HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, July 23, 2011

Bagaimana Untuk Menghadapi Ex-Boyfriend?

Assalamualaikum ^^

   

dewasa ini *dewasa la sangat kan*, kerap pulak ujian yang diterima. antara yang paling ketara sekarang, kehadiran kembali bekas bekas bopren. "bekas bekas bopren"? gosok mata sampai parah. sungguh budak budak. banyak sungguh couple. tu dulu.

dalam minggu ni juga, kerap pulak dapat panggilan dan mesej dari ex-boyfriend. jenis yuyu, malas layan mesej mesej ni, bila dapat, baca, dan padam. makin tak layan, makin kerap pulak dorang mesej. bila dah jual mahal sikit, kerap pulak talipon. haish.

bila dah jawab, mula la nak merepek tak ketahuan hala. terus "haa? hello! hello! tak berapa jelas la" dusta. malas layan.

akhirnya, dapat la mesej jiwang kemain :

"**** just nak cakap, **** nak yuyu kasi **** peluang untuk jadi macam dulu"

"hoi! ape pulak"

"ala yuyu tau **** sayang yuyu macam mana kan? "

"err, tetiba. pehal? "

"**** mimpi. **** nak yuyu n mak yuyu ok. nak semua family yuyu, yuyu pun makin comel"

tettttt.~ apa? mimpi? 

kat situ korang dah boleh kesan dah betul ke tak betul. 

jadi, bila dah jadi hal macam ni, cukup lah bazir kan 2 sen kredit yang ada. tok sah nak lebih lebih. sekaya mana pun dia, sehensem mana pun dia, tapi kalau dah tahu jenis tak boleh nak harap, lebih baik tak payah la. pejam terus mata. nekad.

ada ex-bopren yang boleh jadi kawan baik sampai mati. ada juga ex-bopren yang kalau boleh guna tawas untuk cuci dari hidup kita, guna saja tawas. bukan apa, kalau yang patut terus pejam mata ni, selalu nya suka mengambil kesempatan. pantang tengok kita makin okay sikit dari dulu, mula la kabur bijik mata. tak bagus orang orang macam ni. 

sekarang ni, dah patut bersyukur. masih kekal dan harap sangat terus kekal sampai ke akhir hayat dengan menjadi mili beliau yang halal. aminn. tak nak la jadi macam dulu, sikit sikit rasa macam lagu "pelamin anganku musnah" tu, di cipta khas untuk yuyu ni. -..-'

p/s : jomm layan SINI dulu..

terima kasih sudi baca ^^

42 comments:

  1. kita bestfriend dengan ex kite tau yuyu . hihi .btw , kalau ex bf tu psiko tak payah layan lagi baik :)

    ReplyDelete
  2. ooo.. pelamin anganku musnah tu dicipta untuk yuyu yer???

    (buat2 sengal jap=p)

    ReplyDelete
  3. yuyu comellll . loli pown ary uh ex tego3 at fb mlzz nk lynn dulu da lyn dy ta appreciate kann skunk ne hamikk kw due3 mate punn ta nk pndgg ! HAHA

    ReplyDelete
  4. lalalala, perlu ke ngelak ? haha

    ReplyDelete
  5. Pernah jugak ex bf datang..Betul2 jangan layan sebab saje nak saiko kita...dan sangat bermotif kot bila tetiba datang camtu...

    Friends can be lovers, but lovers cant be friends =)

    ReplyDelete
  6. MSB masih tapat lupe ex taw. even still kawan. tp perasaan tuh maseh ade. ):

    ReplyDelete
  7. nadia diganggu ex-bf sampai hari ini walaupun dah nak 2 tahun couple dengan bf nadia sekarang...
    hampir setiap hari mesti ex-bf call tapi tak pernah angkat...
    ada sekali nadia angkat sebab dia kata dia just nak mintak maaf tapi alasan semata-mata...huhuhu...
    just kagum dengan semangat beliau yang masih mencuba tanpa putus asa...hihihi... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb kau la aku merana......Akan dtg, ak akan pastikan cuka getah hinggap ke muka kau....kau takkan bahagia....itu jaminan aku....

      Delete
  8. betul tuh yuyu..:) ade xbf yg takleh pakai lansung!

    ReplyDelete
  9. my ex was my best friend skrg n , dan sy skrg mencintai sgt2 org lain . hehe

    ReplyDelete
  10. Yeahhh Yuyu..
    semoga yuyu kekal la dgn encik mAsa depan yuyu..
    aalhamdulillah buat stakat ni ieqah takda ex..tak tahu la tuk masa akan datang kn :) Harapnya satu jelaa

    ReplyDelete
  11. ada ckp jugak psai nie kat cnie

    http://aniesanessa.blogspot.com/2011/07/could-ex-be-friend.html

    tapi,yuyu toksah layan la org cetu..gila ye dak?

    ReplyDelete
  12. standard la tu. saya plak, mula2 dulu beria2 nak peluang kedua, mula2 saya abaikan je. Pastu, saya bagi peluang kedua, dia tak nak plak. sebab syarat saya simple je. kalau nak kembali pada saya, Pengkid yang rampas dia dulu tinggalkan dan jangan sesekali jumpa langsung. Tapi malangnya dia lebih defend Pengkid dia tu. So? Let it be. Saya tak sakit kepala.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  13. tak suka gila ex boifie dtg cari kita balek.. benci !

    ReplyDelete
  14. sme la kite yuyu,..tehegeh2 plak die dtg anto msg,.adoii,..parah2,.

    ReplyDelete
  15. dah tinggal nk dtg balik??heh!!xyah la yuyu...yuyu dh bhgie kan...sbb tu nmpk lg comel..hehe...ex pkwe yg mcm tu xyh lyn...
    hbiskan mse,tenage,and kredit je..kredit tu aset pling penting...haha..:D

    ReplyDelete
  16. Kite punya exbf pon dh boleh jadi bestfren ngn kite,hehe.. Tp klaw diorg dtg balik lpas dh tinggal kte, jgn harp nak ksi muka laa.. say GOODBYE je la.. huhu

    ReplyDelete
  17. ex bf ieka kan........wuhuu tipu je. mane ade ex bf :p

    saje nyibuk sini.

    harap yuyu & laki mase depan yuyu berkekalan hingga ke akhir hayat...amin. ^^

    ReplyDelete
  18. still berkawan baek ngan ex ex bF dulu ~...

    ReplyDelete
  19. eza lak terima balik ex-bf eza..tapi, tak tau laa, tak yakin sampai bila boleh bertahan ni..Macam-macam dah jadi..Apa nasihat kak yuyu?

    ReplyDelete
  20. nasib sy tak penah ada ex.. hahahahaha

    ReplyDelete
  21. Ala biasa laa toh. Orgg cute miut macam you. Sape tanak lekat balek. Tapy dulu dah dapat sape suh tak jaga elok-elok. Bongex betul ;)

    ReplyDelete
  22. dulu maybe boleh jadi bespren.. tapi bila tau somethg yg x sepatutnya tau, terus benci..sampai sekarang.. lalala~

    ReplyDelete
  23. pehh.., same doh macam ayat bekas pakwe ayu mintak kapel balik. katenye die dapat mimpi ayu kemalangan dan mati, die nak selamatkan ayu konon nye lah,. tah betol tah tak...
    puuiiihhh jeh laahh!

    ReplyDelete
  24. ni mesti sebab kak yuyu semakin fofular,sebab tu diorang nak kawan ngn kak yuyu bali.hahaha...buat dunno je diorg tuh ^_^

    ReplyDelete
  25. ni mesti sebab kak yuyu semakin fofular,sebab tu diorang nak kawan ngn kak yuyu bali.hahaha...buat dunno je diorg tuh ^_^

    ReplyDelete
  26. bekas tetap bekas. HAHA! nak kutuk lebih2 pon tak leh sgt. benci2 pon, penah jugak syg die dulu. -_-'

    ReplyDelete
  27. ex bf? er malas nak ingat lagi dah.

    ReplyDelete
  28. dia bukan bf saya tp asyik nak tahu pasal dia.

    ReplyDelete
  29. ada lelaki yg sukar melupakan, ada juga yg pemaaf haha :D peace

    ReplyDelete
  30. kita nak lupa an ex boyfie kita. tp susa gilaa! wuwuwuuu~
    benci je bila teringat dia.

    ReplyDelete
  31. ;) tu la...tp kdg2 ase mcm hot je bile exboyfie dtg balik...cool!;)

    ReplyDelete
  32. y? y? y? laki slalu mcm tu jgk. ble da jual mahal br nak carik balik.
    cakap syg sampai mamp...

    ReplyDelete
  33. mentang2 yuyu da fames. eleh..sekejap je mimpi bagai tu.. sok kalo da dapat.. kembali la perangai asal. lelaki ni kalo sekali da ade rekod buruk..usah di layan selame2nye.. ye kerie amat setuju skali dgn entry yuyu kali ini.. :P

    ReplyDelete
  34. mentang2 yuyu da fames. eleh..sekejap je mimpi bagai tu.. sok kalo da dapat.. kembali la perangai asal. lelaki ni kalo sekali da ade rekod buruk..usah di layan selame2nye.. ye kerie amat setuju skali dgn entry yuyu kali ini.. :P

    ReplyDelete
  35. TAK BOLEH BAGI CAN KA EX BOYPREN. T_T

    ReplyDelete
  36. SEPOK JE EX YANG JAHAT TGGLKAN KITE T_T

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)