HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, July 26, 2011

Eksaited Sangat Minggu Ni | Entry Gambar Berjuta Lemon

Assalamualaikum ^^

Taman Burung, Taman Ikan, Taman Katak, Taman Kambing adalah tempat tempat kunjungan sambil belajar budak budak sekolah rendah tahap satu. tempat di mana, sepatutnya, bila pergi haruslah bawa pensil 2B yang di asah tajam dan sebuah buku catatan.

tapi, minggu ni juga, yuyu telah ber-dating di Taman Burung terbesar di dunia yakni Taman Burung di Taman Tasik Perdana. hmm. macam mana ni? budak sekolah rendah tahap satu lagi ke? dah la pergi dengan laki masa depan. redah je la. 

sebelum memulakan aktiviti penuh emosi kanak kanak ribena, malu juga. tapi tapi, sebab suka akan keindahan flora dan fauna, terus nekad ajak laki masa depan. pehh. kudus gila hati yuyu masa tu. rasa macam kain putih yang belum di conteng lagi. suci lagi kudus kemain.

RM20 untuk setiap spesis yang memegang MyCard. yang pegang MyDin Card tak di terima ya. buka setiap hari. boleh la pergi lepas ni. 


belum sempat nak buka gerbang sangkar besar gedabak tu, dan tengok burung bersepah berterbangan situ sana sini. haish. teruja di buatnya. tapi masih boleh di kontrol. kihkih. rasa macam nak sembelih sekor sekor buat satay pulak.

burung yang ada tak macam kat Kedai Burung Haji Manap tau. burung kat sini, semua comey kemain. warna warni. yang paling best bila ke sini, burung burung tak di biarkan merana seketul seketul di sangkar derita. cehh. mereka di lepaskan berterbangan bebas di angkasa raya. cehh sekali lagi. -.-'

boleh saja tengok dorang makan, atau bagi dorang makan. comel gila. rasa masa tu macam nak bagi racun perosak saja. biar mati semua. muhahah. kejam sikit.

    

                      

ini lah sejenis burung Pelican yang Nicki Minaj rapped dalam lagu SuperBass tu. glemer naaaa burung ni. glemer glemer Hamis Jamika, takde pun lagi masuk lagu Nicki Minaj. tahniah awok ucapkan.

"I said, excuse me you're a hell of a guy

I mean my, my, my, my you're like pelican fly

I mean, you're so shy and I'm loving your tie"

    

                  

lagi best kan,kalau korang ada kat sana dari pukul 3 hingga 4 petang, korang berkesempatan tengok Bird Show. best kemain! teruja gila. ada burung Kakak Tua mengira, bercakap, main masuk masuk tin dalam tong sampah, dan macam macam lagi la. 

terkejut masa tu tengok natang natang ni cerdik tak ketahuan hala. rupa nya, mereka semua ni di sekolahkan. hebakk gila. siap sekolah. jangan heran la nanti kalau student baru amik Degree sekali dengan korang adalah burung Kakak Tua. Degree of Islamic Banking. -..-' melampau.

    

dalam banyak gambar yang yuyu amik ni yang yuyu suka :
                     
"nape ni cayang? meh mummy nak tish tish cayang mummy ni cikit!" ______ so sweet!

dah gambar burung sampai belungguk, apa kata korang tengok gambar manusia yang ter-jakun masa kejadian tu? siyes la, kalau korang kat sana, boleh la bilang berapa ketul je orang Malaysia, semua nya mesti lagi lah wajib Omputih. 

kira masa tu, belagak macam omputih la sikit kan. eksaited gilos.

           

tengok. betapa burung burung di sana berkeliaran di angkasa raya. di mana ada yuyu, di situ ada burung.


sebagai amaran awal kalau korang nak kesana, tolong lah! tolong lah! tolong lah! tolong lah bawa bekal sendirian berhad takut takut mata korang tersembul keluar bila tengok air mineral sebetol kecik RM4. mahal kemain. 

eskem pop jual kat kampung doposen, kat sana singgit tau. jadi kalau nak ke sana, jangan lah segan silu nak bawa nasi goreng, koew teow sup, tak pun bawa terus pat kampit durian dan sebelangan pulut. layan kemain makan kat sana.

eskem pelangi ni mahal nak mammpp.

yuyu yakin, tak ramai antara korang yang pernah ke sana kan. biasa lah, yuyu kan orang Langkawi, datang Kolompo, semua celah bedah nak pergi. lepas tu tayang kat belog. esok lusa ada cicit, boleh tunjuk kat dorang pulak.

lepas ni, korang try la. yuyu boleh jamin la, memang korang akan suka la. tu pun kalau korang yang jenis suka flora fauna la. 

p/s : lagi suka baca INI 

terima kasih sudi baca :)

79 comments:

  1. Yuyu omey kemain. Hehe ^^ bestnya dapat pergi, tapi tak pernah jejak lagi. :D

    ReplyDelete
  2. sronok nyer jenjalan syg..sy pon jenis yg suka flora n fauna..klu boleh,nk tdo lam hutan..hehe ^^

    ReplyDelete
  3. chantek la burung yang awarna biru hitam tu..biru dya chantek..^_^

    ReplyDelete
  4. Sedap aiskrim tu. Nak sikit, boleh? :P

    ReplyDelete
  5. comelnye burung..tp yuyu comel lg..hehe:)

    ReplyDelete
  6. ala, pemegang student card atau library card smk puncak, Gombak tak dapat diskaun ke?

    truth,
    From My Fingertip =D

    ReplyDelete
  7. Kite scroll sampai bawah usha gambar yuyu puas2 dulu baru baca balik dari atas..ekekekeke...

    ReplyDelete
  8. my baby suka bird.... bestnye cik yuyu jln2 relex2...

    ReplyDelete
  9. mahalnye air mineral kat situ o___o

    ReplyDelete
  10. Pernah masuk sekali je kat Taman Burung tu. Memang best !

    www.anastasyea.com

    ReplyDelete
  11. tak penah pergi lagi nie,he3...
    burung berterbangan...kang die berak kt merata2...jgn terkena kt tudung comey molek yuyu suda...hehe

    ReplyDelete
  12. hamboii mahalnyer air minerall..sebotol rm4..grrr

    ReplyDelete
  13. http://ctnursyuhada.blogspot.com/2011/07/yuyu-zulaikha-muncul-dalam-mimpi-saya.html?showComment=1311322726436#c152522825479912594

    yuyu..sy wat pasal yuyu..huhu

    ReplyDelete
  14. arisha pun suka jenjalan kat taman burung. senang hati klo tgk colourful birds tu kannnn!

    ReplyDelete
  15. laki mase depan takde pon yuyu,.isk isk isk,.kempunan,.:p

    ReplyDelete
  16. @TeAqArH heheheh.. cantik kann.. rasa macam nak lempang je :)

    ReplyDelete
  17. oohoo cik yuyu pakai shawl kaler ijau sebab pg tgk kehijaun yer.hehe

    ReplyDelete
  18. syaza nazura.: hehehhe.. meh makan dengan yuyu meh :)

    ReplyDelete
  19. fiq. : hahahha.. tak leh dapat la sayanggg ^^

    ReplyDelete
  20. DaYaH JeLitA: cececehhhhh ^^ malu la akak macam ni yunk ^^

    ReplyDelete
  21. Pn. Sheila : besttt woooooo.. rasa macam nak g sekali lagi :)

    ReplyDelete
  22. Umie Artoqiemie: tau tak pe.... padahal, riba !!! :p

    ReplyDelete
  23. alamak : x dpt nk tgk gambar.. internet prob kot

    ReplyDelete
  24. a n a s t a s y e a:kann akak kannn.. saya rasa macam nak g seklai lagi :)

    ReplyDelete
  25. Biaselah yuyu tempat2 macam tu memang suke cekau duit orang. The only source of things people can go buy, sebab tu harga tinggi. Macam naik tempat tempat mcm bukit tinggi, fraser hill pon lebih kurang jugak mahal :O

    Hehehe. Anyway, Happy Ramadhan Yuyu comel :)

    ReplyDelete
  26. DeQWa: heheheh.. takde nyee.. dorang semua baik hati :)

    ReplyDelete
  27. nurul nadia nasir : tau pun, cam nak lempang kakak jual tu :(

    ReplyDelete
  28. Nadya O'Conner: nad yang tak nak g :P cewahh!

    ReplyDelete
  29. ::Cik Ct Nursyuhada::: ehhhh! ada entry untuk yuyu la ^^

    ReplyDelete
  30. wahh..best nyer..n comel2 blaka burung2 tue..secomel yuyu ^_^

    ReplyDelete
  31. Rtp Farra Arisha : rasa macam nak tangkap dorang semua kan :)

    ReplyDelete
  32. uiksss.......mahal nau air mineral rm4 ! sanggup berdahaga kalau begitu!

    ReplyDelete
  33. **::CIKNUURUL::** : hahahahah. ape pulakk ^^ nanti kawen yuyu tunjuk ya :p

    ReplyDelete
  34. echa takashimaya: hahahah.. bagi sama dengan background ^^

    ReplyDelete
  35. Izatie : kannn... kesian kat orang yang tak banyak duit.. sobsobbb :'( happy ramadhan to you too :)

    ReplyDelete
  36. Dyana Diazd: haishhh :p malu dah cam ni :P

    ReplyDelete
  37. i'm ezza haniza : yuyu bel juga ^^ sangat dahag masa tu ^^

    ReplyDelete
  38. yiyu, nak burung seko jugekkkkkk

    ReplyDelete
  39. Dah penah pegi sini jugak. Jangan kata burung, kera pon banyak. Ehehe.

    ReplyDelete
  40. cam best aje p date kat taman burung nie..hehe

    ReplyDelete
  41. amboiii yuyu kemaiiinnnnn -.- date dkt taman burung. hehehe :)

    ReplyDelete
  42. singgah cni n follow awak.. ;)

    emm akak slalu jgk lepak taman tasik perdana ni.. explore semua hhihi.. fmly kalau naik kl lepak umah akak, mesti ktorang lepak taman tasik perdana. awak da g taman orkid?

    *by the way, entry ni best.. nice pics ;)

    ReplyDelete
  43. Yuyu...biasa kan klu org maw wedding dkt tasik la, dkt taman bunga la...after dis kan, Yuyu buat la kelainan sket wedding dkt Taman Burung..Perghh mst superb! Alang2 Yuyu dah terlebey eksaited kan tambah kan lagi ke-eksaitednya..Hihi..

    p/s:comment di atas nk bg Yuyu gelak sket..Hihi

    ReplyDelete
  44. tempat2 gini memang barang jual nya mahal..
    tambah2 aayaq.depa tau kalau orang penat bejalan nak tak nak tetap kena beli ayaq.

    ReplyDelete
  45. hee. pernah pergi rasenye tempat nie. memang bes tengok burung2 terbang2 kesana sini. yuyu, tak tunjuk pon yuyu pegi dengan sape? :')

    ReplyDelete
  46. yuyu, kita dah pergi da ... tp kalu pergi lagi skali pun bes gak! jom!

    ReplyDelete
  47. hahaha cuci mata nur tgk burung2 nie hehehe

    ReplyDelete
  48. Bestnya tengok burung..mesti leka annn....

    btw comel je makan eskrem !hehehe.

    ReplyDelete
  49. Wahh suke laa.dulu pun mcm terniat nak ngeDATE kat situ.. tapi niat jelaa p nye tak pun..

    ReplyDelete
  50. seronoknya jenjalan... nak pegi jugak laaa lepas nie.. hehe

    ReplyDelete
  51. kalo ye pon kak yuyu,jgnlah sampai nak bg racun kat burung yg omei2 tuh..aishh..

    ReplyDelete
  52. Mizz ErMa : lepas ni, date je kat taman burung :p

    ReplyDelete
  53. pehhhh bila nak ngedate ngan burung chomell nih . ><

    ReplyDelete
  54. besnya pegi taman burung...nak pegi jugaaaak ^_^

    ReplyDelete
  55. aah,betul lah...slalu tempat cmnih mahal makanannya...jadi boh dalam handbag bnyk2..hihi

    ReplyDelete
  56. asal yuyu comey sgt nie. nak lempang bole? *tetibe

    ReplyDelete
  57. wah yuyu kemain lagi beseronok berdating ditaman burung bersama lelaki masa depan=.=.. pasni jom terjah johor plak.boleh terjah ostrich farm. pastu letak kat belog^^

    ReplyDelete
  58. wahhh. blog yuyu sangat banyak follower.. makin hari makin bertambahh. cecah 10k tue.. congrates yuyu.. belog yuyu memang best.. :)

    ReplyDelete
  59. waduhhhhh!lama dah tak p nengok hewan kat zoo.......

    ReplyDelete
  60. yuyu ni umur bape? tinggi bape?

    ReplyDelete
  61. Alahaii keciknyeee yuyu nii laa cam bdk skolahh je

    ReplyDelete
  62. bestnye gi taman burung.. dulu selalu gak dating gi zoo la, taman rama rama la, taman burung la.. suke leh amik2 gambar kan..hee

    ReplyDelete
  63. bestnye makan aiskrim time panas2 camni

    ReplyDelete
  64. BURUNG2 NI DISEKOLAHKAN?UNTUNGLAH :D

    ReplyDelete
  65. PATUTLAH EKSITED KEMAIN JUMPA BURUNG2 COMEL RUPANYA :D

    ReplyDelete
  66. NEXT HOLS WAJIB PEGI TEMPAT NI :D

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)