HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, August 14, 2011

Lepas Tension.

Assalamualaikum  :'(

penat nya titew buat kijew cekulah! sampai berlatus latus titew tulis dari pagi campai petang campai malam pulak! Statistics! kita calah kira Mean! kita pergi tambah cemua! calah!! wuuu! malam baru titew tau kena tambah cemua dan bahagi "n" nya!

sobbsobb! titew macam nak lempang kepala titew! fenat nya buat. cekarang titew kena buat cekali agi. takpe lah. titew memang cuke buat kije cekulah lapan puluh juta kali. titew memang cuka main liquid paper campai habis! T_T

tengok la betapa rajin nya titew ciap buat awan awan lagi walaupun tulisan titew cam taik kambing.kita tetap besemangat buat sampai belatus muka curat kita tulis!

tapi cebab kita buat pasal ANOVA, titew salah kira Mean je. habis jawapan SSE, SS Total, SST titew calah jugak! tuh yang mulat merah tu lah pucuk pangkal calah nye tawan tawan! haish. titew memang suka pun! habis titew kena padam dari E campai Z. merah jari mari titew tawan tawan T_T

betapa titew gigih nak buat kije cekulah, buka posa pun atas katil! semua buat atas katil sebab nak minimizekan masa yang ada. tak sangka semua ini terjadi! arghhh!

dah dah. terliat lidah

rasa macam nak makan kuaci enam bungkus saja sekarang! tension gila kepala otak yuyu ni. sobbsobb. mengelinang air mata ini kerana kije cekulah yang macam nak kena koyak tu. tolong lah hamba-Mu ini ya Allah.

punya la penat nak habiskan semua esaimen yang ada. soalan yang yuyu buat tak boleh salah dari awal. kalau tak, soalan soalan berikut pun akan salah. sobbsobb. maka, ini lah yang jadi kat yuyu. hangus kalkulator yuyu kerja kan demi tunjuk protes kena kira berjuta kali.

sobbsobb lagi sekali. baiklah nak berundur diri buat semula esaimen yang mintak bakar tu. nak mulakan tenyeh tenyeh liquid paper yang dah nak habis. masa ni la nak habis. nak mulakan tekan kalkulator selaju mungkin. semakin laju, semakin jelas rasa nak mengamuk.

wuu.. T_T. hilang stress dapat mengamuk kat belog.

p/s : doakan yuyu menang IPod Touch ye.


terima kasih sudi baca :)

89 comments:

  1. salam yuyu,nk tny,mcm mna yuyu balut kalkulator yuyu tu,

    ReplyDelete
  2. alahai kesiannyer yuyu. sbar.sabar. kadang2 kesalahan tu bg kita pengajaran supaya tak buat lagi kesilapan pada masa depan:)

    ReplyDelete
  3. eh,tulisan kak yuyu mcm budak2..hik3
    kak yuyu,esok cik ade paper addmath tau! doakan yer! ^^

    ReplyDelete
  4. alala kesiannye . tulisan comell !

    ReplyDelete
  5. aduhai jenuh mengeja nak baca hahahahhahahha keqaih lidah nak sebut satu2 ;p

    ReplyDelete
  6. ehh takpe,belajar dari kesilapan tu.goodluck yuyu :)

    ReplyDelete
  7. tak susah lak nak taip yata cmtu yuyu.ahaha

    ReplyDelete
  8. adeih~~~
    sab0 jew laa yuyu...
    uhuuuuu....

    p/s : i hate statistic...ngeee

    ReplyDelete
  9. haha..yuyu, ANOVA tu kacang je kalau kita teliti.

    Stats is like that sayang, kena teliti dan sabar. BTW, u are a girl rite, be more cautious. Hehe..

    InsyaAllah sukses! :)

    ReplyDelete
  10. kesiannye yuyu ^^' sabar ek. lepas nih mesti yuyu lagi faham! do ur best! yuyu pelat :)

    ReplyDelete
  11. Aw keshian yuyu! Meh titew shepport yuyu k! Go yuyu, go! You can do itttt! :D

    ReplyDelete
  12. Itu tulisan adik Kak YUYU kerw...macam budak darjah enam punyer tulisan jerkk..keh3..gurau3..





    jom baca
    kisah benar tetapi sebenarnya tipu..jom baca dan komen.. http://shazrizalshahmy.blogspot.com/2011/08/kenapa-senyum-saya-tak-cantik.html

    ReplyDelete
  13. alololo. cian kat yuyu. nanti dah siap sume makan banyak2 tau yuyu. makan cekelat. hehe

    nak review blog?
    http://patehadnan.blogspot.com/2011/08/1-list-of-my-blogger-friends.html

    ReplyDelete
  14. duh, kasiannya sis.
    buat kerja elok2 tau!! have a good smart work :))

    ReplyDelete
  15. titew pon rase nak lempang pale titew sbb tak retiw bacew blog ni betul2, hahaha~~

    ReplyDelete
  16. hahahah ngadew2 nyeww ;p

    cayokkk yuyu !

    ReplyDelete
  17. alaaaahaiiii cian yuyu. meh titew nak tolong uatkan nak ?? hik3 tapi titew tak pndai pon tire tire ni T_T


    buat keje elok2 yuyu :)

    ReplyDelete
  18. Aisey. Nak wat guone, saboo jela Yuyu oii. Ehehe. Adeh, bab-bab main nombor ni memang boleh terbelit pale otak. Ehehe.

    ReplyDelete
  19. cian yuyu.. mmg betot betol tensen ni.. tulis pun titew titew ni..hee good luck yuyu

    ReplyDelete
  20. hehe..sy da amik dh statistik neh.. :P

    ReplyDelete
  21. yuyu!!! terbelit lidah nak menyebutnye! hehe. kesian die kena buat balik. sabar ye? :D

    err, yuyu amek course ape?

    ReplyDelete
  22. haha .tomey je yuyu .takpe, sabar2 .sbjek ain cost control pon kene kire dr mule kene betul .kalau tak, jwpn sterusnye pn salah .huu .tnsyen yang amat kan!

    ReplyDelete
  23. pehhhhh,kakulak diaaaaaa! gojesssssss

    ReplyDelete
  24. ciannyer dia..eka takleh men liquid paper masa keja.nanti audit dtg dia marah katok tgn eka..huk huk huk....kalo salah garis lepastu sain comel2..hehehehe

    sabo tau..pi makan ghoti cicah peanut butter

    ReplyDelete
  25. RAMAINYE NAK NGORAT ENGKO KALOPON TULISAN ENGKO TAK CANTIK

    ReplyDelete
  26. biase lah yuyu. belom amik phD lagi. pape pon.. all the best!!!

    ReplyDelete
  27. comel je tulisan awak.
    tulisan titew buruk taw!!.

    sabar ye yuyu.
    have a good day ;)

    ReplyDelete
  28. hayooo
    ciannye adek yuyu'sesungguhnye statistik mang cm tu
    salah satu
    abis sume..huhuhu
    akak paham bangaaaat!hihi
    tapi suke kat statistik..hihi
    papepon..moge adik dipermudhkan segalanya okeh!
    mesti boleh punyeee..chayok2 yuyu!

    ReplyDelete
  29. luv ANOVA... best2... good luck ye yuyu..

    ReplyDelete
  30. kesian gojes yea... I pun rasa nak hantuk kepala dekat dinding bila kena reject esaimen oleh lect. habis masa tidur I dikorbankan demi esaimen 15%. kecian titew taw. hukhuk :) bahasa apakah ini? LOL

    jemput singgah blog I yang hina lagi dina : notaon9saya.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. kesian gojes yea... I pun rasa nak hantuk kepala dekat dinding bila kena reject esaimen oleh lect. habis masa tidur I dikorbankan demi esaimen 15%. kecian titew taw. hukhuk :) bahasa apakah ini? LOL

    jemput singgah blog I yang hina lagi dina : notaon9saya.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. sabo kak yuyu sabo! kuatkan semangat.jangan marah2 dulu..hehehe.nak epon ataih hijua ^_^

    ReplyDelete
  33. kak yuyu,jangan marah2 ..nanti tak cumel dah.kekeke

    ReplyDelete
  34. yuyu comel,, kesian kt kamu,, bnyak org dngki dgn kcomlan kamu,, biasala,, been a blogger yg tknal mmg payah kann,,

    maybe u should not post a lot of picture kot,, tahu kamu mmg comel.. =)

    ReplyDelete
  35. Sabo je la, masa baca yang intro tu, haha tak reti baca pun, btw statistic? waaa amik gak? jap yuyu umur bape ye? btw chaiyok2 all the best kalau pening kepala, rehat sat, take a deep breath dan dengar lagu yang ade muzik je, yang tenang je :D

    ReplyDelete
  36. yuyu!!! ajarla camne nak balot kakulator camtue..huhuhuhu tantik cangat!!

    btw statistic tu paham sangat kalaw salah dari awal mmg tension arr..huhu

    ReplyDelete
  37. kesian yuyue. nak tolong, jauh plak. saya pun tak pernah belajar kalkulus tu. kalau setakat matematik tambahan tu, bleh la kot? tu pun terkial2 gak nak jawab. tengok pic pun dah nak pening. cepat siapkan ye yuyue? Pastu g rehat. Cian Yuyue.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  38. statistic yer??? statik tak der?? sabar lah yuyu.. titew pun. eyh! kite pun kalau buat bende kire2 yg kalau dari awal salah, membawa ke jawapan yg salah.. mesti jadi bengang.. sebab kire2 tu bersambung2.. tak suke! datz y tak ambik akaun or apa2 subjek berkaitan kire2. sedih2 pun sempat pesan suwoh kami doa yuyu menang ipod touch yer.. hehehe

    ReplyDelete
  39. huhu ...oh asaimen...kau begitu menerujakan ...

    gudluck cik yuyu:)

    ReplyDelete
  40. statistik mmg macam tu yuyu...kalau dari mula salah mmg sampai last pun salah...tapi kalau yuyu kej kat statistic department lagi tekeluar bijik mata tengok formula dia...hehehe:)

    ReplyDelete
  41. statistic best ape...huhu..sbr je la ye.. buat je..jgn cepat mengalah k!

    yuyu! comel kalkulator.. balut sndiri ke??

    ReplyDelete
  42. sabo yer......takpe main aje liqiud tu.....kalau abih boleh beli lg

    ReplyDelete
  43. saba jer la yuyu. titew pun byk kijew cekolah dan esaimen tp xdelah tensen smpai setiap perkataan kitew sukar dibaca dan difahami. sila gunakan liquid paper di tulisan blog anda. terima kasih

    ReplyDelete
  44. statistik mudah je dear. xmo salah2 lagi ea. chaiyyokk!

    ReplyDelete
  45. huh, nasib baik yuyu tak mengamuk kat blog Cik Bunny..serammm 0_0

    ReplyDelete
  46. alololo~gigihnya titwe wat keje cekulah..cayok2 yuyu ^^

    ReplyDelete
  47. alahai cian yuyu yep ..
    biasal la 2 realiti seorang student..:)
    nasib baik dah lepas.. hehehe :)

    ReplyDelete
  48. lidah titew dah tergulung dah ni.
    kekeke.
    menarik lah kalkulator yuyu. :)

    ReplyDelete
  49. comellah kalkulator kat yuyu tu...
    kak yuyu sabar jer..buat pelan2..insyaAllah boleh tu...

    ReplyDelete
  50. comel je calculator yuyu.. :)

    goodluck sygs.

    ReplyDelete
  51. statistik..samalah kita..semester saya ketika ini belajar subjek statistik jugak..tapi susah sikit lah.

    ReplyDelete
  52. pergghh kira mean pun tak tahu? darjah berapa ni? mean tu purata, mestila kena bahagi..haha?

    ReplyDelete
  53. nina pon br lpas test add math yg ada statistic bagai,, tp x buat sbb x dpt yg mula2..

    ReplyDelete
  54. sangat x suke statistic..mencik2....lagi2 part probabylity tu

    ReplyDelete
  55. auw rindu yuyu !!!
    rajinnya budak nie

    esok kita ada test. yuyu doakan kita tau !

    ReplyDelete
  56. Assalamualaikum,Ya Allah... Cantik tulesan.. spe punye lettew ek?!

    ReplyDelete
  57. alaaa kalau mcmni yuyu ngamok..kita tak tatot laa. :)

    ReplyDelete
  58. ps: chomel kalkulator yuyu :)

    ReplyDelete
  59. sabo la yuyu ye..titew pun bnyk tejew smpi rambut titew yang tak brapa lembut ni gersang jadinya sbb bnyk pikir..

    ReplyDelete
  60. bru amik biostatistic sem lps..png gak mule2 wat anova tu

    ReplyDelete
  61. Alolo, comeinye die punya tulisan.. Rajinnye yuyu study yeee, bagus2.

    ReplyDelete
  62. mesti tensen sgt2 tu kan..sabar2..ilek2 ok..

    ReplyDelete
  63. Huahuahua nasib dah takde subjek statistic :P

    ReplyDelete
  64. comel la tulisan yuyu....teringat sorang lecture oshin cakap...badan kecik tulisan pon kecik hihi

    ReplyDelete
  65. sedihnye kene byk liquid.. rajin2 la blaja ye..

    ReplyDelete
  66. ala3.. tomei la yuyu ni aw! hek :')

    *pernah mngalami situasi mcm yuyu tu. =.="

    ReplyDelete
  67. hu2.. lawanya tulisan yuyu..hehe

    ReplyDelete
  68. sangat menjengkelkan bila jumpa soalan ANOVA ! argh.. sabar yer yuyu.. :)

    ReplyDelete
  69. huh.. ka.. kaaa.. kalkulator tu lawa laaaa... hehe..
    kesiankesian.. sabo ja laa.. hidup memang cmni.. huuu.. sedihsedih.. siyes menyayat hati post ni.. tedihtedih.. tetetehheee..

    ReplyDelete
  70. kite benci statistik! hehe. tp nsb bek dh lepas. eh yuyu, comel ar sarung calculator yuyu tu. beli katne? tu wrapper ke sticker? pastu an, gunalah liquid paper cap papermate haha.

    ReplyDelete
  71. haha..ANOVA le best~slmt memeningkn kepala.bakau je buku tu.

    ReplyDelete
  72. hehe kesiannya kat yuyu. sabar tau! :)

    ReplyDelete
  73. CANTIKNYA COVER CALCULATOR KAK YUYU ;D

    ReplyDelete
  74. SABAR YE KAK YUYU.HEHE.NORMAL LAH STUDENT KAN ;D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)