HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Wednesday, July 6, 2011

Cuti Cuti Yuyu Zulaikha

Assalamualaikum ^^

*mencalit sisa cekodok di kain buruk emak* lama sudah tak hapdet belog yuyu ni. dah usang di mamah usia. bukan tak nak. nak sangat. tapi, dah balik kampung ; Langkawi. broadband terus bertukar menjadi siput babi. teringin nak maki di kala begini. siyes.

sabar.

sebenar nya, banyak sangat sangat cerita yang nak di kongsikan selama di Langkawi ni. tapi tapi tapi. dengan rasa hiba lagi berdukacita nak maklumkan, terpaksa menangguh rasa terkinja nak menaip semua tu. akibat seperti gambar rajah di bawah.

sabar lagi.

lagi pun, masa short-break ni, yuyu nak luangkan masa dengan keluarga saja. bukan senang tahu yuyu nak balik ke kampung. tunggu cuti panjang sikit, baru boleh balik. kalau tak. terasa macam membuang duit di tepian longkang. bazir saja.

Langkawi dan Kolompo bukan macam sekangkang kura kura. sendawa durian pun boleh bau. tapi dah macam dua benua yang menjauh antara satu sama lain. *padahal takde la jauh sangat*

tapi kan, tapi kan. kalau korang nak tahu, cuti ni, yuyu habiskan dengan aktiviti lain dari yang lain tau. syok gilos :
  • menikmati buah- buahan seperti Durian, Rambutan, Pisang, Pulasan, Manggis hingga terlentang.
  • menoreh getah. wahh. tak sabar nak cerita nanti macam mana yuyu tolong atok yuyu menoreh. banyak gambar ni nak kongsi.
  • yuyu menghadiri Spin Master 2 di Zouk. sokong kawan yuyu DJ Chukies. malam ni tengok tau di Astro Hitz.Tv channel 705. yuyu  jumpa dengan BFF yuyu, Babey Apple. tak sabar nak buat entry. lagi banyak gambar.
seharian bersama BFF yuyu, Babey Apple di Spin Master 2.

dah la. nak sambung buat assignment yang lagi belungguk ni. ni yang tak best bila balik cuti ada assignment. niat nak kumpul mimpi indah sebanyak mungkin, terpaksa tergendala. kesian betul kat diri sendiri.

p/s : calit isi durian kampung. sedap nya.

terima kasih sudi baca :)

98 comments:

  1. muka sama :D
    3 hari dh yuyu xupdate
    sihat kee

    ReplyDelete
  2. muke yuyu ngan babey apple sama laaaa.....

    ReplyDelete
  3. patotlaaaaaaa lama diam :D bestnya cuti yuyu !

    ReplyDelete
  4. ptot lar yuyu lama x hupded..b'cuti ghupenyerr..huhu :)

    ReplyDelete
  5. akhirnya yuyu kembali... cepat2 update lagi banyak entry.. (^_^)

    ReplyDelete
  6. sedapnya kak yuyu. .alia pun nak makan durian lah. .

    ReplyDelete
  7. teringin nak honeymun ngan asben kat langkawi...:P honeymun ngan anak2 skali....

    ReplyDelete
  8. FUYOHH.DAH CUTI DAH DIA.BESTNYA KAK YUYU :D

    ReplyDelete
  9. ASAL BALIK KG JE MAKAN CEKODOK EYH KAK YUYU ;P

    ReplyDelete
  10. Yuyu sememangnya comel..agak2nya umur kberapa ratusnyr bar Yuyu nampak tua sikit?hehe

    ReplyDelete
  11. x best kan bile cuti kene pikir nak wat keje hehehe

    ReplyDelete
  12. bercuti..

    duk umah tolong mak
    buat apa yang patut..
    jgn merayap...hehehe

    ReplyDelete
  13. bukan malas buat..sebab masa bercuti banyak sgt aktiviti dibuat..bdn jadi letih + liat = malas...sepatutnya bila bercuti kejernya makan + tidur!!!

    ReplyDelete
  14. wah gi langkawi ang
    sakan noh..

    http://khairulakmalazman.blogspot.com/2011/07/single-and-taken-mane-best.html

    ReplyDelete
  15. dedua tomey... hihihihi.. tak per belajar jadi suri rumah.. hihihi

    ReplyDelete
  16. muke yuyu ngan bff yuyu same la..:)

    ReplyDelete
  17. eh muke yuyu dgn kwn yuyu tu hampir2 nak same lah. :)

    dua2 comel. :D

    seronok ek bercuti.. lgi2 dgn family kan. :D

    selamat bercuti bersama assignment yuyu yg blambak tu. hehe. :D

    ReplyDelete
  18. alololo dok kampung bersama keluarga tersayang eh..wahhh nikmat dunia tu dik nonnn..enjoy puas2 eh...don wori about your blog...akak masih melawatnya sampai tersengguk2 menunggu hapdet:)

    ReplyDelete
  19. tak sabar nak tgk budak kecik toreh getah!!!!

    ReplyDelete
  20. mte sejibik mte yuyu :).......
    balik kg,, rugi lau x maen kotor kn... maen kotor kt kg stu nikmat yg x terkata.. hihi

    ReplyDelete
  21. TAK SABAR TUNGGU YUYU UPDATE PERGI MENOREH ! YEAYY :D

    ReplyDelete
  22. yeay!yuyu update jua akhirnyer. heee.
    ehh yuyu,lisa nak pergi bercuti ke langkawi besok ni. kite jumpa nak tak???^^

    ReplyDelete
  23. bestnya balik kg, dapat makan durian

    ReplyDelete
  24. yuyu ni....

    dah balik langkawi dah die...

    tak jumpe kejap laki masa depan die ^^

    ReplyDelete
  25. MAYA MINTA TOLONG !

    TOLONG MAYA PILIHKAN GAMBAR YANG TERBAIK !

    http://mayalisaminamichan.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html


    TOLONG YE YUYU ^^

    ReplyDelete
  26. kwn yuyu pon chomel mcm yuyu jugaq (bace entry ni smbil tutup idung, ta suke doyan, hehe!)

    ReplyDelete
  27. broadband maxis lmbat mcm ciput..

    ReplyDelete
  28. hoho... shantek... errr broadband mcm siput babi?? errr mcm cucuk siput babi kat usb...kiki XD

    ReplyDelete
  29. ANYONYONYO.COMELNYA KAK YUYU BUAT MUKA CM TU :D

    ReplyDelete
  30. DAH AMA TAK SEMAKKAN RUANG KOMEN KAK YUYU.KAN KAN :D

    ReplyDelete
  31. betul larh... muke kawan yuyu same ngan yuyu... ^_^

    ReplyDelete
  32. sedapkan durian kedah...rasa mcm nak blik kedah lgik je,mkn smpai terlentang-lentang lah...hehehe

    ReplyDelete
  33. alaaaa...dla pegi langkawi aritu yuyu xde..puas dah jerit nama yuyu x bersahut pom..haha

    ReplyDelete
  34. ingatkan ilang ke mana heheh doodle siput tu sgt comel :)

    ReplyDelete
  35. kampungku adalah rumah ibubapaku sekarang~huhu

    ReplyDelete
  36. akhirnya terlepas jugak rindu bila yuyu dah update blog!

    kamoo sungguh comel!;)

    ReplyDelete
  37. muka sama!hihi semoga enjoy bercutii even kene buat assingment kn ngeh3 :)

    ReplyDelete
  38. wah..xsabar nk tgk yuyu mnunjukkn bakat menoreh, ehehe..kayo dgn menoreh tuu~

    ReplyDelete
  39. wah cuti sakan ye..yuyu cuti tak ajak pun??hahahaha....nanti nak p cuti lat langkawilah....hehehe...

    ReplyDelete
  40. yuyu..bak mai buah2 tu....Jay nak durian,pulasan dan rambutan...cepat bagi jay..hahaha..jgn marah yuyu...

    ReplyDelete
  41. patutla......
    1. lama update- poe bercuti grhupernyer...
    2. macam de nampak kat zouk... betul la YuYu.. rugi tak tegur
    3. itu jer.....

    ReplyDelete
  42. durian.. ops.. tidak..!

    psstt: alang-alang cuti biar sampai puas..

    ReplyDelete
  43. yuyu dok lgkawi kt mana? sy pun kt lgkawi ni, bercuti ;)

    ReplyDelete
  44. hahah,,nak tergelak tengok meksis siput tu. comel nya :D haha. MEKSIS.

    yuyu, kenapa muka sama dengan yuyu? version sexy sikit. hehehe :)

    ReplyDelete
  45. Cik yuyu,
    Camana la rupanya cik yuyu menorh getah gaknye? Jad getah ke jadi plastik?

    ReplyDelete
  46. eeeiii doyann busuk ! hakhak .
    best laa spt blk kg , huhu . xD
    chuckies ? kenal2 . huhu . ade kaitan gak nie .

    ReplyDelete
  47. owhooo... jelesny yuyu dapat cuti dan mkan durian dgn bhgia.. nak jugak!

    muka babey apple tuu ada iras yuyu la..

    ReplyDelete
  48. patut r lama xnmpk n3 baru....balik ke jelapang padi kampungku tanah airku...jugak hehe...,bile la nak dpt balik kmpung nie..skrg kan musim buah...bestnyer.....

    ReplyDelete
  49. niena shopping2u: yuyu sihat saje sayangg :) cuam broaddband buat hal je :)

    ReplyDelete
  50. hurm tak sabar nak tggy entry dari yuyu hehehe
    wewit :)

    ReplyDelete
  51. nuyuEna : maceh sayangg :) tapi lin tauu.. dalam gambar je kottt ^^

    ReplyDelete
  52. Woah jelesnya dgn yuyu! Durian & rambutan ok lg, but pulasan & manggis...7 tahun dah tk makan ni! waaaa~

    ReplyDelete
  53. selamat menyerabutkan pale tu ngan assignment k :)

    ReplyDelete
  54. dah macam kembar tengok yuyu dengan BFF yuyu :)

    ReplyDelete
  55. muke yuyu ngan BFF same lha . =)

    ReplyDelete
  56. Hyee barbie n BFF..
    so sweetlaaa..
    Tak saba nk tggu entri Yuyu menoreh getah lak..

    ReplyDelete
  57. muke yuyu dgn bff yuyu tu same la! ade iras taw! sme2 cmel!

    ReplyDelete
  58. best nye,,bukan bab cuti coz saya kat cni bercuti smp 4 bulan!rr ad sp mampu.??hahha
    lg 2 bulan nth nk wat ap..
    tapi bab nk mkn durian,huhu..
    yuyu hntar sini skit!:)

    ReplyDelete
  59. sama la...jarang balik kerumah :)

    ReplyDelete
  60. aah berokben memang macam siput! rawrrr -.-

    ReplyDelete
  61. yuyu si penoreh..haha

    best tak best tak?

    ReplyDelete
  62. broadband mxs memang lah kan. salwa pun guna maxis jgk. lama tak singgah sini. rindu yuyu pulak. hahaha :D
    http://salwaismail.blogspot.com

    ReplyDelete
  63. yuyu, dahh lam anak tanya ni taw. muka yuyu ngan BFF tu macam nak sama la..

    ReplyDelete
  64. besnyer kg kat langkawi..bole shopping cekelat bebyk!!hehehe..

    ReplyDelete
  65. yayank..bile plak giliran kite nak jumpe2 die?

    ReplyDelete
  66. yuyu singgah lah blog wani hehehmuah

    ReplyDelete
  67. Yuyu saje kan buat org terliur ngn durian. kt sabah susah nk cari tau

    ReplyDelete
  68. YUYU mai la rumah makan rambutan..

    ReplyDelete
  69. berokband celcom pon lambat macam siput juga T.T

    ReplyDelete
  70. saya rase ade ternampak awak . satu meja dengan sorang laki ngn sorang lagi gadis . Dj Musher is doing good .

    ReplyDelete
  71. ai yuyu..blik kg ek? org lngkawi ek? kim slm ngan member akak k?..hehe

    ReplyDelete
  72. haha kesiannya, lepas ni pasang ja wifi ikat kat kepala, confirm laju!

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)