HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, August 14, 2011

Alhamdulillah. Masih Hidup.

Assalamualaikum ^^

masih mampu "peace" di khalayak ramai.

ya semua. yuyu masih hidup sihat walafiat tanpa kemalangan jalanraya mahupun kemalangan jiwa. yuyu masih sihat disini. masih mampu berbuka puasa lahap murtabak sampai terlentang, masih mampu gelak hentak hentak kaki dengan rakan taulan.

sobbsobb. kebelakangan ni yuyu asik belakangkan belog. ye?

tak tak. bukan. yuyu sekarang amat sibuk dengan menjadi pelajar gigih mentelaah 8subjek demi final exam yang sangat dah nak dekat ni. masa tu nak raya, masa tu juga la nak exam. 8 subjek yang yuyu ambik bukan semudah  amik kursus kawen. ceceh. ape kaitan?

yesterday....

bayangkan lah kalian semua. Sabtu yang baru lepas semalam ni, takkala manusia lain berperang tarik selimut terbongkang tidur di katil, yuyu pulak pagi pagi pukul 9 lagi dah menuju ke kelas tambahan. demi mencari ilmu sesuap dua. sobsob. 

dah la kelas pukul 9 mula, habis pukul 4petang. tanpa rehat. macam nak lepuk je lecturer tu. -.-'

belog yuyu ni hanya mampu approve komen dan try sikit mana mana yang  baru follow belog naif ni. hmm. ada juga yang sudi follow kan. terima kasih la. harap, entry entry lapuk yuyu akan menjadi penyeri hidup korang. ceh.

tengah orang lain berpusu pusu siap tarik tarik rambut nak masuk LRT menuju ke Kolompo, yuyu pulak hari ni gigih study balik pelajaran yang banyak yuyu tertinggal sebab musabab tak masuk kelas siapkan esaimen dan presentation. sampai macam tu sekali la.

yuyu rasa, mulai lusa, baru boleh nak bermanja manja dengan belog balik. dah tak la sibuk sangat. hari ni macam macam yuyu nak buat :
  1. buat esaimen Statistics
  2. hafal Yasin & Sajdah untuk subjek Hafazan.
  3. basuh sebaldi baju.
  4. basuh selonggok pinggan dan belanga
  5. harap Formula untuk subjek Financial Management. ada la dalam 30++ formula. sobsob.
banyak ka? semoga yuyu menjadi insan yang sungguh tabah.

p/s : hensemnya pisang yang tersergam indah dalam meja yuyu. makan kang.

terima kasih sudi baca :)

78 comments:

  1. Ameen..chayok2... Jgn mudah putus asa...

    ReplyDelete
  2. waaaah,banyak nya kijo..penat baca..hehe.xpa,kak yuyu kuat! be strong kak yuyu! and buleh...hehe ^_^

    ReplyDelete
  3. Good Luck final Yuyu :3 InsyaAllah, everything will be fine

    ReplyDelete
  4. weeeee
    banyak tol tugasan die minggu nih ye..
    xpe2..kami selalu tunggu entri baru dr cek yuyu
    yang penting adek yuyu jage kesihtn..beljr molek2 hokeh !
    okeh.sile letak si ensem pisang ke tempat lain sebelom selamt smp ke perot..hihi..

    ReplyDelete
  5. oit! x puasa ea? kekeke. ;p

    yuyu, tabah mengharungi harimu ok.

    oh, statistik. tolong ajar saya boleh? kekeke.

    ReplyDelete
  6. @cheqwa pehh.. rasa macam tengah bertarung masuk olimpik la pulak :p

    ReplyDelete
  7. alhamdulilah, yuyu masih disini. hehe..:)

    ReplyDelete
  8. hohoho..bz ny yuyu..
    gluck utk exam nnt..nnt mirah mkn lemang utk yuyu ye..hihihi..

    ReplyDelete
  9. sibuk macamana pon, dah agak dah,yuyu mesti tak belakangkan blog yuyu ni... :D

    bio yuyu kata yuyu belakangkan blog,bagi meaw tak...yuyu mesti ada celoteh ..

    ReplyDelete
  10. hehe...baru jew pagi tadi teringat at yuyu...xnampak pun hupdate dari yuyu zulaikha...aish...bz agaknyew...tup2...naek entri baru dari yuyu...hehe...gud luck sis...

    ReplyDelete
  11. da listkan bnda nak wat..ok la tu..
    pelan2 k sis...
    hehe...gudluck ^^

    ReplyDelete
  12. Salam Yuyu Comel :) Sis Yuyu apa khabar hari ni?!... puasa Sis Yuyu macam mne?!... okay ke,huhu^^ knp xuxu zabedah nme blog Yuyu?!... weird:P apa-apa pun slamat bpuase cik Yuyu Comel <3

    ReplyDelete
  13. ini la die namanya student ye dak? haha chaiyok2

    ReplyDelete
  14. http://hanyzhamhadny.blogspot.com/2011/08/yuyu-zulaikha-vs-xuxu-zabedah.html

    ReplyDelete
  15. yuyu, orang yg bnyak berusaha insyaAllah berjaya. semoga yuyu berjaya dengan cemerlang, gemilang. hihi. err, yuyu suka pisang ye. =)sokonglah buah-buahan tempatan. hihi... mcm yuyu. *tetiba

    ReplyDelete
  16. financial management ? hahaha , kita pun pernah ambik sbjk tuu ! memang formula dia WOW ! grrr , good luck yuyu ! :)

    ReplyDelete
  17. dont give up yuyu :)

    1st time komen kat blog cik comel . exciteddddd .

    ReplyDelete
  18. gud luck yuyu... insya Allah semua akn selesai ngn baik nti

    ReplyDelete
  19. wah!! chaiyOk!!..in progress bersajdah jugak ^^

    ReplyDelete
  20. wah..siap list kan keje tugasan semua. sistematik itu penting^^

    ReplyDelete
  21. chaiyok2 sis :) semoga dpt stdy smbil mimpikn rendang tok raye nti ..ngee

    ReplyDelete
  22. eyka pon tgh hafl surh yasin ni..tak leps2..huhu :(

    ReplyDelete
  23. siannya yuyu ni..huk huk..
    yuyu,belajar rajin2 nanti copek kawen ea...hehehehehe

    eh pisang tu tak bersalah yuyu..hahaha

    ReplyDelete
  24. basuh selonggok pinggan dan belanga?????
    haahhahah

    ReplyDelete
  25. semoga tabah menghadapi cabaran. hek2 ;p

    vintage necklace :)

    ReplyDelete
  26. statistic??????????
    subjek paling heaven.
    grrrr.nak pecah pale ase.. haha

    ReplyDelete
  27. aigooo. statistic? -___- sila cekalkan hati ye yuyu~

    ReplyDelete
  28. rindu kat esaimen...dah lama terbongkang kat rumah... :)

    ReplyDelete
  29. tu la kan..takbestnye kena ganti class utk cuti huhu

    ReplyDelete
  30. Yuyu gelak sampai hentak kaki? Kami di UPNM dah fobia dengar perkataan tu

    ReplyDelete
  31. haha.good luck yuyu.

    semoga tetap tabah ^^

    pisang?nak kene babap betoi yuyu ney.heh

    ReplyDelete
  32. good luck...jangan bimbang benda lain...

    ReplyDelete
  33. semoga tabah yuyu ^^ gudluck ! :)

    ehh yuyu, xuxu zabedah tu sapa ? haha

    ReplyDelete
  34. rajinnye lah kn...
    teruskan amal dbln ramadhan...:-)

    ReplyDelete
  35. lama dah tak tengok blog akak. emmm, takpe kak, korban sekarang tok masa depan

    ReplyDelete
  36. lelaki mase dpn kak yuyu cute cam akq jugak
    hehe :D

    ReplyDelete
  37. uikss yuyuuu ! bulan puasa, pisang pon nampak handsome ! hehehe

    ReplyDelete
  38. uikss yuyuuu ! bulan puasa, pisang pon nampak handsome ! hehehe

    ReplyDelete
  39. http://tuputuputecit.blogspot.com/

    plagarisme?

    ReplyDelete
  40. samalah kita kak yuyu..nina punn nak exam nih..

    ReplyDelete
  41. Berbelog ni nanti-nanti boleh sambung. Fokus pada studi nak exam tu dulu oke. :D

    ReplyDelete
  42. yuyu kuat hadapinye .ain tahu ...just fokus pada pa yang yuyu nak buat okay .good luck!

    ReplyDelete
  43. huishhh.. haha..
    byk gila yg kena hafal.. hebathebat.. gud luck :D

    ReplyDelete
  44. Mia pon same kena beratkan kepala dengan hafal formula n segala mak nenek tuk final exam 4 hari lg...

    ReplyDelete
  45. bersusah susah dahulu, bersenang senang kemudian.

    pukul 9 pagi kelas?
    lewatnya, boleh dok dalam aircond.tak penat badan.yang penatnya otak kan?.
    busy nya yuyu..

    wan plak..
    naik bas g kelas pukul 6, naseb baik hari ni boleh balik awal.
    kalo tak, pukul 5 baru boleh balik...
    fly ni penat, penat otak, penat badan..sentiasa dalam kepanasan..
    kalo fly ngan instructor, buat silap, kena marah marah, ada yang maki, ada jgak yang " touch " kasar...


    tiada yang mudah bergelar pelajar :)

    ReplyDelete
  46. gud luck kak yuyu !! hee jmput singgah blog sye ,

    nuruldiana97.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  47. Be strong kak yuyu :>
    Allah takkan membebankan seseorang itu melebihi kemampuannya . Kak yuyu bolehh punyaa !

    ReplyDelete
  48. good luck yuyu,
    apepon cabaran, dont give up =)

    ReplyDelete
  49. selamat berperang dengan paper2 ye!

    ReplyDelete
  50. Orang kata, kalau nak berjaya, kena berkorban :)
    Good luck, suka baca blog Yuyu hehe

    ReplyDelete
  51. huhu. go yuyu! ^^ boleh punyek! yuyu kan kupu-kupu.

    ReplyDelete
  52. org kecik,nk lepuk lecturer.haha..risau tgn yuyu terpele'ot je nti. :P

    ReplyDelete
  53. EYH ADA STATISTIC JUGAK EYH?SAMELAH KITA ;D

    ReplyDelete
  54. BANYAKNYA FORMULA NAK KENA INGAT ;D

    ReplyDelete
  55. TU LECTURER KE?SEMPAT LAGI AMBIK.HAHA

    ReplyDelete
  56. mmg ieqah da rinduuu yuyu update blog..
    bak kata yuyu,entri lama la peneman kami skrg ..haha

    ReplyDelete
  57. Yuyu,amik coz apa?Akk paling tak subjek statistic and byk lg,,
    heheheh

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)