HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Monday, June 13, 2011

Yuyu Zulaikha Dahulu Dan Sekarang.

Assalamualaikum ^^

teringin nak tanya sapa sapa yang berumur 22 tahun ke atas. memang bila dah umur 22 tahun, kita akan rasa macam malas nak urus jasmani dan rohani  ke? dah malas pikir nak tenyeh eye liner ke? dah malas dah nak belit belit selendang ke?

dulu dulu sebelum umur 22 tahun, yuyu suka sangat make up. kalau keluar dari rumah, wajib pakai foundation, eyeliner, eyelashes, mascara, concealer untuk tutup parut, blusher dan pelbagai lagi yang kalau list ni sambil menguap.

tapi sekarang, rasa macam malas sangat. kalau boleh nak sangat palai yang paling simple di abad ini. kalau dulu, nak sangat pakai selendang belit belit sana sini, ada bunga sana sini, tapi sekarang, tudung syria dah jadi pilihan sanubari.

gambar dulu dulu. suka sangat make up.

ni yang sekarang -.-' tak suka make up sangat.

boleh nampak juga kan perbezaan dari segi make up kan. kalau sekarang, bila nak keluar, cukup la bedak tabur dengan lipstick nude color dengan eyeliner sikit saja. hmmm. teringin pulak jadi macam dulu dulu. obses nak cantikkan diri sendiri. walaupun tak la cantik mana -.-'

tapi syukur, sebab sekarang yuyu dah tak alami masalah muka kusam. tak ada jerawat atau parut nya. kalau tak, bila tak make up, memang korang tak leh tidur la tengok muka yuyu yang scary tu. yuyu rasa macam malas segala gala nya. padahal bukan susah mana pun nak make up ni. 

lepas ni kena berjinak jinak balik lah dengan make up ni. setuju?

ada yang kata yuyu okay bila tak make up. tapi yang lebih sadis ada yang cakap muka yuyu bila tak make up nampak macam mayat hidup. pucat sangat. tapi, ada banyak yang cakap, bila yuyu tak make up, nampak macam muka yuyu  muka budak budak. sobbsobb. betul ke? 

sekarang yuyu nak berusaha untuk glow kan muka yuyu tanpa make up. nak ambik supplement la pulak untuk muka.biar glow dari dalam. nak mencuba sesuatu yang dapat jadi cantik, tapi bukan dengan hanya bergantung pada make up semata mata.

bukan apa, ni semua untuk keyakinan diri juga, bukan? bila kita rasa kita tak hodoh, kita akan yakin. bila dah yakin, ia akan memudahkah segala urusan. kan kan? *alasan*

p/s : jomm singgah belog pilihan yuyu hari ni :)
  • JIJI YU, kawan blogger yuyu dari mula yyu aktif berbelog.
  • NAJILA, blogger suara sedap pandai main gitar!
terima kasih sudi baca ^^

121 comments:

  1. yuyu, same la kite. dulu rajin sekarang rajinjugak tapi kurangs!
    hahaha. tapi comel je yuyu make up ke tak. ngeee~

    ReplyDelete
  2. erm.. tetap comel wlau xde mekap..urm,muka xde mekap nmpak cam budak2,lgi kiut :)

    ReplyDelete
  3. yup! kecantkn dalaman lg penting yuyu...hehe

    tringin nk makeup mcm yuyu tenyeh2 hehe

    ReplyDelete
  4. makin matang dah yuyu ye ^^ Maya suke perubahan sekarang ni, buat yuyu ~

    ReplyDelete
  5. mekap ke,xmekap,u tetap cantik yunk :)

    http://www.pwencessyuyue.co.cc

    ReplyDelete
  6. tulah,onie perasan gak tu sebab dulu kemain yuyu mekap la shawl belit2 la.sekarang simple je ......

    ReplyDelete
  7. xkisah la org ckp apa pun,yg penting yuyu sgt comel

    ReplyDelete
  8. make up ke tak yuyu ttp nmpk cumil..^_^

    ReplyDelete
  9. hohohh..1st time tgk yuyu masa gath kat penang..mmg mcm dak sekolah..sory lah no...bab2 make up ni org pmpuan lbih arif..hohohoho..make up ikut kemampuan lah no...ceria2 slalu..daaaa...

    ReplyDelete
  10. yuyu..xpyh make up pn dh comel..serius syg :)

    ReplyDelete
  11. Bila tak mekap,nampak macam dak kecik je..

    http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/06/titian-kasih.html

    ReplyDelete
  12. yuyue and yuyu...kite keemmbaarr ea??..hik3 :p

    http://www.pwencessyuyue.co.cc/2011/06/yuyue-tiru-yuyu-zulaika-eaisshhkk.html

    ReplyDelete
  13. apa petua tu cik yuyu muka dh ok... kasik skit, muka mama ni berlubuk ja... huhuhu...

    ReplyDelete
  14. sbnarnye amai pompuan akan nmpk cntik dgn less make-up :)

    ReplyDelete
  15. yuyu cantik bila makeup
    yuyu look neutral bila tk makeup.
    so dua2 ok. p jgn smpi tk pkai apa2 skng cuaca tk menentu.. at least kai sunblock or foundation +eyeliner+lipbam. that enough syg.

    ReplyDelete
  16. yuyu.. tak pyh make up laa.. takot muka rosak gara-gara make up.. lg pn yuyu mmg da comel..^_^

    ReplyDelete
  17. apa2 pun dua-dua dulu dan sekarang ttp comels!!

    ReplyDelete
  18. hehe..xpakai make up pun comel la kak yuyu..kak yuyu,kongsi la macam mana kak yuyu boleh maintain traffic kak yuyu. selalu kalau saya bukak je hampir 80 ke atas yang sedang usha kak yuyu punya blog..kongsi la sikit.. :)

    ReplyDelete
  19. make up,tak make up..

    tetap comellll.. :)

    ReplyDelete
  20. hurm.. depends kot

    mcm my dah biase hari2 ke keje tepek foundation, bedak, eyeliner, eyeshadow, blusher..

    klu ke keje je la. klu kat rumah nk kuar saje2 mmg tak make up pn ckup alas bedak n eyeliner.

    nak make up bagi wajah fresh dah oke. jgn terlalu obses smpai org tgk kita pn jatuh cinta.

    klu belum kawen xpela klu da kawen dose wooo.. sbb make up tuk somi je pttnye heeee

    ReplyDelete
  21. yuyu sedang mengalami proses kematangan..klu dulu kita suka nampak cantek sebb nk tarik perhatian org tapi skank kita lebih kearah keselesaan diri :)

    ReplyDelete
  22. yup umor kite kan same ehhe ;)
    same lah yart pun sejak dah 22 nie macam malas nak bermake up pakai pun mcm simple2 je ;)

    ReplyDelete
  23. yuyu..make up ke x tetap comei..xyah mekap2 lah..juz eyeliner n lip gloss..simple lg cantek..

    ReplyDelete
  24. lebih suka tengok yuyu makeup nampak cantik ceria n bermaya....

    ReplyDelete
  25. yuyu stiel comel... tapi better tampa makeup, bila kahwin nnti baru makeup, comform meletup sinar kt wajah kita :))

    ReplyDelete
  26. yang penting biar nampak kemas dan bersih kan yuyu? jadi tepek sikit2 pun jadilah... yuyu tetap cumillll! hehehe...

    ReplyDelete
  27. hehe..lagi cantik lah lau meke up..

    ReplyDelete
  28. u look soo cute :) dulu n skrg same je yuyu.

    ReplyDelete
  29. mekap tak mekap, yuyu maintain cute je.. :)

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

    ReplyDelete
  30. due due comey :) xmake up pon comey make lagiiiiiiii comey :)
    mne2 ikut yuyu suke hehehe :) yuyu tetap comey bg nuru :)

    ReplyDelete
  31. sapa lah bee. i pun dah makin malas nak mekap semua. kalau dulu semua bnda nak tenyeh tapi now bagi basic2 je. lepas tu kalau dulu kena ada baju baru smnggu sekali, now pakai apa yang ada , malas nak shopping , kalau keluar pergi makan , mvie je

    ReplyDelete
  32. yuyu da ckup comel da wlpm tnpa mke up! ;)

    ReplyDelete
  33. yuyu sekarang lebih yakin dari yuyu yang dulu kan :)

    ReplyDelete
  34. yg penting, yuyu dulu dan skang tetap comel...

    ReplyDelete
  35. kak zu suka tengok yuyu dgn kecantikan asli, tapi kalau makeup lagi kadebommmmmmmm!!!!!! gorgeous

    ReplyDelete
  36. dua2 pun comey....akak dulu masa mengandung anak yg 1st...sehari kalau x mekap x sah..trutama nak g keje...nak melawa jer...dpt la baby girl..bila yg 2nd.lgsung malas giler nak mekap..pakai bedak,lipstik ngan eyeliner...ingatkan dpt baby boy...baby girl jugak..hehehe

    ReplyDelete
  37. cam xcaye jek xdek org klomen lagi?? hehe biase tgk mesti da rmai gila komen..huhu

    ReplyDelete
  38. engko dulu ngan sekarang aku rase same je ...ehehe

    ReplyDelete
  39. muke comel wlopon tak pakai make up. :) sweet. >.<

    ReplyDelete
  40. yuyu..still comel je if takde makeup..
    tapi kalau ada makeup..
    lagi comelll... hehehe

    ReplyDelete
  41. ok la kak yuyu,pakai tudung syria pon still gojes!;D

    ReplyDelete
  42. mekup ke tak ke, tetap cun ciut miut

    ReplyDelete
  43. huhu. betol... tengok orang mekap lawa, teringin nak mekap. bile da mekap, rase muke lagi ok bile tak mekap.hueheheh.

    ReplyDelete
  44. Ala,yuyu.with or without make up asalkan yuyu be yourself da cantik chomel la yuyu.. i just love the way you are cute :)

    ReplyDelete
  45. hani sama umur dgn yuyu,...hurm, sama la kita..dulu rajin nak tonyoh mcm2 kat muka..sekarang dah cukup sekadar pakai bedak, lipgloss and eyeliner je...mls nak tempek dah...tudung pon rembat syria je...n hani pon terpikir nak amik supplement utk kulit...burok beno kalo xpakai bedak...hehe

    hanis suka tgk yuyu simple je..comel..just tempek bedak n yeliner..simple but nice la dear.. =]

    ReplyDelete
  46. HAHA, ni lagi simple mimple. (^_^)

    ReplyDelete
  47. Yuyu mekap ke tak mekap tetap nampak comel.babyface.

    tp lebih elok kurangkan bermekap kot. lagi bagus untuk kulit dan nampak kecantikan yang asli. jom baca ni

    Wanita Dengan Kecantikan Palsu

    Semoga membantu.

    Earning Nuffnang Ku Lebih Tinggi Dari Cik Epal !

    ReplyDelete
  48. waaaaah. kak yuyu cantek. kecantikan yang abadi lah akak :)

    ReplyDelete
  49. akak pn nk try supplement. vco catalyst mngkin? jm yuyu. try sama2

    ReplyDelete
  50. comel jerk ble yuyu tak makeup. still cantek. ;)

    ReplyDelete
  51. yuyu tomey la. .
    xpe natural beuty dear

    ReplyDelete
  52. tak perlu mekap....wudhu sudah cukup menyerikan wajahmu =D

    ReplyDelete
  53. yuyu.. betol.. dulu kite pon suke mekap n pakai mcm2 sampai sarat dah kepala.. tp skng just pakai syiria.. senang n ringkas.. tp yuyu still nampak cantik walaupun x mekap..

    ReplyDelete
  54. make up ke tak make up ke , yuyu still cumil and cantek . LIKE !

    ReplyDelete
  55. haaa...i xlawa.so nak lawa,,i make up lah..mmg wajib kuar rumah make up..kalo x make up..xlawa...haha/nmpak sgt begantung pd make up.tp mmg penat kan.asyik nak mekap je.but its not a choice for me.its a must..truk kan.haha..tp someday mmg beharap xpayah mekap2 dah..nt nk carik produk yg nampak kan natural beauty.so,less mekap...kan bagus gtu..hope so..hehe

    ReplyDelete
  56. make up simple2 pun OK
    yuyu lawa kalau pakai lisptick pinky2 gitu :) and blusher :) and mascara cikit2 hehehe

    ReplyDelete
  57. saye 22 years too..betul la.rase mls gler nk make up..kdg2 xpki pape pn..kalau dulu..mmg gler make up..adoi

    ReplyDelete
  58. ahh..yuyu mmg forever mudaaaaaaaa :)

    jum la singgahh

    http://takkeciksgtpown.blogspot.com/2011/06/ustzah-pilihan.html

    ReplyDelete
  59. seriusly...yg natural tu yg buat yuyu lg chumil...tak tipu...hehe

    -Yok mampir diluk = bila bacteria pandai comment blog..

    ReplyDelete
  60. kak yuyu pakai macam mana pun tetap cantik :) saya pun jarang sesangat pakai mekap. hikhik.

    ReplyDelete
  61. yuyu comel tak pakai mekap. ketara babyface tu! hehe yakdela. mekap bese2 je sudah :)

    ReplyDelete
  62. Ala yuyu org cantik tk mekap pun cantik..saya suka tngok perempuan kurang mekap nmpak neutrel..mcm wife saya

    ReplyDelete
  63. saya tak suka make up. cuma pakai foundation, bedak sikit2, lips. pastu siap.. tapi saya rasa kak ika nampk cntik kalau x make up. natural beauty. :D

    ReplyDelete
  64. natural beauty is the BEST...
    yuyu tetap chumilll :)

    ReplyDelete
  65. less tu sebenarnya more kan dear..
    natural beauty tu tay..tapi kalo dah rasa macam nak mekap2 maksudnya yuyu dah matang!!! seeeee sape kata yuyu bebudak kecik..dah mula rasa nak jadi wanita dewasa kan kan kan
    gud luck dear..akak sokong dari jauh:)

    ReplyDelete
  66. muka original pun banyak cute apa...

    sungguh kecil molek kamu ni yer...ahaks..

    ReplyDelete
  67. setuju....tpi yuyu xmake up pon tomei aja =)

    ReplyDelete
  68. make up tak make up yuyu tetap comel. biar kecantikan seseorang tu dari dalam bukan luaran. itu lebih kekal tau. yuyu comel

    ReplyDelete
  69. dulu nmpak awak matang, now nmpak naturel .. cute jek..

    ahkak ni b4 kawin x suke make2 up, entah le nape..rs cm ado something yg melekat di muke, x cukeeeee...
    now dh ado anak ni , kene la lain mcm skit, tp kalau ke opis takat lipstik jek

    ReplyDelete
  70. Nsib sy nie natral beuty, xyah pakai ape² hu hu... aiyakK!!

    ReplyDelete
  71. yuyu chantekkkkkkkkkkkkkkk cane pon ! yg penting chantek dalam ! ;p

    ReplyDelete
  72. Hidup yuyu! Hehe

    pape pon, yuyu menten kiut~ ;)

    ReplyDelete
  73. makeup simple simple pon dah comel dah..

    nanti lepas kawen lagi malas nak make up! kihkih

    ReplyDelete
  74. cun gk make up ! tapi kan ikut tempat ar nak make up pun kn?
    tak kan la nk kuar lepak dengan boyfie pun nak make up teruk teruk ?
    so.. i suke yuyu yang skrg..
    simple but niceee..

    ReplyDelete
  75. yuyu cantex dulu kini dan selamanya..

    ReplyDelete
  76. yuyu ttp cute make up ke x make up ke . dua2 ok . :) tapi i prefer better makeup klu kuar . nmpak gojess !

    ReplyDelete
  77. kupu2 dari kecik dah bergaya...heee

    ReplyDelete
  78. segmen baru lagi :)

    http://www.nizamijam.co.cc/2011/06/segmen-nizam-ijam-anda-pantas-anda-atas.html

    ReplyDelete
  79. make up ngan tak make up same je comel nye.

    tapi muke budak sekolah tu mmg terserlah la bile yuyu tak make up. hihi

    ReplyDelete
  80. bile dh tua-tua nie, rase mls nk makeup..hihi~

    ReplyDelete
  81. xmake up cantik sebb npk natural....

    ReplyDelete
  82. yuyu umur 22 dh mlas nk mekup,,
    sy baru masuk 18 dah malas nak lilit shawl n mekup2,, even secalit bedak pun dh tak kuasa nak buat,,

    ReplyDelete
  83. yuyu ni,tak make up cantik,kalau make up bertambah2 cantik..hehehe

    ReplyDelete
  84. i da mls make up now ni kecuali time lampu merah.peace.malu! :D

    leceh bile make up ni.rase cm muke x bebas.gituu kn.klo x make up sng2 je boleh amek air simbah muke.xd pn celak nk trun bwh mate trus nmpk cm hantu lapar darah. -_-"

    akak setuju dgn yuyu.inner beauty lg penting! :D

    ReplyDelete
  85. tanpa mekap itulah yg terbaik

    ReplyDelete
  86. Sis Yuyu tetap comel lote anyonyo anyonyo with make-up or without make-up. Ini bukan bodek ye. Hehe.

    PS: Inilah gerangan kawan jiran Sis! Hehe :DD

    ReplyDelete
  87. terima kasih semua yang sudi bace & komen ye ^^ ishhhh.. kembang montot yuyu dah cenggini ^^

    ReplyDelete
  88. sama la kak yuyu, inna pun bila dtg angim kus2 nie, malas sgt nak pakai make-up. mcm xlarat da nak sapu nie nak sapu tu nak muka. but, somtimes kak yuyu, natural beauty is the most beautiful way for us.. ^^

    ReplyDelete
  89. yuyu ada tips x untuk kulitmuka kusam? kulit muke ktakusam la :(

    ReplyDelete
  90. dari dulu x pernah bermekap,.hehehee

    ReplyDelete
  91. yuyu mekap ke tak, yuyu still nampak comel la. jeles ni.hehe :)

    ReplyDelete
  92. yuyu mekap ke tak, yuyu still nampak comel la. jeles ni.hehe :)

    ReplyDelete
  93. SUKE TGK Y X MAKE UP..COMEL~~

    ReplyDelete
  94. terbalek la kite kak Yuyu..
    dulu malas tapi bile menginjak 20 nieh makin rajen nak make up hoho.
    Yuyu mekap ke tak mekap ke.. cumel jugk la... =) *cover idung kak yuyu, jgn over kembang. Haha*

    ReplyDelete
  95. Yuyu pakai simple pon nampak comelll sebab yuyu kecikkk!!

    hehehe!

    ReplyDelete
  96. comel kalau yuyu tak make up

    ReplyDelete
  97. yuyu umo bape ea? muke yuyu mcm akak kat ofis kite la. huhu.

    btw, nape tak blh tgk arkib blog yuyu ea. hmm susahlah klu sy nak tgk older post yuyu :(

    ReplyDelete
  98. kak yuyu tak make up macam budak sekolah la.comel !

    ReplyDelete
  99. TAK PAYAH TUNGGU 22 TAHUN.YAN YANG BARU 19 PON DAH MALAS NAK MAKE UP.LAGI TERU.SOB3

    ReplyDelete
  100. TAK PAYAH TUNGGU 22 TAHUN.YAN YANG BARU 19 PON DAH MALAS NAK MAKE UP.LAGI TERU.SOB3

    ReplyDelete
  101. KAK YUYU TAYAH MAKE UP PON DAH NATURALLY CUTE TAU XD

    ReplyDelete
  102. LAKI LAGI SUKA TENGOK KITA WITHOUT MAKE UP TAU.NATURAL BEAUTY FOR THEM :D

    ReplyDelete
  103. yuyu lebih cantik tanpa mekap.natural beauty.

    ReplyDelete
  104. yuyu mekap ke tak mekap ke same je lawa

    ReplyDelete
  105. samalah kita kak yuyu,dulu bkn maen belit sane sini..skrang dh cam mls

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)