HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, August 5, 2011

7 Perkara Yang Di Tunggu Tunggu Sebelum Hari Raya

Assalamualaikum ^^

Selamat Hari Raya! ohh. tiga minggu lagi ek? ala. baru nak eksaited lebih. baru nak terkinja kinja iron baju raya, hidang samperit, kuih ampit dan bahulu selerak atas meja, lalu potong potong ketupat cicah serunding oh enak kemain hingga menjilat siku.

walaupun baru saja 5 hari berpuasa, tapi siyes siap hentak kaki kat meja, yuyu tak sabar nak tunggu semua ni. kalau boleh, nak saja, main koyak koyak kalendar biar cepat sikit raya nya.

  

    

    

tok sah nak cakap yuyu saja la yang bersifat kanak kanak ribena. wajiblah korang pun tak sabar tunggu tiba nya masa buat kuih raya pat ratus jenis, baju raya lapanblas kaler, lemang dan ketupat sampai pupus buluh di dunia ni, kad raya mesti la tamak haloba beli berkeping keping kan.

di kalangan keluarga sejagat, manusia yang paling tak leh duduk diam kat rumah bukan lah adik yuyu sekalian, tapi harus lah yuyu yang paling besar panjang ni. baju raya lah paling belungguk, kuih raya la yang paling banyak melantak, bunga api yuyu lah paling banyak main, kad raya, yuyu lah paling berjaya hantar kat rakan taulan.

tapi tapi, lagi la tak sabar nak ni :

Duit Raya! hikhik. cukup sempurna lah senyuman yuyu bila  dapat ruit raya tepat di hari raya. lagi lagi berangka besar kan. rasa macam tak nak kerja pulak. takut nanti dah hilang keupayaan mendapat duit raya dari sedara mara.

bagus juga bila tak kerja ni.

jadi kepada yang budiman untuk bagi duit raya kat yuyu, sila lah bank in ke acc number ini:
Nama : JeLo Zulaikha
Acc Number : 123456789987654321123456789987654321-0
Bank : Bank  Negeri
 p/s : doakan yuyu menang IPod Touch ye korang.

terima kasih sudi baca :)

80 comments:

  1. baju raye dah tempah ke yuyu? kaler ape thn ni?

    ReplyDelete
  2. saya pun...tunggu yuyu datang bertandang ke rumah beraya. HEHEHE

    ReplyDelete
  3. lau nak duit raye,kna dtg umah lh..haha

    ReplyDelete
  4. pink velvet : dah dahhh ^^ tahun ni kaler hijau, pink, putih, biru & hitam ^^

    ReplyDelete
  5. azam : sila lah datang rumah yuyu dulu ^^

    ReplyDelete
  6. wah excited nye..ni sah2 x dgr lagu lain dah ni..dgr lagu raya je..hehehe...sebelum tu jemput layan kenangan phat ek

    http://phatthegreat.blogspot.com/2011/08/k-e-n-n-g-n-r-m-d-h-n-k-u.html

    ReplyDelete
  7. teruja sama ! nape tukar header yuyu ?

    ReplyDelete
  8. Dah bank in.. Yuyu check yer.. Ida bank beriban ni..... HEHHE~

    ReplyDelete
  9. wahh , sis . tak sabar nak raya nampak nya ? sabar sabar . baru ramadhan ke-5 ni , hee ;))

    ReplyDelete
  10. hehe, almond london n ketupat.. hehe lapar rasanya. and baju raya kita sama.. aww~ hehe

    ReplyDelete
  11. yuyu blaja je la smp tua. haha. kalau keje kang dah kena bg duet raya pulok..

    ReplyDelete
  12. byk nye baju raye kakak .
    sy sepasang je :'(

    ReplyDelete
  13. Ok, akak da bank in.
    Sila cek akaun yer :D

    ReplyDelete
  14. duit raya itu jadi penyeri di hari raye...time ni la buat muka comel dan inesen..hihi

    ReplyDelete
  15. mak ai panjangnya no akaun dia...hehehe

    ReplyDelete
  16. Wahh! Best nyaa. Saya suka Saya suka. SEMUA! agagaaga

    ReplyDelete
  17. aku yang dah tua bangka ne xpat la duit raya.. kena bagi duit raya ada la.. hehehe :)

    ReplyDelete
  18. YUYU G KELAS DULU YE... TERIMA KASIH YANG SUDI BACA..


    NANTI YUYU APPROVE KOMEN YANG LAIN.. TAK SEMPAT BACA LAGI :)

    ReplyDelete
  19. nampak gayanya, baju raya sis lebih banyak drpd Mieya..
    Ini tidak adil.. grrr
    tak kira, nak jugak sama banyak mcm sis :D

    ReplyDelete
  20. kalau dpt duet raya sampul biru tu. perghh!! umayan tuu... Jom create kad raya sendiri. tak payah beli2.. hihi.. :) baru cute~

    ReplyDelete
  21. nak almond london!!!! sedappp nya...

    x sabar nak raya la kan kak yuyu..?? hahaha

    ReplyDelete
  22. oh yeah oh yeah kite pun tak sabo2 nak beraye. kekeke :B

    ReplyDelete
  23. hihihi biler takder pelita rasa tak best jer.. tapi wet raya tak best lah IEB dah tak leh dapat dah

    ReplyDelete
  24. Raya ne saya datang rumah ye sis ?
    HEHE :>

    ReplyDelete
  25. wahh..duit raya menjdi "menu utama" kan.. hehe.. tp MK xdpt dh sbb dh tua.. sob..sob..

    ReplyDelete
  26. bunge ape!!!

    lagi satu movie raya tak dak?haha

    ReplyDelete
  27. selamat hari raya..eh awalnye? hehe

    ReplyDelete
  28. wah..terliur tgk lemang..kalau ade rendang lagi best ni..
    dah tua-tua boleh dpt duet raya tak..

    ReplyDelete
  29. yuyu , ain tak sabar jugakk nak raya.. lagi2 nak duet raya.. hehe. yuyu tak nak kasi duet raya kat ain ke ? hehe. ;)

    ReplyDelete
  30. hehe time ginilah seronoknyeee!!

    ReplyDelete
  31. ehehe..ceyt..ko beru berapa hari pose dah meroyan nak beraya..ko tak pose penuh jgn beraya

    ReplyDelete
  32. wawawawahhhhhhh..excited nyer dia...hahaha..sapa yg x excited kan..semua org camtu sebenarnya..x kira la kecik ke besar ke..yg dah tua pun sama...huhuhu...br je nak baik hati bagi duit raya kat yuyu tp oleh krn tiada perkhidmatan no akaun bank yg pnjng berjela tu...harap maaf la yer..dah tarik balik..hehehe

    ReplyDelete
  33. mak aihhh ...banyak nya baju yuyu sampai 5 pasang .. hehehe

    bab wet raya tu, haruslahhhhh~ =)

    ReplyDelete
  34. ketupat terbaek kak yuyu..hahah..duet raya for surelah:)

    ReplyDelete
  35. ketupat terbaek kak yuyu dan duet raya for surelah:)

    ReplyDelete
  36. aduh ..skrg ni dh xdpt wet raya ...kita plk kena bg..huhu


    excellence!

    ReplyDelete
  37. Jangan koyak kalendar Yuyu sebab puasa baru 5 hari jer. Sabar ler... : )

    ReplyDelete
  38. amboi2 beraya sakan budak ni.. kemain lagi die yek.. raya lambat lagi ni kemain semangat lagi die.. hihi

    http://nashanadz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. sume org xsabar nak raya. banyak bju raya yuyu taun nie?:)

    ReplyDelete
  40. HEHEHE. comel jek.
    makin besar makin besar lah duit dapat kan ?
    tapi dgn syarat tak kawen lagik. :)
    3 mingu lagik! countdown! yeah.

    ReplyDelete
  41. huhu..dah besar2 ni, kena bagi duit raya bukan dapat duit raya..nak jadi kecil balik lah :)

    ReplyDelete
  42. keeksaitedan yuyu mngalahkan baby.. hehe

    ReplyDelete
  43. mak ai..akaun bank no lg..
    yuyu da besar x le dapat duit raye da.

    ReplyDelete
  44. kak yuyu,nak duit raya...kekeke.haha,eksaited yea akak nak beraya ^_^

    ReplyDelete
  45. haha..kan dah kata, nak duit raya kene datang umah...

    ReplyDelete
  46. haha.. awalnyaa...
    tengah d'load lagu raya nih.. nak raya.. hahaha.. *trial spm.. waaaa.. sedih sedih...

    ReplyDelete
  47. errkk!! ketupat palas?? lemang?? almond london?? i likkkeeee!!

    but kan sis..nape dok tayang gamba ne smua..GODAAANNNN..=)

    ReplyDelete
  48. sy pon xsabar jugak.. hehehhe

    ReplyDelete
  49. O mak ai,, baru 5hari pose yuyu da ade 5pasang baju kurung?? DASYAT!!!

    hehee.... tp walau kamoo da bekerja pn xpe, org ingat kamoo kanak2 ribena baru UPSR.. hehee.. jgn marah,gurau..

    *senyum... ^^,

    ReplyDelete
  50. Haih! Tak sabarnya nak raya pas baca entry Yuyu nih. Seronok bunyi. Ehehe.

    ReplyDelete
  51. weeee
    comeinyela adik yuyu nih
    hahahaha
    yuyu
    nnyi buat kueh mai singgah bg kat mimi same..smbil beraye dgn bju baru!
    weee

    ReplyDelete
  52. ketupat palas tu.. sedapnye.. huhu.. tergoda.. ngee.. :p

    ReplyDelete
  53. yuyu dah beso pun dapat dwet raya ke,?? tak adil ni T.T




    Macamana Nak Buat Orang Berhenti Addict Main game.
    (Baca Kalau Boyfiend Korang Suka Main game Atau Korang Sendiri Suka Main game)

    ReplyDelete
  54. yuyu cuti raya berapa hari yer??
    happy fasting sayang..:)

    new entry :: Day 01 - A picture of yourself with fifteen facts

    ReplyDelete
  55. waaah bestnya.suka almon london tu!auwmm =.=

    ReplyDelete
  56. syg..nk bank in limaplohsen lam jelo zulaikha punyer acc tuh boleh??u kan kecik chumel jerk..x bley pgg duit byk2..hehe

    ReplyDelete
  57. yuyu^^ sedapnyeeeee almond london tu!! feveret lisa tu.huhuhuhu

    ReplyDelete
  58. Byknya no akaun Yuyu. Bank mana agaknya?

    ReplyDelete
  59. eksaited kemain yuyu nih..ayu gak la yg xeksaited sbb kne keje cti pon xtau la ade k x

    ReplyDelete
  60. yuyu tomei, citarasa kita same la...ayoyo tengok ketupat trus rasa air liur nak kuar..huhuhu

    ReplyDelete
  61. wawhhh semangat nye yuyu nk raye ehhehe,,puase ke x ni?? ngeee! lmenyee yuyu xg blog nuru :( sedehhh ='=
    btw, selamat berbuka yuyu shomelssss ailebiuu hek3~

    ReplyDelete
  62. wah,kemain excited lg kak yuyu nak smbut raya nie...haha! ^^

    ReplyDelete
  63. baju raya yuyu kaler hijau, pink, putih, biru & hitam ? pehhh.. banyak tuh.. heheh!!~


    selamat berpuasa sayang :)

    ReplyDelete
  64. Dah x igt bila last dapat duit raya T_T

    ReplyDelete
  65. wah yuyu..cantik acc number..senang nak hafal..hikhik..bg yg btl la yuyu..mana tau ada yg btl2 ikhlas nak bg.. :)

    ReplyDelete
  66. skrg dah besar..dah 20-an..saya nk dpt duit raye pun ssh...melainkn kna wat muka simpati...=(

    ReplyDelete
  67. habiskan puasa dulu tu yuyu ye.

    yuyu, tukar la header yang sebelum nie..lawa sangat header tu.

    slamat berpuasa;)

    ReplyDelete
  68. kak yuyu,,baru pose 5 hari..da mimpi raya..

    ReplyDelete
  69. nak tggu jugak..nk jugakk :)

    ReplyDelete
  70. tahun ni,meaw kena bagi duit raya kat bebudakkkkkkkk, tapi harap2 dapat gak duit ghaye,kahkahkahkah! yuyu,selamat hari raya :P

    ReplyDelete
  71. DAH BESAR2 NI TADE FEEL NAK RAYA.KENAPA EYH ? :D

    ReplyDelete
  72. ALMOND LONDON TU NAMPAK TEMPTING.GRR.PUASA NI 1 :D

    ReplyDelete
  73. TAHUN NI DUIT RAYA CONFIRM SIKIT SEBAB DAH TUA T_T

    ReplyDelete
  74. tapikan yuyu..ustaz cakap sikap melayu kita yg baru saje puasa tapi dah xsabar raya. sedangkan ramadan itu lebih beharga sbb kite dpt rase nikmat puasa... ramadan bulan yg mulia dan penuh keberkatan .. tapi xnafi jugak raya pon best..^^

    ReplyDelete
  75. selamat berpuasa yuyu comel! :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)