HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, August 1, 2011

Tips Untuk Senang Bangun Sahur.

Assalamualaikum ^^

bersahur. bukan lah satu masa di mana masa tersebut, manusia akan bangun dengan gagah siap senyum telinga ke telinga dan terkinja kinja dan cari makanan untuk siap di lahap. tak tak. pasti akan sental mata hingga parah tak pun tarik selimut dengan kiraan 178 kali.

lepas tu baru bangun.

kes ni juga jadi pada diri yuyu sendiri hingga membawa tak bangun sahur tadi. kan? ada baca tak? okay fine. korang tak baca. siyes sentap kemain.

penat hingga membawa kepada buntu kepala hotak yuyu fikir cara mengatasi nya. tapi, sekarang tok sah nak penat sangat la kan :

Cik Fadh :  kembang hedong yuyu 16cm persegi baca komen beliau ni. lepas ni, yuyu nak letak dulang berisi pisang, kurma, nasi ayam, koew teow sup, murtabak, Meatball tak lupa juga kepada cekodok kesayangan. agak nak cukup waktu je, main capai je. hohoho. bijak -.-'


Piko : bagus untuk di praktikkan untuk manusia sejagat. tapi dah dasar liat nak bangun macam yuyu ni, padahal mesejid tepi telinga je, azan pun tak dengar. haish.


Diya Edhayaa : terbaik! ni lah cadangan terbaik. baru nak tengok juadah bersahur, terus nampak 2 malaikat tengah ready nak tanya soalan cepu mas. wuuu.. sampai hati .


Ayuni Ariffin :  syok la ada maid tolong tickle manja manja kat kaki. yuyu ni, sapa nak tickle? jeles ni. sapa nak senang bersahur, jom berkampung rumah Ayuni! siap la lepas ni rumah awak, sayang.


Kaizen : terbaik. lepas tu suruh la semua orang baling telor kat yuyu. main baling baling tepung. calit calit cream kek keju kat muka yuyu. sobbsobb. 


tapi kan, tapi kan, rasa bersyukur sangat sangat kita Rakyat Malaysia di bawah pimpinan Dato Seri Najib Tun Razak, imsak pukul 5.40 pagi, berbuka 7.30petang. tengah perut senak mintak isi cekodok, tup tup dah berbuka. tak sempat nak mengada ngada feel macam kanak kanak kebulur.

kalau jadi macam Ain SBB ni, tak ke haru?? imsak 3.30pagi, berbuka pukul 9.30 malam. pehh. memang kalau jadi kat yuyu, habis la pat juta kali yuyu post entry baru pasal protest nak makan. haish. tak nak la dok England kalau posa.



hehehe.. saja je nak promote belog.  ada lagi idea idea comel macam dorang?

p/s : doakan yuyu menang Ipod Touch ye semua.

terima kasih sudi baca :)

48 comments:

  1. amboi kak yuyu
    liat eh nak bgn sahur ke??kalo fara tgl ngn kak yuyu
    fara ltk mercun n ltupkn dalm blik kak yuyu..so cpt la bgn ..heheee :P

    ReplyDelete
  2. xpon,kalo mercun pon xbole pkai gak..seng2 kak yuyu xyh tdo lgsung..hehee..kak yuyu layan la bw tgh2 malam..tepat kul 3 atau 4..bgn la minum air or makan kurma
    then trus tdo ^_^
    dpt jgak phala bersahr
    hehee :D

    ReplyDelete
  3. hahaha.bgus betol tips2 diorg ni. yang paling best gune bom tu. muahahaha. abes satu wilayah bangun sahur:P

    ReplyDelete
  4. hehe..pasang lah mercun kalau liat sgt.. =P

    ReplyDelete
  5. hik3...make sure bgon sahur tau mlm ni syg..i jerit laju2 dr cni okeyh..hehe ^.^

    ReplyDelete
  6. kite dengar tapak kaki mak terus tbangun..haha

    ReplyDelete
  7. yes! kita sama tak bangun sahur pagi tadi! haha. so tips nak bangun awal kan, mintak mana mana kawan yang bangun awal tu ketuk pintu kuat sampai nak pecah. selagi kita tak bukak pintu jangan suruh dia berhenti. confirm mujarab. haha. ;D

    ReplyDelete
  8. Nak sangat bangun sahur, senang cerita. Letak je bunga api bunyi tahap nak countdown masuk 2012, 1 kampung kompem bangun sahur =p

    ReplyDelete
  9. yang paling mudah, kunci jam 3 kali(3 waktu yang berbeza) contohnya, pukul 4.45, pukul 4.55, pukul 5.10. confirm bangun punya. :)

    ReplyDelete
  10. wahh.. bagOs nya cadangan2 ni.. bukan utk Dalin ye.. tp kakak kpd Dalin.. ekekek.. eh..? dia pembaca blog yuyu gak? Oops!

    ReplyDelete
  11. hahaha letak bom tak leh blah... :p

    ReplyDelete
  12. kelakar bace cadangan dorg.paling tak tahan letak makanan tepi katil tu la.hahaha

    ReplyDelete
  13. tips dah ada banyak..mudah-mudahan esok sempat bersahurlah yer kak yuyu:)

    ReplyDelete
  14. kalau hati sedang berduka mcm ieqah ni mesti senang bgn sahur coz tidur tak lenaa

    ReplyDelete
  15. haha. MSB dengar sore adik cm godzilla jek da ley bangun. takpun sore abg yang cm kingkong. gerun dengar sore orang laki ni. garau kemaen. HAk3

    ReplyDelete
  16. Cuba set alarm banyak banyak banyaaaak kali. Hihihi. Lagi best kalau alarm tu letak lagu yg hardcore jerit jerit. Jgn letak lagu slow slow nanti langsung tak bangun :)

    ReplyDelete
  17. wahhh. untung diorg bg cadangan yuyu promote blog. ngehhh..

    yuyu, sebelom tido tengok crita hantu. konpem tak lena tidor. senanglah nak bangun sahur.

    ReplyDelete
  18. terbaik betol la cdangn dorg ni..huhu

    ReplyDelete
  19. Kalau saya, nampak je mana bilik yuyu, terus je baling bom. HAHAHAH (^_^)

    ReplyDelete
  20. kak yuyu letak patung laki yg hensem tepi katil,mesti kak yuyu rasa xselesa justeru cepat terjaga apabila alarm berbunyi...toink toink... ^_^

    ReplyDelete
  21. kak yuyu letak patung laki yg hensem tepi katil,mesti kak yuyu rasa xselesa justeru cepat terjaga apabila alarm berbunyi...toink toink... ^_^

    ReplyDelete
  22. OHMOOO YUYU MENTIONED BLOG AINNN! TERHARUUUUU! No, seriously! Betul2 terharu! Lepas ni kalau followers ain naik mendadak seperti gunung everest, thanks to yuyu la! :D

    But tu la...tak payah la ada yang teringin nak puasa kat England ni tahun ni! Tahun depan lagi worst! aduhaiii! Tolong doakan kami kaum2 Muslim di England ni semoga dapat tabahkan hati! huhu.

    ReplyDelete
  23. telefon perompak dtg rumah kul 4 pagi tentu yuyu akan bangun sbb takut kena rompak kan.hehe

    ReplyDelete
  24. letaklah tips macam2, gunakan satu tip setiap hari..:)

    ReplyDelete
  25. so boleh la simbah yuyu pasni?? hehehe

    *tq sudi pomot blog.. patot traffic mencacak gak mlm nih... nnt yuyu balik kg kat senggarang jom buke pose sesame...

    ReplyDelete
  26. hahaha siyes kelakar cadangan doranggg. tatpu. bom air .. terbaik

    ReplyDelete
  27. hahaha. kelakar je cara dorang nie.. wahhh. best lahh. yuyu promote blog org dengan cara nie.. hehe

    ReplyDelete
  28. apa ni liat-liat,kemon la yuyu...buang jejauh bantal yuyu yang empuk tu ,hahaha *kejam

    ReplyDelete
  29. ajen2..ajen bangon saho yuyu!
    hehehehe

    ReplyDelete
  30. Macam ni pun kira pomot ek.? wakaka XD

    What You Give You Get Back
    (Ayat pedas makan dalam kalau terasa. Jangan baca kalau mentaliti tak cukup kuat)

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum,
    Mmmmm boleh jugak gantung nasi ayam kat dagu...lagi dekat nak makan hu hu hu


    Selamat bersahur!

    ReplyDelete
  32. hehehe 2 org komen kawan sy trpampang di blog yuyu ^^ bgga jap ase :D

    ReplyDelete
  33. hehehe..ada idea hebakk punya untuk kak yuyu .. malas bangun ye ?

    nanti saya letak meatball dua bjik kat lobang hidong 16cm persegi kak yuyu baru tau . bau je, terus makan sahur. huhuhu

    ReplyDelete
  34. kerie doa kn yuyu bgn sahur hari ni..:P

    ReplyDelete
  35. haha. comel betul semua idea tu. kawan saya pun ada yang macam ni jugak.

    saya suruh dia minum air masak. lepastu kunci alarm. nanti nak taknak, kena bangun jugak sebab ada rasa nak terkenc. :P

    ReplyDelete
  36. senang cerita tak payah tidur lah Yuyu. confirm takde masalah nak bangun sahur. amacam? cuma mungkin efek sadis mata menjadi seperti mata panda. apa de hal? ehehehe ;)

    ReplyDelete
  37. haha.ltak bom bwh katil.bukan yuyu je terbangun,1hostel tu terbangun sbb terkejut.hehe

    ReplyDelete
  38. sy nmpk komen sy..!! hehehe.. bangkit2 yuyu.... kite mkn sahur ssma..

    ReplyDelete
  39. suruh je lah boyfriend yuyu cal kejotkan time nak sahur. kan sweet. hihi.

    ReplyDelete
  40. slalu sgt post psl sahur ni..nmpknye mmg parah masalah yuyu bgn sahur ni.hoho.kunci la alarm dek non.suh org kejut ke.tido dpn tv ke.jgn tido ke.tp nnt mate jd panda la plak. -_-".ingt cmni je la.klo x bgn,lapa.hehe

    ReplyDelete
  41. pasang 10 alarm kat keliling badan dr kepala sampai kaki hehe

    ReplyDelete
  42. sape2 pu n liat nk bgn sahur termasuk MK.. hehehe..

    ReplyDelete
  43. hahaha..mcm3..klu letak alarm yaasin rse ny bes gk..bgn2 tdo trus tepikir, mngucap pnjg kn?..hahha..

    ReplyDelete
  44. yuyu praktikkan dulu nak tgk kesannya..:p

    ReplyDelete
  45. Alahai, susah nak bangun sahur? Try living with my dad, selagi tak bangun, selagi tu dia akan kejut gila-gila. Sampai bergegar rumah tu tau. xD

    ReplyDelete
  46. bile nak tidur tu siap2 masuk makanan dalam mulut.
    jangan telan dulu.
    tunggu waktu bersahur.
    bangun teros telan sambil pejam mata terus tido. hahaha

    ReplyDelete
  47. korek idung je, dah batall puasa..(komen tade kene mengena)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)