HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Friday, July 15, 2011

Berhenti Berbelog.

Assalamualaikum ^^


header pertama yuyu, jenuh banyak hari yuyu buat sendiri. tak reti sikit. hmm

rasa penat pulak hari ni. niat di hati nak ber-blogjogging terpaksa di tunda. puihh. tak suka betul bila rasa penat. rasa macam jasmani dan rohani perlukan rehat yang cukup. ya. mungkin juga lah. sebab musabab, asik berbelog je siang dan malam.

terpikir juga yuyu, bila yuyu nak berhenti berbelog?

banyak kali juga yuyu terfikir sebenar nya. tapi yuyu dengan keputusan muktamad yuyu, InsyaAllah, yuyu takkan akan berhenti berbelog. ya. berita gembira kepada jari jemari lemah gelamai yuyu yang suka  menaip, dan berita paling seram bagi kepala otak yuyu yang takut mengerah banyak idea. kasihan. 

tolong la bagi kerjasama ye.

bukan apa, bagi yuyu, berbelog lah yang membuatkan yuyu banyak urat urat tensi mula mengendur selain yuyu rasa seronok pabila dapat berkongsi pelbagai dengan semua kawan kawan sidang hadirin sekalian. *tap tap. ketuk microphone*

dengan berbelog juga lah yuyu cari duit lebih untuk menampung masalah negara yang makin mengecam rakyat. demi membeli nasi lemak seketul RM1.50 setiap hari, walhal di Langkawi, yuyu boleh dapat seketol lima posen. sobbsobb. terpaksa kerah idea lebih gigih berbelog lepas ni. T_T

jujur yuyu cakap, yuyu rasa seronok bila tak mengharapkan duit keluarga sekarang

biar dikecam hebat oleh manusia yang tak suka kat insan hina ini *tolong lah simpati*, asalkan yuyu tak kacau hidup orang dan yuyu buat benda halal. belog yuyu jauh dari unsur unsur yang tak sepatut nya. biar je orang nak mengata. tak nak kawan.

pernah baru baru ni yuyu nak deactive je belog ni. nak delete je account akibat sesuatu yang perlu dirahsiakan, tapi bila fikir fikir balik, buat apa nak delete bagai, ada masa teringin nak berbelog, teruskan je la, bila tak nak berbelog, tok sah buka. simple bukan?

banyak jasa dah tau belog yuyu ni dengan yuyu tau. banyak yang yuyu dapat manfaat dari beliau. Alhamdulillahhh. syukur sangat. 

secara muktamadnya, InsyaAllah, yuyu akan berbelog selagi yuyu berupaya. biar lah masa tu tengah dukong anak sambil taip entry ke, tak pun tengah sumbat nestum kat mulut cicit ke, selagi boleh berbelog, yuyu akan terus kan. InsyaAllah.

p/s : korang nak berbelog sampai bila? buat la entry. boleh share dengan pembaca.

terima kasih sudi baca :)

117 comments:

  1. nak berblog selagi nyawa dikandung bada. insyaallah

    ReplyDelete
  2. hihi...nice lah...rasa2nya ada lg tak nestum zmn cicit kita nnti eh? =.=*

    sama mcm yuyu, akan terus berblog selagi terdaya...sbg kenangan...mgkin jgk tmpt org org tersayang melepaskan rindu bila kita tak ada nnti.... =)

    ReplyDelete
  3. suke bace belog yuyu^^ nk berbelog sampai biller yea?? mgkn samapi jari jemari uzur sehingga tidak mampu lg menaip!hihhi

    Takoyaki?!soo yummy!!

    ReplyDelete
  4. First! ke??? huhuhu
    saspen je tajuk entry..taufan bin ribut dah stop jap..engatkan yuyu pon nak stop gak...

    ReplyDelete
  5. x payah berhenti lah sayangss!
    suke gile bace entri yuyu nih ^^

    ReplyDelete
  6. teruskan berblog ye Yuyu..jgn putus asa & patah semangat...

    ReplyDelete
  7. salam..
    nak tanye lah.. cam ne nak wat header ye??
    maaflah saye baru jew dalam dunie blogger nie.. so, banyak bende x tahu..
    :)
    erm, anyway suke bace blog yuyu nie..
    sweeetttt...
    :)

    ReplyDelete
  8. yu, aja den buat blog hebat beb.

    ReplyDelete
  9. hani baru je start berbelog..kalo berhenti xbest la.tunggu l beranak pinik esok..masa pon xdak nak bukak belog, baru berhenti kot..hehe..yuyu jgn berhenti..belog yuyu best...boley buat tatapan anak cucu nanti =)

    ReplyDelete
  10. ishhhh,onie takkan berenti berbelog,muktamad!kehkehkehkeh

    ReplyDelete
  11. nak berbelog sampai bila2..sbb belog ja tempat nak luah segala kepala hotak ie..belog jugak tempat inspirasi

    ReplyDelete
  12. syuha berblog selagi mata boleh dikejip kejip dan selagi boleh senyum sampai nmapak gigi ^^

    insyaallah

    ^^

    ReplyDelete
  13. yuyu jngan la berhenti berbelog.nnti lisa tak dpt bace belog yuyu lagi. ^^

    blog yuyu blog paling ter best lisa pernah baca taw. sebabtu asyik nak baca je hari2.:):)

    ReplyDelete
  14. hehe...tah lah tak pernah pulak terfikir nak berhenti berbelog...ermmmmm mungkin nanti dah tua...or blog bukan lagi medium utk luah perasaan kot..hehe..

    ReplyDelete
  15. selagi ada idea nak tulis selagi tu la akan berblogging..
    hehehhe

    ReplyDelete
  16. Jangan lah berhenti blogging kak Yuyu (:

    ReplyDelete
  17. cp sokong yuyu! :) blog dah jadik sbahagian hidup kte kan..:)

    ReplyDelete
  18. betul sangat2 tu...jangan mudah putus asa okehhh....anda wanita yg gigih..segigih gigi rabbit..erkss

    lalalalala...cuba lah berenti!! takmo kawan nanti..heheheh
    semangat!! yeahhhh

    ReplyDelete
  19. teruskan usaha ye yuyu... keep it up the good writing :)

    ReplyDelete
  20. ishh. tajuk yuyu nie.. suspens je tau. :)

    kalau fida.. fida nak berbelog sampai bile ek? fida harap fida dpt berbelog smpai bile2 lah.. sampai 1 mase fida xde perasaan nak menaip. :D

    sampai segala mood dah x de. :D

    pape pon untuk yuyu.. teruskan berbelog. fida suke bce belog yuyu. :D

    ReplyDelete
  21. tak perlu berhenti pun.. :)
    kalau da bosan..bru benti.. :P

    ReplyDelete
  22. tajuk tak leh blah!.
    hehehe..

    yuyu nie..ingatkan dah tak nak blogging..

    wan pon sama..
    nantikan entry wan ye nanti..
    nak balas.

    ReplyDelete
  23. relaks2 sudey.... yng pnting blog ne best,... hehehe

    ReplyDelete
  24. ahkak ni selagi blog ado kut. wakakakakkakaka rs nye x kan benti cz blog ni cm diary akak album bergerak akak dh

    ReplyDelete
  25. xbest la if yuyu berhenti, hilang satu fav blog

    ReplyDelete
  26. yes ! semangat ni yg diperlukan !
    hehehe
    semoga panjang umur blog nii

    ReplyDelete
  27. Usaha tanga kejayaan. Teruskan ! Saya sokong !

    http://www.anastasyea.com/

    ReplyDelete
  28. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr egt betol >..<''

    ReplyDelete
  29. akak pernah buat entri pasal sampai bila nak berblog ni...

    kalau sudi, yuyu leh baca kat sini..

    http://www.massaari.com/2011/07/sampai-bila-nak-tulis-blog.html

    ReplyDelete
  30. adei, ingat kn kak yuyu nak stop brbelog.
    follow kak yuyu sejak guna header pertama lg ^^

    ReplyDelete
  31. uh..part yg ketuk mikrofon tu buat hatiku berbelah bagi..

    ReplyDelete
  32. selagi tak bosan dyan berblog lah ==

    ReplyDelete
  33. yuyu syg...jgnlah stop dr dunia belog..klu yuyu stop dr dunia blogging,x mkn lar sy..blog yuyu ni umpama mknn sy hari2..hehe..yuyu,ajar buat header boleh??hehe

    ReplyDelete
  34. me yakin yuyu akan jadi famous mcm red mummy one day :)

    ReplyDelete
  35. akak terasa ingin jadi spt yuyu...rajin memblog..hehe

    ReplyDelete
  36. waaaah dah lama tak komen blog yuyu, rindunyaaa! masa ntok menerjah semua entry yuyu! :)

    ReplyDelete
  37. ceh,tajuk jew da buatkn org teruja nk bace..ngeh ngeh..pandai tackle ur readers yer.. :))
    good job!! ;)

    ReplyDelete
  38. i baru follow sini..

    takkan berhenti berblogging..paused saja kalau tired.. kan?

    ReplyDelete
  39. xterfikir untuk berhenti berblog.keep it up kak yuyu.blog akak bes ;)

    ReplyDelete
  40. kak yuyu kan seorg yg tabah , insyaAllah boleh hadapi ujian yg mndtg , truskn je berblogging :)

    ReplyDelete
  41. helo! Eyraa jemput awkk join contest neh http://eyraatiqasuhaimi.blogspot.com/2011/07/contest-ape-yang-best-belog-ea-tu.html

    ReplyDelete
  42. blog ni dah macam diari, selagi boleh menaip selagi itu x berenti berblog.. lagipun sernk la brblog ni..:)

    ReplyDelete
  43. sampai dah takda masa ataupun dah merajuk..=)

    ReplyDelete
  44. Ieqah berblogg ikut mood laa yuyu coz idea ni tak sehebak yuyu zulaikha

    ReplyDelete
  45. ber-blog ni,dah mcm tulis diari -.- semua nak tulis. hehehe -.- sabor-jek lah :D

    ReplyDelete
  46. @Munna kannnn.. sayang nye.. banyak tau kenangan dengan belog ni~

    ReplyDelete
  47. @ani_ina terima kasih sayangg.. teruskan membaca ye :)

    ReplyDelete
  48. @LuN@_aiDi cari jari palsu bila dah tak leh nak taip :P

    ReplyDelete
  49. @Terbang Bersamaku Insya Allahhhh..saya takkanpatah semangat punya <3 terima kasihH~

    ReplyDelete
  50. @rabiatul w'salam :) awak try tanya dengan owner belog ni www.ayemayam.com :) dia yang buatkan :)

    ReplyDelete
  51. @Wadi AR yuyu yang patut mintak awak ajar kannn.. haish :)

    ReplyDelete
  52. aiyakkk..jgn benri blog dlu suke tgk sicomel nie.. pastu2 nak entry sy =)

    ReplyDelete
  53. tak dapat bayangkan yuyu ber blog sambil suap nestum kat mulut cucu.. heheheheh

    ReplyDelete
  54. alaaa yuyu...lek lek ar...lek ar..lek lek pak pak arr....hikssss

    ReplyDelete
  55. Berblogging selagi boleh.. Mudah mudahan semangat tu terus membara dan berkobar kobar ! Dan berharap sangat agar di jauhi daripada penyakit berangkai blogger (!) .. Aminnnn ~ :)

    ReplyDelete
  56. sis , keep on blogging okay ! jangan stop . ramai follower akak nantikan setiap entry akak ! moga akak sentiasa berjaya ! ;)

    ReplyDelete
  57. berblog adalah cara seseoranggb menterjemahkan diri mereka. Tak kisah la kalau org suka tau tidak, asal hati puas. cukup lah. keep up. tulis lahh apa yang yuyu rasa boleh dikongsi dengan yang lain. :)

    ReplyDelete
  58. b'blog sampai hujung nyawa heee, btw suka tengok blog yuyu, yuyu nie sweet sgt, siyes, kecik molek :") nice to meet you

    ReplyDelete
  59. wah....sis!!i'm so proud of u!!!!bleh jd idol untuk nlogger2 laen nie...xgitu????hihihi...jgn berhenti menaip tau...=)

    ReplyDelete
  60. dah lama tak comment sini

    weeee

    jangan berenti kalau ni yang yuyu minat

    ReplyDelete
  61. yuyu stop blog..namee pun stop. serious. :(

    ReplyDelete
  62. kalau stop blogging, mmg sedih je. da la baru nak jd follower yg setia yuyu. kite pon baru start blogging je. sedih takde follower lg =(. yuyu yg first kite follow tau. hehe

    ReplyDelete
  63. sama la , selagi tdaya n slg boley merapu , muahaha ;p

    ReplyDelete
  64. sama la , selagi tdaya n slg boley merapu , muahaha ;p

    ReplyDelete
  65. nak kiss ! hehehe

    tak sabar nak tggu entry kak yuyu yg ditaip ketika dukung anak..hehee

    p/s jgn marah ye kak yuyu,gurau2 sayang hehe

    ReplyDelete
  66. terkejut den ingatkn yuyu nak benti berblog. err...

    MB akan setia bebelog jika still ade kudrat.biarpun otak sudah dimamah usia. kalau tangan parkinson. Kaki kan ade. HAHA

    ReplyDelete
  67. YUYU,NPE HEADER SAME NGAN IRENE NADIA MARCELLO....HAHA. SAPE TIRU SAPE NI...MUSTAHIL LA KEBETULAN..SBB IRENE DA PKAI LAME DA HEADER TU....HEHEHEHE.

    ReplyDelete
  68. yuyu geram dengan tajuk tu.... Anonymous ni xyah layan..hu2


    ” Nizam Ijam Dot Com”

    ReplyDelete
  69. berblog lah selagi terdaya kalau benda nih blh membantu yuyu.yuyu..buatlah entry psl camne nk naikkan nuffnang..sadis tau kite x pandai bab nuffnang nih hu hu..

    ReplyDelete
  70. berblog selagi idea tidak kering,selagi darah penulis itu masih mengalir :)

    ReplyDelete
  71. ingatkn tol2 da nk benti..hehe sbb kte bru je nk follow :)

    ReplyDelete
  72. sampai da ade anak kot.ms tu msti huru hara hidup.haha.anyway,td ada jumpa yuyu punya vlog ckp psl cik unknown.so funny la the girl.ape yg die x puas hati sgt tu xtaw la.tula yuyu.femes sgt.hoho

    ReplyDelete
  73. header tu nape muram je yuyu....

    terus bersemangat berblog...

    MENUJU PERJALANAN PULANG

    ReplyDelete
  74. just making my blog as my diari.
    jumlah traffic.. tak kesah sangat.
    kalau ade yang suka... tq
    kalau takder... itu ketentuanNya..

    baru jari tak lemah, otak jua santai...

    sampai biler aku nk blogging..
    sampai masanya... berenti la kut...

    ReplyDelete
  75. jgn la stop ea kak yuyu :),, blogging ni mmg byk manfaat & sebahagian dr khdupan mmg untuk berkongsi dan meluahkan.
    insyaAllah dayana pun takkan berhenti blogging :D, tapi tulah, saat busy2 ni mula la tak dapat nk keep track dengan blog lain :( sedih sgt.. haihh..
    bestnyee kak yuyu dtg visit blog dayana hehe, tak sgke pulak, terkejut :D .

    ReplyDelete
  76. yeay yuyu masih hidup ! HIDUP YUYU ! hahaha

    ReplyDelete
  77. jangan brenti yuyu.. akak suka baca blog yuyu.. before nih silent reader jek...berblog sampai ke tua pon xper :D

    ReplyDelete
  78. Wah!!! Nice entry...
    kami sudah follow blog anda. Follow blog kami balik eh. Kalau sudi. :)

    ReplyDelete
  79. haah, jangan berhenti berblog. rehat dari berblog oke kut tapi jgn delete terus. sayang hooo...

    ReplyDelete
  80. penah buat entry ni.
    macam tak tahu bila nak berhenti.
    da ketagih.haha. hmm.
    selagi mata terbuka, perjuangan akan
    di terus kan. ;D

    ReplyDelete
  81. yuyuyuyuyyuyuyuyyuyuyuuu rajin2 la update blog. nak baca ni. haha :D
    http://salwaismail.blogspot.com

    ReplyDelete
  82. BIARLAH ORG NAK CKP APE PON.BLOG TAK BOLEH STOP :D

    ReplyDelete
  83. KALAU KAK YUYU TAK MENAIP,TADE BLOG YG FUN AND RILEKS BOLEH BACA DAH T_T

    ReplyDelete
  84. KEEP ON BLOGGING YA CUTER SIS :D

    ReplyDelete
  85. nak jalan kat belog beh niew...hahahaw!

    ReplyDelete
  86. saje nk wat suspen la ni kan xkan lah blogger tegar mcm yuyu nk quit blogging

    ReplyDelete
  87. yuyu comel n suka singgah blog yuyu ^_^

    ReplyDelete
  88. kak yuyu pakai contact lens ek?

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)