HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, July 12, 2011

Kerana Malasnya Mengesot | Sarapan Pagi Kegemaran

Assalamualaikumm ^^

selamat pagi semua ciptaan tuhan. apa sarapan paling hebakk korang makan hari ni? yuyu hanya mampu telan air liur dan santap roti canai dari gambar gambar di Google Images. adakah ayat ini satu ayat berbaur sedih? ya tuan tuan dan puan puan sekalian. sila nangis. ia sungguh sedih

menjadi dasar pelajar malas gerak kaki ke kafe, adalah patut mendapat habuan seperti ini.

pagi pagi macam ni, teringin pulak yuyu makan macam macam. makan sarapan yang selalu makan takkala kat kampung halaman. bila kat rumah, bangun pagi, mengeliat macam unta malas sikit, sental mata sampai parah, lepas tu bukak tudung saji, lahap sampai terlentang. sifat mazmumah betul

sekarang bila dah kat kampus, duduk hostel di mana tempat yang di ibaratkan seperti penjara oleh sekalian makhluk, nak masak cekodok pun tak boleh, apa lagi nak masa nasi lemak tabur kachang bersepan kan.lagi la tak boleh. nak tak nak, kena juga mengesot ke kafe yang jauh patblas batu tu.

kan best kalau pagi pagi dapat makan:

    
    

memang selera tekak melayu sikit lah ye. nak makan pancake pun teringat lempeng pisang lagi. hikhik

haish. nikmat nye kalau dapat makan semua tu. sekarang ni, hanya mampu tuang Nestle Cornflake ke mangkung besar qedabak bekalan sampai ke tengah malam, lepas tu tuang susu Ducth Lady penuh kerim. syukur la. boleh lagi makan. dari tak

macam macam orang yang kebuluran kan? apa dorang makan sebenar nya. pagi pagi dah kena selak sana selak sini cari makanan. kita ni? ehh, yuyu ni? ada Nestle CornFlake dengan Mushroom Soup depan mata pun dah merungut.

ptut bersyukur lagi.

p/s : jangan la korang cakap korang makan sedap pulak pagi ni kannn. -.-'

terima kasih sudi baca ::)

60 comments:

  1. wah...terbaekkkkkkkkk.........

    nak sikit

    ReplyDelete
  2. puyyyooooo...sedapnya.kak yuyu,jom mkn nasi lemak sesama..hehe.aik,background laen dah ;D

    ReplyDelete
  3. ok da tu roti canai..ni breakfast tak jumpa lagi ni.haha

    ReplyDelete
  4. MTT ni dah mula stop kan acara melahap di pagi hari sampai kembong perot macam belon sebab nak latih perot terchenta ni..Puasa pon dah dekat..Hehe =..=

    ReplyDelete
  5. pagi ni makan mee goreng campur keow teow goreng dengan teh o ais..sedappp..hehehe...

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  6. lempeng nyior pom sedap buat bekpes...cicah ngan kuah kari...arghhhhh mabeles :p

    ReplyDelete
  7. lempeng pisang? akak xpnah dgr tapi lempeng kelapa best :D

    eh yuyu... kaler purple dh blog ni ye :D

    ReplyDelete
  8. jejemput pisang tu nampak sgt hebakk...

    yuyu, mushroom sup sedapnyaa.. bak mai sini nak mkan dgn roti bakar...

    ReplyDelete
  9. tomato puasa .... sobsob ;p

    purple purple ;p

    ReplyDelete
  10. pagi nie, dah mam nasi lemak . tapi still nak mencari2 makanan kudap2 nih... wat t0 d0..

    ReplyDelete
  11. orang melayu memang macam ni janji sedap dulu kesihatan kemudian. tapi memang sedap kalau sarapan benda2 camni. hehe

    ReplyDelete
  12. yuyu mkn sume tu ke xD byknyeeeeee...hehehe...

    http://violencexx.blogspot.com/2011/07/menarik-memo-yg-keterlaluan-untuk-staff.html

    ReplyDelete
  13. mkn tosai ini hari cicah kuah kari ikan kembung...walahhh....mkn lagi roti bakar letak garlic with olive oil....peh!!!! sedapnya yuyu...

    ReplyDelete
  14. terasa lapar melihat nasi lemak . nyum nyum ;)

    ReplyDelete
  15. kite baruuuuuuuuu je lepas bekpes mekdi yuyu. hikhik mamam hot cakes dgn sausage mcmuffin. ditambah pulak dgn hashbrown. wkwkwkwk tp muak! =.="

    ReplyDelete
  16. hehe.. ok la tu yuyu. kite tak sarapn pun selalunye.. hee

    ReplyDelete
  17. lazat dan menyelerakan..yummy!..y i said yummy?..grr

    ReplyDelete
  18. cedapnyeeeee....nk jgak~~kte bekpes roti jerk...wuuuwuuuu

    ReplyDelete
  19. wuarghh! yuyu dah dera perut fae..gulp! laparrrr...;(

    ReplyDelete
  20. woo sedap tu nestle cornflakes...*sekadar memberi semangat*

    Segmen : Gadget Kesayanganku

    ReplyDelete
  21. ahkak pun perut melayu dik non, tp lepas kene suspek denggi tu , x lalu plak nk jamah nasi lemak ...huhuhu nasi pun x bape nk makan dh .. lunch pun makan yg ringan2 jek

    ReplyDelete
  22. selamat pagi dear..hari ni akak makan masi lemak!!..hehehe

    ReplyDelete
  23. gambar kat atas tu.. buat beeha lapar.. meleleh air liur.. hee~

    ReplyDelete
  24. xtau nak gitau kat mana.. kat sini je la :P

    boleh je.. silakan.. :)

    ReplyDelete
  25. salam singgah..

    comelnya yuyu ni!! hope dapat jumpa one day.. kalau turun shah alam rojer madam k!! leh banja yuyu makan wong solo!! hehe..

    JOM BACA NI : PIKOM DIGITAL LIFESTYLE EXPO 2011

    JOM BACA NI : ADEGAN BOLLYWOOD DI MELBOURNE

    ReplyDelete
  26. biasala 2 hidup sebagai student...dulu pg2 cicah biskut kering ngn nescafe je...skrang da leh mkn mi kari..hehehehe..

    ReplyDelete
  27. pagi-pagi lagi aiQa dah hantar bau cekodok dekat yuyu. Hehehe

    ReplyDelete
  28. semua makanan tersebut wajib ada di setiap kedai makan...

    wahhh..tiba lapor...

    ReplyDelete
  29. YUYU, JANGANLAH GODA SYUE DENGAN MAKAN2.. POSA NI.. T____T

    ReplyDelete
  30. Saya suka makan nasik lemak. Best !

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  31. tengahari kang layan menu sedap2.. ;)

    ReplyDelete
  32. Wah! wah itu pun dah meriah cik Yuyu. Zaman akak study dulu makan roti sekeping sambil berlari-lari kejar bas kitaran UUM. nostalgia tu!

    ReplyDelete
  33. terliurnye tengok gamba makanan tuh =_='

    ReplyDelete
  34. hahaha..sabaq yuyu....Jay lagi teruk..kadang2 mmg skip teruslah breakfast ni...makan tghari je terus..kalau tak breakfast mkn tapi lunch Jay ter skip..hahahaha..tp mmg lapar perut tgok gambar2 makanan tu...fuuhhhh kecoq ayaq lioq...

    ReplyDelete
  35. akak berpuasa hari ni tapi kedai sebelah ni buat kenduri nasi tomato....uwaaa....nak keluar ofis pun malas ni.bau nasi/lauk semerbak..

    UDARA BERSIH

    ReplyDelete
  36. yuyu nak juga..;)
    mcm comel je pic kueh yang last sekali..tihee

    btw im new here..lets visit my blog..;))

    ReplyDelete
  37. sedapnya konfleks..nak...nak...

    ReplyDelete
  38. dah la kite puasa ganti harini yuyu letak makanan sedap plakkk..hukss

    ReplyDelete
  39. glurp2...mampu menelan air liur jee laa..fav nuru tu nsi lemak..nuru puase ini hari waaaaaaaaaaaaaaaa..teliur :(

    ReplyDelete
  40. waahhh, yuyu dh buat fai teringin sgt2 nk mkn cekodok pisang tuuu... dh lame btul rasanye x mkn...

    ReplyDelete
  41. bagus pe sarapan cornflakes dgn susu..sihat tu...=D

    ReplyDelete
  42. okay lapar lapar lapar serta lapar dan lapar ditambah lapar.. :|

    ReplyDelete
  43. tengok nasi lemak nie wat kecur air liur je la...hehe... Sedapnya... Tergoda la u... hehe...

    ReplyDelete
  44. Huaaaa... Nasik lemak the best!... lapaq plak dok usha makanan tu...

    ReplyDelete
  45. yuyu apeni main pos2 gmb makanan sedap2 ni... kempunanlaa :(

    ReplyDelete
  46. ala ciannyee yuyu..teringin makan cekodok ye..
    ala makan ceklat suda :)

    ReplyDelete
  47. CEKODOK TU NAMPAK TEMPTING GILA EVEN MEREKA HANYALAH CEKODOK (:

    ReplyDelete
  48. GAMBAR DRI PAKCIK GOOGLE EYH ? COMEL2 JE :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)