HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Thursday, August 25, 2011

Buang Tebiat Sekali Sekala.

Assalamualaikum ^^

mempersembahkann! nenek kepada yuyu bernama Sepiah Selamat!


buang tebiat sekali sekala. dah lama rasanya yuyu tak camwhore sebegini rupa. pegang kamera,muncung muncung mulut itik, mem-bajet comel sorang sorang. rasa nya, last, adalah pada bulan February. huhu. lama bukan? konon dah retired la dari dunia "tangkap gambar muka sendiri" ni.

      




sebab umur dah menjangkau 22 tahun, patut amik gambar, sopan sopan, tertib lagi bertatasusila. nak tangkap muka sendiri, rasa macam zaman Myspace menghatui fikiran yang dah dewasa ni. siyes wa rasa macam tua sangat pulak.

tapi sebab bosan kemain buat esaimen tak pernah reti nak habis, entah tiba tiba, men bedal tangakap gambar dengan specs baru beli semalam. berjuta lemon juta la yuyu tangkap gambar tadi. esaimen tak siap siap juga. yang penting, mem-bajet comel dulu.

ingat dulu, masa muda mudi main belon terlompat sana sini, pantang ada henset kamera. terus dengan kadar sungguh segara yuyu tangkap gambar banyak tak ketahuan hala. lepas tu upload kat Myspace atau Facebook satu album, berpuluh gambar yang sebijik sama je posing-nye. -..-'

dengan harapan, album di Fesbuk, boleh kekal sampai ada cicit nanti. dah cicit besar, boleh tunjuk kat cicit sekalian :

cicit cicit, ni la tok mummy muda muda dulu. tangkap gambaq pesen ni, glemer. gambaq macam ni la tok daddy jatuh cinta kat tok mummy. 

eheh.

dah dah. makin banyak melalut, makin banyak masa buat esaimen di rugikan. sobbsobb. ni tak best ni.

p/s : gastrik perut bila tengok Cadbury atas meja. cis.

terima kasih sudi baca :)

161 comments:

  1. rasenye itik yang tiru muncung macam yuyu kot..
    huhu...

    (@_@)

    ReplyDelete
  2. Yuyu comeeel! Tak salah pon umur dah 20+ still pose ala2 kiut gitu! hehe ;) Ain pon baru2 ni dok berphotoshoot dengan spek mata besar ala2 mak bedah jugak, tapi tak upload lagi! hehe.

    ReplyDelete
  3. Chomelnyaaaaaaaaaaa !

    Pssstttt ! Cadbury tu bancuh time berbuka nanti naaa..Haippp ! :)

    ReplyDelete
  4. mak datinnn,besau nya spekkkkkkkkkkkk,tapi comei aihhh yuyu :D

    ReplyDelete
  5. omey! ske tgk mata yuyu. nk blaja make up. hehe

    ReplyDelete
  6. comelnya yuyu

    sian perot kena gastrik bila tgok cekelatl.hahahaha

    ReplyDelete
  7. mak aihh..beso bebenor spek yuyu..

    ReplyDelete
  8. hahaha...dh sme bsor muke je specs 2....

    ReplyDelete
  9. ALAHAIIIIII...chumelnye kamu yuyu....:))

    ReplyDelete
  10. ya Allah, makhluk Tuhan paling comel..hehehehe :)

    ReplyDelete
  11. yuyu, tak elok tayang2 muke:)

    nasihat dari abg yang baik

    ReplyDelete
  12. wow...fesyen untuk raye ye?? hek9!~
    yuyu...bile nk wt tutor pakai eyeliner cm yuyu??? seyes superb..!!

    ReplyDelete
  13. yuyu, yuyu pkai contact lense all black berapa punya diameter ye??

    ReplyDelete
  14. hahah boleh ganti shiela rusly dalam drama kasih alia. hihihi

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  15. @Ain SSB huhuhu ^^ kalau boleh, nak lagiiii besar ^^

    ReplyDelete
  16. Lawoo la spek dia! :D

    Eh, asal mata tu cantik sangat??

    ReplyDelete
  17. @BeloG MTT wahhhhhhhhhh! terbaikkk! tu la paling sedapp! cadburyyy! makan sekarang kangg!

    ReplyDelete
  18. pakai spec cenggitu nmpak comels lah mata yuyu !

    ReplyDelete
  19. haha mulut itik mahal tu.tapi upgrade sikit dari zaman myspace la :D

    ReplyDelete
  20. @meawbesaq gedabak kann.. tapi kalau ada lagi besau, lagi nak amik ^^

    ReplyDelete
  21. yuyu 22 ke?? alya igtkan bawah alyaaaaaaaa.. T__T

    ReplyDelete
  22. @♛ Azie Azra ♛ hahahahah.. ni masa takde keje.. kalau tak, malas den nak make up bagai ^^

    ReplyDelete
  23. yuyu,spec kite nak same lah!. comelnye yuyu pakai macam tu :D

    ReplyDelete
  24. Kak yuyu..putri nak tnye..kak yuyu comel ni dh ade kekasih hati ;)??

    ReplyDelete
  25. rawww .... besar sungguh ...
    anyway matching ngn tudung ....
    rimau .... hahhaaa

    ReplyDelete
  26. atee coremen matee lg besooo dari muke.cenggane?haha.comel!

    ReplyDelete
  27. @FAUZIAHAHMAD hehehe.. terima kasihh! saje je buang tebiat :P

    ReplyDelete
  28. comel nyew lah yuyu pakai spek..hehe..:)

    ReplyDelete
  29. haha.comel la! kalo besar lagi spek tu lagi cun.kihkih

    ReplyDelete
  30. hoho...besarnye spec yuyu:)hehe

    ReplyDelete
  31. siyes sgt cute heheh spec tu sgt besar :p

    ReplyDelete
  32. alaa syg..tomeynyee..
    dhlaa suka leapord.. waaa cutee la..
    yuyu, salam aidilfitri dari ieqah..

    ReplyDelete
  33. Macam korea la yuyu. Hihi, comel bangat ! :)

    ReplyDelete
  34. Macam korea la yuyu. Hihi, comel bangat ! :)

    ReplyDelete
  35. hahaha..comel sgt ahhh teww! hahaa:P

    #dah update pon blog..bguss laa :)

    ReplyDelete
  36. ala yuyu. comelnyeeeeeee ^_____^

    ReplyDelete
  37. licinnye kulit yuyu ! jeles jeles ! hehe. :b

    ReplyDelete
  38. comel sgt kut yuyu..match ngah tudung..
    haip..ne leh kata tua..da kalau yuyu yg 22 da dikira tua..pas tue saya yg 24 nie dikra bangka ke..??kuikuikui

    ReplyDelete
  39. ohpohcot! terkejut den nengok spek besau sangat! hahaha
    but, cumellah kak yuyu :D

    ReplyDelete
  40. Hahahahah!!Cute!
    Neway..Cik Mendezz kidnap banner awak yeh! =P

    ReplyDelete
  41. hehehe
    comeinye
    orang comei wat cam2 mane pon comei..kikiki
    go yuyu go!
    jgn tensi2 ye =]

    ReplyDelete
  42. aloloo, comelnyaa yuyu :)
    kalau dah gastrik, bagi saya jelah cadbury tu . hihi

    ReplyDelete
  43. comeynye nenek yuyu !
    tantek ! :))

    ReplyDelete
  44. tak ada rupa umo sebenar pon.
    eyh bella baru teringatla yg pnh nmpk org kecik comel kat alamanda dulu. yuyu rupanya.. hehe.. :P

    selamat berpuasa. :)

    ReplyDelete
  45. arghhh comeynyee yuyu ney..mate cntek,kulit licin..geremmm!! haha

    ReplyDelete
  46. spek mate nek bedah erk? ooo curik, hehehe~~

    comeilah yuyu ni :)

    ReplyDelete
  47. besar cermin mata nenek yuyu...pinjam boleh ... ^^

    ReplyDelete
  48. waa. comel je kak yuyu ni. hihi. tak nmpk mcm 22 pun. hhihi

    ReplyDelete
  49. salam yuyu...mmg comey pun orgnya dah comey pakai spec lg lah cutenya...:)

    ReplyDelete
  50. spek itu memenuhi 70 peratus muka comel yuyu..hehehe..
    hai nenek!

    ReplyDelete
  51. hehehe comel lah nenek! hehehe wanita x boleh lari lah dgn camwhore! hahaha

    ReplyDelete
  52. tomei tomei!! haha esaimen mmg x penah habes pon!!

    ReplyDelete
  53. tok mummy maintain cute sampai umo namploh.. =p

    ReplyDelete
  54. simpan je gambar tu.. pastu tengok selepas 10 tahun lagi.. mesti kelakar.. sekarang rasa biasa je.. ;)

    ReplyDelete
  55. YUYU SAYANGGG ~~

    KALAU LAH YUYU SAYANG GNI AMPAI TUA KA,, HUUU ~ TIP TOP DAH SAYANG ~

    sayang, cube sayang pakaiiiii laptop, eh laptop pulak, contact lense berkaler !


    comellllll ~~~

    ReplyDelete
  56. yuyu. Fie berkenan dengan mata yuyu. Yuyu pakai eyeliner jenis apa ek ? serius santek.

    ReplyDelete
  57. ala..baru 22taun..boleh lagi nak comelcomel..fae pon dah 23 tak sedar diri nak budget comelcomel jugak..hehehe

    ReplyDelete
  58. hah comel! macam lulu' kat tv3 pun ad gak !

    ReplyDelete
  59. boleh pnjam spek nie
    dh mcm masked rider
    lalala

    ReplyDelete
  60. besau nyo spect.. tp siyes comey spect tu kat muka yuyu

    ReplyDelete
  61. tomeyy...
    nice la speck tu...
    eh umur kita sama

    ReplyDelete
  62. nenek yang comel adalah cik yuyu zulaikha.. :)

    ReplyDelete
  63. ayaiyaiyai..tok mummy sy toomeeyyynyerrrr :)))

    ReplyDelete
  64. o mak kauuu !!! terkejut tgk gmbar besar gedabak dgn spek besar gedabak. hahaha comel kemain :D

    ReplyDelete
  65. haha,go kak yuyu,blajar rerajin!

    anyway,you look so cute.kak yuyu sentiasa comeyh mcm minah saleh.eheh

    ReplyDelete
  66. Geram tengok kak yuyu , comel banget ! Study elok-2 kak yuyu , all the best in your exam ^^ Always pray for you ^^

    ReplyDelete
  67. wah kemain besar lg spekmata kak yuyu nie...anyway, suka tgok cara kak yuyu pakai eyeliner tu..nice!

    ReplyDelete
  68. yuyu..cantekk mata..cmne yuyu pakai eyeliner tuh?xnk buat tutorial ke :)

    ReplyDelete
  69. haha..kaka yuyu..spek lagi besar dari org:)

    ReplyDelete
  70. Cik Yuyu, jom tukar banner dengan Wydaz :). Saya dah letak banner blog Yuyu Zulaikha dekat sini:

    http://www.wydaz.com/p/banner-exchange.html :D

    ReplyDelete
  71. buang tebiat pun buang lah akak.. tetap comel ja.. comel gila.

    ReplyDelete
  72. yuyu siyes comel gila .. make up yuyu , spek tuuu perghhh

    ReplyDelete
  73. yg pling style spek 2..huahuahua

    ReplyDelete
  74. memang cute yuyu nie pakai apa pun.cantik cermin mata tu

    ReplyDelete
  75. tak payah buat esaimen tu yuyu.. campak je dlm kuali.. biar jadi rendang utk raye.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  76. haih.
    bukan men besar lagik spek tu.
    comel

    ReplyDelete
  77. waa~ BESAR spec tu..comel je.. mot xboleh pakai.. spec mcm tu, sebb idungku xsemancung idung org laen err~ =.='

    ReplyDelete
  78. saya xleh lawan r spek yuyu nie..hu2

    ReplyDelete
  79. alamakkk comel nyer nenekk..

    ReplyDelete
  80. suke mata yuyu..bolat!
    p/s: jemputlah bace cerpen Kerana Seorang lelaki kat blog cik ye!

    ReplyDelete
  81. hahaha lawak lah yuyu ni..kte pon suka gila tangkap gambar lelompat dulu..skrg dah tua, dah bersara :P

    ReplyDelete
  82. xtau nk ckp pe. ;p tp, spec yuyu so sweet. ;)

    ReplyDelete
  83. haha.. besar gabak spek yuyu.. tetap comel :)


    Kita nak bagi Beg Comel FREE!!!! sape nak?? <3

    http://kukutanganku.blogspot.com/2011/08/give-away-beg-beg-comel-daripada.html

    ReplyDelete
  84. cantik sis and so with the specs!! camwhoring is the best activity ever..ehehe :D

    ReplyDelete
  85. sis.jadi nenek angkat fiza nak x???he3~

    ReplyDelete
  86. yuyu, alya nak alamat..nanti bagi kat komen blog alya or kat fb oke? terima kasih :)

    ReplyDelete
  87. la, dah nak masuk 22 ke? haha. mati mati ingat baru 17 ;)

    ReplyDelete
  88. rinduuuuu nak baca cerita yuyu... sobsobsob :(

    ReplyDelete
  89. korang dah stat buat assigment?...aku kelas stat bulan depan...hehehe

    ReplyDelete
  90. comelnye dyeeeee. buat muke camne pon tetap comel

    ReplyDelete
  91. smooth liner sis yuuyu tu , ajar ajar smpena raya nie , plissh3 , hehe

    ReplyDelete
  92. ehhe..zaman2 myspace..girl suke tgkap pic besar2..
    tapi yuyu pic besar ke kcik.
    muke market..
    still lawa lor..

    ReplyDelete
  93. maakkk aiii..besau gedabak gambo cucu opah nie..hihihihi :D

    yuyu tomeeiiii....!! :)

    ReplyDelete
  94. oh girl...when you're planning to grow up??



    haihhhh.

    ReplyDelete
  95. pinjam specs untuk setahun bole? kalo bagi terus lagi bagus. muekekeke =p

    ReplyDelete
  96. hihihihi,.teringat mase stdy dlu,.dlu?,.err,nmpk sgt CN dh tue,.ahaha,.

    xde,nk cakap,.kite same je cm yuyu,bile boring kn buat esaimen xsiap2,..hambek la camera,tgkap gmbar sana sini,.huahuahua,.muke seposen dn sepesen tp esaimen xsiap2,.hihi

    ReplyDelete
  97. wahh meletopss spek yuyu uoolss..leapord agy..chomel

    ReplyDelete
  98. bajet amendenye ? memang yuyu comey. hehehe .

    uish, sampai gastrik ? dasat uhh . haha .pe kate len kali tarok ayam kfc ke ..mcD ke .heheh

    ReplyDelete
  99. http://astoryisaboutyouandme.blogspot.com/2011/08/di-ambang-raya-yang-boring-so-kita.html
    CONTEST RAYA ....
    cik epallllllll... plizz... commerciial kan sikit contest nih

    ReplyDelete
  100. Kite x secomel awak tp yg kt bawah dagu tu, same lah!! Hehe...

    ReplyDelete
  101. ALOLOLO.COMELNYA SPEC DENGAN SHAWL DIA ;D

    ReplyDelete
  102. NI MESTI TIME BORING2 KAN KAK YUYU ;D

    ReplyDelete
  103. tak comel punn


    makeup tebal nak mampos

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)