HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Sunday, July 24, 2011

Tempat Pilihan Travel Sorang Sorang.

Assalamualaikum ^^

dari kecik dulu, macam macam tempat teringin nak pergi. kalau dulu, selalu terpengaruh dengan tivi. tengok cerita tu, nak pergi situ, tengok cerita ni, nak pergi sini. kiranya, kalau tengok patblas muvie lain tempat, patplas tempat kat dalam tu yuyu nak pergi.

tu kecik kecik dulu. sebab ingat macam nak ke China, cuba pergi kedai basikal Ah Poo dan mintak "apek, mintak tiker sekilo. nak pergi China"

bila dah besar, baru tahu, semuanya kena guna duit banyak. lagi tak korek poket mak bapak, jangan harap la nak jemur badan kat Bali. kalau tak ikat perut enam bulan, jangan harap la nak bajet romantik bawah Eiffel Tower.

sekarang ni, tengok kawan kawan dah sampai sana sini, yuyu ni tak pernah sampai mana mana kecuali  Singapore dan Thailand. tu je -.-'

tengok Air Asia selalu buat promotion "semua boleh terbang" , mesti la nak tergolong dalam kategori boleh terbang tu juga. tapi jenis yuyu, tak suka harap duit mak bapak. kalau boleh, semuanya nak guna duit sendiri.

InsyaAllah, teringin sangat dalam tahun ni juga, yuyu akan ke salah sebuah tempat yang yuyu nak sangat travel. mungkin sorang. atau sorang. atau mungkin juga sorang. -.-' ye, yuyu nak sorang sorang. boleh la cari sorang dua orang sana. cececehhh..

mungkin kat sini tempat pilihan kalbu buat masa terdekat ni :



  

tapi, tabung lembu yuyu tu, tak penuh lagi. macam mana nak pergi? duit nuffnang pun tak beranak pinak keluar cucu lagi. macam mana?

p/s : boleh pergi tak sebelum hujung tahun?  hmm. INI best.

terima kasih sudi baca :)

50 comments:

  1. first gambar kat mana tu yuyu?sgt best kan travel sorang-sorang.tak pernah lagi travel sorang-sorang kat luar malaysia :(

    ReplyDelete
  2. buat masa terdekat, teringin nk pergi tempat yang jual baju raya lawa2 and heels serta handbag. itu shaja. =)

    ReplyDelete
  3. nak gak travel sorg2..huhu.cewaaah kak yuyu,followers nak dekat 10k dah tu!tahniah...^_^.nampak sangat penulisan kak yuyu semakin dihargai :D

    ReplyDelete
  4. bestnya kak yuyu ? dapat travel , ^^

    ReplyDelete
  5. Gambar bawah skali tu kat Indon an? Indon mmg best.. bnyak benda pelik2 kt sana.. :-)

    ReplyDelete
  6. yang atas sekali tu mana ea yuyu? korea ke?hehe

    ReplyDelete
  7. betol lah.teringin nye nak travel sorg2.nak pencilkan diri jap dri dunia luar.penat layan kerenah orang :(

    ReplyDelete
  8. best kn dpt travel tempat2 yg best..semoga yuyu dpt gi tempat tu..:)

    ReplyDelete
  9. bf saya ajak g bali dgn family dye..gilos nak pegi,,,sumpah malu=___=

    ReplyDelete
  10. syg,jom honeymoon 2 org nk??hehe ^^

    ReplyDelete
  11. indon ker. pic dari negara mana

    ReplyDelete
  12. travel sorang2?beraninye.heee^^

    ReplyDelete
  13. Farhani Mazlan : 1st tu kat pulau jeju korea la sayang <3 cantik kan :)

    ReplyDelete
  14. nyna : pulau jeju & bandung la sayang <3

    ReplyDelete
  15. LaLaLovy : hahaha.. lebih baik g bandung :P lalalala.. murah. tak pun vietnam :)

    ReplyDelete
  16. cheqwa : Alhamdulillahh sayangg... suka juga sebenar nya ni. tak sabar nak jadi 5 angka :)

    ReplyDelete
  17. pRiNCe: pulau jeju tu.. kalau depan mata lagi best :) teringin sangat pergi sana... :)

    ReplyDelete
  18. mocha zaerna : hehhe.. tak tahu lagi sayangg.. dalam perancangan :)

    ReplyDelete
  19. YUOYOU nak ke Jakarta ker?

























    meh ar mai sini...

    saya sambut..

    guna bajai tayar tiga...^^hee

    ReplyDelete
  20. kak yuyu...jeju island sgt best lorh...da buat research psl tmpt tu jugak...byk tmpt yg menarik...lg2 teddy bear museum n waterfall die..sgt chantek~ teringin nk pegi sane jugak..hehe

    ReplyDelete
  21. pi vietnam la yuyu...memang sempoi abih....

    ReplyDelete
  22. mcm kat indon jee , wahh bestlahh , sye doakan akk dpt pergi sne :)

    ReplyDelete
  23. Wah! Tak padan dengan kicik, tapi cukup berani nak tavel sorang-sorang. Ehehe. Moga termakbul hajat Yuyu ye. =)

    ReplyDelete
  24. wahh..pulau jeju ...mest best kat sana kan...saya gi kemboja je...tu pun sbb jadi sukerelawan kat sana...yuyu nak ikut??

    ReplyDelete
  25. x afraid ke travl sensorang? ajak syela jela cmtu.. ;)

    ReplyDelete
  26. ala nti suruh tbung lembu yuyu beranak syiling emas banyak2 then bole la p melancong ..hee;)

    ReplyDelete
  27. wah! chacha doakan yuyu dpt pergi dgn segera. weeeee.. jangan lupa ole2. hikhik..

    ReplyDelete
  28. nak join la kak yuyu travel!

    ops!kakak saya komen kat atas lah!

    ReplyDelete
  29. try ikut pakej muslim appleholiday, best!

    appleholidaymuslim.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. yuyu , tak best laaa travel sorang2.. jom pegi ngan ain jom.. kikiki. :)

    ReplyDelete
  31. Kenapa nk sorang sorang sorang..nk ikut yuyu jugak :)

    Ieqah pn nk travel sensorang..tapi femili tak bg..nk ps enyap senyap takut pape jadik :)

    ReplyDelete
  32. reza al-razi: yeppp :) kat bandung.. teringin nak pegi sorang sorang.. tapi bahaya :(

    ReplyDelete
  33. waaaaa....best3..xlama lagi boleh pergi la tue...Yuyu kan dah meletups...hehe

    Terhangat Dari Oven :
    Penjelasan PDRM Mengenai Isu baharuddin Ahmad!!
    Jangan Menyampuk !!

    ReplyDelete
  34. yiyuu, jom travel umah aku jela

    ReplyDelete
  35. travel sorang2 kena hati2 :) :) pegi UK besh tau dik yuyu :)

    ReplyDelete
  36. jom yuyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kita terbang!

    ReplyDelete
  37. jom yuyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kita terbang!

    ReplyDelete
  38. moga impian nak pergi travel dimana2 tercapai ya sis.
    eh sis nak pergi NZ dan Indon ke? :))

    ReplyDelete
  39. mila still dpt bercuti dalm negeri jerk..ujung taun nak pegi cherating...pd dah pegi lumut dah pegi...

    ReplyDelete
  40. TEMPAT FRST TU KT MANA?SANGAT CANTIK OKAY :D

    ReplyDelete
  41. YANG TEMPAT SECOND TU PULAK KAT MANA ? :D

    ReplyDelete
  42. TAK TAKUT KE PERGI SORG WOO.NANTI KENA KIDNAP SEBAB COMEL SGT :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)