HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Saturday, May 21, 2011

Teringat Zaman Dulu Dulu....

Assalamulaikum ^^

baru ingat nak membaringkan diri di katil empuk lagi gebu. atau itu hanyalah ilusi optik selepas terlalu penat ke  kelas? tapi siyes nampak katil sangat empuk sekarang. nak rehat, tapi kelas padat sangat. hmm. dasar pelajar nak habiskan belajar cepat. add subject banyak banyak tak sedar diri. padan muka.

teringat masa zaman cuti semester dulu kala. zaman di mana waktu sekarang ni, yuyu pasti tengah tengok citer tamil kat Astro Zee sambil makan kacang kuda dan sikit air sirap tambah barli. sedap nya. rasa macam nak cuti pulak jadi nya.

waktu ni juga yuyu akan memulakan aktiviti wajib yakni mengutip mimpi mimpi indah sebanyak yang mungkin. waktu paling ideal nak lentuk kan kepala otak kat bantal empuk lagi gebusss. tidur adalah perkara mesti lagi wajib tak boleh tinggal.

lingkungan masa ni, yuyu pasti tengah pulun merilekkan kepala otak yang penat nak mampus dari memikirkan hal hal negara, kenapa harga minyak naik, kenapa gula masih tak cukup untuk Malaysia dan juga kenapa masalah penganguran makin meningkat, dewasa ini -..-' takde keje.

tapi sekarang jangan kata nak buat semua yang tertera di atas. nak jeling jeling belog pun macam harapan makin tipis tak ketahuan hala. sadis. T_T

teringin nya banyak masa. bila dah banyak masa, boring melanda, mula la nak mintak supaya masa di penuhkan dengan macam macam aktiviti. haish. sungguh tak bersyukur.

p/s : macam malas g kelas pulak.

terima kasih sudi bace ^^

49 comments:

  1. zaman dulu terasa zaman lambat sangat berlalu, tapi sekarang mak aih, laju naaa

    ReplyDelete
  2. hu3..zaman mmg dah berubah..^^

    ReplyDelete
  3. hahahaaha sabar2..nnti midbreak balas dendam.. ^_^

    ReplyDelete
  4. awww..xyh g kls..ilek je kt bilik hikhikhik..

    ReplyDelete
  5. tak pe tak pe..teruskan usaha kak yuyu.. :D nnti masa akan datang boleh goyang kaki je..boleh kutip mimpi banyak2 :D

    ReplyDelete
  6. yuyu study kat maner ek?:)

    ReplyDelete
  7. skrg ni msa berlalu dgn begitu pantas.....

    ReplyDelete
  8. yuyu tido je..hahaha..sekali sekala escape kuliah boleh je..hik hik hik..(adik-adik yang baca jangan contohi cakap Jay ni hah....hehehe..tak baik di amalkan..)

    ReplyDelete
  9. blaja untuk terus berjaya.. hihi. :)

    ReplyDelete
  10. malas g kelas jugak.. nk tido je :)

    ReplyDelete
  11. betol.. biler da cuti rse cam nak blaja.. biler blaja rse cam nk cuti. =.=

    ReplyDelete
  12. Yuyu (!) Sap kok luuu.. HAHA :D

    ReplyDelete
  13. sameeeeelah kite...
    rindu zaman dedulu..lepak jep

    ReplyDelete
  14. kak yuyu,jangan malas2..chaiyok ke kelas!hehehe

    ReplyDelete
  15. cik yuyu,
    tidor itu best...
    jgn ponteng kelas...sekali buat nanti addicted asik nak ponteng je...hheee...cakap berdasarkan pengalaman...

    ReplyDelete
  16. fuhh..xnak gi kelas sbb fikir hal negara..dasyat tuh.. haha

    ReplyDelete
  17. mse layan internet, gle cpat mse berlalu..huhu,, rse mcm ade org cpatkan wktu je kan? hehe.kak yuyu, singgahsinggah la blog saya ye.:)
    www.hdyhdyh.blogspot.com
    :)

    ReplyDelete
  18. mse layan internet, gle cpat mse berlalu..huhu,, rse mcm ade org cpatkan wktu je kan? hehe.kak yuyu, singgahsinggah la blog saya ye.:)
    www.hdyhdyh.blogspot.com
    :)

    ReplyDelete
  19. sy pulak tringin nak belaja lagi, uwaaa~~

    ReplyDelete
  20. meh kita tolong update nak..?hehehe...jgn marah yuyu..semakin cepat jam lalu semaki cepat la kita ke alam yg dikata2 tu..apa tu..kiamat?hurm..takut..

    ReplyDelete
  21. sayang kalau cuti sem lagi bosan okay . I ni sehari 4,5,6,7 entry dah akibat kebosanan -_-'' makan tidur , belog, facebooking , walling , youtubing , boring -_-''

    ReplyDelete
  22. faie pon nak kiss kaq yuyu .
    hu3 , sedap nye sirap plus barli tuhh ,
    xma0 share sikit ?

    ReplyDelete
  23. haipppppppppppp!!!! anak daro tak baik malas!!! bangun cepat pi kelas!! udah2 takmo berangan2 cepat mandi bau asyemm

    ReplyDelete
  24. amboi cik yuyu..
    mnat crita tamil ek?


    ps : cba awk guling2 smbil nyanyi dlm lecture hall. mst bes hahahah

    ReplyDelete
  25. bila banyak masa dekat rumah tak buat apa-apa rasa macam waktu berjalan dengan lagu macam lari pecot.bila skeolah lambat pulak dia gerak -.-

    ReplyDelete
  26. hehe. cuti memang best, tapi lame2 bosan gak.

    yuyu, jom join segmen keroro.

    boleh check kat sticky post my blog.

    platunkhaz.blogspot.com =)

    ReplyDelete
  27. haipp!! membadak aje..heheh...

    ReplyDelete
  28. hahaha... tengok citer tamil rupanya ^^

    ReplyDelete
  29. Time cuti rasa nak belajar, time belajar rasa nak cuti pulak kan? haishh!!!
    ^_^

    ReplyDelete
  30. mmg menyeksakan kan Yuyu..Awan mmg benci saat mcm tue..

    ReplyDelete
  31. kak Yuyu jangan malas-malas..nnti prof rotan bontot kang..hak3

    ReplyDelete
  32. sy tgh bercuti skunk..
    beshnyer tido..
    g class yuyu:))

    ReplyDelete
  33. yuyu... masa akan terus dan terus beredar meninggalkan kite yang slalu leka dan lalai.. kite yang semakin jauh ditelan usia nie, kena laa sentiasa kejar dan terus mengejar masa untuk penuhkan masa dengan perkara yang berfaedah..

    *cewahh, ade gaya cam sorang motivator tak?? :)

    ReplyDelete
  34. Haha. Cumil je. Anyway,good luck yuyu :)

    ReplyDelete
  35. biasalakn bila cuti rasa nak gi kelas pulak.. saya cuti sampai bulan9, kebosanan dah..
    yuyu belaja kat mane?

    ReplyDelete
  36. jgn malas2 yuyu.. kene rajin.. gud luck dear!!

    ReplyDelete
  37. sy pula keboringan kt umah... uwaaaaaaa..... pnjg sgt cuti..=p

    ReplyDelete
  38. yuyu cayunk jangan malas g kelas ye, nanti yuyu jugak yg senang kemudian hari. muka dah lawa otak bijak lagi lah makin orang sayang kat yuyu.
    2ribu suka kisah ROGOL?

    ReplyDelete
  39. hehe, sian yuyu,

    sian jugak kat kite ni, orang lain sibuk bercuti, kite kena buat shortsem, huhu -_-'

    ReplyDelete
  40. hehe, sian yuyu,

    sian jugak kat kite ni, orang lain sibuk bercuti, kite kena buat shortsem, huhu -_-'

    ReplyDelete
  41. semua student suka mcm tu yuyu, rase heaven je, kekekeke

    ReplyDelete
  42. satu hari nanti semua letih tu akan hilang dengan sendirinya dan yuyu pasti tersenyum masa tu. :)

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)