HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, July 12, 2011

Apa Bezanya Yuyu Zulaikha dengan Blogger Lain?

Assalamualaikum ^^

pernah tak tuan tuan dan puan puan sidang hadirin sekalian di lontarkan dengan ayat ayat seperti ini? :

  • ehh, blogger pun beli nasi lemak je?
  • tak nak la keluar dengan blogger femes. malu. sape je la i ni kan.
  • blogger pun berhutang nak beli buku Financial Management?
  • eh, i ambik RM10 dalam wallet you ye, hujung bulan mesti you dalam duit belog lagi kan?
  • akak takpe la, blog akak ramai orang kenal, saya ni, sapa la nak baca
  • ehh, tadi kita nampak awak kat pasar malam. heheh, ingatkan blogger femes tak datang pasar malam. hehehe
korang pernah tak ada orang cakap macam tu? yuyu pernah. sebab musabab, semua ayat di atas, di copy paste dari fesbuk yuyu dan realiti hidup yuyu. sekarang. sedih. 
              
tetiba ter- Wordless Wednesday kat sini pulak. -.-'

entah la bagi korang. bagi yuyu, kita semua sama saja. blogger ke, student ke, model ke, sapa sapa saja lah, sama saja. tak ada beza sebab masing masing pernah tidur , makan juga menetes hingus hingga cecah ke lantai. eh. tu yuyu sorang je kot.

tapi, sekarang, gelaran yang buatkan kita terpisah dengan orang lain. padahal, gelaran tu hanya di reka oleh manusia sendiri. kalau tanpa gelaran tu, mesti kita akan nampak kita semua ni sama saja. 

Manap. kalau tengok tivi duduk macam cina kalah judi pun, orang buat dek je. tapi kalau Dato' Manap tengok tivi dengan posisi seperti Manap biasa tadi. haa. try la buat. ia akan menguji daya ketahanan maki anda. try la.

kadang kadang yuyu terfikir juga, kenapa semua ni jadi? "blogger pun beli nasi lemak je?" yuyu pun manusia sama juga. menketedarah jugak nasi lemak. apa la sangat jadi blogger. hanya reti menaip dan kongsi idea.

blogger ke, pelakon ke, penerbit ke, semua ada keinginan sendiri. dan semua orang biasa saja. jadi blogger bukan bermaksud, poket tebal tak reti reti nak kempis. ada rezeki duit ada, takde rezeki, berhutang juga nak beli buku rujukan pun kan.

bagi yuyu, yuyu hanya suka menaip, nak jadi femes bagai sangat tu tak harap pun. cuma nak orang kenal belog yuyu, supaya orang semua dapat baca idea yuyu. orang semua tahu yang yuyu ada life. sebab tu yuyu terus menaip. pasal hidup yuyu, pasal idea idea yuyu.

walaupun, dah sangat bersyukur belog yuyu ada banyak juga la orang kenal, tapi jujur yuyu cakap, yuyu tak pernah rasa yuyu berbeza dari orang lain. rasa macam sama saja. 

tapi sebabkan gelaran yang manusia cipta, tu semua lah buatkan orang jadi terbatas dengan yuyu. tapi korang kena tahu, yuyu sangat sangat sama dengan korang. lepas yuyu menaip ni, yuyu akan sental sental mata, macam korng juga selalu buat.

yuyu pernah sendawa bau durian, pernah terjatunh tangga berguling guling macam tenggiling, yuyu pernah makan cekodok cecah Milo pastu salahkan emak masak cekodok bila sakit perut tak ketahuan hala. yuyu pernah culik culik gigi dengan duit RM1. hikhik. shh.

jadi, lepas ni, jangan lah ada unsur unsur seperti di atas ye. jangan bezakan kita sebagai blogger dari segi follower ramai. semua sama saja. semua blogger kena menaip sebelum publish entry yang akan dikomen oleh ratusan blogger lain. 

tak ada pun kalau blogger tu femes, kelebihan beliau adalah, baru saja beliau terniat di hati nak buat satu entry tu, tiba tiba terpublish sendiri idea tersebut siap ayat hebakk kemain. berjuta juta pulak orang komen. tak ada kan macam tu. 

maka, sekarang dah jelas, kita semua sama. kan kan. jangan rasa rendah diri kalau follower korang lebih sikit dari blogger lain. bersyukur lah. ada juga, dari yang tak ada. kan?

sebab gelaran ciptaan manusia lah yang buat kan kita terpisah dengan orang lain, dan ada yang riak makan dengan gelaran tersebut.

p/s : malam ini, malam blogwalking :)

terima kasih sudi baca.

114 comments:

  1. beza yuyu dgn blogger lain?
    yuyu comey....
    blogger lain? comey gak
    tp yuyu lg comey
    heheh

    Entry Terkini:
    Gambar Angry Bird ni sangat SEKSi!

    ReplyDelete
  2. beza manusia dgn manusia lain adalah amal ibadahnya dan pahala. yg lain sama saja kita. kan kecik kan?

    heee. ehh yuyu. =)

    ReplyDelete
  3. hihi bezanya entry yuyu panjang2 sampai mencecah ke lantai T__T

    ReplyDelete
  4. ha cik yuyu..alang2 nak berjalan blog tu meh ler jalan kat blog kte,...tp kte biase je jgk....(hahha mau nak kena hentam ngan yuyu nih...br ja td bleteaq kan,...hahaha)

    ReplyDelete
  5. owhoooo...
    suma manusia sama sja..
    yg mbezaknny, cara kita bwk diri..
    pa yg kita nk jadik lam dunia nie..

    ReplyDelete
  6. knape entri ni berbau kudus dgn suci murni ni yuyu? hahaha:P

    # nice entry..eyka sokong :)

    ReplyDelete
  7. fuhh..dah lame tak komen..heheh...
    singgah belog fad ye..kihkih...

    ReplyDelete
  8. semangat yuyu,hehe same je trnyata
    mampirlah di blog awak..
    :)

    ReplyDelete
  9. biasa lah tue...
    lumrah manusia...
    =)

    ReplyDelete
  10. blog kakak yuyu sangat comel n honest.plus,humble giloo.

    so,keep on blogging :)

    ReplyDelete
  11. tgk pic yuyu trasa je nak bediri sebelah.. agak2 antara kita sapa tinggi lagi ek? haha..

    ReplyDelete
  12. yeah yeah .dyan akan terus support belog yuyu :) always . hehe

    ReplyDelete
  13. tnye org tu blek : "knp tak tnye eh blogger pon solat ?
    "
    mendalam maksud tu . maksudnya . kita smua manusia ada persamaan . kan ?

    yuyu mintak tolong ajar mcmane nk gune Scheduled Post ni ? T.T

    ReplyDelete
  14. hahaha.. bile dah femes ne benda kecik pon leh orang len leh jadikan isu kan.. sabor je la :)

    ReplyDelete
  15. suke bc entry yuyu.. :) mood blogwalking ye, jom singgah blog kite pulak kalo sudi..hehe

    ReplyDelete
  16. bezanya yuyu ni J.Lo hehehe..
    erm.. biasa la tu.. bla dh naik.. mula la org ckp cmtu la.. cmni la.. ^^

    ReplyDelete
  17. setiap orang same je tapi setiap orang juga ade kelebihan masing-masing...Tu yang membezakan antara kite semua.. :D

    ReplyDelete
  18. sian kak yuyu..camtu sekali org cakap kak yuyu kan...xpa,tabahkan ati ye kak yuyu.smga trus bjaya dlm dunia blogging nih :D

    haa,mai la blogwalking blog cheqwa
    wawanasywa.blogspot.com

    jemput mai jemput mai... ;D

    ReplyDelete
  19. blogger pun orang biasa..
    kenapa nak beza2kan..

    ReplyDelete
  20. entri blog yuyu menarik b'bandig blogger lain..=)

    ReplyDelete
  21. ada bezanya yuyu!! yuyu comel sangat! :D

    tp yuyu ni humble. yuyu walaupun dah famous tp masih nk bergaul dgn blogger2 baru mcm kitorg ni. thats good yuyu. sampai bila2 pun org akan terus suka pada yuyu :)

    yuyu...bw kt blog kita jgn lupa!! :D

    ReplyDelete
  22. Caya laa ~
    RETISS or not~
    it's juz been create by human but Allah knew evrythg: inside or outside~
    n been a RETIS by doing a lot of photoshot , have a thousand of followers is not a big deal, been known well by others is not important at all.. All u need to do is juz be URSELF ~ n YES ! Anda adalah diri anda Cik YUYU ZULAIKHA ~
    newey, name kite pon zulaikha ^_^

    ReplyDelete
  23. ada jugak org yg ckp cmtu ke kak yuyu ?
    haaa, tkpe laa , jalani hidup sprti apa yg kita mahukan .
    jgn ikut ckp org sngt .

    kak yuyu , eyja frust sngt .
    smlm kan eyja ad cmnt kak yuyu doakan eyja test . td dah test , tp sedih tk dpt buat yg terbaik T_____T


    ehh , mlm blogwalking ke ? singgah laa blog kita . heee
    http://eyjalukman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. famous yet humble..keep it up,yuyu! :)

    ReplyDelete
  25. kalau mcm tu, nnti jumpa yuyu nk tngkap gambar dgn yuyu la. kan manusia semua sama. ^^

    ReplyDelete
  26. Haha, agaklahh, orang selalu cakap macam tu, kan kan? Bloggers ni sama je dengan orang lain, tak ada beza pun :)

    Jemput singgah blog nazu eh yuyu :)

    http://syazanazura.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  27. blogger pown manusia jugakkk. kan yuyu kann. heee.

    yuyu , jgn lupe blogwalking kat blog ain.. hihi

    ReplyDelete
  28. semua sama.ada hidung..ekeke..
    btw,adat manusia..hasad dengki lumrah la..

    meh jenguk blog buruk sy ye..:)

    ReplyDelete
  29. yuyu... camner nak buat culik2 gii dgn duit rm1 tu? apakate yuyu buat vlog mengenai tu?? hehe... :D

    ReplyDelete
  30. bg dorg kite berbeza tp dtg dr pencipta yg sama kan?

    ReplyDelete
  31. almost agree with this post :)
    yea, tak perlu rasa rendah diri tak kena tempat

    ReplyDelete
  32. yup! kita semua sama je..

    bila mati pakai kain putih jugak..hehe ^^

    ReplyDelete
  33. love your blog...do visit mine...http://azlinamuhammad.blogspot.com...i'm new blogger...thanks:)

    ReplyDelete
  34. ntah la oden..haha
    -->saket ati x komen mcm ni?

    ReplyDelete
  35. woh ada jugak org ckp gitu ek. sabo jela. blogger ke artis ke smua sama, makan minum berak camtu jugak. heh. haha. :D

    ReplyDelete
  36. yuyu ! hihi kalau sofea jumpa yuyu kat luoooo, konfirm nak bergambarr ! BULEH TAK ? :D

    yuyu nak bw ? dtg lah jenguk belog sofea, kalau header yuyu terbang, sofea nye header drive kete. hehe

    ReplyDelete
  37. blogger pun manusia biasa. owh, dah mcm tahap artis plak kan. pelik2.

    ReplyDelete
  38. setiap org ada kelebihan dan kekurangan masing2...
    mungkin kelebihan yuyu itu pada mengarang blog dan pandai menarik perhatian readers..hehe..^^

    ReplyDelete
  39. Nak mandi dulu.. jap lagi baru reply komen korang :)

    ReplyDelete
  40. yehhh sokong sngt2 semua neyh...

    kita serupa kan ;) HHAHA !

    ReplyDelete
  41. tiap kali on9..mesti singgah sini..cute je ;)

    ReplyDelete
  42. saba la yuyu..manusia mmg ada ja nak becakap...erm tapi takpelah suka tgk yuyu..kecil molek comel..huhu...geram..(^.^)teringin nak jumpa yuyu

    ReplyDelete
  43. ekinn salute la kakyuyu. hehehe.

    kak yuyu, jom tengok vlog ekinn.

    http://ekinn-lovafiyas.blogspot.com/2011/07/vlog-ni-wujud-sebab-frust-ngan-atm_3586.html

    ReplyDelete
  44. beza yuyu dgn saya, saya muda baru 19thn, yuyu dah besar. dah keja mgkn. haha

    ReplyDelete
  45. bagus yuyu ur entry, i sokong hundred percent. tade yang membezakan kite kan. if u femes, tuh rezeki u. rezeki orang kan laen2. pape pun, i'm ur supporter yuyu. even sometimes i'm always be ur silent reader (:

    ReplyDelete
  46. suka lak baca entri yuyu kali ni. best2.. blogger femes pun insan biasa gak. gelaran manusia je yang membataskannya.. :)

    Jom baca ni :BATA POWER..selesa dikaki, selamat dipoket..

    Jom baca ni :PEARL HAYA: Members Appreciation Day 2011.. High Tea Event.

    ReplyDelete
  47. well said... it was my first comment here...
    semua manusia pun sama even lain pangkat lain keturunan lain darjat... apa sangat yang ada pada tu semua sebab bila kita berpisah dari badan nanti, semuanya sama di sisiNya... =)

    ReplyDelete
  48. true..kita semua sama je..takde bezanya...suka yuyu..:)

    ReplyDelete
  49. beza nya yuyu pndi sunat stoberi kan

    ReplyDelete
  50. yeahhh~ kite manusia, same je kann kak yuyuu? :)

    ReplyDelete
  51. ade plan nak gtau nih yuyu.. nnti ash im

    ReplyDelete
  52. sabar jer la yuyu...mmg ade manusia yg suka membezakan org...tpi hakikatnye semua orang sama jer ;)

    ReplyDelete
  53. kita semua sama...
    tapi...yuyu cun! ;) heee

    ReplyDelete
  54. ala cian ... sabar sabar ye :)
    sedangkan Shila OIM pun makan char kueteow pineng kat gerai . suka hati la makan ape kan kan :D

    ReplyDelete
  55. sebab yuyu cutteeee. lepas tu layout kaler pink,pun cute jugak.

    ReplyDelete
  56. yela2. semua orang sama. ;)


    cekodok cecah milo ea? yuyu, yuyu. hehe :p

    ReplyDelete
  57. bestnya jadi orng pemes..blogger top pun dah macam celebriti sekarang kan..:D

    ReplyDelete
  58. yuyu, bw kat blog saye jugak ! suke yuyu !:)

    http://encikawisy.blogspot.com/2011/07/segmen-promote-blog-part-2.html

    ReplyDelete
  59. ya, betul cakap sis yuyu tuu..mnusiaa semua sama...apalah sangat gelaran tuu jika tak dibandingkan dengan amal ibadah kita..

    ehh..sis yuyu da tukar background laa..:D

    ReplyDelete
  60. ;D famous or not,what matters is the entry.kan kan kan?

    yeah,semua orang sama je,setiap manusia ada keinginan. keinginan kehendak itu mungkin berbeza,tapi kita tetap manusia.keperluan kita tetap sama. :)

    ReplyDelete
  61. nak ckp. sume org da bgtau. bcoz u r so.. so..so.. cute. ;)

    ReplyDelete
  62. betol tu dik... i LIKKKEEEEEEE..
    heheh

    nak minta adik tolong vote and join contest akak

    http://julianamirul.blogspot.com/2011/07/contest-cash-vote-mudah-je.html

    ReplyDelete
  63. Tak patut orang nama2kan camtu...ye mungkin ada orang yg suka sebab dia femes gitu, tapi TAK SEMUA orang suka diperbezakan. Sabar je la yuyu, ok!

    Btw yuyu are welcome to blogwalking kat my blog! Ain ada followers bawah 50 je. huhu.

    ReplyDelete
  64. heheh , da rmai kenal yuyu . :P chill:P

    ReplyDelete
  65. beza die adalah yuyu punye rezeki melimpah ruah ehehhe..dan tunggu mase nak belanje nuru ehehhehe

    ReplyDelete
  66. terbaik! saya sokong! *angkat tangan*

    ReplyDelete
  67. bezanyer kak yuyu dgn blogger lain
    1-kak yuyu mmg omei*fakta yg bnar!!
    2-kalau bca blog ni,selalunyer msti senyum sengsorg...*nty mak ckp saya x siuman..hahaha

    ReplyDelete
  68. Blog Kak Yuyu memang femes sebab besh, hehe :3 Comel blog purplish <3

    ReplyDelete
  69. yuyu take care ea. org2 femes memang selalu ade masalah cmnie. ignore aje :)

    ReplyDelete
  70. haha..nasi kerabu makan tak yuyu??

    ReplyDelete
  71. darah tetap merah...
    bayang2 tetap hitam...

    yg membezakan hanyalah rupa semata2....

    jom join sini Promot BLOG FREE!!!

    ReplyDelete
  72. yuyu still tak sombong! yang tu yang penting... sayang plus plus plus lagik!

    ReplyDelete
  73. waaa..yuyu syg...suka lah entry ni..
    tp klu la ieka terserempak dgn yuyu ntah2 ieka p jerit panggil nama yuyu pastu cari tempat yg fleksibel utk menyorokan diri..wuhuu...nk tegur blogger femes tp malu..cane nih ~,~"

    hee yuyu comel!

    ReplyDelete
  74. ada yg ckp blogger dh mcm artis..haha..

    ReplyDelete
  75. betul tu... gelaran xleh bwk ke kubur pom. kita smue adalah hamba ALLAH=)

    ReplyDelete
  76. ala sweetnyee yuyu..
    tapi yuyu femes..chomel..
    nk sgt jumpa yuyu..
    kalau berblog walking..and ada masa lapang singgah lagi la BLOG IEQAH yg bese bese aje ni

    ReplyDelete
  77. huu . mentaliti kebanyakan orang dah terset macam tu yuyu . kadang2 kte sendiri pun terbuat assumption macam tu . hee . tp kan memang agak segan la kalau jumpa orang yang femes2 ni . tak tau knapa . mungkin atas dasar respek kot :)

    ReplyDelete
  78. Semua manusia itu sama, yg membezakan hanya taqwa..

    namun setiap orang ada kelebihan dan rezeki masing2.. rezeki yuyu dalam dunia blogging juga atas kelebihan yg yuyu ada dlam menarik ramai blogger dan readers ke blog yuyu.. tahniah diucapkan :)

    Moga kita semua dijauhkan dari rasa riak dan takabbur :)

    ReplyDelete
  79. emmmm... tu la.. manusia suka bezakan org.. slalu pk org yg femes, kje hebat @ yg bljr tinggi tu lain dr org lain.. padahal dorang semua serupa jgk.. mkn mknn yg sm.. duk tmpat yg sm.. mnghirup udara yg sm.. kalau raja sekalipun, wat benda yg sama ngn kita rakyat jelata ni jgk.. semua org sama je..

    ReplyDelete
  80. seorang yg merendah diri si Yuyu nie..hehe..tpi komen giler baban punya..i nk dpt satu homen pun susah..huhu

    TERBAIK SAAT INI!!:
    ABANG SHAHEIZY SAM KENA PENJARA DAN SEBAT!!
    VIDEO JARINGAN MALAYSIA VS ARSENAL!!

    ReplyDelete
  81. tapi kite ase segan la ngn awk nie...

    dah la awak terlebih comel dari kite.
    pastu x pnh pn nmpak awk sggh blog kite. huhu..

    ReplyDelete
  82. alaa,dorang yg narrow minded je yg fikir sebegitu.kita semua pun sama ja.femes ke tak femes kaa pun tetap manusia.retisss ke org biasa ke pun menterdarah jugak.so,semua pun sama lah.tiada jurang.^_^

    ReplyDelete
  83. semua sama..betol kata yuyu, gelaran direka oleh manusia je kan..

    eh, belog yuyu tukar warna ? nape bukan pink .. ni yang saya nak nangis ni ..suka tengok pink kat cni ..huhu

    skarg dah terlepas malam blogwalking, meh la buat pagi blogwalkng kt blog sy pulak.. :p

    ReplyDelete
  84. yuyu btk idea, sy kurang idea..

    http://www.emailduit.com/?a=10847

    ReplyDelete
  85. kesiannye yuyu! rilek chill lepak santai makan cekdis k yuyu. Kite semua manusia je. maybe ade sesetgh ondg tinggi sangat kat yuyu kot.. ye lar.. blogger kan dah mcm artis tapi rasenye yg ayat nasi lemak tu cm agak melampau la.. jgn sdih2 k yuyu.
    gudnite!

    ReplyDelete
  86. yuyu talented laa menulis !! tabik sehh :)

    ReplyDelete
  87. semuanya sama. seorang hamba Allah yg kerdil. :)

    ReplyDelete
  88. kalo dulu buat apa pon tak ada org kisah, sekarang yuyu dah femes glamesss ramai jer orang yang nak amek kisah...heheeeee

    ReplyDelete
  89. salam kenal yuyu..saya baru je terjah sini. nak tentang ayat

    "jangan rasa rendah diri kalau follower korang lebih sikit dari blogger lain."

    bukan patutnya "lebih" tu ditukarkan kepada "kurang" ke? Sori ye? Teguran je. Saya pun still baru lagi.

    Anyway, selamat berkenalan. Saya setuju dengan entry ni. Saya ada pengalaman kena gak tapi bukan sebagai blogger feymes. cuma sebagai ketua pejabat je. telan je la. haha..

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  90. kita semua sama di sisiNYA...

    ReplyDelete
  91. yuyu kalaw ada masa singgahla blog kite memberi kegembiraan kepada diri ini...hukss

    ReplyDelete
  92. sama je. semua manusia jgk. blogger femes pun berak toilet awam jgk. *tetiba. haha :D
    siapa cakap yuyu zulaikha je ada 'si comel'?

    ReplyDelete
  93. cik yuyu,
    rasanya semua orang femes akan hadapi maalah ni...manusia yang gelarkan dia femes manusia jugak yang asingkan dia yang femes dari orang biasa...apa yang org femes bole buat, bagi msred, keep on blending dengan orang biasa untuk buktikan walaupun femes, dia tetap tak jauh beza dengan orang biasa...

    dont tensen2 k...

    ReplyDelete
  94. Yuyu..sedihnye bila baca entry ni. Yuyu sabar k ? even i dont know u...miwa dapat rasa....jgn sedih2 taw...

    iNsyaAllah ..semoga Allah terus murahkan rezeki yuyu...amin

    ReplyDelete
  95. semua orang sama ja yuyu, yang bezanya rezeki ja kan kan kan?

    ReplyDelete
  96. i ike a humble blogge like you. ramai blogger pemes dah eksen je memanjangggg

    ReplyDelete
  97. Kami membeli saham surplus mesin selalu, konektor , relay , dll ICQ 427-616-956

    tel: +38 (050) 506-30-49

    Ludmila

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)