HOME                 ABOUT ME             CONTACT               COLLABORATION                DARAYU

Tuesday, June 14, 2011

Tak Faham Dengan Diri Sendiri.

Assalamualaikum ^^

dewasa ini (ecehh. siryes tak tahu nak guna kosa kata apa) , makin menjadi jadi rasa kosong dalam hidup yuyu ni. bukan kosong kerana tak cukup pengajaran hidup. tapi rasa kosong sebab macam benda yang sama buat setiap hari tapi, apa yang dapat?

di tambah dengan hari ini. rasa macam "ehh, macam sama saja rutin harian aku dengan semalam, semalam punya semalam, dan semalam punya semalam punya semalam dan punya semalam". maksud nya, setiap hari sama la.

entah la hari ni. pagi di kelas, sedang pesyarah gagah bercerita tentang "Contract Of Sale", dalam kepala otak terfikir :

"kat mana macaron yang sedap ha?"

 "aku dah ganti habis ke puasa?"

 "kalau umur aku 50, macam mana rupa nya ha?"

hari demi hari (nak cerita yang setiap hari sebenar nya), yuyu rasa macam hidup yuyu, yuyu buat benda yang sama. pergi kelas, makan, tidur, online, baca novel, online lagi, online lagi lagi, lukis kat buku, makan, makan cekelat, makan cekelat lagi, makan lagi cekelat. tidur pulak. dan benda ni berulang.

benda sama setiap hari, baca novel, online, makan cekelat lalu sepahkan kertas nya di meja, dan online lagi

baru baca buku ja, dah terpikir nak beli baju baru, nak simpan duit dalam wallet, tapi terbuang dalam tong sampah, nak makan, siap boleh simpan masa makan, dok terhegeh hegeh pikir nak tengok KL Gangster, baru lentuk kepala sikit kat katil, terus tidur.

 parah kalau selalu macam ni.

teringin sangat yuyu buat passport sekarang, nak travel sorang sorang. memang dah nak nekad nak travel sorang sorang. konon nya ke Bandung atau Singapore (tu je yang mampu), tak pun China sebab tengah promotion, tapi, pikir juga dua tiga empat lima enam tujuh lapan kali.

hmm. teringin sangat yuyu buat benda baru dapat hidup yang boleh bagi manfaat. bukan hanya buang masa macam makan cekodok, plastik cekodok buang tepi tangga. -..-'

tapi, nasib lah mood untuk berbelog masih ada, idea masih mencurah curah tak pernah kering. cuma kena kurangkan berbelog untuk rilekkan diri. cukup la dua atau satu entry sehari, agar belog tak bersawang di mamah usia.

sekarang ni, yuyu kena terus berfikir, nak buat apa yang baru. kena terus berfikir. dah tak nak dah mengharap kan idea datang bergolek golek macam mengharap Blackberry datang bergolek masuk dalam handbag.

jomm singgah belog pilihan yuyu hari ni :
  • KSP : lelaki misteri yang giat berbelog.
  • Hasrisa : kakak yang sangat penyayang. 
terima kasih sudi baca :)

84 comments:

  1. hehe..biasalah tu yuyu, kite pun kadang-kadang rasa asyik buat benda sama je. skali-skala yuyu buat lah benda lain, jogging ke..masuk kelab ape2. tak lah rasa macam semua benda sama ajer :)

    ReplyDelete
  2. Wa'alaikumsalam^^

    Biasalah tu, ramai sekarang buat benda sama setiap hari, rutin harian katakan. Cuba Yuyu buat, hmm, mungkin setiap hujung minggu, tolong kat mana-mana ke? Buat kelainan sikit, kan? :D

    ReplyDelete
  3. yuyu kalau dapat melancong nak melancong katne??hehehe..wah dah kemas buku2 atas meja tu??hehehe

    ReplyDelete
  4. biase la 2 yuyu
    ke nak kawen jela...
    dapat khidupan baru.

    ReplyDelete
  5. yuyu! hari tu kan ieka dok langkawi jap...ingt nk buzz yuyu nk ajak jalan2 (bajet yuyu nak la kan. hehe) pastu tgok belog yuyu da balik kl.

    pastu ika drive keta sorg2 kat langkawi masuk jalan itu ini pastu xtau mcmane nak pegi banda kuah balik. lol.

    ReplyDelete
  6. hha. kite sama ! ari2 do d same things ! haih.. XD

    ReplyDelete
  7. yes dear, kite sume mengalami situasi yg sama jgk. whatever is jangan regret ngn ape yg kite buat. kite kna ambek masa utk buat something yg enjoy dn xbuat kite boring walaupon ari2 kite buat mende sama je. hohohohoho..!

    ReplyDelete
  8. samalah kita Yuyu. sabor jelah. satu hari nanti pasti ada kesudahannya :)

    ReplyDelete
  9. hurmmm..mmg bosan kalo ape yg kite buat sme jee tiap2 hari..puhpuhpuh..

    papepon,nk Ferraro Roche tu boley ke yuyu??? ahahah

    ReplyDelete
  10. semakin berusia, semakin kita hilang thrill dalam ingin membuat sesuatu.

    so, sebab tu rase buat benda yang sama tiap2 hari, sebab kita tak cuba nak variety kan.

    hehe :)

    meh tengok entri pasal anon XD

    ReplyDelete
  11. yuyu... sama la mcm saya.. hari2 buat mende yg sama.. teringin gak nak buat mende lain.. huhuu..

    ReplyDelete
  12. yuyu.. yuyu suka warna pink ea? dan suka makan cekelat ea? ^^

    ReplyDelete
  13. betula yuyu. alya pun sama mcm yuyu. rasa mcm hari hari buat benda yg sama. haha. pelik kan.

    ReplyDelete
  14. jangan la....mambang pun dok buat rutin yg sama tiap2 hari..gile btul la bile difikirkan balik....hehehe...

    http://violencexx.blogspot.com/2011/06/ukiran-pasir-tercantik-dari-russia.html

    ReplyDelete
  15. pesyarah gagah tu kn ,mana lgi gagah dia ke sifu ben?

    ReplyDelete
  16. yuyu cube bnde baru.hah panjat gunung ke.hidup udara segar

    ReplyDelete
  17. samela kite kak oiiii.
    agaknye jadik student mmg macam nih la~

    ReplyDelete
  18. baru ku tringat, saye da habes gnti puasa ke belom hah? hehehehe

    ReplyDelete
  19. kalau yuyu dah kerja nanti, akan rasa kelainan dan akan rindu benda yang lepas. :)

    ReplyDelete
  20. waa ~ kekadang same la yuyu . terasa bosan dgn life ni -..-''

    jom larikkk

    ReplyDelete
  21. hehehe tak abis2 dengan cekelat die...=_=

    ReplyDelete
  22. Hi yuyu, first time drop comment here. sy suka part yg nk travel sorang2 tuh, mcm cool kn..hehe

    ReplyDelete
  23. yuuuuuuuu! nak pinjam novel pleash...! bolehla.....nak beli takda duit...dermakan la.. :(

    ReplyDelete
  24. erm hari-hari buad benda sama memang boring...erm same lah..sekrang ni memang musim boring kot..hehe..yuyu p lah men game angry bird pulak =p

    ReplyDelete
  25. masa student mmg la cmtu yuyu...nanti tgk la alam pekerjaan berlainan..n yuyu takkan rasa bosan benda yg sama je...ok..

    ReplyDelete
  26. betul tu kak yuyu kalo buat bende same setiap hari boring jugak...jom kite shopping dekat bandung,=)

    ReplyDelete
  27. =) nak ikut kak yuyu g travel!! hehe

    ReplyDelete
  28. tahu takpe
    alih alih zazaw dah lah tengah cuti sem

    naseb tak gila kak

    ReplyDelete
  29. biasa la tu.....nanti dah grad len lak critenyer yer....

    ReplyDelete
  30. dun worry...memang benda yang sama...tapi kita boleh variasikan hasilanya...make sure, makin hari makin ada peningkatan...=D

    ReplyDelete
  31. biase laaa , student . bz manjanggg =='

    ReplyDelete
  32. eh ciklat itu lazaaatt hehe..

    owh kak risa itu kesayangan hamba..sgt penyayang ^_^

    ReplyDelete
  33. nice jugak yuyu. hanis zalikha dah pegi german . yuyu g china pun ok lah ! sokong sokong !

    ReplyDelete
  34. heheheh tu la kan yuy, kc pun kadang2 boring jugak. gari2 buat benda yg sama. tapi hidup kan?

    ReplyDelete
  35. part pegi holiday tu idea yg bagus :) tapi bahaya kalau pegi sorang2 heehhe

    ReplyDelete
  36. alahai yuyu..kita pun teringin taw nk holiday sensorang..hanis zalikha pn da buat..rmai gk yg enjoy travel sensorang..tapi kita gurl kna pndai jga diri bila sorgla..
    anyway tertarik la dgn Forerro rocher yuyu :)

    ReplyDelete
  37. wahhh dok langkawi senang la dpt coklat kan.. mai la antanq kat gigi sikit. ngeee :P

    ReplyDelete
  38. btol tu yuyu,..kite do the same things kn stiap hri,.kite perasan sbnrnye tp ape yg mnybabkn kite jd xmmpu nk ubh rutin sharian tu ek,.kekangan mase dn keadaan kot,.yela,yg keje still kne truskn kje tu,.stdy pon sme,.so,ape yg boleh buat ialah,cbe untuk krgkn aktvti biase dn GANTIKAN dgn aktvti yg lain yang BARU,.hehe,.kan?

    wahh,panjgnye komen,.hehe,.

    ReplyDelete
  39. Betul. Boring kot buat benda sama setiap hari. Tu Yuyu baru belajar, kami yg keja ni laaaagi la bosan buat keja yg sama hari2. Tp sib baik banyak kena buat keja luar..boleh jln2 hehe..kak fina teringin nak pegi travel sorang2 huhu

    Jom tengok Angry birds bermesyuarat dengan musuh ketat si khinzir secara live

    ReplyDelete
  40. ha'ah..hari-hari buat bnde same jekk

    ReplyDelete
  41. hu..sama je ngan sy..ari2 wat benda sma jeh..g kelas,on9.baca novel,tido...tapi tak pe kak yuyu..belajar rajin2..kalo dah kaya boleh g mana2..bukan takat indon n china je,mekah,rome,paris venice pon boleh..go2 chaiyok kak yuyu..love kak yuyu

    ReplyDelete
  42. klw pegi travel mmg best kan kak yuyu. sbb dpt tgk view tmpat lain selain bilik kite tu je. huhuhu.

    ReplyDelete
  43. Hihi kak Yuyu bosan ye hari2 life sama ?
    Apa kata kak yuyu buat video then kak yuyu nyanyi hehehehe ;D

    ReplyDelete
  44. hehe...nice la header baru tu....
    ~pe pon jadilah kembara yg x pnh puts hrpn...huhu ^^)

    ReplyDelete
  45. student life pusing2 mcm tu gak yuyu..hahaha nk laen dr yg laen,after that lah..

    ReplyDelete
  46. kak yuyu,buat segmen travel ke singapore dgn blogger2 laen...! ;D

    ReplyDelete
  47. Best kalau dapat travel ke seluruh dunia. Nak kenal2 budaya lain jugak.

    Entry terbaru -> Gambar Perodua Myvi 2011 Dan Harga Pasaran Di Malaysia.. (",)

    ReplyDelete
  48. sama la macam meaw ni haaaa,bangun tido ngadap laptop,buat kerja rumah pon sikit2..huhu

    ReplyDelete
  49. amik LAW ke dear?
    pos sikit cekelat FR tu! :-)

    ReplyDelete
  50. cekelat tu sedap.terliurrr...

    ReplyDelete
  51. wahhh~ byknyer buku ... nak pinjam? hehe~

    ReplyDelete
  52. sekarang jeles tengok ada ferrero atas meja. cokolat febret.


    hidup ni kadang-kadang sunyi, kadang happy. nak wat camne.


    sememangnya, kita jalani hari-hari dengan keadaan yang sama. kalau luar biasa, orang kata kita gila. haha


    hope, yuyu kuat semngat. hoyearrrhhhh!


    *bila pula blog saya nak jadi blog pilihan hati yuyu. =D

    ReplyDelete
  53. student mcm tu la...bila hari2 buat bnde yg sama...terasa bosan n susah nk focus...

    -Yok mampir diluk = tiada yang sempurna...ALLAH itu maha adil...

    ReplyDelete
  54. betul2. since dah habis asasi ni, asyik duk bangun, online, makan tidur and benda tu berulang2. bohsan T__T

    ReplyDelete
  55. smpai satu ms mmg kita akn rasa bosan sgt sbb duk ulang wat kje sama.. biasa la kn.. tp mmg bosan pn..huhu
    (-_-)

    ReplyDelete
  56. singgah sini baca entry :) dan follow sekali

    ReplyDelete
  57. yuyu... napa tak update blog T.T

    ReplyDelete
  58. yuyu... napa tak update blog T.T

    ReplyDelete
  59. yuyu... napa tak update blog T.T

    ReplyDelete
  60. yuyu... napa tak update blog T.T

    ReplyDelete
  61. biasa baca je.. ni ai singgah kat sini.. ;)

    ReplyDelete
  62. ye sayam..ada kala disatu waktu dan ketika kite mau lari dari segala rutin hidup ini...
    ada satu waktu kite bosan dengan rutin yg sama..
    ada satu waktu kite rasa mau lari jauh...sabarlah dear..perjalanan mu masih sangat2 jauh...pikirkan org tua mu dikampung yg menanti hari bahagia mereka dilimpahi kasih sayang dari anakanda tercinta...
    bahagiakan lah mereka terlebih dahulu dari diri kite..mereka adalah segala2nya dear..akak harap yuyu akan terus berusaha mencapai matlamat untuk menjadi anak yg berjaya dan menjadi kebanggaan keluarga ye sayanggg:)

    ReplyDelete
  63. alamakk..lupa nak cakap
    kalau dah boring makan ceklat tu bagi le kat akak..akak ni tak kisah gumuks pon sebab somi akak suke

    lalalalallala..sayang kamu selalu:)

    ReplyDelete
  64. Biasalah Yuyu.Bila dah berdua tu, tak sempat pun nak rasa kosong dalam diri sebab bzzzz memanjang.

    ReplyDelete
  65. hahaha!ade2 je la kak yuyu ni..haha]
    macam2 plak dye berangn.hehe

    ReplyDelete
  66. ubah la sket..pi bersukan k ptg2^^

    ReplyDelete
  67. same lah kak yuyu kite.. dok buat mende same je tiap ari... bosan jugak... nak2 Mb skunk tengah cuti.! 4 bulan lak tu! bangun , mandi, makan, online, bce novel, tido, online..blablabla

    ReplyDelete
  68. betul tu akq!!, saya selalu jeles dengan traveler walaupun cuma travel 1 negara luar je sebab diorang dapat penglaman yang lain stiap kali,jumpa benda yang baru stiap kali travel. . x pe la ade rezeki, ade la tu peluang nak travel bile-bile. .

    ReplyDelete
  69. yuyu mcm cekelat byk2 bdn kecik jer..

    brpa tinggi n berat yuyu??...

    comel sgt... :D

    ReplyDelete
  70. yuyu..yuyu!

    xpernah jemu dengan kecomelan anda mengomel dibelog ini ;B

    ReplyDelete
  71. YAN LAGI TAKTAU NAK BUAT APE KAT KAMPUS NI.DHLAH BROADBAND SLOWWWW XD

    ReplyDelete
  72. ANYONYONYO.SIAP ADE FERRERO ROCHER TU.TAK TAHAN XD

    ReplyDelete
  73. KAK YUYU RAJIN BACA NOBBBEEEL EYH ?

    ReplyDelete
  74. eh eh..lappy kita sama lah akak..hehe

    ReplyDelete

terima kasih sudi komen :)