDelete
  86. kak yuyuuu,lame tak belogwalking blog kak yuyuu. tuptup,header blog da bertukar! hehehee. meh la usya2 blog sya :)

    ReplyDelete
  87. selamat menunaikan ibadah puasa ye yuyu..semoga bulan ramadhan ini membawa keberkatan buat yuyu sekeluarga :) insyaALLAH...

    p/s: jgn upload gambar makanan atau minuman sbb ia mampu buat perut semua org menyanyi secara tiba2. :D

    ReplyDelete
  88. yay booooooooooooooooo to syaiton nirrojimm !

    selamat berpuasa yuyu :)

    ReplyDelete
  89. kakak Y U Y U Z U L A I K H A !
    Nak jugak hikhik :'>


    wy2ameoba.b.c

    ReplyDelete
  90. promote blog kak yaya plsss!!! ^^
    selamat berpuasa yuyu.....

    ReplyDelete
  91. wahhh. nak kena promote jugakk ! >,<

    yuyu memang sangat suke cekodok nmpknye. kehkeh

    ReplyDelete
  92. yeah! say boooooo to setan! hehehe.. salam ramadhan yer.. ^^,

    ReplyDelete
  93. selamat Berpuasa Kak Yuyu.

    promote lah blog kite. hihi :D

    ReplyDelete
  94. erm erm..**sambil geget2 kuku** nk direview b0le (buat muke temb0kk sekejap jea) :) <------ sjer kelip2 mata..hahaha..

    ReplyDelete
  95. waaa.,bestnye..tapi tahu mesty tak dapat punya..neway, selamat berpuasa ! HAHA. Baru nak suapkan yuyu cekodok, puasa pulak,..haha

    ReplyDelete
  96. selamat berpuasa yuyu..^_^

    nk cuba naseb-->http://atia-gadismelayu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  97. mcm xde harapan je kene promo. hihi. but i like ur blog n entri. hihi

    ReplyDelete
  98. yuyu..promote blog akak la..hehehehe

    ReplyDelete
  99. tengok air pink-pink tu rasa tergugat iman ni !

    booo.. ! setan kena ikat..haha

    :)

    ReplyDelete
  100. cekodok datang! sdpnye air bndung cincau tu -_-

    ReplyDelete
  101. saya...saya..saya yang comey (jerit ayam dalam cite wonderpet).. Kemudian, "apa yang penting?"..Jawab semua cepat..

    Haha.. merapu je..sori merapu di comment box awak.. Tengah tahan kelaparan ni..

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  102. alaaaa tak aci ah mcm ni... yuyu nak promote blog yg yuyu nampak je. abes yg silent reader mcm kiter ni? baca sorok2...acaner.... =P

    ReplyDelete
  103. blgo sy yuyu.. blog sy...hihihi

    ReplyDelete
  104. Ya Allah, air tuhhh buatt adik terliur la akak. hihi. wooahh, entry macam best jer, anyway selamat berpuasa kaka yuyu comelcomel (:

    ReplyDelete
  105. uiyoo. baiknyaaa. mcm nak kut :DDD

    ReplyDelete
  106. jgn lupa terjah blog cp jugak ye yuyu! :D

    ReplyDelete
  107. shaye ade tag awk kt satu contest nyh..yengs..

    ReplyDelete
  108. malas nak cakap "promot la sy " sbb tau dah tak de cannye...haha...yuyu...tau x smpi sekarang masih ada sorang lagi blum tebus hadiah dia ...yg header free sponsor giveaway yuyu tu....

    ReplyDelete
  109. na jgak kne promote tpi mcm tde can jerw an..

    btw,terjah lar mne tawu brkenan na promote..hehe

    http://hello-dylavella.blogspot.com/

    ReplyDelete
  110. peh air tu, taley blah. saje taw yuyu ni. yuyu, bile nak buka same :D

    ReplyDelete
  111. ramainya nak dipromote tapi malu nak cakap..xpe xpe..biar saya cakap ye !!
    yuyu !! promote la belog saya nie.... :D hee <--xmalu

    entri baru saya
    --->> http://birumuda91.blogspot.com/2011/08/i-love-ramadhan.html#axzz1TlLpJYXr

    ReplyDelete
  112. @y u y u Z u l a i k h aala...da tanya mak.mak kata ta payah sirap bandung bagai.mak kata air masak je suda. huwaaaaaaa^^

    ReplyDelete
  113. da lame tgu yuyu update blog. hahaha...anyway dik yuyu..slmt berpuasa yer.. jgn ponteng2 mkn cekodok.. tau la tu faveret yuyu.. hahahaha.. :P

    ReplyDelete
  114. Selamat berpuasa lagi akak yuyu <3

    Tak sabar nak berbuka dengan cekodok akak yuyu buatkan..heee

    ReplyDelete
  115. hihi. baru follow blog kak yuyu. :D

    ReplyDelete
  116. alahai yuyu..air bndung cincau tu udah bikin nuru telan air liur la. nak air tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! huwaa T_T btw, nuru mengaku nuru jrg dtg blog yuyu dah sebab yuyu dh jrg update...nk yuyu yg dulu.!!! uhuk9

    ReplyDelete
  117. Apa ni?? Baru je dapat tahan gelora napsu makan.. ttba ade air sesedap rasa itu!! uwaaaa.....

    ReplyDelete
  118. klu surh promote blog domo dgn eyka..agak2 aci tak? haha:P

    selamat berpose..okbai :)

    ReplyDelete
  119. ika, promote la blog kmi tp masih baru la. hehehe.
    ni bt muka xmalu ni.

    http://nnj2u.blogspot.com

    ReplyDelete
  120. promote ah blog picisan kitaaa.. ngeee :D

    ReplyDelete
  121. ehem..waw..pendambamawar ley?ramai nye pempuan komen..segan lak.hehee

    ReplyDelete
  122. lamanya kak yuyu xupdet!rindu rindu...selamat berbuka ^_^

    ReplyDelete
  123. eh,kak yuyu nak promot belog aaah...mai la lawat sini kak yuyu...pintu belog cheqwa sentiasa terbuka untuk kunjungan olang2 cumel mcm kak yuyu ^_^
    ngeee

    ReplyDelete
  124. bestnya kalau blog sendiri dipromote oleh kak yuyu :) nak jugak ^_^

    ReplyDelete
  125. dalam ati abyan : byk nye komen.. agak2 kak yuyu bace ke komen nih? hhmm..

    nak buat bandung cincau la hari nih.. my fav.. =)

    ReplyDelete
  126. dalam ati abyan : byk nye komen.. agak2 kak yuyu bace ke komen nih? hhmm..

    nak buat bandung cincau la hari nih.. my fav.. =)

    ReplyDelete
  127. Nak puasa. Tapi cuti. :( Sedih sedih. Hmm. Agaknya. Blog nazu terpilih tak? :)

    ReplyDelete
  128. yuyu blog kita boleh tak promote?hehe.selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  129. promote belogg saya , hehehe :D


    http://www.allyscullenstory.blogspot.com

    ReplyDelete
  130. Promote la blog cocotyer. :)
    Selamat menyambut hari ramadhan.
    Have a nice day

    ReplyDelete
  131. eh ape lg!blog kite dah nazak tu.cpt promote! ;p

    ReplyDelete
  132. bestnye ! sofea pun asik buat review je lately walaupun belog tak popular cam yuyu. hihi.. siapapun yuyu pilih sofea sokong je. :P

    sentiasa follow belog yuyu before belog yuyu ada follower cecah 1000 lagi :P

    http://engkusofea.blogspot.com

    ReplyDelete
  133. blog bel la . blog bel la .
    kak yuyu bel baru je dpt result tadi . bel dpt 4 flat . kira kak yuyu bagi ganjaran la gdn meng-famous kan blog be . hee :)

    ReplyDelete
  134. yuyu, review blog sy!!! klau x, blog kene hack!!!

    ReplyDelete
  135. Ramainye orang komen...ade ke can yuyu nak promote blog ain ni? huhu.

    Ape2 pon Selamat Berpuasa yuyu! :)

    ReplyDelete
  136. selamat menunaikan ibadah puasa ye budak comel ^^,

    ReplyDelete
  137. ramainya nk soh yuyu zulaikha plh jd plhn kan. untunglah bdn spe terpilih. :) btw, first time baca entry YZ and leave komen here. :) so, tk dpt dinafikan knp YZ leh dpt 1k. :) congrats!

    ReplyDelete
  138. Yuyu, promote la blog kite jugakk eeee

    ReplyDelete
  139. Eh, sedap gila air bandung cincau tuuu. Jgn ahh pos gmbar makanan or minuman lg bulan2 posa cmniii

    ReplyDelete
  140. kelakar la polak,bile teringat dulu2....macam2 peel nak makan di bln posa...pastu byk idea lak tue xnak bg kantoi....tapi mak ayah lagi sedia tau...kn kn kn

    ReplyDelete
  141. yuyu cakap elok2 kat perut tu supaya tak meragam. hehe :p

    ReplyDelete
  142. hehe..bestnye..nk jugak2:

    http://norlida89.blogspot.com

    ReplyDelete
  143. yuyu dah buat segmen promote blog eah.?? wow...


    Pesanan Typical Dari Ibu Ayah Untuk Anak Anak.[Joined]
    (Baca kalau korang ambil kisah)

    ReplyDelete
  144. wahh entri menarik ni ! selamat berpuasa ;))

    ReplyDelete
  145. Huhu..nak jgk yuyu promotekan blog.. :'-(

    ReplyDelete
  146. Selamat berpuasa dear..


    Alahai bandung cincau buat cheq terus rasa dahaga ya amat..huhuuu

    ReplyDelete
  147. aisshh mmg suka kalau dipromote oleh yuyu tapi yuyu da follow pn alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  148. Salam singgah..blog saya biasa je..but its my place to release my passion dalam masak-memasak..didalam dunia kecil kami berdua...

    ReplyDelete
  149. kak yuyu,blog saya ada roti john.

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)